| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - LUSTERKA AC SCHNITZER DO KLEJENIA POMOCY
rifresz - 2008-02-14, 10:26 Temat postu: LUSTERKA AC SCHNITZER DO KLEJENIA POMOCY Lusterka zakupione na aukcji allegro do mojej coupetki LINK DO AUKCJI
Widzialem na forum ze pare osob sie na nie szykowało, wyrwalem je za 250 mysle ze to okazyjna cena z uwagi na to jaki to rarytasik Nawet gdzies przyczytalem ze ktos z forumowiczow by je bez problemu naprawił.
Ponizej fotki jakie zrobilem, stan ogolnie beznadziejny
Brak duzego kawalka plastyku, narozniki pooblamywane, mocowania urywane ptzy jednym , brak blaszek przy grugim sa mocowania z blaszkami wystarczy podkleic, szklo lusterka zbite, brak kabla od elektryki.... Zreszta wszytsko widac na foto
Mysle jak sie nimiz ajac zeby nie zniszczyc do reszty i aby nie bylo partactwa, myslem zeby je oddac do goscia spawajacego plastyki tylko czy ich nie zozgrzebie.....
Gasper - 2008-02-14, 10:29
zgłoś się do Chris'a
RoboCop - 2008-02-14, 11:00
| Gasper napisa³/a: | zgÅ‚oÅ› siÄ™ do Chris'a |
lepiej mu sprzedaj, bo On też był nimi zainteresowany (jak poszły za 250 to sam żałuję )
rifresz - 2008-02-14, 11:26
Nie ma opcji sprzedaj, za bardzo mi sie spodobaly
Pietrek - 2008-02-14, 14:46
| rifresz napisa³/a: | | Mysle jak sie nimiz ajac zeby nie zniszczyc do reszty i aby nie bylo partactwa, myslem zeby je oddac do goscia spawajacego plastyki tylko czy ich nie zozgrzebie..... |
Plastikarz Ci tego nie połata bo to nie jest chyba zwykły plastik
kiloff - 2008-02-14, 15:54
jesli to jest z tego samego materialu co zderzaki od ACS-a - a podejrzewam ze jest - to tylko drutowanie .. u mnie na zderzaku bylo duzo prosciej (duze i proste powierzchnie) wiec zrobil mi to gosc bardzo ladnie - poltora roku jezdzilem, pozniej zderzak poszedl ale juz gdzie indziej i od zaspy ..
czyli generalnie - drutowanie i szpachlowanie
Adrian-e30 - 2008-02-14, 21:01
mozna to pokleic w zakladzie gdzie spawaja plastiki- jak ktos sie zna to zrobi to bez problemu
rifresz - 2008-02-14, 21:50
Wstepnie moge powiedziec ze super glue swietnie to klei robilem probe Ale to chyba nic nie znaczy
jezierek - 2008-02-14, 23:08
ja z chęcia od Ciebie je odkupie jak nie chcesz sie w to bawic
rifresz - 2008-02-14, 23:27
Jak bym chcial spzredac to bym nie kupil Do mojej coupety beda ladnie pasowaly
jaqub - 2008-02-15, 18:41
lustro (szklo) jesli nie jest takie jak w Mkowych (kupilbys sobie najtansze z allegro podroby) to chyba tylko zostanie Ci trucie tylka szklarzowi jakiemus i przelozenie tylu (mocowania) ze zwyklego... reszte bym posklejal na jakiegos super glue czy cos, a ubytki szpachla z wloknem, pozniej ladnie podrownac papierem, malowanie i na auto
[ Dodano: 2008-02-15, 18:42 ]
silniczek mozesz przelozyc ze zwyklego lusterka
rifresz - 2008-02-15, 18:50
silniczek jest...... xeon napisal mi ze za 200 minimum moze toz robic bo jakas forme musuial by wykonac czy cos....
jezierek - 2008-02-16, 13:00
tak jak mowi jaqub, kleisz plastik nie super glue tylko poxipolem, potem dajesz własnie szpachle i malujesz jedyne chyba wyjscie bo szkoda kasy na jakies spawanie plastiku to troche pewnie kosztuje
rifresz - 2008-02-16, 13:47
CarF, tylko brakuje sporego kawalka iz tej szpachli tzreba by ladnie wszystko uformowac, ubytek jest tak duzy ze trzeba by z tej szpachli dolepic niezly kawal i jeszcze musi on byc od wewnatrz odpoiedznio wyprofilowany bo jak widac na foto jest w tym miejscu gorka
jezierek - 2008-02-16, 13:53
prosze sprzedaj mi je
rifresz - 2008-02-16, 13:58
NIE Nie chce Emkowych /// Jak posklejam i ogarne je to bedzies zmial okazje na miescie je sobie wziasc BO pewnie z tymi lusterkami to 2 dni sie auto uchowa <lol2>
jezierek - 2008-02-16, 14:05
przyklej od drugij strony cos twardego jak nałozysz szpachle zeby nie wpadła do środka
rifresz - 2008-02-16, 14:36
Myslem o tym Jak narazie trwaja negocjacje moze jedenz forumowiczow sie nimi zajmie jak nie bede grzebal sam
Rodan - 2008-02-17, 16:35
rifresz pisze że nie chce druciarstwa, a wy proponujecie mu klejenie super glue czy poxipolem i kupe szpachli, nie chce wiedzieć jak naprawaiacie swoje samochody bez urazy...
Rifresz zobacz na wewnętrznej stronie plastyku czy jest wytłoczka z nazwą materiału z którego jest wykonane lusterko. ABS, PP, PP6 i ich mieszanki dają sie spawać i formowaćnie ma więc problemu z dosztukowaniem brakującego elementu pod warunkiem, że uzyjesz tego samego materiału.
duchX - 2008-02-17, 16:50
Rodan chcial bym zobaczyc czy twoje auto jest w stanie idealnym ?? nie wiesz po co ktos wymyslil szpachle ?? po to zeby mozna bylo uzyskac idealny ksztal ! jak to jest dla Ciebie za trudne nie bierz udzialu w dyskusji ..
PS
Nie wyobrazam sobie dorobienia kawalka lusterka z ABS ?? czyli uzupelnienie brakujacego lementu tym samym materialem !!
Rodan - 2008-02-17, 17:00
Widze, że nie zrozumialeś i nie pije wcale do szpachli. Zajmuje sie spawaniem plastyków i jest to jak najbardziej możliwe.
duchX - 2008-02-17, 17:04
Spoko niepotrzebnie piszesz o druciarstwie i pytaniu jak nasze furki mam awersje do slowa druciarstwo jest na forum jedna osoba ktora nie cierpi druciarstwa i wszystkich uczy i krytukuje a jak ostatnio zobaczylem element z jego samochodu to przez kilka tygodni nie moge zrozumiec jak mozna bylo cos takiego zrobic a innych krytykowac
Rodan - 2008-02-17, 17:16
Nie chce tu nikogo pouczać bo pewnie od wielu z was mógł bym sie czegos ciekawego nauczyć. Jak znajde chwile to zrobie kilka zdięc mojej e30 i tego co wykonałem do niej wlasnoręcznie.
duchX - 2008-02-17, 19:40
Spoko ale zrob nowy temat albo daj znac ja zaloze temat powiem ze moze byc ciekawie bedzie mozna podziwiac i sie posmiac
jaqub - 2008-02-17, 19:41
| Rodan napisa³/a: | | rifresz pisze że nie chce druciarstwa, a wy proponujecie mu klejenie super glue czy poxipolem i kupe szpachli, nie chce wiedzieć jak naprawaiacie swoje samochody bez urazy... |
z tego co kojarze to lusterka (ori) maja elementy z tzw "szajsmetalu" ktorego w zasadzie niczym lepszym niz kleje nie polaczysz... a jak brakuje Ci kawalka to co zrobisz? kupisz drugie cale i oblamiesz kawalek zeby dosztukowac? miszczu jak dasz szpachel z "wloknami" to mozesz nawe spore ubytki dosztukowac...
jezierek - 2008-02-17, 20:32
z drewna dorób brakujacy element i pokryj go bejca
rifresz - 2008-02-17, 22:00
CarF, super opcja
A tak na serio to rozkrece je i poszperam za oznaczeniem plastyku bo na zewnatrz nie ma w wewnatrz tez nie widze chyba ze pod silniczkami
Czyli ogolnie najlepsza opcja to szpachla z wluknem szklanym??? Uzupelnic uvutek is zlifowac szlifowac i jeszcze raz szlifowac do uzyskania efektu idealnego ksztaltu??
Tylko co z tymi mocowaniami..... te 3 blaszki nagwintowane bym dorobil nie ma problemu tylko jak zrobic wytrzymale mocowania ktore sa poobrywane i brakuje ich.... tutaj szpachla nie da rady....
David_KRK - 2008-02-17, 23:33
Jeszcze jest jedna możliwość - są takie masy dwuskładnikowe klejąco-uszczelniające, dające się formować jak plastelina. Po ok. pół godziny od zmieszania się to utwardza i można wtedy doszlifować do ostatecznego kształtu. Podobno niektóre osiągają twardość metalu, chociaż akurat w to mi trudno uwierzyć W każdym razie kiedyś używałem takiego wynalazku do uzupełniania ubytków w plastikowych pojemnikach i działało. To, którego ja używałem nazywało sie PULSAR PLAST, ale pewnie nazw i producentów jest więcej. Jak masz jakiś luźny kawałek lusterka do eksperymentów, to może warto spróbować czy złapie.
rifresz - 2008-02-17, 23:51
Tylko co z naroznikami...... dolepic do nich kawalek szpachli albo tej masy a potem oszlifowac i podpilowac na odpowiedni ksztalt??
[ Dodano: 2008-02-23, 23:26 ]
z czego najlepiej dorobich nadlac uchwyty zeby sie dobrze na aucie trzymalo lusterko??
[ Dodano: 2008-03-06, 17:17 ]
Mocowania udalo mi sie dorobic z poxipolu Trzyma jak cholera A te grzybki to chce zrobic dzieki odcisnietej z modeliny formie, przylozyc do ubytku i zalac forme do pelna poxipolem i bedzie idealny ksztalt Naerozniki tez chyba ulepie z poxipolu a potem sie idealnie wyszlifuje na dany ksztalt.
Tylko niewiem co z tym brakujacym kawalkiem plastyku Malo tego rozebralem cale lusterka i nie moge nigdzie znalesc oznaczenia materialu z jakiego sa wukonane
Daja sie idealnie kleic klejami cyjanoakrylowymi i poxipolem Abs to nie jest chyba
|
|