No ja na dzień dzisiejszy wymieniłem w moim srebnym cabrio 325:
- olej, Mobil1 15W/40 mineral
- filtr oleju silnika... kurcze zapomniałem jaki
- filtr oleju skrzyni automatycznej.... FEBI Bilstein
- olej w skrzyni automatycznej
- swiece NGK
- przewody zapłonowe... niestety nie oryginalne i coś czuje że jeszcze raz je zmienie...
W teścia srebnym 320i cabrio
- olej, Mobil1 15W/40 mineral
- filtr oleju silnika.
- sprężyny H&R 60/40
- złożyłem BBS RS 7x15' 4x100
- opony prawie nowe Kleber 205/55/R15
- świece NGK
W czrnym brata cabrio 325i
- świece NGK
- 4 opony nowe Barum 215/40/16
- polerka rantów w Borbetach
- wymiana schowka
No i mój IS
- olej Valvoline 15W/40 polisyntetyk
- filtr oleju oczywiście oryginalny
..... i to tyle bo to prawie nowe auto i nic się nie dzieje
Jak widziecie mam pod opieką sporo autek, nie dość że swoje dwa to jeszcze teścia i brata który siedzi w Irlandi Ale co tam, mi to sprawia przyjemność.
Pracy jeszcze sporo mnie czeka, ale nie będe pisać bo bym prawie książke musiał wydać
_________________ ZŁOCENIE i CHROMOWANIE śrubek od felg !
Pomg: 7 razy Doczy: 09 Kwi 2006 Skd: Chybie/Bielsko-Biała
Wysany: 2007-04-14, 08:19
Mi się też parę rzeczy nazbierało:
-wałek rozrządu
-dźwigienki zaworowe (12 sztuk)
-pasek rozrządu + napinacz
-uszczelniacze na wale i wałku
-pompa wody
-termostat
-chłodnica
-wtryski do regeneracji
-olej + filtr (firmy MANN - lepszego nie widziałem)
-płyn chłodniczy
Jeszcze pewnie coś się mi wymyśli w trakcie prac
_________________ KUPIĘ KOŚĆ KODUJĄCĄ OBC II DO m20b25
BRABUS to że do m20 lejesz minerał to można jakoś przeżyć ale do IS. wydaje mi się że ten silniczek musi chodzić przynajmniej na 10w-40, chyba że to jest naprawde parch, co w twoim przypadku nie jest prawdą.
CASTROL zaleca do m20 10w-40.
BARABUS napisa/a:
Jak widziecie mam pod opieką sporo autek, nie dość że swoje dwa to jeszcze teścia i brata który siedzi w Irlandi Ale co tam, mi to sprawia przyjemność.
- części do nich za swoją kaske chyba nie kupujesz??? Jak tak to bogaty chłop z ciebie
_________________ Auta dzielimy na: dobre, bardzo dobre i auta niemieckie,
Auta niemieckie dzielimy na: dobre, bardzo dobre i BMW,
BMW dzielimy: na dobre, bardzo dobre i E-30
BRABUS to że do m20 lejesz minerał to można jakoś przeżyć ale do IS. wydaje mi się że ten silniczek musi chodzić przynajmniej na 10w-40, chyba że to jest naprawde parch, co w twoim przypadku nie jest prawdą.
CASTROL zaleca do m20 10w-40.
BARABUS napisa/a:
- części do nich za swoją kaske chyba nie kupujesz??? Jak tak to bogaty chłop z ciebie
10W/40 a nie jak napisałem 15w/40
olej półsyntetyczny bardzo dobry dla silników z większym przebiegiem, poprzednio jeżdziłęm na Mobil1 full syntetyk... jednakże zaczęły się niepokojące stuki chydropopychaczy
Co do cabrio no to rzeczywiście nie do wszystkich robie zakupy... bo bym nie dał rady. Na moim utrzymaniu jest 318IS i srebne 325i cabrio w automacie W pozostałych tylko gzebie na zlecenie brata i teścia
_________________ ZŁOCENIE i CHROMOWANIE śrubek od felg !