BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - co oznacza skrót BMW

VinCent318iS - 2005-09-19, 22:25
Temat postu: co oznacza skrót BMW
Panowie wybaczcie naprawde wybaczcie nie bijcie naprawde nie wiem jak by mnie ktos mógł przybliżyć
Artur C. - 2005-09-19, 22:32

Bayerische Motoren Werke

ps. no wyprzedziłes mnie no!!!!!!!!! :lol:
Miruska

slawo - 2005-09-19, 22:46

a po naszemu - Bawarska Fabryka Maszyn
VinCent318iS - 2005-09-19, 23:24

Dzięki dzięki. POZDRAWIAM I SORKA ZA TAKIE PYTANIE
duchPW - 2005-09-19, 23:24

Cytat:
a po naszemu - Bawarska Fabryka Maszyn
- a nie silników?

kiedyś było - trzeba poszukać - każdy kij ma dwa końce .... conajmniej :wink:

to co jedziemy?
Będziesz Mógł Wyprzedzać
Bardzo Modny Wóz
Bandit Mtor-Wagen.....

Boki Mogę Wstawiać :wink:

Piotrek - 2005-09-19, 23:26

Widzisz VinCent , tutaj zawsze znajdziesz pomoc ale na przyszłosc rozszyfruj skrót PZN

PZN-poszukaj zanim napiszesz :D :D

BMW - Będziesz Miał Wydatek

Bruner - 2005-09-19, 23:54

Piotrek napisa/a:

Jak ja nienawidze tego tlumaczenia skrotu BMW :evil: Wszystkie jelopy ktorym zal dupe sciska, pseudo znawcy motoryzacji zawsze mi z tym tekstem wyjezdzaja. Debilom w robocie zamknalem geby jak sie zaczalem z nich smiac kiedy sie okazalo ze w ich wspanialych, wygodnych, nie psujacych sie, nie zajezdzonych i tanich w eksploatacji Renault 19 (3 sztuki, wszystkie na mojej zmianie) wymiana paska rozrzadu kosztuje 2 razy tyle co w mojej bylej E30 320. Od tego czasu mam spokoj i nie musze wysluchiwac ich madrosci. A wujkow Frankow zlote raczki, wielkich, teoretykow i znawcow motoryzacji i innych podobnych palantow olewam i nie wdaje sie z nimi w dyskusje, bo itak wiedza lepiej.

duchPW - 2005-09-20, 00:08

Cytat:
Bardzo MożliWe

Piotrek - 2005-09-20, 00:14

Bruner napisa/a:
Piotrek napisa/a:

Jak ja nienawidze tego tlumaczenia skrotu BMW :evil: Wszystkie jelopy ktorym zal dupe sciska, pseudo znawcy motoryzacji zawsze mi z tym tekstem wyjezdzaja. Debilom w robocie zamknalem geby jak sie zaczalem z nich smiac kiedy sie okazalo ze w ich wspanialych, wygodnych, nie psujacych sie, nie zajezdzonych i tanich w eksploatacji Renault 19 (3 sztuki, wszystkie na mojej zmianie) wymiana paska rozrzadu kosztuje 2 razy tyle co w mojej bylej E30 320. Od tego czasu mam spokoj i nie musze wysluchiwac ich madrosci. A wujkow Frankow zlote raczki, wielkich, teoretykow i znawcow motoryzacji i innych podobnych palantow olewam i nie wdaje sie z nimi w dyskusje, bo itak wiedza lepiej.

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Bruner nie wiem czy to do mnie pijesz Kolego ale Pioter dał znak do podawania skrótów BMW, miał byc fun ale widze ze masz cisnienie i alergię tylko jeszcze nie wiem czy na ten skrót czy na moją osobę

Co do tego tłumaczenia Będziesz Miał Wydatek, to gdzies zasłyszany slogan , ja oprócz oleji, filtrów itp.itd nie dołożyłem do mojej Beci ani grosza.Nic sie jeszcze nie popsuło.

Ps. Sorry misa olejowa mi sie 2 razy popsułą :D

Bruner - 2005-09-20, 00:24

Peace brother, do Ciebie nic nie mam :) Nie myslalem ze tak to odbierzesz, ja tylko napisalem co mysle o tym tlumaczeniu. Wiem ze tak niektorzy ten skrot rozszyfrowuja, a mi to dziala na nerwy, bo z kazdej strony to slysze, w robocie, w rodzinie, od sasiadow itp itd. Poprostu reakcja alergiczna :wink:
Piotrek - 2005-09-20, 00:37

Bruner napisa/a:
Peace brother, do Ciebie nic nie mam :) Nie myslalem ze tak to odbierzesz, ja tylko napisalem co mysle o tym tlumaczeniu. Wiem ze tak niektorzy ten skrot rozszyfrowuja, a mi to dziala na nerwy, bo z kazdej strony to slysze, w robocie, w rodzinie, od sasiadow itp itd. Poprostu reakcja alergiczna :wink:

Lusssss Michał :D

Scigany - 2005-09-20, 09:04

Bruner napisa/a:

Znam ta gadke, ta ironia przy wypowiadaniu tych slow ( "bedziesz mial wydatki" ) majaca na celu pograzenie cie w smutku aby ten , ktory nie moze sobie pozwolic na ta marke chociaz przez chwile czul gore na toba ( tylko teoretycznie i wedlug jego myslenia )

To jest poprostu zazdrosc, czlowiek tak mowiacy nie powie ci komplementu, nie wyliczy dobrych stron posiadania takiego auta tylko zawsze wytknie minusy patrzac na twoja reakcje glaszczac tymi slowami wewnetrznie swoje ego aby na chwile powstrzymac sie przed wytrapaniem ci oczu

ot taka sobie krotka definicja ;)

osobiscie , to splywa po mnie gadka takich ludzi

urbi - 2005-09-20, 09:08

wczoraj taki jelop mi powiedzial z klasy ... az sie zagotowalem ... badylarz pier...niczony ... poowiedzial ze za ta kase mial by piekne punto :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: boshe z kim ja pracuje :D

Blizej Mocniej Wiecej :lol:

Melis - 2005-09-20, 09:19

Bardzo Mocny Wóz... 8) :wink:

Pozdro!

korzuch - 2005-09-20, 09:23

yo!
ja słysze czesto takie teksty :D ale to ja na trasie jestem gościem w czyms co ma wyglad i co ma dzwięk (moja bawara jest z 1991r) i jak na swoje lata bardzo mi sie podoba a dupki w swoich zapyziałych golfach 3 puntach fabiach i innych plebsowozach z diodami spojelarmi naklejkami nie sie bujają oczywiscie bez obrazy dla wyzej wymienionych marek aut (kazdy ma auto na jakie go stac) i niech sobie mówią ze bede mial wydatek ale to moj wydatek a im hu... do tego po długiej rozmowie z zona preferuje pełen LANS i w miescie jeżdze 40km/h i moga mnie objeżdzac :!: kultura musi byc :!: a znaczek na masce mówi sam za siebie :!:
pozdrawiam

mira_croft - 2005-09-20, 11:38

a ja stworzee nowe powiedzonko ala 'Miruska " Bułeczke Mam Wspaniałą" hihihihihih..i niech Wam inni zadroszcza takiej pyszności :lol:
Miruska

Lord Lukasz - 2005-09-20, 13:37

Cytat:
Bardzo Mocny Wóz...

Patrząc na twój obrazek po lewej i biorąć pod uwage że jesteś tutaj i piszesz to zdanie to jest jak najbardziej prawdziwe :D :D :D

Łukasz - 2005-09-21, 09:00

raczej kajzerkę mam wspaniałą :lol:
Marek E30 - 2005-09-21, 19:57

Bruner napisa/a:

Zgadzam się z tym zdaniem po stokroć!

MrKrYH_e34 - 2005-09-21, 20:17

Bedziesz Mógł Wyprzedzac

Bedziesz Miał Wydatki

Biedni Mają Więcej

-kazdy kij ma dwa końce tylko proca ma trzy :twisted:

Rafał - 2005-09-22, 00:27

banditen motoren wagen
bedziesz mogl wyprzedzac
bandycie maja wszystko

Łukasz - 2005-09-22, 09:23

Buracki Masz Wóz :lol:
MARAS - 2005-09-23, 11:16

Bardzo Mały Wózek... stwierdził koleś z uśmiechem parkując siódemkę obok
slawo - 2005-09-23, 12:39

Bedziesz Mial Wygar ;)
Łukasz - 2005-09-23, 12:43

No to z grubej rury (SORRY) :lol:

Biały Mały Wacek

slawo - 2005-09-23, 13:08

Łukasz napisa/a:
No to z grubej rury (SORRY) :lol:

Biały Mały Wacek

Babo Majtki Wdol ;)

Rafał - 2005-09-23, 13:50

U HEHHEHEHEHE
slawo - 2005-09-23, 18:39

Bruner napisa/a:

Brunerku ja na to piwedzenie mam inna odpowiedz - Bujaj Matole Wory

Bruner - 2005-09-23, 20:24

slawo napisa/a:

Brunerku ja na to piwedzenie mam inna odpowiedz - Bujaj Matole Wory

Buehehehe, dobre :lol: Czyzbys mial cos wspolnego z wujkiem Slawkiem, mistrzem cietej riposty? :wink: