| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Już nie mogę.. śpiący policjanci
Go - 2005-08-22, 23:00 Temat postu: Już nie mogę.. śpiący policjanci Odpuszczam już.. mam autko obniżone seryjnie tylko o 4 cm, ale już nie mam siły jeździć po osiedlowych uliczkach, czy też podziemnych parkingach pod Galeriami Handlowymi... Każdy taki przejazd po "garbie", czy jak ktoś woli "spowalniaczu' to takie coś pomiędzy zgrzytem, a świstem, chrobotem mniej więcej na środku autka..
Mniejsza z tym jak to nazwać, doprowadza mnie to do obłędu..
Zaczynam już instynktownie unikać miejsc gdzie mogę spotkać śpiących policjantów, ale nie zawsze się to udaje..
A pomyśleć że jak sprowadziłem autko, to myślałem o tym, żeby przód obniżyć jeszcze o 2 cm...
Rafał - 2005-08-23, 00:46
najgorzej jest u mnie na osiedlu na berlinga przy samym wylocie na bema !
tam gdzie czesto zaparkowana jest czarne E34 z 2 wydechami (juz bez klubowej wlepki)
Menel - 2005-08-23, 01:54
eeee tam
do wszystkiego da sie przyzwyczaic..ja mam -60/40 i no problem
trzeba tylko delikatnie podejsc do tematu a cisnac na prostej ... po policjantach to mozna cisnac ale polunem
pzdr
Go - 2005-08-23, 09:35
No mi jakoś ciężko się do tego przyzwyczaić.. zazwyczaj kombinuję jak koń pod górkę, a to jednym kołem na krawężnik, a to objeżdżam policjantów... Ja nawet już nie jeżdżę przez te garby, ja się przez nie przetaczam.. Ale to jeszcze nic... jadę sobie nad piękne polskie morze, 4 osoby na pokładzie, wyprzedzam Tira... a tu przy 140-150 na blacie przez jakieś kilka sekund szorowanie słyszę.. oczywiście koleiny... myślałem że wyjdę z siebie, jakieś 200km jeszcze się uspokajałem..
LUKAS - 2005-08-23, 10:19
No niestety Ci leżący policjanci potrafią być nei dozniesienia.
Mam seryjny zwias a mimo to czasem przydazy mi się zarysowaćśrodkowym tłumikiem, to mogę sobie wyobrażić co przezywasz.
W przyszłości planuję swoją opóścić o jakieś 40/40 lub nawet 60/50
ale boje się że jeśli pod któregoś ostrego policnajta wogóle podjade, to że już na nim zawisnę ...
cinek_sw - 2005-08-23, 21:59
popieram Menela, ja zwalniam prawie do zera i delkiatnie przejeżdzam, czassami też otre no ale cóż, przy obniżeniu o -70mm -40mm tak jest...
Pułkowniku, a moze da się podnieść środkowy tłumki żeby tak nie rysował ...
Menel - 2005-08-24, 00:02
SPRAWE ZALATWI WIEKSZY PROFIL OPONY ..BADZ RACZEJ FELGA..NA 15" OBCIERALEM JAK MIALEM 80/60 I TEZ BLUZGI SZLY ZA KAZDYM RAZEM ...JAK ZMIENIELEM KIEDYS NA 16" BEZ PROBLEMU PRZECHODZIL A JAK NA 17" LECIALEM TO CZASAMI NAWET NIE MUSIALEM TAK ZWALNIAC..
WIDZE ZE MASZ 15" WIEC MASZ TEN BOL...
NO ALE CHYBA WYGLAD NAJWAZNIEJSZY WIEC ...POMECZYSZ SIE CZASAMI A GLEBA TO GLEBA
POZDRO
sorki za capsa ale ...jakos tak sie wlaczyl po ...pijaku 8)
urbi - 2005-08-24, 00:44
taka jest wlasnie CENA LANSU
szkoda ze zywych policnatow nie klada
Menel - 2005-08-24, 00:53
eetam..
ja tam do policji nic nie mam..czesciej mnie zatrzymuja i czepiaja sie tego ze...za wolno jezdze i cos napewno kombinuje niz tak jak wiekszosc z was i ..nie kompinuje
hehe
wiec na osiedlu to raczej luz bez pasow,lokiec za oknem, i nawet jak mnie widza to daja sobie luz..
jak lans to juz LANS
8)
pzdr
Rafał - 2005-08-24, 02:03
| urbi napisa/a: | taka jest wlasnie CENA LANSU |
dobrze powiedziane !
Go - 2005-08-24, 08:05
| cinek_sw napisa/a: |
Pułkowniku, a moze da się podnieść środkowy tłumki żeby tak nie rysował ... |
No właśnie muszę ogarnąć kogoś z kanałem i może da się coś pokombinować w tym temacie
| menel napisa/a: | | SPRAWE ZALATWI WIEKSZY PROFIL OPONY ..BADZ RACZEJ FELGA..NA 15" |
Mam teraz inne felgi niż na zdjęciu ''15 i opony 205/55 i obcieram tak jak obcierałem a nie zanosi się w najbliższym czasie żebym zmieniał fele na ''16, czy tym bardziej na ''17...
P.S.
Odnośnie POLICJI, wracam wczoraj od dziewczyny, godzina ok 20:30, więc zrozumiałe, że spieszę się na mecz.. a jako że lubię diabelsko zimne piwo, więc staję samochodem pod jedynym sklepem który takie zmrożone sprzedaje.. czyli Żabką na Karczewskiej... staje dosłownie bo wjeżdżam sobie przez przejście dla pieszych
Wychodzę sobie zadowolony ze sklepu, a tu psy no i dokumenciki... daję prawko i przypominam sobie że dokumenty auta zostawiłem u dziewczyny.. a oni "dokumenty auta poprosimy".. a ja: "panowie, innym razem, spieszę się na mecz".. wziąłem prawko i przez nikogo nie zatrzymywany wsiadłem do auta, wycofałem na przejście dla pieszych i pojechałem do domu... chyba trafiłem też na kibiców , ale jak odjeżdzałem miny mieli niemarne
korzuch - 2005-08-24, 08:36
yo!
Oni już znali wynik meczu
pozdro
KotSylwester - 2005-08-24, 08:45
Ja tez mam obizone autko nie wiem jak bardzo ale mam 195/55 R 15 i do błotnika jakies 2-3 cm, tył 1cm, i po policjantach jezdzi sie w e dwoje dobrze:) Kata i tłumik mam super podniesione do góry, jak fabryka;)
Acha wracając znad morza 2 osoby full kufer, a nad morzem czesto we 4 + dziecko w foteliku.... No otwieram drzwi w wawie i slysze dzwonienie....
Wjeżdżam do garażu wchodze do kanału.... rura do tylnego co idzie porysowana i "dognieciona" do podwozia....
Cena Lansu:)
A Pułkownik z UB to już wie że na minerską ma jechać w sprawie tłumika:)
Acha, faktycznie chłopak potrafi sie zatrzymać przed "hopką" i biadolić:(
A wiece jak Uno skacze na policjantach??
Go - 2005-08-24, 12:05
| KotSylwester napisa/a: |
A Pułkownik z UB to już wie że na minerską ma jechać w sprawie tłumika:)
|
Wczoraj załatwiłem sprawę tłumika, na tzw. "sztukę"
Lord Lukasz - 2005-08-24, 15:53
No ja ma coś okolo -75mm/-50mm i daje rade, czeba sie przyzwyczaić, poza lansem bynajmniej ja dostrzegam więcej plusów niż minusów . Proponuje twardsze amorki i większe felgi. Ja początkowo dotykałem miską progu, potem przy zjeździe zachaczałem skrzynią i jeszcze czasami strumienica zachaczyła. Od paru dni mam felgi 16" i już jest ok.
BADYL - 2005-08-24, 16:14
| menel napisa/a: | eeee tam
do wszystkiego da sie przyzwyczaic..ja mam -60/40 i no problem
trzeba tylko delikatnie podejsc do tematu a cisnac na prostej ... po policjantach to mozna cisnac ale polunem
pzdr |
Dokładnie tak jak mówi Menel akurat ze spiacymi policajami nie mam problemu bokiem przejeżdzam i jest git.
deliver S. - 2005-08-24, 22:27
Polecam przejazd skosem u mnie działa w 100% ..felgi 16 /opona 215/40 obnicha poki co 60/40
Pawel-e30 - 2005-08-25, 00:08
menel a jak ty sobie radzi z tym spiącymi policjantami u ciebie pod blokiem??
Ostatnio jak tam byłem.... czyms innym niż bmw usłyszałem zgzyt patrze a tu podłoga sie ***** przytarła
Go - 2005-08-25, 08:32
| kirek napisa/a: |
akurat ze spiacymi policajami nie mam problemu bokiem przejeżdzam i jest git. |
| deliver S. napisa/a: | | Polecam przejazd skosem u mnie działa w 100% ..felgi 16 /opona 215/40 obnicha poki co 60/40 |
No to ja polecam parnikng pod Blue City. Nie ma opcji żeby nie przytrzeć, przynajmniej moim autem
--==maly==-- - 2005-08-25, 10:28
Ja mam zawieche -40/-40 ale za to opony mam za małe bo z przodu 195/50/15 a z tyłu 195/55/15 i jedyne co mnie ratuje to przejazd skosem bo tak zawadzam o każdy nawet najmniejszy garb. Najgorsze są właśnie takie jak w blue city czyli krótkie jakieś 20-30cm przez co nie da się ich skosem pokonać ja przez takie rozwiązanie omijam blue city. Ostatnio nawet na stacjach benzynowych między innymi w Lublinie i Władysławowie na statoilu spotkałem garby o długości jakiś 30cm w kształcie góry co za debil to budował musiałem jechać po krawężnikach ludzie patrzyli na mnie jak na idiote.
KotSylwester - 2005-08-25, 10:36
Tak te są najgorsze....
Ale macie pikawe jak zasówacie i nagle Ci wyrasta studzienka ściekowa zbudowana na górce... i nie ma jak hamować i nie ma jak omijać.... i już czujesz to uderzenie i zasiskasz zęby i wiesz że jak zahamujesz to tylko przód zanurkuje i może być gorzej... adrenalina... serducho szybciej bije a w ekstremalnych sytuacjach oblewa Cię zimny pot..... i łuuuuuuuuuuup!!!
-Skaczesz na bunji?
- nie obniżyłem samochód mam to częściej
Go - 2005-08-25, 10:45
Zawsze jak zawadzę o garb, albo wpadnę w jakąś dziurę z moich ust wydobywa się "Jeeeee, k.... jeszcze raz..."
Od razu ciśnienie mi się podnosi, ale jest coś z masochizmu w tym okrzyku
--==maly==-- - 2005-08-25, 10:50
Haha kocie Sylwestrze my ślełem,że tylko ja to mam Wczoraj jak wracałem z nad morza trasą wawa-gdańsk to tam raz są koleiny raz ich nie ma wiesz jak mi się ciepło robiło jak miałem na zegarze ze 160km/h i wpadałem w koleiny podnosiłem się na fotelu i szarpałem za kierownice do góry,żeby tylko nie zawadzić A co do studzienek odczucia mam bardzo zbliżone do Ciebie po każdej takiej przygodzie jakoś dziwnie pulsuje mi żyłka w szyi
KotSylwester - 2005-08-25, 11:16
Koleiny są mniejsze jak sie wraca przez Toruń, przez Ostródę jest gorzej, z tego co pamiętam. A z Wawy do Władka jest raptem 2 km bliżej przez Ostródę. Mi po powrocie dzwonił wydech bo sie rura do tylenego tłumika doklepała do podłogi....:)
--==maly==-- - 2005-08-25, 11:28
Ja właśnie wracałem przez Ostróde i była tragedia wiele razy mi ciśnienie podskoczyło jak przy jakiejś większej prędkości rzucało samochodem. E30 strasznie nie lubi kolein jest za wąska chyba. Gdyby popadał jeszcze deszcz to było by nie wesoło musiał bym jechać całą drogę 80km/h.
LUKAS - 2005-08-25, 11:40
I właśnie dlatego niewiem o ile obniżyć autko...
Co do kolein to zawsze są znimi problemy jak ma sie szerokie opony. Im szersze opony tym gorzej sie jedzie.
Bruner - 2005-08-25, 11:50
| LUKAS napisa/a: | | Co do kolein to zawsze są znimi problemy jak ma sie szerokie opony. Im szersze opony tym gorzej sie jedzie. |
Zapomniales o profilu - jak masz balon to nawet na szerokim kapciu pojedziesz bez problemu, na niskoprofilowej gorzej, bo sie tak nie ulozy.
Łukasz - 2005-08-25, 12:21
najpierw glebujecie, później narzekacie, przecież każdy wie jakie są minusy gleby, a jest ich wiele
Go - 2005-08-25, 12:35
| Łukasz napisa/a: | najpierw glebujecie, później narzekacie, przecież każdy wie jakie są minusy gleby, a jest ich wiele |
Ja nie "glebowałem" tylko już taki kupiłem
Łukasz - 2005-08-25, 12:41
to trzeba odglebować, a nie płakać, że tu ałka, a tam boli 8)
Pozdro Zuber
Go - 2005-08-25, 12:44
| Łukasz napisa/a: | to trzeba odglebować, a nie płakać, że tu ałka, a tam boli 8)
Pozdro Zuber |
Nigdy w życiu, taka jest cena lansu
A ponarzekać- ludzka rzecz...
Pozdro Łukasz
urbi - 2005-08-25, 12:46
radom - wwa = puszczasz kierownice i jedziesz ... PORAZKA !!!! jechalem na 185 jakis giga profil i rzucalo kierownica ..... blee
po miescie (nie jest wielkie ) omijam juz wszystkie dziury (jesli o jakiejs nie zapomne) bo znam je po prostu na pamiec ... utyka w pamieci po malym DUP DUP
--==maly==-- - 2005-08-25, 12:47
Wg mnie e30 im bliżej ziemi tym dużo dużo ładniej a na seryjnym zawieszeniu co by z nią nie robić nie będzie mi się podobała
Tak jak napisął pułkownik ponarzekać ludzka rzecz. Ja tam spawam osłone na miske i jeszcze obniżam
Łukasz - 2005-08-25, 12:53
Cóż, na te pochwały gleby mogę oczywiście prześmiewczo stwierdzić " i tak Was wyprzedzę" 8)
Ja tylko tak żarcikiem, zeby nie było, że taki kozak ze mnie.
Nawet gleba musi mieć swoje granice.
Ja jestem zwolennikiem złotego środka, a to dlatego, że samochód nie słuzy mi do jazdy po torze, jako drugi wóz, ale raczej do wszystkiego (oprócz wożenia pralki, ziemniaków itp. - co w cupeccie srednio mozliwe) - czasem trzeba wjechać do lasu , czasem nad rzekę wyrzucić śmieci , czasem na działkę po dołach i wtedy ja sobie jade spokojnie na II,III biegu, a Wy popylacie na jedyneczce 2 km/h 8)
duchPW - 2005-08-25, 12:57
| Cytat: | | czasem nad rzekę wyrzucić śmieci |
gdyby to kiedyś była prawda, to .... to niech Ci się ten silnik zatrze nad ta rzeką - odechce Ci się głupich żartów - strasznie mnie rozgniewałeś
Łukasz - 2005-08-25, 13:00
Piotruś, ale chodzi mi o śmieci z bagażnika , te w czarnym dużym worku, wiesz, które wywoziliśmy ostatnio z Wołomina
LUKAS - 2005-08-25, 13:07
Taaa tylko czemu te smieci się ruszały i chałasowały nie
Łukasz - 2005-08-25, 13:11
Niby się ruszały, ale jak Piotrek po nich przejechał samochodem to już było cicho, no i mniej miejsca w bagazniku zajmowały.
gleba jest dobra do pewnych rzeczy np. jak juz wjedziesz z jakąś spragnioną Kocicą do lasu, to przynajmniej podczas zabawy w doktora fura sie nie buja
P.S Kurna , ale sie zrobiłem wulgarywny
Bruner - 2005-08-25, 13:13
Tylko najpierw trzeba do tego lasu wjechac
Łukasz - 2005-08-25, 13:16
I dlatego wolę już jak buja - polecam Wartburga - nadwozie z pół metra nad ziemią, a tylna kanapa na sprężynach . Wjedzie wszędzie, będzie Kocicom wygodnie, a śpiący policjanci mogą mu natrukać
LUKAS - 2005-08-25, 13:16
| Bruner napisa/a: | Tylko najpierw trzeba do tego lasu wjechac |
No po worku wjechał mówił chyba
Go - 2005-08-25, 13:27
| Łukasz napisa/a: |
gleba jest dobra do pewnych rzeczy np. jak juz wjedziesz z jakąś spragnioną Kocicą do lasu, to przynajmniej podczas zabawy w doktora fura sie nie buja
|
Buja się buja, tylko trochę mniej- sprawdziłem
Łukasz - 2005-08-25, 13:31
Ty młody jeszcze jesteś, temperamentny, to Ci nawet gleba buja
urbi - 2005-08-25, 13:38
| Łukasz napisa/a: | Ty młody jeszcze jesteś, temperamentny, to Ci nawet gleba buja |
hahahahha
Go - 2005-08-25, 13:39
| Łukasz napisa/a: | Ty młody jeszcze jesteś, temperamentny, to Ci nawet gleba buja |
Się człowiek chce "wykazać", to się i gleba buja
Łukasz - 2005-08-25, 13:49
jak w kawale:
Jasiu poszedł z Małgosia do parku, zbierało się, że to będzie ich pierwszy raz....
Siedli na ławeczce, Jasiu tak się chciał wykazać, że w tym pośpiechu włożył w dziurę po sęku, zamiast....
Słyszy od Małgosi:
- JASIU!!!! RŻNIESZ W DECHĘ!!!!
- SIE WIEEE!!!! FACHURA!!! - odkrzyknął sapiący Jasiu
Go - 2005-08-25, 13:51
hahaha, dobre
KotSylwester - 2005-08-25, 14:31
Za tą kocicę Łukasz to chyba sobie porozmawiamy... a jak nadal będziesz gadał to zabiorę Cię nad Świder, wieczorkiem.... na wycieczkę... i na glebe....
hehehe
Łukasz - 2005-08-25, 15:24
Jacek E30 - 2005-08-26, 17:35
Wiadomo jak są doły po 20-30 i 40 cm nawet, to sie kazdy zawiesi nawet I wcelenie BOREWICZA, z gleba trzeba umiec jezdzic tak jak mowi MENEL- a to niestety wymaga czasu i mozolnej pracy...
cinek_sw - 2005-08-27, 12:22
jak zwykle chłopacy popłynęli z tematem........ wracajcie do rzeczywistości a nie mi rżniecie w deche
a auto to sobie podniosę i włoże spręzyny od stara jak będe już w tak podeszłym wieku co Łukasz czyt. około 25 lat....... do setki
|
|