| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Moze ktos mnie uswiadomi
BADYL - 2005-02-16, 07:36 Temat postu: Moze ktos mnie uswiadomi Zdjałem niedawno kanape i tam jak zwykle po prawej stronie jest wielka klapka ale po lewej tez znalazłem klapke dostepu do baku i tez jakies ustrojstwo podpiete jest,moze ktos mi powie co to jest??e30 4 furtałki.
Bruner - 2005-02-16, 10:38
plywak?
Marcin e30 - 2005-02-16, 10:42
http://www.realoem.com/bm...800&hg=16&fg=05
ale od czego to jest już nie wiem
cinek_sw - 2005-02-16, 10:50
Bruner pływak to jest chyba własnie po prawej, a po lewej hmmm może jakiś filterek???
a nawiasem mówiąc to powędruje do technicznego myśle że tam znadziesz wiecej odpowiedzi, a pozatym znacznie lepiej tam pasuj ten temat... 8)
nokerman - 2005-02-16, 11:44
ja podejrzewam że jest to pływk z czujnikiem od lampki rezerwy, a uzasadniam to tym, że jak odłączałem swoją pompe paliwa i odłączałęm ten pływak przy pompie to wskaźnik poziomu spadał do zera ale kontrolka rezerwy nie zapalała się
niestety wtedy nie wpadłem jeszcze na pomysła żeby odpiąć to po lewej stronie i zobaczyć co sie stanie
Anonymous - 2005-02-16, 12:01
A ja myslalem ze Kirek wie wszystko
BADYL - 2005-02-16, 12:10
| Marcelus napisa³/a: | A ja myslalem ze Kirek wie wszystko |
Akurat to mnie zaskoczyło w sobote.W poprzedniej nie mialem czegos takiego wiec dlatego sie zapytałem.
Anonymous - 2005-02-16, 12:16
To jest czujnik poziomu paliwa
duchPW - 2005-02-16, 13:09
w mojej 316 czujnik poziomu i pływak były pod tą samą klapką co pompa paliwa
Anonymous - 2005-02-16, 13:27
| Pioter_W napisa³/a: | | w mojej 316 czujnik poziomu i pÅ‚ywak byÅ‚y pod tÄ… samÄ… klapkÄ… co pompa paliwa |
U mnie tez, a za zapalanie sie rezerwy odpowiadaja styki na dolnym polozeniu plywaka.
nokerman - 2005-02-16, 13:36
| dUSk napisa³/a: | | Pioter_W napisa³/a: | | w mojej 316 czujnik poziomu i pÅ‚ywak byÅ‚y pod tÄ… samÄ… klapkÄ… co pompa paliwa |
U mnie tez, a za zapalanie sie rezerwy odpowiadaja styki na dolnym polozeniu plywaka. |
trzystaszestnastki maja innÄ… pompÄ™ paliwa
Pawel-e30 - 2005-02-16, 18:05
| nokerman napisa³/a: | | dUSk napisa³/a: | | Pioter_W napisa³/a: | | w mojej 316 czujnik poziomu i pÅ‚ywak byÅ‚y pod tÄ… samÄ… klapkÄ… co pompa paliwa |
U mnie tez, a za zapalanie sie rezerwy odpowiadaja styki na dolnym polozeniu plywaka. |
trzystaszestnastki maja innÄ… pompÄ™ paliwa |
Co rozumiesz przez inna pompe paliwa??????????????????????? nie rozumiem tego.
moim zdaniem ruzni się co najwyzej tylko cisnienie które daje pompa.
duchPW - 2005-02-17, 00:03
a nawet tego nie był bym pewien.... u mnie w 316 chodziła pompa dostosowana do silnika w 316-328 (dla E36)
nokerman - 2005-02-17, 07:16
inną tzn że jest montowana w "progu" a nie w zbiorniku i w związku z tym "możliwe" jest że wzkazania poziomu i kontrolka rezerwy wychodzą spod jednej pokrywy.
W przypadku pompu zanurzonej w baku (a taką posiadam) pod klapką razem z pompę jest pomiar poziomu paliwa (wychodzą z niego 2 (słownie dwa) kable a więc NIEMOZLIWOŚCIĄ jest żeby oprócz pomiaru poziomu w zbiorniku na tych kablach wisiała jeszcze kontrolka rezerwy.
Więc dochodzimy do wniosku że w tym przypadku pływak kontrolki rezerwy znajduje się pod klapką po lewej stronie
Marcin e30 - 2005-02-17, 11:44
oj chłopaki chyba cos krecicie
| H.R.Etzold napisa³/a: | W miarÄ™ obniżania sie poziomu paliwa opada również pÅ‚ywak w czujniku poziomu. Styk Å›lizgowy umieszczony na pÅ‚ywaku przesuwajÄ…c sie powoduje zwiÄ™kszenie rezystancji czujnika i spadek napiÄ™cia prÄ…du pÅ‚ynÄ…cego do wskaźnika poziomu paliwa, który przesuwa siÄ™ w kierunku "0".
Jeśli pływak opadnie niżej, od określonego położenia jest zwierany s tyk sygnalizacujny i na tablicy rozdzielczej zaświeca się lampka kontrolna sygnalizująca rozpoczęcie zużywania rezerwy paliwa. |
więc poziom paliwa i rezerwa są "na jednym przewodzie"
nokerman - 2005-02-17, 12:18
| Marcin e30 napisa³/a: | oj chÅ‚opaki chyba cos krecicie
| H.R.Etzold napisa³/a: | W miarÄ™ obniżania sie poziomu paliwa opada również pÅ‚ywak w czujniku poziomu. Styk Å›lizgowy umieszczony na pÅ‚ywaku przesuwajÄ…c sie powoduje zwiÄ™kszenie rezystancji czujnika i spadek napiÄ™cia prÄ…du pÅ‚ynÄ…cego do wskaźnika poziomu paliwa, który przesuwa siÄ™ w kierunku "0".
Jeśli pływak opadnie niżej, od określonego położenia jest zwierany s tyk sygnalizacujny i na tablicy rozdzielczej zaświeca się lampka kontrolna sygnalizująca rozpoczęcie zużywania rezerwy paliwa. |
więc poziom paliwa i rezerwa są "na jednym przewodzie" |
H.R.Etzold a coto za klient?? pierwszy raz go widze na forum
nawet sie nie zalogował i nie przedstawił
henry - 2005-02-17, 16:52 Temat postu: Przewód Witam! Marcin e 30 ! - na jednym przewodzie - NIEMOZLIWE - popatrz na schemat u Etzolda ( poziom paliwa na jednym "drucie" , kontrolka rezerwy na drugim).
Marcin e30 - 2005-02-17, 17:45
sorry chłopaki ale sie pomyliłem , chodziło mi oto że wskaźnik paliwa i rezerwy są w jednej obudowie a nie "na jednym przwodzie"
nokerman - 2005-02-18, 09:33
| Marcin e30 napisa³/a: | | ...chodziÅ‚o mi oto że wskaźnik paliwa i rezerwy sÄ… w jednej obudowie a nie "na jednym przwodzie... |
z tym sie też nie zgodze bo
| nokerman napisa³/a: | | W przypadku pompy zanurzonej w baku (a takÄ… posiadam) pod klapkÄ… razem z pompÄ… jest pomiar poziomu paliwa (wychodzÄ… z niego 2 (sÅ‚ownie dwa) kable a wiÄ™c NIEMOZLIWOÅšCIÄ„ jest żeby oprócz pomiaru poziomu w zbiorniku na tych kablach wisiaÅ‚a jeszcze kontrolka rezerwy. |
upieram sie przy swoim a w sobote pojade na garaż i sprawdze jak jest naprawde
POZDRO
Marcin e30 - 2005-02-18, 22:02
To Wy chyba macie całkowicie inne e30-tki niż ja 8)
Artur C. - 2005-03-01, 22:34
Tam jest druga pompa paliwa która przelewa paliwo do drugiej komory bo dołem nie są połączone i nie ma jak przelecieć samo.
Rafał - 2005-03-01, 23:17
ocho zaczyna sie widze !!!!!!!!!!!
po pierwsze kirka e30 to nie jest zwykle e30 !!!
tylko takie e30 co pali duzo duzoo paliwa (oczywiscie jak jezdzi !)
i zadne z podtykwanych tu schematow moga nie miec tu zastosowani
-czemu niby zbiorniki u kirka nie mialy by byc polaczone???????????
jak niby miala bu dziala ta 2 pompka
wg etka w jednej i w 2 otworow oprucz popy paliwa moze znajdowac sie cudo co sie zowie "SENDING UNIT ASSY METAL TANK"
STAWIAM NA TO-ZE TO CZUJNIK REZERWY !
BADYL - 2005-03-02, 00:26
Oki jak bede w garazu poswiece sie i odkrece to cos co tam jest i zrobie fotke
MARAS - 2005-03-02, 08:23
Spójrzcie na wskaźniki paliwa na tablicy zegarów jedne są wyskalowane do 55l drugie do 60l
wiąże sią to z inna budową zbiornika paliwa i w tej drugiej części pod drugą klapką mieści się drugi pływak rozbierałem takową e-30 która właśnie miała tam gdzie zazwyczaj jest pompa i pływak był tylko pływak, w drugiej powinien być sam pływak sądząc po obecności dekielka po cio nie kumam bo się w to nie zagłeębiałem (jest zimno i nie chce mi się zaglądać do graciarni może w sobotę zajrzę do tego zbiornika) sądziłem że poziom w obu komorach musi być równy ale mogę się mylića pompa paliwa była z lewej strony przy progu i podejrzewam że u KIrasa jest podobnie z tym że on ma pompę chyba razem z pływakiem pod klapką z prawej strony... wsio na teamat
Artur C. - 2005-03-02, 17:17
No i wtopa sorki za wprowadzenie w błąd -to coś niejest pompką paliwa tylko urządzeniem które współpracuje z zasadniczą pompą paliwa w drugiej części zbiornika (tak niejasno wytłumaczono to zagadnienie w aso BMW).A jak się przelewa paliwo przez górkę między częściami zbiornika to jeszcze nie znalazłem a serwis nie umiał tego wyjaśnić pozatym jakoś przecież musi w mojej jest rurka łącząca obie komory pod wałem napędowym a u ojca nie ma nic , zbiornik jest większy a dna w obu częściach są na jednakowym poziomie.
loko - 2005-03-02, 18:07
a poza tym wskaźnik paliwa u kirka jest wyskalowany do 100l
MARAS - 2005-03-03, 08:21
STAWIAM NA TO-ZE TO CZUJNIK REZERWY ![/quote]
Jeżeli ma zbiornik wyskalowany do 100l to Q...a ile rezerwy 20l
dobra temat mnie zaciekawił i sprawdze dzisiaj zbiornik który ja posiadam i co jest pod drugim deklem pod pierwszym jak już pisałem był tylko czujnik.
100 litrowy zbiornik przy tankowaniu raz w tygodniu pod korek i delikatnej jeździe ... 3,55 za litr to bym Q...a pół miesiąca pracował na paliwo to zdecydowanie nie jest auto do pracy.
loko - 2005-03-03, 10:50
nie wiem co ma pojemność baku do wielkości rezerwy...
poza tym alpiny nie kupuje sie po to zeby jezdzic nia do pracy i nie placze sie ze sie nie ma na wache bo nawet raz na tydzien sobie pojezdzic po calym tygodniu tloczenia sie w busach to największa frajda w życiu 8)
MARAS - 2005-03-03, 11:43
Oj Loko ty mnie zaraz musisz uziemić ...
tylko sobie pogdybałem nie stac mnie na take Cudo, a jazda bus'em w moim przypadku nie wchodzi w rachubę bo jak ja wyjeżdzam do pracy to kierowcy dopiero wyjeżdżają z zajezdni lub jak kończę pracę to oni juz są w domu....
nawet nie podejrzewałem, że tam pół beczki wachy wchodzi... stąd te pytanka... ze zdjęć Kirka Cuda pamiętam jak wyjmował on pompę paliwa razem z czujnikiem poziomu paliwa i było to z prawej strony pod kanapą. dlatego wygladało to na standardowy zbiornik a ty sie złościsz... za moja nie wiedzę zawsze można się czegoś dowiedzieć ale tylko zadając pytania. Nawet gdy one są głupie dla Ciebie.
Pozdro Maras
sarna1 - 2005-03-03, 15:15
| loko napisa³/a: |
poza tym alpiny nie kupuje sie po to zeby jezdzic nia do pracy i nie placze sie ze sie nie ma na wache bo nawet raz na tydzien sobie pojezdzic po calym tygodniu tloczenia sie w busach to największa frajda w życiu 8) |
no przestan rozumiem miec drugie auto do jazdy na codzien, ale miec jedno i jezdzic busem heh to juz troche pozerstwem zalatuje
BADYL - 2005-03-06, 16:39
Oki juz wiem jest to czujnik rezerwy zdjecia podesle pozniej.Zbirnik skałda sie z dwóch komór (umnie z 3 poniewaz dodatkowy zbironik jest w bagazniku),paliwo jest normalnie przelewane ze zbiornika do zbiornika.
Główny zbiornik jest podzieliony na dwa jedna połowka ma mniejsza wysokosc poniewaz tamtedy ida rury wydechowe a drugi jest wyzszy i tam własnie jest ten czujnik.
Jedynie mnie zastanawia to czemu pompa paliwa znajduje sie w tym nizszym zbiorniku czyli tym po lewej stronie patrzac od przodu samochodu.
nokerman - 2005-03-07, 08:50
| kirek napisa³/a: | Oki juz wiem jest to czujnik rezerwy
|
A nie mówiłem
| kirek napisa³/a: | | Jedynie mnie zastanawia to czemu pompa paliwa znajduje sie w tym nizszym zbiorniku czyli tym po lewej stronie patrzac od przodu samochodu. |
pewnie dlatego że wtedy smoczek z filtrem od pompy jest w najniższym miejscu zbiornika paliwa i może wyssać "prawie wszystko"
to chyba logiczne
jakbyś miał pompkę w innej części to zawsze zostawałoby ci paliwo
BADYL - 2005-03-07, 09:25
| nokerman napisa³/a: | | kirek napisa³/a: | Oki juz wiem jest to czujnik rezerwy
|
A nie mówiłem
| kirek napisa³/a: | | Jedynie mnie zastanawia to czemu pompa paliwa znajduje sie w tym nizszym zbiorniku czyli tym po lewej stronie patrzac od przodu samochodu. |
pewnie dlatego że wtedy smoczek z filtrem od pompy jest w najniższym miejscu zbiornika paliwa i może wyssać "prawie wszystko"
to chyba logiczne
jakbyś miał pompkę w innej części to zawsze zostawałoby ci paliwo |
Własnie o to chodzi ze to nie logiczne
w tym jest pompa _________________________ a tu czujnik rezerwy
Widok jakbysmy patrzyli od przodu samochodu.
Niedawno jak spuszczałem paliwko (a miało byc go tam około 30 litrów) okazało sie ze było moze z 10 w tej czesci gdzie jest pompa - wczoraj po odkrecenieu rezerwy znalazlem kolejne jakies 10 litrów wahy.
rogaś318 - 2005-03-07, 09:28
Ej to Ty się kurde ciesz!!! Samochód produkuje Ci benzynę!!!!!!! 8)
nokerman - 2005-03-08, 06:46
Kirek zauważyłem jakieś podtexty w twojej wypowiedzi których wczoraj nie widziałem
niższy dla ciebie oznacza ten który ma mniejszą wysokość (jak rozumie prawy) czy ten który ma niżej dno (jak rozumie lewy) wszystko "patrząć od przodu samochodu"
bo dla mnie to raczej normalka że jak masz zbiornik jakiś i wypompowujesz z niego jakiś płyn to starasz się zaczerpywać go do pompki z jak najniżej umieszczonego miejsca tego zbiornika
a co do drugiej części zbiornika to jak w nim niema jusz paliwa to zapala ci sie kontrolka rezerwy i jedziesz tylko na tym co zostało w tej części z pompką (jak piszesz jakieś 10 ltr)
pozdro
|
|