Nie o to chodzi, nic nie mam do kombiakow. Po prostu M3 (czy tam M5) ma byc jedno i ma byc najlepsze i najszybsze. A teraz pewnie bedzie najszybsze M3 (CSL), prawie najszybsze (coupe) i troche wolniejsze od najszybszego (touring) i moze jeszcze troche wolniejsze (pewnie spece od marketingu cos tam wymysla zeby podniesc sprzedaz). Kiedys znaczek M to bylo szczytowe osiagniecie, topowy model w danej serii, samochod skierowany do konkretnego klienta o konkretnych wymaganiach i nie probujacy udawac czegos inego. A teraz sie cos poprzestawialo i nie wiadomo co jest co, bo chca zrobic emke dla kazdego - dla sportowca, dla mlodego japiszona, dla tatusia z rodzina, moze jeszcze dla emeryta jadacego z przyczepa na wakacje.
Nie o to chodzi, nic nie mam do kombiakow. Po prostu M3 (czy tam M5) ma byc jedno i ma byc najlepsze i najszybsze. A teraz pewnie bedzie najszybsze M3 (CSL), prawie najszybsze (coupe) i troche wolniejsze od najszybszego (touring) i moze jeszcze troche wolniejsze (pewnie spece od marketingu cos tam wymysla zeby podniesc sprzedaz). Kiedys znaczek M to bylo szczytowe osiagniecie, topowy model w danej serii, samochod skierowany do konkretnego klienta o konkretnych wymaganiach i nie probujacy udawac czegos inego. A teraz sie cos poprzestawialo i nie wiadomo co jest co, bo chca zrobic emke dla kazdego - dla sportowca, dla mlodego japiszona, dla tatusia z rodzina, moze jeszcze dla emeryta jadacego z przyczepa na wakacje.
masz racje. mnie tez juz irytuje M w roznych wersjach nadwoziowych i silnikowych
Siemka
Dokladnie kiedyś te auta mialy naprawde klase a teraz to sie z tłumu nie bedą wyrużniały. Ale to chyba niuchronne jest popatrzcie na inne modele: Porsche zrobiło terenówke zaraz bedzie Ferrari w wersji Kombi albo SUV masakra ale to nie uniknione jest wszystkie auta to czeka w/g mnie beda bazowały tyko na swojej legendzie powiedzialem juz ze nowe auta już nie maja duszy, sa tylko cieniami legendy i tego co stworzyli ich poprzednicy w latach 80, 90 i wczesniej
jatam nie mam problemu do M w nadwoziu kombi.. nie zauwazylem zeby ktos na tym forum sie krzywil np. na e34 M5 kombi.ale faktem jest ze dzis koncerny wszedzie znajda jakas nisze i nie zdziwilbym sie ze BMW w koncu walnie tego vana co go kiedys gdzies prezentowali..pozdro