| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - poszukuję BMW E36 !!!!!
agnese23r - 2007-05-15, 12:39 Temat postu: poszukuję BMW E36 !!!!! Witam!
przepraszam ze zawracam glowe... ale poszukuje BMW E36 ... kolor ciemno zielony... zarejstrowany najprawdopodobniej w Łomży lub okolicach (na tablicach początek BL ... ), posiada tylny spojler... był już szpachlowany... należy do tego klubu (miał ramke od tablicy beemka-klub ... samochód pewnie stoi w jakimś warsztacie ... powinien mieć całkowicie rozwalony przód od strony kierowcy.
samochód ten spowodował wypadek na parkingu w Łomży w dniu 3 maja 2007r koło godziny 20:30. w tym dniu kierowca tego samochodu razem z towarzyszem najprawdopodobniej opuścili jakąś impreze na osiedlu.
poszukuje jakichkolwiek namiarów na ten samochód.
Bardzo proszę o pomoc.
dziękuję, Agnieszka
prosze o kontakt na nr gg 5234348 każdego kto może coś wiedzieć na ten temat
nokerman - 2007-05-15, 13:02
uuu niemiła sprawa
jaki model?? e30?? e36??
skąd wiesz że 316??
popatrz może w dziale smigiełka - może coś się rzuci w oczy
agnese23r - 2007-05-15, 14:07
no wlasnie bardzo nie mial sprawa... tak, juz tam zagladalm i niestety nie znalazlam zadnego ktory by temu odpowiadal... przynajmniej nie z tamtych okolic.
wiemy, ze to taki model bo policja to ustalila... i poniewaz widzielismy tyl (swiatla) samochodu wiec bylismy w stanie wywnioskowac co to bylo.... no i oczywiscie zgubil czesc ramki od tablicy - a watpie zeby mial taka przy samochodzie jakiejs innej marki.
Pietrek - 2007-05-15, 14:16
Nie kojaże żeby ty było takie auto
Albo mi sie wydaje albo znowu ktoś kto przypadkowo dostał ramke narobił Wam (klubowi) brudu
Jest w klubie ktoś z Łomży wogóle ?
--==maly==-- - 2007-05-15, 14:17
No to w takim razie jest to albo samochód klubowicza albo były samochód jakiegoś klubowicza inne osoby nie dostają ramek pod rejestrację tylko osoby które zapłaciły składkę a że nie jest ich dużo ustalenie zielonego sedana e36 ze spoilerem nie powinno być trudne chyba,że ramka została przełożona z innego bmw wtedy jjuż będzie ciężko.
Kwestia czy ktoś będzie chciał wsypać swojego wg mnie ukrywanie sprawcy takiego zdarzenia to głupota za błędy i nieodpowiedzialność się płaci i tyle.
agnese23r - 2007-05-15, 14:20
dlatego postanowilam napisac... nie wiemy co mamy robic.
a wlasnie przyczytalam Wasz regulamin i tez doszlam do wniosku ze jezeli jest to albo czlonek albo byly wlasciciel nim jest. bo macie przeciez oplaty/wpisowe.
Pietrek - 2007-05-15, 14:23
Nie żebym kogoś bronił, ale była taka sytuacja że przypadkowe osoby ze zlotu dostały klubowe naklejki i bodajże ramki ( nie jestem pewien) Jest też możliwość że któryś z klubowiczów sprzedał samochód razem z ramkami na tablice. Może ktoś skojarzy swoje byłe auto.
agnese23r - 2007-05-15, 14:23
tez juz byl plan, zeby CENZURA(jak to ladnie ujales) tylko najpierw trzeba znalesc ta osobe... lub chociaz ten samochod.
[ Dodano: 2007-05-15, 14:26 ]
no moze ktos skojarzy... poniewaz ten wypadek zdazyl sie na parkingu kiedy to nasz samochod byl zaparkowany ... a dzis sie okazalo, ze najprawdopodobniej nasz samochod bedzie do kasacji
wiec i tamten samochod musi byc niezle walniety
BM 6 - 2007-05-15, 16:04
Trzy lata temu, kiedy klub jeszcze nie był zarejestrowany pamiętam, że w Toruniu i w Tarnowie na zlotach były sprzedawane ramki wszystkim posiadaczom aut BMW, kto chciał zapłacić 20 zł. Wiele z tamtych osób nie zapisało się do naszego klubu a od tamtego czasu wiele osób sprzedało swoje samochody i wyjechali z kraju.
korzuch - 2007-05-15, 16:20
yo!
czesc ludu kojarze z aut i poogladam foty z tamtych czasów moze akurat da sie namierzyc
pozdrawiam
Bruner - 2007-05-15, 17:33
Tu jest lista klubowiczow (czyli osob dla ktorych od pewnego czasu sa zarezerwowane ramki), nie ma na niej nikogo z Lomzy ani z tej okolicy:
http://forum.beemka-klub.pl/groupcp.php?g=1176
Rowniez wsrod bylych klubowiczow nie kojarze takiej osoby.
Niestety jest tak jak napisala Mariola, jeszcze 2 lata temu (tego jestem na 100% pewien), na majowce w Toruniu w 2005 roku sprzedawalismy ramki kazdemu chetnemu , dopiero pozniej ustalilismy ze tego typu gadzety beda dostepne tylko dla klubowiczow (m. in dlatego zeby w sytuacji takiej jak ta klubowi nie dostawalo sie po za kogos kto nie ma z nim nic wspolnego). Wiec wszystko wskazuje na to, ze albo jest to byle auto ktoregos z klubowiczow ktory po prostu sprzedal je z ramkami, albo ta osoba ma ramki z okresu jeszcze przed rejestracja klubu.
| agnese23r napisa/a: | | wiemy, ze to taki model bo policja to ustalila... i poniewaz widzielismy tyl (swiatla) samochodu wiec bylismy w stanie wywnioskowac co to bylo.... |
Rownie dobrze moglo to byc np 320 czy 328, po samych swiatlach sie tego nie odrozni. Jesli mniejwiecej rok sie zgadza to mozna najwyzej ustalic ze to byl model E36 i nic wiecej.
BADYL - 2007-05-15, 18:09
Polecam skontaktowac sie z klub białostockim - niestety nie pamietam nazwy www.
agnese23r - 2007-05-15, 18:14
dzieki wszystkim za rady!
co do modelu... to akurat ten rocznik (plus/minus) i taki model maja tylne swiatla takie jakie widzielismy... tak wiec szukamy najpierw tak.
od czegos trzeba zaczac bo niestety policja nie wykazuje zadnej inicjatywy
BADYL - 2007-05-15, 18:30
http://www.forum-bmwbialystok.4h.pl/ u bym popytał.
kuzyn - 2007-05-15, 18:38
skąd pewność że to E36? dla laika i w pośpiechu niektóre modele moga sie wydawać podobne...
nikogo tu nie bronię, to tylko moja sugestia
PS: i jeszcze jedno
| agnese23r napisa/a: | | ... no i oczywiscie zgubil czesc ramki od tablicy... |
czy jest 100% pewność że fragment ramki z nazwą klubu
pochodzi z tego zdarzenia?
ANDRZEJ-BIELAK - 2007-05-15, 18:58
WITAM
Jestem z BIAŁEGOSTOKU I niekojarze takiej e36 na łomżyńskich blachach z ramką beemki.
[ Dodano: 2007-05-15, 18:01 ]
może zapytać mariusza ze szkocji, jego rodzinne miasto to łomża, możę będzie znać z widzenia auto.
agnese23r - 2007-05-15, 19:49
po pierwsze nie jestem zadnym lajkiem .... czy kim tam... a to ze jestem dziewczyna nie znaczy ze sie nie znam na samochodach... poza tym zapomnialam dodac w moim pierwszym poscie, ze zostaly tez nam kawalki rozbitego przedniego reflektora... i to szklo mialo odcien lekko zielony... z tego co udalo mi sie wyszukac to wlasnie modele 316 (te starsze) mialy takie lampy.
ps. a nie wiem po co kogo bronic.. to nie nasza wina ze ktos nie potrafi jezdzic lub tez jechal po pijaku i wjechal w zaparkowany samochod przestawiaja go o jakies 2 m.
[ Dodano: 2007-05-15, 19:53 ]
Kirek, dzięki za namiary! napewno sprawdzę
kuzyn - 2007-05-15, 21:26
| agnese23r napisa/a: | | po pierwsze nie jestem zadnym lajkiem .... czy kim tam... a to ze jestem dziewczyna nie znaczy ze sie nie znam na samochodach... poza tym zapomnialam dodac w moim pierwszym poscie, ze zostaly tez nam kawalki rozbitego przedniego reflektora... i to szklo mialo odcien lekko zielony... z tego co udalo mi sie wyszukac to wlasnie modele 316 (te starsze) mialy takie lampy. |
buahahahahahahahaha
kurna Panowie to jakaś podpucha w stylu jasia czy co ?
bo już nie wiem... zielone reflektory... a może z UFO miałas dzwona, co ?
PS: pisałem przecież że to tylko moja sugestia i żeby się nie napinać
Bagor - 2007-05-15, 22:45
agnese23r daj jakieś zdjęcia swojego uszkodzonego samochodu i zgubionej ramki, bo póki co wygląda to jak marna prowokacja, która ma na celu popsucie wizerunku marki BMW jak i samego klubu Beemka-Klub.
Pietrek - 2007-05-15, 22:47
moze szkła zzieleniały od glonów ?
bobawiłem sie w detektywa i wywnioskowałem taki zbieg zdarzeń...
Chałupniczo robione black hella (e30)
zaparowane reflektory
z wilgoci wdarły sie glony
zzieleniałe szkło
szukajcie auta z czarną Helgą
casus maximus - 2007-05-15, 22:55
jak nie ma na forum takiego i jak sie do tej pory nikt nie przypucowal lub nikt nikogo nie ujawnil to chyba juz sie taka beta nie znajdzie. sama ramka od tablicy to nie zaden dowod ze to ktos stad skoro kiedys byly sprzedawane i ogolnodostepne. ciekawa rzecz ze ktos mogl rozpoznac rodzaj silnika po wygladzie samochodu.
Bruner - 2007-05-15, 23:06
| agnese23r napisa/a: | po pierwsze nie jestem zadnym lajkiem .... czy kim tam... a to ze jestem dziewczyna nie znaczy ze sie nie znam na samochodach... poza tym zapomnialam dodac w moim pierwszym poscie, ze zostaly tez nam kawalki rozbitego przedniego reflektora... i to szklo mialo odcien lekko zielony... z tego co udalo mi sie wyszukac to wlasnie modele 316 (te starsze) mialy takie lampy.
ps. a nie wiem po co kogo bronic.. to nie nasza wina ze ktos nie potrafi jezdzic lub tez jechal po pijaku i wjechal w zaparkowany samochod przestawiaja go o jakies 2 m.
|
Po pierwsze nie takim tonem, skoro nasze rady i sugestie nie sa Ci potrzebne to zaraz moge temat zamknac i sama sobie bedziesz radzic, wiec spokojniej prosze. Po drugie to nie nasza wina ze nie potrafisz czytac ze zrozumieniem, wiec napisze Ci jeszcze raz, jasno i wyraznie: 316i , 318i, 318tds, 318is, 320i, 323i, 325i, 325td, 325tds i 328i z zewnatrz wygladaja identycznie, maja takie same lampy itp pierdoly, a cyferki oznaczaja tylko pojemnosc silnika. Skad wiesz ze to bylo akurat 1.6, a nie np 2.5? Ta historia o zielonym szkle w 316 z poczatku produkcji to jakas bzdura, wszystkie E36 wyjezdzajac z fabryki mialy takie same lampy (bynajmniej nie zielone) i ten szczegol nam w identyfikacji modelu na pewno nie pomoze. Skoro auto jest zielone to np kierunkowskazy mogly byc np pomalowane sprayem pod kolor nadwozia.Ale skoro wiesz lepiej od nas to szukaj dalej 1.6 z zielonymi lampami. I nikt tu nikogo nie broni ani nie kryje, a takimi komentarzami nie zachecasz raczej nikogo do udzielenia pomocy.
Robsy-M-Technic - 2007-05-15, 23:13
| Bruner napisa/a: | | Po pierwsze nie takim tonem, skoro nasze rady i sugestie nie sa Ci potrzebne to zaraz moge temat zamknac i sama sobie bedziesz radzic, wiec spokojniej prosze. Po drugie to nie nasza wina ze nie potrafisz czytac ze zrozumieniem, wiec napisze Ci jeszcze raz, jasno i wyraznie: 316i , 318i, 318tds, 318is, 320i, 323i, 325i, 325td, 325tds i 328i z zewnatrz wygladaja identycznie, maja takie same lampy itp pierdoly, a cyferki oznaczaja tylko pojemnosc silnika. Skad wiesz ze to bylo akurat 1.6, a nie np 2.5? Ta historia o zielonym szkle w 316 z poczatku produkcji to jakas bzdura, wszystkie E36 wyjezdzajac z fabryki mialy takie same lampy (bynajmniej nie zielone) i ten szczegol nam w identyfikacji modelu na pewno nie pomoze. Skoro auto jest zielone to np kierunkowskazy mogly byc np pomalowane sprayem pod kolor nadwozia.Ale skoro wiesz lepiej od nas to szukaj dalej 1.6 z zielonymi lampami. I nikt tu nikogo nie broni ani nie kryje, a takimi komentarzami nie zachecasz raczej nikogo do udzielenia pomocy. |
Dobrze napisane Może agnese23r,uważa,ze to model 316,bo zobaczyła znaczek "316i"?A i skąd wie,że rok produkcji,to ok.1995?
MAJSU - 2007-05-15, 23:24
A tak w ogóle to chyba nie jest zbyt duży problem dla Policji sprawdzić właścicieli wszytskich zielonych E36 o tablicach BL nie sądze że jest ich aż tyle...
Bagor - 2007-05-15, 23:39
Zgadza się, w Urzędzie Komunikacji szybko to można sprawdzić.
jaqub - 2007-05-16, 00:05
| agnese23r napisa/a: | | po pierwsze nie jestem zadnym lajkiem .... czy kim tam... |
nie wiem ile Ty masz lat i czy masz mature czy Cie giertych ulaskawil ale to co piszesz ciezko nazwac smiesznym...
Twoj problem tez jest wyssany z palca bo policja nie szuka sprawcy po forach internetowych bo na miejscu ktos znalazl fragment podkladki pod tabilce z aderesm www...
| agnese23r napisa/a: | | samochód ten spowodował wypadek na parkingu |
wiesz co to jest WYPADEK? a moze to byla KATASTROFA....
Bruner zrob tu porzadek bo jeszcze ktos to przeczyta i wezmie sobie do serca...
korzuch - 2007-05-16, 07:40
yo!
qrwa moje posty duzo wnoszace do sprawy wykasowano boshe miej w opiece moderatorów bo niewiedzą co czynią wiedzme spalic na stosie
agnese23r - 2007-05-16, 08:50
dzięki wszystkim za "przemiłe" komentarze...
skoro policja nic nie robi i jakoś 2 tygodnie po zdarzeniu nie stwierdzili ze nalezy poszukac BMW, ktore odpowiada opisowi (czy w Urzedzie Komunikacji czy jakos inaczej) to ja juz nic na to nie poradze.
to my mamy skasowany samochod i nic na to nie mozemy poradzic.
a dla tych co maja jakies watpliwosci to moj wiek mozna sobie sprawdzic (bo chyba w profilu widac takie dane).
nie jest to zadna prowokacja... bo ja nic do Was ani do Waszego klubu nie mam i nikogo nie obrazam i chyba nie obrazilam zaczynajac ten temat... a Wy uznaliscie, ze nalezy po mnie pojechac i przygadac.
ja tylko usiluje ustalic kto w nas wjechal.. bo skoro facet nie potrafi jechac droga tylko po kraweznikach i samochodach jezdzi to tez nie jest moja wina.
Łukasz - 2007-05-16, 09:06
słyszałem o gościu, straszny bandzior, podobno ostatnio ukradł pudełko zapałek w Żabce, w Łomży i nikt nawet ręką nie ruszył, tak się go boją, ścigają go, tak mówił kolega policjant z Węgrowa. Może być uzbrojony.
Trzymam kciuki!!!!
Belisama - 2007-05-16, 09:07
Trzeba sie było nie stawiać, bo po co, a skoro chłopaki mają wątpliwości co do oceny samochodu to pewnie mają rację i warto by posłuchać, a jak chcą zdjęcia to wstaw i problem z głowy poza tym skoro wiesz że spojler to jako nie laik ustal wzór, to jedno a drugie lepiej przyglądać się tablicy zamiast szpachli.
A z tego co wiem oryginalne zielone lampy wychodziły w MK3
agnese23r - 2007-05-16, 09:10
nie mam przy sobie zdjec... a samochod, ktory zostal skasowany to srebrny Fiat Stilo Abarth z 2001r. cały tył samochodu jest rozwalony .. tak więc ten które w nas wjechał musi mieć przód od strony kierowcy nieżle walnięty.
Cypisek - 2007-05-16, 09:14
| agnese23r napisa/a: | dzięki wszystkim za "przemiłe" komentarze...
skoro policja nic nie robi i jakoś 2 tygodnie po zdarzeniu nie stwierdzili ze nalezy poszukac BMW, ktore odpowiada opisowi (czy w Urzedzie Komunikacji czy jakos inaczej) to ja juz nic na to nie poradze.
to my mamy skasowany samochod i nic na to nie mozemy poradzic.
a dla tych co maja jakies watpliwosci to moj wiek mozna sobie sprawdzic (bo chyba w profilu widac takie dane).
nie jest to zadna prowokacja... bo ja nic do Was ani do Waszego klubu nie mam i nikogo nie obrazam i chyba nie obrazilam zaczynajac ten temat... a Wy uznaliscie, ze nalezy po mnie pojechac i przygadac.
ja tylko usiluje ustalic kto w nas wjechal.. bo skoro facet nie potrafi jechac droga tylko po kraweznikach i samochodach jezdzi to tez nie jest moja wina. |
2 lata temu miałem taką sytuację że na zakręcie gościo ścinał zakręt zahaczył mnie i zwiał, pojechałem na policję powiedziałem co i jak, kolor samochodu i przybliżony rocznik, Po niedługim czasie pan policjant miał listę czerwonych polonezów w starej budzie w całym powiecie puławskim. Nie wiem w czym ci policjanci u których byłaś mają problem, ale policjanci u których ja byłem nie mieli z tym większych problemów.
A reszta nie śmiać się z Pani, zwykli śmiertelnicy jak widzą e36 mówią 316i, jak widzą e34 to mówią 516i , jak widzą e32 mówią 716i, jak widzą e31 to mówią 816i, nie ma się co śmiać bo nie wszyscy wiedzą o co chodzi.
W każdym razie koleżanko agnese23r mów że to było BMW E36, wtedy nikt nie będzie się z ciebie śmiał, a wszyscy będą wiedzieli o co chodzi
Belisama - 2007-05-16, 09:16
Fiat stilo to nowa blacha łamie się jak pudełko zapałek beemki są raczej mocne więc ślad mógł na niej nie zostać gościu lampy zmienił i już nie ma śladu poszukaj na allegro może ktoś jedną zielona lampę sprzedaje
[ Dodano: 2007-05-16, 09:18 ]
| Cypisek napisa/a: | | przybliżony rocznik | w tej sytuacji oznacza 8 lat
Cypisek - 2007-05-16, 09:21
| belisama napisa/a: | Cypisek napisał/a:
przybliżony rocznik
w tej sytuacji oznacza 8 lat |
Dlatego napisałem żeby koleżanka agnese23r pisała BMW e36 a nie 316i z 95 roku.
agnese23r - 2007-05-16, 09:24
no tamta co w nas wjechala to musi byc pozadnie uszkodzona .. bo mamy na to swiadka.
a co do policji... no coz ... wlasnie z nimi rozmawialam zeby sie dowiedziec oc ustalili .. no i oczywiscie nie nadal nie wiadomo - ale zrobilam tak jak radziliscie: "doradzilam" mu zeby szukal E36 ciemno zielonego .. no i zobaczymy co bedzie dalej
Cypisek - 2007-05-16, 09:26
| agnese23r napisa/a: | no tamta co w nas wjechala to musi byc pozadnie uszkodzona .. bo mamy na to swiadka.
a co do policji... no coz ... wlasnie z nimi rozmawialam zeby sie dowiedziec oc ustalili .. no i oczywiscie nie nadal nie wiadomo - ale zrobilam tak jak radziliscie: "doradzilam" mu zeby szukal E36 ciemno zielonego .. no i zobaczymy co bedzie dalej |
Miejmy nadzieję że panowie wiedzą co to jest e36 hehe
[ Dodano: 2007-05-16, 08:28 ]
tak dla świętego spokoju trzeba było powiedzieć żeby szukali 316i 318i 318tds 320i 323i 325i 325tds 328i no i m3 (o czymś zapomniałem?)
agnese23r - 2007-05-16, 09:34
tez mu tak powiedzialam .. to byla cisza w sluchawce wiec chyba mnie nie zrozumial
RoboCop - 2007-05-16, 09:35
niezła historia - a swoją droga po co policja w tym kraju?? poza wypisywaniem mandatów, co Ci kolesie robią??
agnese23r - 2007-05-16, 09:38
wychodzi na to, że niewiele robią ... niestety... nie bardzo rozumiem dlazego musze do nich dzwonic i im mowic jakiego autka maja szukac i gdzie - no przeceiz oni powinni wiedziec
RoboCop - 2007-05-16, 09:53
pały nic nie robią, w godzinach pracy załatwiają tylko swoje sprawy, tak wynika z moich obserwacji... przez ostatnie 10lat miałem 3włamy do auta i za każdym razem moje próby zgłoszenia tego, spotykały się ze zdecydowanym ciągłym zniechęcaniem mnie, zebym tego faktu nie zgłaszał etc... oczywiście potem żadnych efektów ich tzw.pracy... mimo, ze w 2 przypadkach, wytypowałem im podejrzanych... to samo miał koleś jak mu skroili sklep - żadnych działań, dopiero jak im frajera przyprowadził za uszy, to wtedy zaczeli coś robić -
NA CO IDĄ MOJE PODATKI??
korzuch - 2007-05-16, 10:01
yo!
Robert na moja pensje głowa do góy niedługo podwyzki
Grzesiek - 2007-05-16, 10:09
| RoboCop napisa/a: | | NA CO IDĄ MOJE PODATKI?? | nasze podatki ida na drogi przeciez przybywa ich z minuty na minute a co do policji to tez sie z wami zgodze kiedys ukradli znajomemu z komisu motocykl zanim policja przyjechala i zaczela spisywac my znalezlismy kolesi 30 km dalej oczywiscie kolesia w beemke motocykl w bagaznik i do komisu to jeszcze potrafil nam powiedziec ze moze nam postawic zarzuty za naduzywanie praw obywatelskich czaicie ! jak by nie my to by slad o nich zagonol a on z takim chaslem do mnie szok!!
agnese23r - 2007-05-16, 10:13
u nas wszystkiego mozna sie po policji spodziewac... szkoda tylko ze nie robia tego co do nich nalezy
RoboCop - 2007-05-16, 10:20
| agnese23r napisa/a: | | ... szkoda tylko ze nie robia tego co do nich nalezy |
bo oni za mało zarabiają
ps. zastanawiam się gdzie mogłabyś "uderzyć" wyżej w sprawie tego ich "nicnierobienia",
moze ktoś podpowie...
agnese23r - 2007-05-16, 10:23
podobno mozna napisac do rzecznika policji... no ale to trwa ... i tak naprawde on nie wiele pomoze. jedyne co od tego rzecznika mozna by sie dowiedziec to to czy wszystko co powinno byc zrobione w tej sprawie zostalo zrobione. a z tego co slyszalam rzecznik nie ma jakiegos wplywu na komisariat i na luzdi, ktorzy tam pracuja
Cypisek - 2007-05-16, 10:27
| RoboCop napisa/a: | | agnese23r napisa/a: | | ... szkoda tylko ze nie robia tego co do nich nalezy |
bo oni za mało zarabiają
ps. zastanawiam się gdzie mogłabyś "uderzyć" wyżej w sprawie tego ich "nicnierobienia",
moze ktoś podpowie... |
Może do tego pana co we Wrocławiu wysłał 2 krawężników po wieśmaki dla swojej koleżanki podróżującej pociągiem??
Belisama - 2007-05-16, 10:30
Można się ewentualnie zgłosić do Funduszu ochrony ubezpieczonych zawsze jakieś informacje są
Cypisek - 2007-05-16, 10:31
| agnese23r napisa/a: | a z tego co slyszalam rzecznik nie ma jakiegos wplywu na komisariat i na luzdi, ktorzy tam pracuja |
eeee tam gadasz, W policji wszyscy mają na wszystkich wpływ, pamiętacie tych 2 policjantów co zginęli odwożąc jakiegoś ważniaka do Siedlec? Poprostu trzeba mieć wtyki, myślisz że gdyby taka sytuacja jak tobie przytrafiła się komuś wysoko postawionemu to co by się działo? Policja w całym kraju została by postawiona w stan najwyższej gotowości, czołgi, zasieki, bunkry i te sprawy.
agnese23r - 2007-05-16, 10:33
Cypisek.. pewnie masz racje... ale ja niestety nie mam zadnych znajomych na takich wplywowych stanowiskach.
Cypisek - 2007-05-16, 10:35
Może w takich przypadkach pomocny może okazać się DAS?
ANDRZEJ-BIELAK - 2007-05-16, 11:44
| MAJSU_WuWuA napisa/a: | | A tak w ogóle to chyba nie jest zbyt duży problem dla Policji sprawdzić właścicieli wszytskich zielonych E36 o tablicach BL nie sądze że jest ich aż tyle... |
program który ma policja do sprawdza potencjalnych sprawców nie jest taki dobry jak się wydaje, przynajmniej tak powiedział policjant który prowadził moją sprawę, a może jest tak że faktycznie jest tak że im się nie chce.
W lutym miałem stłuczkę, starszy gośc dekikatnie wiechał mi w tył, dosłownie dotknał, i nie zatrzymał sie pojechał dalej, zadzwoniłem po policje i po jakimś czasie zostałem wezwany na komendę i powiedziano mi że nie są w stanie stwierdzić po tych numerach co to za samochód, marka im nic nie mówi, kolor również, mogą tylko patrzeć różne kombinacje numerów przy czym muszą znać chociaż 3 znaki z tablic rejestracyjnych.
agnese23r - 2007-05-16, 11:57
dokladnie to samo uslyszalam od policjanta zajmujacego sie nasza sprawa
wiec cos chyba musi w tym byc... chociaz jest to nie do pomyslenia, zeby mieli taki kiepski system
Bruner - 2007-05-16, 12:08
Nie masz jakichs znajomosci w wydziale komunikacj, czy w urzedzie miasta itp? Popytaj wsrod znajomych, moze ktos bedzie mial jakies dojscie. Skoro policja twierdzi ze nie moze znalesc samochodu to moze uda sie przez wydzial komunikacji (ale mysle ze raczej nieoficjalnie). Jak juz zauwazylas w przypadku BMW sytuacje komplikuje fakt, ze dla tego samego modelu wystepuja rozne oznaczenia, wiec ten kto bedzie szukal musi przejzec wszystko co zaczyna sie cyfra 3, skoro jestes pewna ze to E36 to rok produkcji musi byc pomiedzy 91 a 98 (chyba ze byl to compact albo kombi to nawet 2000).
A co do policji - na urzedasa nic tak nie dziala jak wycieczka do przelozonego (nie konieczie bezposredniego) i koniecznosc tlumaczenia sie na pismie.
Jak bedziesz wysylac jakies pisma to nie pisz ze to bylo 316, bo w ten sposob sugerujesz zeby nie szukac wsrod np 320, pisz np BMW serii 3 model E36, albo BMW 3xx itp
Belisama - 2007-05-16, 12:17
Art. 51. 1. Tworzy się Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny, zwany dalej "Funduszem".
2. Do zadań Funduszu należy wypłacanie odszkodowań i świadczeń z tytułu ubezpieczenia obowiązkowego, o którym mowa w art. 4 pkt 1 i 3, w granicach określonych na podstawie przepisu art. 5:
1) za szkodę na osobie, gdy szkoda wyrządzona została w okolicznościach uzasadniających odpowiedzialność cywilną:
a) posiadacza pojazdu lub kierującego pojazdem mechanicznym, a nie ustalono ich tożsamości i nie zidentyfikowano pojazdu,
To fragment z ustawy o działalności ubezpieczeniowej nie mam pewności sprawdź sobie ale mieści się w Warszawie na Płockiej na woli proponuję skorzystać
agnese23r - 2007-05-16, 12:22
belisama... ubezpieczyciel uznal i tak nas poinformowal, ze jesli sprawca sie nie znajdzie to musi to pokryc nasze ubezpieczenie AC i zabieraja wtedy tez znizki ktore byly
[ Dodano: 2007-05-16, 12:25 ]
aaa.... bruner... dzisiaj usiwadomilam panu z poliscji, ktory zajmuje sie ta sprawa, zeby szukal E36 .. napewno byl to sedan... a nie coupe albo kombi... ten policjant nie byl chyba zbyt zadowolony, ze wyszukuje mu dodatkowa prace
misza - 2007-05-16, 12:29
no nie moge, 10% znizki to chyba nie duzo(naprawic z ac i jak sie bedzie ubezp konczyc to do innej firmy bo bedzie zwyzka ze hoho), myslalem ze tylko oc jest.... na jaka wartosc policzyli szkode? mowisz ze bardzo uszkodzony, tylko czy to sie bedzie opłacało naprawiac?, szkoda całkowita?
p.s. UFG jest w powijakach, tak samo mieli łapac tych co nie płaca oc a maja zarejestrowane auto....
Belisama - 2007-05-16, 12:33
Fundusz ochrony ubezpieczonych nie ma nic wspólnego z waszym ubezpieczycielem to instytucja powołana właśnie na takie wypadki kiedy jest problem z odszkodowaniem oni własnie mają rezerwy finansowe na takie okoliczności a potem sami zajmują sie szukaniem winnego 8)
agnese23r - 2007-05-16, 12:36
masz racje 10% to nie duzo... ale naprawa wyjdzie z 15 000
a przed sekunda sie dowiedzielismy ze rzeczoznawca specjalnie wpisal w kosztorysie pewne czesci do wymiany, ktore wcale nie musza byc wymieniane - bo im nic nie jest.... takze to ile ta naprawa bedzie kosztowac to niestety dokladnie jeszce nie wiemy.
dzieki temu ze wpisal tych kilka czesci - przekroczyl jakis tam prog, ze samochod niby powinien byc do kasacji, o 300zl !! paranoja jakas .. naszczescie mechanik jest w stanie podwazyc ta wycene rzeczoznawcy
Belisama - 2007-05-16, 12:41
15000 tyś to chyba cały parking fiatów koleś rozjechał
agnese23r - 2007-05-16, 12:47
tylko tego naszego
niestety czesci do niego sa dosc drogie
Bruner - 2007-05-16, 12:48
Belisama, skoro to samochod z ok 2000 roku i jest szkoda calkowita to nie widze nic dziwnego w tej wycenie.
Agnese - pisalas wyzej ze to sedan, mam nadzieje ze wiesz ze w terminologii BMW nazwa sedan okreslane sa tylko modele 4 drzwiowe. Modele 2 drzwiowe mimo iz tak na prawde sa to rowniez sedany okresla sie jako coupe (mimo takiej samej bryly, roznia sie tylko iloscia drzwi), wiekszosc ludzi tego nie wie i dla nich to moze nie byc takie oczywiste, ale piszac sedan dla nas jasne jest ze szukamy tylko modelu 4 drzwiowego. Wiec jesli ten samochod mial lub mogl miec 2 drzwi to pisz, zeby nie bylo nieporozumien. Bo mozliwe ze gdzies stoi rozwalona coupeta ale szukamy sedana - rozumiesz o co mi chodzi?
agnese23r - 2007-05-16, 12:53
wiem co znaczy sedan
i wiem ze coupe jest 2-drzwiowy a sedan 4-drzwiowy - to chyba kazdy wie...
poza tym ja mam sedana - wiec chyba wiem czym jezdze
Kujon - 2007-05-16, 13:16
| Bruner napisa/a: | Nie masz jakichs znajomosci w wydziale komunikacj, czy w urzedzie miasta itp? Popytaj wsrod znajomych, moze ktos bedzie mial jakies dojscie. Skoro policja twierdzi ze nie moze znalesc samochodu to moze uda sie przez wydzial komunikacji (ale mysle ze raczej nieoficjalnie). Jak juz zauwazylas w przypadku BMW sytuacje komplikuje fakt, ze dla tego samego modelu wystepuja rozne oznaczenia, wiec ten kto bedzie szukal musi przejzec wszystko co zaczyna sie cyfra 3, skoro jestes pewna ze to E36 to rok produkcji musi byc pomiedzy 91 a 98 (chyba ze byl to compact albo kombi to nawet 2000).
A co do policji - na urzedasa nic tak nie dziala jak wycieczka do przelozonego (nie konieczie bezposredniego) i koniecznosc tlumaczenia sie na pismie.
Jak bedziesz wysylac jakies pisma to nie pisz ze to bylo 316, bo w ten sposob sugerujesz zeby nie szukac wsrod np 320, pisz np BMW serii 3 model E36, albo BMW 3xx itp |
Program POJAZD na którym pracują WK posiada takie opcje wyszukiwania:
- po nr rejestracyjnym
- po nazwisku właściciela
-po marce i modelu
W tarnowie jeśli wpisze sie " BMW 3XX" , wychodzi kilkaset pojazdów, w Warszawie będzie to pewnie na tysiace, nikt napewno nie podejmie sie sprawdzenia tego...
agnese23r - 2007-05-16, 13:17
ale tu chodzi o Łomże - tak więc tam nie może być ich dużo
Kujon - 2007-05-16, 13:22
| agnese23r napisa/a: | ale tu chodzi o Łomże - tak więc tam nie może być ich dużo |
A masz pewnośc że pojazd był zarejestrowany w Łomży
brain69 - usunięty - 2007-05-16, 13:25
no Koleżanka pisała że blachy na BL się zaczynały
agnese23r - 2007-05-16, 13:26
tego akurat jesteśmy pewni.
całe zdarzenie miało miejsce w łomży a na tablicah miał BL
Kujon - 2007-05-16, 13:29
sorry ale przyznaje sie że nie czytałęm tematu od początku
Cypisek - 2007-05-16, 14:33
| belisama napisa/a: | 15000 tyś to chyba cały parking fiatów koleś rozjechał |
I uciekł!!!
Agnese23r, może to znak z niebios że trzeba zmienić samochód na BMW?
Twój samochód do kasacji a tamten odjechał? coś w tym jest!
misza - 2007-05-16, 15:05
mowisz ze szkoda na 15k nie bedziesz sie bała takim autem pozniej jezdzic? lepiej zeby oddali te 15k i dopłacili za wrak(to raczej nie przejdzie, czasem firma pomaga pozbyc sie wraku, czyli złomowanie itp) i kupcie nowe auto, zapewne rzeczoznawca specjalnie policzył o 300zl wiecej, moze jest rozsadny poprostu
agnese23r - 2007-05-16, 15:14
tak firma ubezpieczeniowa zaproponowala nam pomoc w sprzedazy rozwalonego samochodu ... smiechu warte..... wg nich w takim stanie jakim jest teraz jest wart ok 17tys... i mysla ze moze ktos go kupi
[ Dodano: 2007-05-16, 15:18 ]
| misza napisa/a: | | .... zeby oddali te 15k i dopłacili za wrak | gdyby chcieli dac za wrak + te 15tys to nie bylo by problemu ... ale chca nam dac niecale 12tys w zwiazku z kasacja samochodu i pomoc w sprzedazy tego co zostalo z samochodu
agnese23r - 2007-05-16, 15:14
moj samochod jest caly ... na szczescie zostal w wawie ... to autko mojego chlopaka, ktore zostalo tak potraktowane
BADYL - 2007-05-16, 15:50
| agnese23r napisa/a: | tak firma ubezpieczeniowa zaproponowala nam pomoc w sprzedazy rozwalonego samochodu ... smiechu warte..... wg nich w takim stanie jakim jest teraz jest wart ok 17tys... i mysla ze moze ktos go kupi
[ Dodano: 2007-05-16, 15:18 ]
| misza napisa/a: | | .... zeby oddali te 15k i dopłacili za wrak | gdyby chcieli dac za wrak + te 15tys to nie bylo by problemu ... ale chca nam dac niecale 12tys w zwiazku z kasacja samochodu i pomoc w sprzedazy tego co zostalo z samochodu |
Wierz mi ze znajda sie chetni na "szrota" sam byłem kiedys swiadkiem jak ASO (chyba TOYOTA) wykupiło Yariske po dachowaniu za 25 tys + ktos tam odszkodowanie dostal.
Grzesiek - 2007-05-16, 19:46
ogladaliascie dzisiaj wiadomosci ?? koles z Łomży rozjechal beemka 9 letnie dziecko dziecko niestety zmarlo co to sie dzieje w tym miescie??????????? szok
cichecki0511 - 2007-05-16, 20:35
| młody318IS napisa/a: | ogladaliascie dzisiaj wiadomosci ?? koles z Łomży rozjechal beemka 9 letnie dziecko dziecko niestety zmarlo co to sie dzieje w tym miescie??????????? szok |
A no właśnie ja to oglądałem, całe wydarzenie miało miejsce 3 maja 2007, beemka to e36, zielona. Coś mi sie wydaje że to ma jakiś związek.
BADYL - 2007-05-16, 20:50
No to zonk i jeszcze miał nasze rami to podwójny zonk - przejżałem jakies stronki o ŁOMŻY i nigdzie nie pisza o jakis ważniejszych apelach wydarzeniach.
Grzesiek - 2007-05-16, 20:57
z tego co pamietam to w TV mowili ze chyba granatowe bylo to BMW ale nic pozatym nie mowili jaki model
BADYL - 2007-05-16, 20:58
Moze to on???
http://wiadomosci.onet.pl/1530071,11,item.html
jaqub - 2007-05-16, 21:23
| kirek napisa/a: | | http://wiadomosci.onet.pl/1530071,11,item.html |
i znow komentarze...
zal mi ludzi ktorzy pisza takie rzeczy...
zupelnie jak na CB lepiej ignorowac bo jakakolwiek riposta tylko cieszy takich i sie "bardziej nakrecaja"...
Yakuzatti - 2007-05-16, 22:21
nie da sie jakos dosjc do zdjec z wypadku?
cichecki0511 - 2007-05-16, 22:26
Tak to o to właśnie mi chodziło, a komentarze jak zwykle jeśli chodzi o BMW. Dlaczego ta marka musi tak cierpieć.
BADYL - 2007-05-16, 22:28
| cichecki0511 napisa/a: |
Tak to o to właśnie mi chodziło, a komentarze jak zwykle jeśli chodzi o BMW. Dlaczego ta marka musi tak cierpieć. |
Jakbys miał kupic z 3 tys Poloneza albo BMW to co bys kupił??Lepszy lans,prestiz rosnie its wymieniac i wymieniac ale to nie tylko nasza marka.
agnese23r - 2007-05-16, 22:37
wiedzieliśmy już jakiś czas temu o tym wypadku z udziałem BMW ... akurat byliśmy na komisariacie i jeden z policjantów nam o tym powiedział, ale podobno został ten samochód sprawdzony i wyszło im, że to jest inne BMW
to BMW co potrąciło dziecko zostało odrazu po tym wypadku "zabezpieczone" (jak to nazwał policjant) i poszukiwali jego właściciela ... ale to było jakieś inne
[ Dodano: 2007-05-16, 22:40 ]
| Yakuzatti napisa/a: | | nie da sie jakos dosjc do zdjec z wypadku? |
nie ma żadnych zdjęć z tego wypadku... zdjęcia zrobiła policja i je sobie wzięła a my mamy zdjęcia naszego autka, które zostało walnięte.
mariusz szkocja - 2007-05-17, 22:34
| agnese23r napisa/a: | ale tu chodzi o Łomże - tak więc tam nie może być ich dużo | io
witaj
mylisz sie jak wyjezdzalem z polski to w "moim" miescie bylo ok 1800 pojazdow marki BMW
w lipcu bede na urlopie w łomzy to postaram ci sie pomoc ale potrzebuje wiecej danych bo nie bede patrolowal miasta poszykujac zielonej bety..
mam znajomosci wiec to nic trudnego-wiecej danych
a moze to ta ze zdjecia
Kujon - 2007-05-17, 23:30
| mariusz szkocja napisa/a: | | agnese23r napisa/a: | ale tu chodzi o Łomże - tak więc tam nie może być ich dużo | io
witaj
mylisz sie jak wyjezdzalem z polski to w "moim" miescie bylo ok 1800 pojazdow marki BMW
|
ale tutaj było mówione tylko o modelach 3xx
|
|