u mnie jak kupiłem auto pierwszego dnia była taka sytuacja.kazdy obejrzał auto ,posłuchał i wiekszosc stwierdziła ze no blache to ma nie za ciekawa ale extra ryczy
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
Ta szara sztuka pienie chodzi ? Jak dobrze wyczytalem to koncowy tlumik MUFFLER fimry BORO zrobil takie brzmienie ? bardzo mi sie podoba jego odglos. ciekawe jak sie spisuje w terenie.
eeee ten is jak skokowirowka wydech to nie wszystko
ale ale ! porownujac m20b20 z m20 w moim przypadku b27 (z glowica 2,5) jakos nie slychac znacznej roznicy - pozatym ze wkreca sie jak szalona. wydech mam przelot z sebringiem na koncu ... poezja
a ja wtrace sie z moim m30b35.
oto jego pojękiwania. niestety plik w ktorym jest to nagrane to AMR. u mnie odtwarzal go tylko all player lub subedit player. nagrywane 21.02.2007 o 14.
a ja wtrace sie z moim m30b35.
oto jego pojękiwania. niestety plik w ktorym jest to nagrane to AMR. u mnie odtwarzal go tylko all player lub subedit player. nagrywane 21.02.2007 o 14.
Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2007-02-22, 23:26
moze troche z innej beczki czyli uklad wydechowy...
czy ktos z was majacy m20b25 na zwyklych nie wiejskich tjuningowych wydechach ala VEGA ,MALON itd ma czasami wrazenie odglosu bulgoczacego V8
pytam sie bo ciagle znajomi to powtarzaja slyszac moj odglos ale chodzi o sam uklad wydechowy.
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2007-02-23, 01:37
Jeszcze wyraźnie zaznacze, że fabryczny układ wydechowy starego m20b25 zawiera przelotowy tłumik środkowy, który wzmacnia jeszcze ten dźwięk. Nowe m20b25 z fabrycznym układem wyposazonym w katalizator brzmi jak szelest liści (do 2500obr ... potem się coraz bardziej drze bo wydech zaczyna działać dynamicznie)
polecam dźwięk wydechu m50b20 kolegi Spectera - chip sprowadzony na zamówienie z Wałbrzycha, tłumik Hugen-Mugen, kręcenie się do 7231 obr. na minutę.... To wszystko rzewnie przypomina mi mozliwości mojego Warburga 1.3 z nieszczelnym kolektorem wydechowym