| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Czy ktoś już obszywał tu kierownicę ?
MAJSU - 2008-08-04, 20:58 Temat postu: Czy ktoś już obszywał tu kierownicę ? http://allegro.pl/item406...nic_firma_.html
Może ktoś ma jakieś doświadczenia z tą firmą albo coś o niej słyszał ? Chcę obyszyc kierę M-Tech II a w Wawie chcą około 280zł za taką usługę Co łącznie z kosztem zakupu kierownicy daje dośc konkretną sumkę....
slawo - 2008-08-04, 20:58
kilka osob od nas...robia rewelka!!! sam bede robil u nich
MAJSU - 2008-08-04, 21:32
No właśnie słyszałem że parę osób robiło i ciekawy jestem czy rzeczywiście są tak dobrzy, dają gwarancję na 3 lata.
slawo - 2008-08-04, 21:41
| MAJSU napisa/a: | | No właśnie słyszałem że parę osób robiło i ciekawy jestem czy rzeczywiście są tak dobrzy, dają gwarancję na 3 lata. |
mozesz zamowic w tej samej cenie nici //M - wyglada to pieknie
beryl - 2008-08-04, 21:55 Temat postu: Re: Czy ktoś już obszywał tu kierownicę ?
| MAJSU napisa/a: | http://allegro.pl/item406422975_profesjonalne_obszywanie_kierownic_firma_.html
Może ktoś ma jakieś doświadczenia z tą firmą albo coś o niej słyszał ? Chcę obyszyc kierę M-Tech II a w Wawie chcą około 280zł za taką usługę Co łącznie z kosztem zakupu kierownicy daje dośc konkretną sumkę.... |
jak jesteś z W-wy to w Błoniu przy poznańskiej jest tapicer, kiedyś powiedział mi 100 za obszycie kiery.
slawo - 2008-08-04, 21:57
| beryl napisa/a: | | jak jesteś z W-wy to w Błoniu przy poznańskiej jest tapicer, kiedyś powiedział mi 100 za obszycie kiery. |
50zl to zadna roznica,a tu robia to kosmicznie dokladnie!!!
MAJSU - 2008-08-05, 21:34
| slawo napisa/a: | | beryl napisa/a: | | jak jesteś z W-wy to w Błoniu przy poznańskiej jest tapicer, kiedyś powiedział mi 100 za obszycie kiery. |
50zl to zadna roznica,a tu robia to kosmicznie dokladnie!!! |
Zobaczymy... Mam nadzieję że nie będe żałował.
Tak wygląda teraz:
BARABUS - 2008-08-09, 19:38
tak obszyli mojego Schnitzera.... szczerze polecam !
frantic - 2008-08-09, 19:56
mi też raz obszył kierownice tapicer za 100 zł i jak ją zobaczyłem to mi ręce opadły, taka szmira, gdybym ponownie obszywał też wysłał tam gdzie poleca barabus
Yakuzatti - 2008-08-09, 20:53
co jak co chłopaki
ale skóra BMW to skóra BMW!
Marcin323 - 2008-08-09, 22:48
BARABUS, A NIE DALO SIE ZROBIC TAKIEGO SZWU JAK ORI BYLY
BARABUS - 2008-08-10, 00:33
| marcin325 napisa/a: | BARABUS, A NIE DALO SIE ZROBIC TAKIEGO SZWU JAK ORI BYLY |
no niestety ale nie, właściwie to ciężko znaleźć kogoś kto by to zrobił, w sumie nie wiem dlaczego
reso - 2008-08-10, 11:15
MAJSU, bedziesz obszywał kolorową nicią(ala M3)? Ciekaw jestem jak to wygląda, bo moja też dzie do obszycia.
MAJSU - 2008-08-10, 12:12
| reso napisa/a: | | MAJSU, bedziesz obszywał kolorową nicią(ala M3)? Ciekaw jestem jak to wygląda, bo moja też dzie do obszycia. |
Tak nitki będą w 3 kolorach ///M, mam nadzieję że Pani Wioletta się postara i wszytsko będzie wyglądac mniej więcej tak:
Marcin323 - 2008-08-10, 13:37
| BARABUS napisa/a: | | marcin325 napisa/a: | BARABUS, A NIE DALO SIE ZROBIC TAKIEGO SZWU JAK ORI BYLY |
no niestety ale nie, właściwie to ciężko znaleźć kogoś kto by to zrobił, w sumie nie wiem dlaczego |
No i orygnalnie te kierownice byle z kliku kawałków skóry i byly miejsca gdzie nie bylo szwów
Marcin - 2008-08-11, 16:03
Wyslalem do tej firmy zapytanie czy obszyja mi kierownice Alpina szwem rownoleglym tak jak w oryginale ale brak odzewu.
MAJSU - 2008-08-11, 16:29
| Marcin napisa/a: | | Wyslalem do tej firmy zapytanie czy obszyja mi kierownice Alpina szwem rownoleglym tak jak w oryginale ale brak odzewu. |
NIema szans...
Piotr_1 - 2008-08-11, 23:31
No bo obszycie równoległe wymagałoby klejenia kierownicy w niektórych miejscach, co wymaga już jakiejś sprawdzonej technologii, a tak masz obszyte z jednego kawałka i nie trzeba żadnych łączeń, tylko od tyłu jest wszystko sciągnięte jednym sciegiem w miejscach gdzie wychodzą ramiona (obszywana ponownie alpina).
MAJSU - 2008-08-19, 20:48
Odebralem dzisiaj kierownice i musze przyznac ze jak ze te pieniadze tj. 131 zl kiera jest naprawde super zrobiona ! Ale jako ze jestem pedantem i czepiam sie zawsze szczegolow to mam kilka zastzrzen... Pierwsze wraznie to takie ze smierdzi ona jak tanie buty co budzi moje watpliwosci co do tego czy aby napewno to skora naturalna a nie eko, chociaz gwaranacja jest na 3 lata wiec zobaczymy. Druga rzecz to kolor jednej z nici czyli najjasniejszej niebieskiej jest az za bardzo jasny przez co wyglada jakby byl bialy i jakos za barzo sie odcina. Trzecia to szwy ktore nie sa tak rowno zrobione jak na ori kierze w paru miejscach no i cztery kolor skory... jest jakby ciutke jasniejsza od plastikowych elementow kierownicy, nie jest to idealna czern. Tak czy inaczej za te pieniadze polecam i jestem bardzo zadowolony
BARABUS - 2008-08-19, 20:54
nasmaruj kierownice jakimś specyfikiem do skór zrobi sie czarna, albo dobrą pastą do butów, np czarna kiwi w płynie taka z gąbką.... polecam zrobiłem tak skóry... po trzech godzinach wypolerowałęm i nic nie brudziły a efekt niesamowity, ale jak nie chcesz ryzykować to tak jak mówię, posmaruj kierownice jakiś kremem do skór i się zrobi ciemniejsza, ja tak zrobiłem i pomogło
Tomek3er - 2008-08-19, 20:59
Super wyszło zwłaszcza że takie pieniądze to kosztuje, a obszywał tam ktoś gałke zmiany biegów w sam chciałbym obszyć MT1 i chciałbym żeby to było zrobione profi jak najbardziej zblizone to fabrycznego stanu.
Kruczek - 2008-08-19, 22:49
jak chcesz nową to do aso hehe
chyba wyślę swojego raida do obszycia...
Sonny - 2008-08-19, 23:28
te skory to tandeta, obszywalem swoja i po pol roku zaczela sie wycierac, wdodatku jest duzo mieksza i bardziej sie lepi do rak od oryginalu, dlatego tez kupilem nowa kierownice w oryginalnej skorze.
Tomek3er - 2008-08-20, 01:43
| Kruczek napisa/a: | jak chcesz nową to do aso hehe
chyba wyślę swojego raida do obszycia... |
Napisałem że chce nową
Kruczek - 2008-08-20, 08:12
Tomek3er nie wiem czego się spodziewać za 100 zł...
MAJSU - 2008-08-20, 15:35
| Sonny napisa/a: | | te skory to tandeta, obszywalem swoja i po pol roku zaczela sie wycierac, wdodatku jest duzo mieksza i bardziej sie lepi do rak od oryginalu, dlatego tez kupilem nowa kierownice w oryginalnej skorze. |
A obszywales wlasnie u tej kobiety ? Nowa kiera jest ponad 10 razy drozsza.
| Kruczek napisa/a: | | Tomek3er nie wiem czego się spodziewać za 100 zł... |
Jak nie wiesz to wystarczy spojrzec na foty.
Tomek3er - 2008-08-20, 22:16
| Kruczek napisa/a: | | Tomek3er nie wiem czego się spodziewać za 100 zł... |
Bez kitu nie wiem po co głosujesz ? Pytam sie noramlnei czy tam ktoś lewarek obszywał a ty wyskakujesz z kretyńskimi tekstami typu "czego sie spodziewac za stówke" widze po zdjeciach ze kiera elegancko wykonana to tez chcialem zobaczyc lewarek.
Dramat
BARABUS - 2008-08-20, 22:21
ja tam nie narzekam, po dwóch miesiącach używania skórka sie dopracowała i jest gicior, szczerze polecam !
southOFheaven - 2008-08-21, 09:08
jak juz to raczej obszywac czarnymi nicmi, bo te w kolorach M sa kiepskie.. nie te odcienie..
Sonny - 2008-08-21, 10:06
wszystkie skory uzywane do obszywania przez tych specjalistow (w cenie 150-200zl) sa takie same.Barabus powiedz mi ile km zrobiles juz z ta kierownica?Ja troche jezdze i wiem co mowie.Chyba ze naprawde moja byla taka kiepska.Majsu nie kupilem nowej kierownicy w sensie nowa z salonu, tylko nowa znaczy uzywana w dobrym stanie.
MAJSU - 2008-08-21, 16:05
| Sonny napisa/a: | | wszystkie skory uzywane do obszywania przez tych specjalistow (w cenie 150-200zl) sa takie same.Barabus powiedz mi ile km zrobiles juz z ta kierownica?Ja troche jezdze i wiem co mowie.Chyba ze naprawde moja byla taka kiepska.Majsu nie kupilem nowej kierownicy w sensie nowa z salonu, tylko nowa znaczy uzywana w dobrym stanie. |
Jest gwarancja 3 lata jak cos sie bedzie dziac to bede reklamowal.
Sosen - 2008-08-22, 00:34
| MAJSU napisa/a: | | Sonny napisa/a: | | wszystkie skory uzywane do obszywania przez tych specjalistow (w cenie 150-200zl) sa takie same.Barabus powiedz mi ile km zrobiles juz z ta kierownica?Ja troche jezdze i wiem co mowie.Chyba ze naprawde moja byla taka kiepska.Majsu nie kupilem nowej kierownicy w sensie nowa z salonu, tylko nowa znaczy uzywana w dobrym stanie. |
Jest gwarancja 3 lata jak cos sie bedzie dziac to bede reklamowal. |
Masz gwarancję na piśmie? i jeśli tak to co ona obejmuje?
MAJSU - 2008-08-22, 07:28
| Sosen napisa/a: |
Masz gwarancję na piśmie? i jeśli tak to co ona obejmuje? |
Niemam karty gwarancyjnej, jak cos sie bedzie z nia dziac nie tak to bedzie negatyw na allegro ktory popsuje opinie nowej uzytkowniczce czego by napewno nie chciala.
center - 2008-08-22, 09:58
to trochę kapa, może będzie uczciwa, ale będziesz miał ciężko to zrobić, bo co, będziesz czekał 3 lata na wystawienie pozytywa na allegro?
spoko wygląda ta kiera
reso - 2008-08-22, 13:33
Przecież to 130zł, nie ma się co zabijać, gdyby nawet wyglądała fajnie przez 1,5 roku ti i tak będzie fajnie
MAJSU - 2008-08-22, 16:47
| reso napisa/a: | Przecież to 130zł, nie ma się co zabijać, gdyby nawet wyglądała fajnie przez 1,5 roku ti i tak będzie fajnie |
No coz ja mam do tego inne podjescie... Nawet jak cos kosztuje zlotowke i sprzedawca ci mowi ze to zloto a okazuje sie ze nie to powinien dostac za to po . Jak sie kiera przetrze po 3 latach to wtedy wystawie negatywa mi sie nie spieszy...
kamil.k - 2008-08-22, 18:55
MAJSU, przypomniało mi sie z innego tematu że ty jesteś "eksper od tekstyliów " wie nie ma żartów
kiera jak za te pieniadze jest gitara i powinienes wystawic pozytywa
też musze swoja tam wyslac tylko nie wiem jak sie zpowrotem przyzwyczaic do seryjnej na te kilka dni
MAJSU - 2008-08-22, 19:09
| kamil.k napisa/a: | MAJSU, przypomniało mi sie z innego tematu że ty jesteś "eksper od tekstyliów " wie nie ma żartów
też musze swoja tam wyslac tylko nie wiem jak sie zpowrotem przyzwyczaic do seryjnej na te kilka dni |
hahahahaha Ty to masz pamiec Wyslalem dzis maila do Pani Wioli w ktorym wyrazilem moje obawy co do tego czy skora jest napewno naturalna i wlasnie mialem telefon od tej przemilej osoby Wyjasnila mi ze skora jest napewno prawdziwa a jezeli mam jakiekolwiek watpliwosci to moze na wlasny koszt mi przyslac certifikat oraz probki zebym mogl sobie gdzies sprawdzic czy to napewno natural. Dowiedzialem sie tez ze gwarancja obejmuje wszytsko tzn. scieranie sie skory, odbarwienia, pekanie itp. itd przez 3 lata, jezeli co sie bedzie dzialo odsylamy kierownice i dostajemy ja od nowa obszyta. Zapytala sie czy napewno mam rachunek za usluge bo jezeli nie to ona mi wysle paragon zebym sie nie bal pozniej w razie reklamacji. Rozmowa trwala jakies 10min wiec widac ze sie troszczy o klienta i swoja renome.
kamil.k - 2008-08-22, 21:20
MAJSU, jak można gadac 10 minut o skorze na kierownice
odważna jest jesli daje 3 letnia gwarancje nie wiedząc jak klient bedzie przez te 3 lata ja użytkował i pielęgnował
ps. szkoda że nie nagrałes rozmowy
reso - 2008-08-22, 21:23
hehe , ja też tam swoją wysyłam
Łukasz - 2008-08-22, 22:13
| MAJSU napisa/a: | | kamil.k napisa/a: | MAJSU, przypomniało mi sie z innego tematu że ty jesteś "eksper od tekstyliów " wie nie ma żartów
też musze swoja tam wyslac tylko nie wiem jak sie zpowrotem przyzwyczaic do seryjnej na te kilka dni |
hahahahaha Ty to masz pamiec Wyslalem dzis maila do Pani Wioli w ktorym wyrazilem moje obawy co do tego czy skora jest napewno naturalna i wlasnie mialem telefon od tej przemilej osoby Wyjasnila mi ze skora jest napewno prawdziwa a jezeli mam jakiekolwiek watpliwosci to moze na wlasny koszt mi przyslac certifikat oraz probki zebym mogl sobie gdzies sprawdzic czy to napewno natural. Dowiedzialem sie tez ze gwarancja obejmuje wszytsko tzn. scieranie sie skory, odbarwienia, pekanie itp. itd przez 3 lata, jezeli co sie bedzie dzialo odsylamy kierownice i dostajemy ja od nowa obszyta. Zapytala sie czy napewno mam rachunek za usluge bo jezeli nie to ona mi wysle paragon zebym sie nie bal pozniej w razie reklamacji. Rozmowa trwala jakies 10min wiec widac ze sie troszczy o klienta i swoja renome. |
majsu, nie obraź się, ale dla mnie jesteś lekki świr ja bym ją wstawił do gabloty i latem kremem z filtrem 50ką smarował
gwarancja 3 lata lub milion kilometrów?
no offence
MAJSU - 2008-08-23, 00:00
| Łukasz napisa/a: |
majsu, nie obraź się, ale dla mnie jesteś lekki świr ja bym ją wstawił do gabloty i latem kremem z filtrem 50ką smarował
gwarancja 3 lata lub milion kilometrów?
no offence |
No coz Lukaszu na Allegro jest masa cfaniakow z banka w nosie ktrzy kreca bizMesy z telefonu na karte to ze chcialo sie jej zadzwonic na wlasny koszt a nie napisac maila i sie tlumaczyc przez 10 min o czyms dla mnie znaczy... Ja jezdze tylko w lecie i robie baardzo malo km jeeli wytrzyma bez najmniejszego zadrasniecia to bede zadowlony jak nie odsylam i pisze pieknego negata w czym mam juz wprawe
Nie swir tylko pedant Chociaz od jednegoo do drugiego niewiele brakuje
Łukasz - 2008-08-24, 12:09
OK
slawo - 2008-08-24, 13:02
| MAJSU napisa/a: | | to ze chcialo sie jej zadzwonic na wlasny koszt a nie napisac maila i sie tlumaczyc przez 10 min o czyms dla mnie znaczy... |
zgadzam sie z tym...widac ze powaznie podchodzi do klienta i za to szacunek!!!
ja tam tez bede robil bez dwoch zdan, zachaczylem rozmowe na gg tylko na chwilke o szczegoly - to ze 4 godziny pisania sie zrobilo - lubie takie podejscie do sprawy!
MAJSU - 2008-08-24, 13:33
| slawo napisa/a: | | zachaczylem rozmowe na gg tylko na chwilke o szczegoly - to ze 4 godziny pisania sie zrobilo |
Slawo ! Ona ma meza i dzieci !
rifresz - 2008-08-27, 22:59
jakies nowe postepy w zwiazku z uslugami tej pani ?:P Pytam bo mialbym kierownice m3 e36
slawo - 2008-08-27, 23:43
| MAJSU napisa/a: | | Slawo ! Ona ma meza i dzieci ! |
haha oj Ty to zaraz...zreszta mezatki sa 1 klasa hahaha
MAJSU - 2008-08-28, 16:34
| slawo napisa/a: | | MAJSU napisa/a: | | Slawo ! Ona ma meza i dzieci ! |
haha oj Ty to zaraz...zreszta mezatki sa 1 klasa hahaha |
Ja po "usłudze" dostałem od Pani Wioli zaproszenie na naszej klasie Może jej się z mężem nie układa
kamil.k - 2008-08-28, 20:18
ona chce wzbudzić zazdrość u męża
ps.daj linka do jej profilu
rifresz - 2008-08-28, 21:42
kamil.k, zeby ja maz ostro przedziegal? sama sie potem nie zszyje
RoboCop - 2008-10-09, 09:32
link do aukcji nie chodzi... może ktoś podać namiary na tą firmę?
Blazer - 2008-10-09, 12:04
Czy to ta firma? http://www.allegro.pl/ite...wnic_firma.html
rifresz - 2008-10-09, 12:11
Blazer, tak Pani Wioletta
RoboCop - 2008-10-09, 16:06
Wrzucam text z Allegro, żeby było na przyszłość:
Firma nasza dba o to ,żeby przede wszystkim kierownice były obszyte tak jak tego życzy sobie klient. Profesjonalizm wykonania zapewnia iż kierownica niczym nie różni się od oryginału ,a dzięki możliwości doboru koloru skóry i nici ładnie komponuje się z wnętrzem auta.
Nawet kierownice ,które nigdy wcześniej nie były obszyte wyglądają jak zupełnie nowe ,są idealnie wykończone z tyłu ,a skóra nigdzie nie odstaje i nie przeszkadza w prowadzeniu auta.
Obszywaniem kierownic zajmuje się od 10 lat.
Kierownice obszywam zgodnie z oryginalnym obszyciem lub według indywidualnych życzeń.
Jeśli chodzi o kierownice z bicepsami takimi jak na fotce kierownicy BMW M-POWER zamieszczonej poniżej - są to oryginalne kierownice z takimi wypustkami jeśli macie pytania odnośnie możliwości ich utworzenia proszę o kontakt.
-MERCEDES;
-AUDI;
-VW;
-VOLVO;
-BMW;
-kierownice sportowe;
-kierownice z multifunkcjami;
-HONDA,RENAULT,TOYOTA itp;;
Skóry stosowane do obszycia są -- gładkie,--perforowane,--różnokolorowe --
Wysoka jakość wykonania,a skóra w 100% przeznaczona do wykonania tego typu usługi. Skóra będzie odpowiednio dopasowana ,przyklejona,a następnie obszyta nitką[nie jest to żaden rzemyk jest to nitka przeznaczona typowo do obszywania kierownic]
Kierownice obszywam również w aucie jeśli niema możliwości jej zdemontowania.
czas obszycia kierownicy w aucie około 4 godz;
OBSZYWAMY RÓWNIEŻ --PODŁOKIETNIKI;
--MIESZKI;
-koszt obszycia kierownicy 120,00zł;
-koszt obszycia gałki zmiany biegów 20,00zł ;
-koszt mieszków [za szt] 25,00zł;
-koszt obszycia kierownicy w aucie bez demontażu- 180,00zł
Istnieje możliwość naprawy wystrzelonego AIRBAGU [sklejenie go i obszycie skórą]
Serdecznie zapraszam więcej informacji udzielę tel; lub na emeil ;istnieje możliwość przesłania fotek obszytych kierownic.
UDZIELAMY GWARANCJI NA WYKONANĄ USŁUGĘ!!!
Skóry które stosujemy posiadają odpowiednie certyfikaty jakości i są to oryginalne ,prawdziwe skóry.
ADRES FIRMY;
"J.W-TAPICAR"
UL;Piastowska 23
58-400 Kamienna Góra
woj. Dolnośląskie
NIP 6141060697; REGON 020519360
UWAGA ZMIANA ADRESU FIRMY NA ULICE;
UL; Wałbrzyska 18
Bartas - 2009-02-19, 16:50
Dla pokoleń wrzucę link do strony "O Mnie" Pani Wioletty
http://allegro.pl/my_page.php?uid=2711393
rifresz - 2009-02-19, 18:48
Obszycie kierownic bajka ale wnetrza cos mi nie podchodza slabo ponaciagany material czesto ... Chyba swoja kierate odnowie tylko musze zapytac czy ma oryginalna skore bmw zeby sie od tapicerki za bardzo nie odbijala
kalolek16 - 2009-02-20, 13:05
Chłopaki czyli mam rozumiec ze jak obszywac kierownice to u Pani Wioletty tak ? Wlasnie kupilem mt2 w taki bym powiedzial stanie 3+ mam nadzieje ze tchnie w nia nowe zycie i skóre
zytko - 2010-06-08, 15:21
witam ja tez obszywałem swoja kiere i szczerze polecam
Kosa - 2010-06-09, 07:36
skoro temat odkopany, to dodam że też obszywałem kiere i było ok, choć przez kilka dni śmierdziała klejem czy czymś takim. Poźniej wysłałem gałkę do obszycia i wklejenia znaczka MT i tu zonk bo odesłali mi obszyta gałkę ze starym znaczkiem 1-5, gdy zapytałem co się stało z drugim pani wioleta powiedziała ,że jak był to się znajdzie i że zajmie się tematem. od 2 miesięcy cisza i brak znaczka, a jakby nie było to kilka złotych
zytko - 2010-06-09, 14:41
mi niesmierdziała kiera jak mi przysłali a własnie jak obszywaja gałki i mieszki bo nie długo bede wysyłał swoje mam nadzieje ze tak samo dobrze jak kiere
|
|