BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Zna ktoś tą Beemke? 628 Csi

Gixer - 2005-06-22, 17:59
Temat postu: Zna ktoś tą Beemke? 628 Csi
Jest do sprzedania BMW 628 Csi http://www.allegro.pl/show_item.php?item=55269264

I mam w zwiazku z tym pytanie czy ktos zna ten samochod np. ze zlotow a moze to ktos znajomy ktoregos forumowicza.Chodzi mi o historie tego samochodu i czy oplaca sie wogole jechac je ogladac.

No i prosze tez o opinie o tym modelu i na co trzeba zwracac szczegolna uwage poza blacharką bo tą na pewno trzeba dobrze skontrolowac :wink:

Czekam na jakiekolwiek informacje :)

Piotrek - 2005-06-22, 18:04

na zdjęciach wygląda fajnie :D
w koncu to BMW!!!

Marcin - 2005-06-22, 18:11

Zapytaj sie czy cie stac na E24. Koszty eksploatacji sa ok. 3 x wyzsze niz e30!!! Ja tylko dobrze radze, nie interesuje mnie czy ktos kupi czy nie ta BMW :D
Gixer - 2005-06-22, 18:25

Nie martw sie czy mnie stac :wink:
Moglbym sobie pozwolic na duuuuuuza mlodsza beemke ale podobaja mi sie klasyczne ksztalty starej 6-ki.
W sumie sluzyla by mi do spokojnej jazdy w weekendy ew. jakis krotki wypad w tygodniu.
Na codzien mialbym dalej swoja E30 i motocykl :wink:

Piotrek - 2005-06-22, 19:02

Gixer napisa/a:
Nie martw sie czy mnie stac :wink:

hahaha MESKA DUMA :D :D

Darek W-wa 735 - 2005-06-22, 21:36

:!: Powiem szczerze ,że wygląd ma super.Pojedź i zobacz w realu co i jak.Mnie osobiście też się podoba,ładny klasyk,ładne fele ale oblukaj konkretnie co i jak.Ogólnie furka ładna.Pozdro i do zobaczenia na spocie ,już może tą 6.
duchPW - 2005-06-22, 21:54

śliczna - ale dobrze ją obejrzyj - o ile pamiętam te bety nie miały ocynku i rdza jest ich b. częstą dolegliwością - zwłaszcza na nadkolach (podobno)

poza tym szóstki są przepiękne, a ta dodatkowo wydaje sie być ładnie utrzymana

LUKAS - 2005-06-22, 22:02

Gixer sprawdź dokłądnie blacharkę i motor. Oglądałem po różnych komisach wiele szustek i wiele z nich z daleka wyglądały pięknie a z bliska gdzie niegdzie była korozja, która powiększyłąby się nawet dwu krotnie w czasie gdy blacharz zacząłby ją robić...
Motor też jest bardzo ważny.
Jeździłęm kiedyśszuteczką której motorek na wolnych chodził całkiem całkiem, a gdy wyjechałem niąna ulice to byłą porażka, było co prawda czuć te 3,5 litra, ale tych 220KM to jużtam niebyło, bo szła niewiele lepiej jak moja 325i ...

Gixer - 2005-06-22, 22:40

Gadalem z gosciem przez telefon i dowiedzialem sie ze nie jezdzil nia na zadne zloty tylko uzywal ja na codzien,1.5 roku temu ja kompletnie odrestaurowal i zapewnia ze poza brakujacym chromem na przednim zderzaku nic mu nie dolega.
A sprzedaje bo podobno musi kredyt na mieszkanie splacic...

Umowilem sie wstepnie na niedziele zeby ja poogladac,zobaczymy co soba reprezentuje :wink:

LUKAS - 2005-06-22, 22:45

To pozostaje Nam tylko trzymać kciuki żeby była ok :D

Powodzenia ;) (niedziekuj!!! :P )

PS.
Sprawdź dokładnie czy nie była walona przodem, ponieważ brak chromu na przednim zdrzaku moze na to wskazywać oraz soczewki, które w `85 roku nie były jeszcze dostępne, a z regóły tak jest że jak rozpieprzy się przód to wymienia się lampy na lepsze, w tym wypadku na soczewy...

PZDR :D

Marcin - 2005-06-22, 23:00

Chromu nie ma bo jest kosmicznie drogi. Nie bez przyczyny napisalem, ze eksploatacja szostki kosztuje sporo. Sam sie kiedys dowiadywalem. Listweki, chromiki i inne duperele kosztuja po kilkaset pln, a na zlomach tego po prostu nie ma. Blotniki przednie to...1100pln sztuka a podrobek nikt nie robi :D

PZDR

P.S. Gixer nie chcialem cie stray urazic!

Gixer - 2005-06-22, 23:02

Nie uraziles mnie :wink:

A co do chromu na zderzaku to wiem gdzie moge zdobyc caly taki zderzak w dobrym stanie za dobra kase :wink:

center - 2005-06-22, 23:03

6 super sprawa :)
wejdz sobie na www.6.com.pl/forum chlopaki pisza o wszystkim
a ta konkretna 6 na allegro jest juz kolejny raz wiec przejzyj wszystko dokladnie bo moze z nia byc cos nie tak..
widzialem juz ja wczesniej za duza grubsza kase wiec nie wiem o co chodzi, bo na fotach wyglada naprawde konkret...

Gixer - 2005-06-22, 23:14

Ja jej wczesniej nie widzialem bo specjalnie nie szukalem...
Ale w rozmowie telefonicznej wlasciciel mi powiedzial ze wczesniej juz ja oglaszal za duza wieksza kwote ale chetnych nie bylo a teraz go przycislo i dlatego mocno obnizyl cene.
Nie wiadomo ile w tym prawdy bo kazdy wie jak jest jak chce sie sprzedac auto. :wink:
No ale zobaczymy jak poogladam :twisted:

Dzieki za linka,jest tam juz nawet temat o niej http://www.6.com.pl/forum/viewtopic.php?t=991

center - 2005-06-22, 23:18

no to spoko, jak przejrzysz to zdaj relacje..
wiem ze blacha w 6 to raczej standart ze ma problemy..
ale sam sie napalam na 6 i moze za troche tez bede mial ten problem :)
ale ta konkretnie jest bardzo bardzo fajna wiec mam nadzieje ze bedzie ok :)
powodzonka

Marcin - 2005-06-22, 23:19

Nie ma co gdybac, 6 jest przepiekna, jedna z najladniejszych BMW.
Łukasz - 2005-06-23, 10:15

6 jest dla fascynata maksymalnego, albo kogoś z naprawdę ogromnymi pokładami cierpliwości i grubym portfelem, blacha leci niesamowicie, podłoga także jest często dziurami obsypana, silnik jest najmocniejszą stroną, choć ten jest do 6 ciut za słaby....
Z daleka i na zdjęciach niejedna wyglada pięknie, a w ukryciu rdza blachżerca szaleje....A blachy do 6 sa prawie nie do zdobycia, oryginały są, ale kosztują majątek.
Musisz mieć mocne nerwy i opanować emocje...
Obejrzyj ja na zimno..... :idea:
Trzymam kciuki i pozdrawiam

KotSylwester - 2005-06-23, 13:19

Ja ją widzialem na Allegro juz pól roku temu. Racja na 6.com.pl na pewno coś wiedzą... Pozdrowionka, bądż ostrożny. Zapytaj na 6pl Jamesa od remontuje 6. Ja tez chcialem kupic ale wiesz jak to jest 10tys kupujes w pol roku 10 dokladasz;) i masz fajną fure;)
WujekDobraRada - 2005-06-23, 17:00

Jako właściciel e24 - potwierdzam wcześniejsze wypowiedzi - przy oględzinach zwrócić należy w pierwszej kolejności dokładnie uwagę na blachę - okolice przednich kielichów, progi, tylne nadkola i okolice szyberdachu. Blachy kosztują naprawde dużo - podrób brak a używek dobrych tez nikt tanio nie odda.
8)

Gixer - 2005-06-23, 17:43

Jakbym chcial auto niezawodne to bym kupil sobie mlodsza,typowa beemke.Ale mi sie podoba 6-ka i basta :twisted:
Co do kosztow to na pewno sa duze ale jakby co kiedys to szwagier jest blacharzem wiec tragedii nie ma a ze czesci drogie?No coz....do mojego motocykla tylna opona kosztuje 900-1100zl a wytrzymuje 3,4 tys.km takze... :wink:

KotSylwester - 2005-06-23, 18:22

Gixer, powiem tak:
Jak masz kapuste to kupuj z Niemiec i juz, za 4 tys Euro cudo kupisz. A pozatym nie lepiej od razu 635csi? Zawsze będziesz wiedział że masz m ocną szóstke a nie tą tańszą wersje;)

Z KLIMĄ:
http://www.mobile.de/SIDw...11111170247668&

http://www.mobile.de/SIDA...11111150007115&

LUKAS - 2005-06-23, 18:29

KotSylwester napisa/a:
A pozatym nie lepiej od razu 635csi? Zawsze będziesz wiedział że masz m ocną szóstke a nie tą tańszą wersje;)

Dokładnie tego samego zdania jestem ;)

Gixer - 2005-06-23, 18:40

Najpierw ja musze poogladac,jesli rzeczywiscie bedzie taka fajna jak na zdjeciu to ja kupie,jesli nie to trudno...

Mam jeszcze inna opcje http://www.otomoto.pl/ind...show&id=C187270

Akurat ta 635 jest do sprzedania w wiosce obok wiec moze ja tez oblookam ale pewnie za sama blacharke,malowanie,dobre kola i zrobienie wnetrza zaplace 3x wiecej niz gosc za nia chce...

Zobaczymy,moze sie do Szwabow przejade i tam cos znajde :roll:

KotSylwester - 2005-06-23, 18:48

ładna ale odcina się przód - inny kolor, tylne błotniki do wymiany, drzwi korozja, fotele do robienia i granat w środku... Jak wiesz BMW ma z tyłu podwójna blache...
bachus - 2005-06-23, 22:17

szóstka jestsliczna, ale z tą korozją toniewiedziałem. Zadne szóstki nie były cynkowane ? Pytam onieważ po słupsku jezdzi dosyć ładna i nie widziałem nigdzie rdzy...
LUKAS - 2005-06-23, 22:42

Co do cynkowanego nadwozia, to (ale pewien nie jestem) szeroka lampa była cynkowana, a wąska nie w E30, więc myslę sobie tak czy czasem BMW nie zaczeło cynkować nadwozi po `87 roku, E24 było produkowane do `89 roku, więc jeśli się nie mylę to końcowe serie powinny mieć ocynk...

Co o tym sądzicie :?:

Łukasz - 2005-06-23, 23:10

Gixer a w ile robisz te 4 tysie na motorze? Motor to zupełnie inna bajka, nie porównuj.
6 jest ładne ale nawet nie tyle wymaga dbania, ale kupy za przeproszeniem pieprzenia się z nią, jeśli to lubisz .....proszę bardzo.

Gixer - 2005-06-23, 23:34

No te 4 tys.km to czasem i w miesiac.
Nie porownuje motoru do samochodu ale chodzilo mi o koszty eksploatacji ktore na pewno nie sa wieksze w 6-tce.
Jedynym problemem u mnie to brak czasu na wlasnie takie drobne naprawy wiec zaczalem sie wachac troche....

Gepard - 2005-06-24, 07:02

e28 bylo cynkowane chyba od 85
Łukasz - 2005-06-24, 09:08

Widzisz - zaczynasz mysleć rozsądnie :D