BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - po wyborach

urbi - 2007-10-21, 22:29
Temat postu: po wyborach
joł jeszcze nie znamy wnikow przynajmniej ja nie znam :P ale jak oceniacie wybory ? :D
jaqub - 2007-10-21, 22:35

bedzie jakis przekret... o 23 powiedza ze wyniki beda za tydzien :mg:
Gasper - 2007-10-21, 22:37

ludzie, byłem w Berlinie na wyborach. Tylu Polaków w jednym miejscu jeszcze w życiu nie widziałem!!!!!!! Frekwencja niesamowita :shock:
Piotrek E-30 - 2007-10-21, 22:43

Gasper napisa/a:
ludzie, byłem w Berlinie na wyborach. Tylu Polaków w jednym miejscu jeszcze w życiu nie widziałem!!!!!!! Frekwencja niesamowita :shock:

I bardzo dobrze, ja tez stalem w klejce tyle tylko ze w Polsce,wreszcie chcialo sie ludziom ruszyc 4 litery bo przeciez jest to w ich interesie:)

Prosiak - 2007-10-21, 22:53

...najpierw namawiali ludzi aby szli do głosowania,a teraz są zdziwieni ze były kolejki i ze gdzieniegdzie zabrakło kart do głosowania.Ja oddałem głos....
Pzdr.Prosiak :wink:

[ Dodano: 2007-10-21, 21:57 ]
...no i pierwszy sondaż:PO wygrywa...

BM 6 - 2007-10-21, 23:00

Wybory wygrała Platforma, ale podobno PiS chce zaskarżyć te wybory i unieważnić.
Gasper - 2007-10-21, 23:05

BM 6 napisa/a:
ale podobno PiS chce zaskarżyć te wybory i unieważnić.

Wiesz, akurat o tym myslałem widząc tłumy ludzi czekające na możliwość oddania głosu. W ogóle się nie zdziwię jak Jarek to zrobi :lol:

Piotr_1 - 2007-10-21, 23:06

Szkoda że taki wynik, ale szanuję go. Przykro mi że żyję w takim kraju, w którym ludzie dają się tak oszukiwać. Ja sobie poradzę, ale wiele osób nie. Też popieram program platformy i mam liberalne poglądy, ale na nią nie głosowałem, ponieważ wiem kto za tą partią stoi i że program nie ma nic do rzeczy. Kłamstwo rozpoznaję i rzygać mi się chce :(
Gniewek89 - 2007-10-21, 23:10

Bądźmy dobrej myśli ludziska :!: :jupi:
Moje pierwsze wybory i zarazem najważniejsze od 89.
Mam nadzieję że mój głos oddany na PO coś zmieni :)

misza - 2007-10-21, 23:11

zajebiscie naprawdeeeeee zajebiscie

cos z sensem moze sie teraz bedzie działo nie bede musiał ogladac tych mord kaczek i gosiewskiego i innych paralitykow, co by sami nie potrafili zawiazac sznurowadła czy załozyc prezerwatywy

p.s. w takim stresie trzeba sie czegos napic ja polecam absynt 70% na piołunie

:jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi:

jeb***kaczorow

[ Dodano: 2007-10-21, 23:12 ]
dobra zydzi sa wszedzie co poradzisz.....

[ Dodano: 2007-10-21, 23:13 ]
i masoni :lol: 20znakow

Pablo325i - 2007-10-21, 23:23

a ja na to: dla mnie te wyniki to tragedia :help:
temat sie dokończy za 5lat, jak PO zrobi w Polsce wiele dobrego :lol:
moża zatuszują te afery co PiS wyciągnął.
no i jeszcze ten zyd kwasniewski (vel stolzman jakby ktos nie wiedzial) z kolegami wszedł, lipa straszna.

Jedni piszą ze nie moga patrzec na mordy PiSu a ja nie moge patrzec na jape kaczora donalda.

Ale polityka to trudny temat...

zgadzam sie z wypowiedzią Piotra_1

Piotr_1 - 2007-10-21, 23:24

Ja walę passporta ze smutku, nie polecam, trochę za delikatne whisky i średniej jakości.
ojciec - 2007-10-21, 23:31

Przecież oszustwa i obietnice przedwyborcze to nie temat programu jednej partii, ale ogólnie przyjęta praktyka. Sztuką jest wybranie mniejszego zła.
W tym Kraju raczej cud się nie dokona no chyba żeby wybuchła wojna, to jdyny moment kiedy to nasz naród się jednoczy.

Piotr_1 - 2007-10-21, 23:35

Chyba liczyłem na cud i głosowałem na mniejsze zło (PiS), rozumiem slogany PO, ale LiD i PSL, ludzie co za kraj
mareks - 2007-10-21, 23:36

mi tez szkoda ludzi ktorzy daja sie tak oszukiwac przez po... i pis przedewszystkim.
ale przynajmniej przy odrobinie szczescia niebedzie powtorki z aws-uw (oczywiscie niektorzy niepotrafia dojrzec bliskiego podobienstwa po do uw i pis do aws i niepamietaja do czego doprowadzily dluzsze rzady "patriotow")

pewnie niebedzie duzo lepiej, pewnie mniej smiesznie i mniej strasznie :)

zaklad ze donald nierozwiaze CBA? :) kto by sie pozbyl takiej policji politycznej :wink:

o tak zydzi wszedzie i masoni ktorzy tylko czekaja zeby skrasc cnote polsce :|

grunt ze przynajmniej ukrócono ten kabaret :jupi:

ave :!:

fileo - 2007-10-21, 23:36

Nie bardzo interesuje mnie polityka, Nawet bardzo niebardzo.
Czy to oznacza ze nie bedzie już:
- fotygi
- ziobro
- kaczmarka
- jarka ka
- leppera
- gier tych a

Przecież to szlagiery czwartej ...

Gasper - 2007-10-21, 23:47

fileo napisa/a:
- fotygi
- ziobro
- kaczmarka
- jarka ka
- leppera
- gier tych a

dodaj jeszcze

- kurski
- gosiu
- nelli...

to ci najśmieszniejsi :mg:

Piotr_1 - 2007-10-21, 23:49

Chyba nie o to chodzi w wyborach żeby unikać nielubianych twarzy, prawda? Jak już ktoś powiedział mniejsze zło.
fileo - 2007-10-21, 23:52

Gasper napisa/a:
fileo napisa/a:
- fotygi
- ziobro
- kaczmarka
- jarka ka
- leppera
- gier tych a

dodaj jeszcze

- kurski
- gosiu
- nelli...

to ci najśmieszniejsi :mg:

To rozbiorą peron we Włoszczowej?

Piotr_1 - 2007-10-22, 00:02

przyszłość jest łatwa do przewidzenia, żydowska platforma zacznie kraść i robić wały na całego, pis będzie spokojnie czekał i starał się zachować dobry wizerunek i zwiększyć rzeszę swoich zwolenników, lid będzie budował swoje pijackie ego, psl nic - jak zwykle pionek, samoobrona zajmie się działalnością terrorystyczną, a lpr umrze i powstanie coś nowego
Pablo325i - 2007-10-22, 00:04

Piotr_1 napisa/a:
przyszłość jest łatwa do przewidzenia, żydowska platforma zacznie kraść i robić wały na całego, pis będzie spokojnie czekał i starał się zachować dobry wizerunek i zwiększyć rzeszę swoich zwolenników, lid będzie budował swoje pijackie ego, psl nic - jak zwykle pionek, samoobrona zajmie się działalnością terrorystyczną, a lpr umrze i powstanie coś nowego

dobre dobre :lol:
samoobroną wymiotles
Nie trzeba byc patriotą czy antykomunista i antymasonem zeby sie domyslec ze PO sie wlasnie dorwało do koryta a nie do robienia z Polski potęgi gospodarczej :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bagor - 2007-10-22, 01:20

Ledwo wygrali, a już oszukali. Mieli wycofać wojska z Iraku, a Zdrojewski zapowiedział, że wycofają dopiero w 2009 roku... Dobre POczątki.
Szkoda, że ludzie tak mało rozumieją ze świata polityki. Patrzą na takie nic nieznaczące głupstwa, jak to, że Kaczyński nie ma konta, że Gosiewski wygląda jak wygląda. Powiem jedno, lepszy uczciwy karzeł niż piękny złodziej.
Jeszcze Wam, zwolennikom PO tej POlski się odechce...

Piotr_1 - 2007-10-22, 01:42

Teraz z pewnością pojawią się nowe postacie w "świecie polityki" grubsze ryby będą mogły się ujawnić bez obawy że ktoś komuś będzie zaglądał w kieszenie
Bagor - 2007-10-22, 02:57

Piotr_1 napisa/a:
Teraz z pewnością pojawią się nowe postacie w "świecie polityki" grubsze ryby będą mogły się ujawnić bez obawy że ktoś komuś będzie zaglądał w kieszenie

Plus powrócą stare. Tylko czekać na powrót do kraju takich ludzi jak Stokłosa czy Krauze.

mareks - 2007-10-22, 07:48

Bagor napisa/a:
Powiem jedno, lepszy uczciwy karzeł niż piękny złodziej.

o tak wybudowanie za kase upadajacej kolei peronu za pare milionow i zatrzymywanie tam pospiecha to wyjatkowy przejaw uczciwosci i madrosci :lol:

[ Dodano: 2007-10-22, 08:06 ]
a co do iraku to wejscie pod dyktando usa bylo bledem chociaz sama "wizyta" nie. wyjazd mimoze wydaje sie najprostszym rozwiazaniem niejest najlepszym bo rozbabralo sie tam sytuacje i teraz trzebaby coz z tyn zrobic bo jak sie zostawi samemu sobie to raczej niebedzie lepiej.

Lord Lukasz - 2007-10-22, 09:16

PO dużo obiecało, obawiam sie że zadużo, PISuary będą atakować każde potknięcie PO i będzie tak jak było z tym że teraz atakującym będzie PiS a wcześniej atakowało PO.
Tak czy tak głosowałem na PO, będzie albo lepiej albo tak samo jak było bo gorzej już być nie może :)

mareks - 2007-10-22, 09:22

istnieje teoria ze nalezalo dac jeszcze pisowi troche porzadzic zeby sie dokonca skompromitowal i podzielilby losy samoobrony i lpru. kuszaca propozycja ale wg mnie nalezalo odebrac malpie brzytwe :wink:
Belisama - 2007-10-22, 10:00

Ja to się po tych słupkach cieszę tylko że należę do grupy młodych i wykształconych mieszkańców miast :wink: .
mareks - 2007-10-22, 11:26

Belisama napisa/a:
Ja to się po tych słupkach cieszę tylko że należę do grupy młodych i wykształconych mieszkańców miast :wink: .

czyli dla pisu: wyksztalciuchow :P

[ Dodano: 2007-10-22, 11:41 ]
Cytat:

Prezydent Lech Kaczyński będzie chciał mieć wpływ na obsadę kilku resortów w rządzie Platformy Obywatelskiej, twierdzi "Wprost". Z ustaleń tygodnika wynika, że chodzi o stanowiska szefów MSWiA, MON, MSZ i koordynatora ds. służb specjalnych.

A co jeśli szef PO nie zgodzi się na te konsultacje? - Prezydent może nie wręczyć nominacji tym osobom - odpowiada europoseł.

no nie. szczyt bezczelnosci :!: niedosc ze wczesniej nic niedali opozycji tylko wszystkie stolki poobsadzali swoimi to teraz chca takie wazne resorty jeszcze dla siebie zachowac :!:
i niech jeszcze ktos powie ze to normalne i niebezczelne

Bagor - 2007-10-22, 12:34

Ledwo wygrali, a już znowu OSZUKALI. Podwyżki dla budżetówki miały być natychmiastowe, a PO zapowiedziało, że będą dopiero w przyszłym roku :!: Czyli obiecali to, co PiS już wcześniej zaplanował w budżecie :!: Nie jest to żenujące?
Jak Wam wyborcom PO smakowała kiełbasa zaserwowana przez Tuska? Chyba będziecie musieli obejść się smakiem, bo zjedzą ją sami... W Irlandii :lol:

W USA wygrał PiS, uzyskał 70% :!:

Platforma wygrała dzięki ludziom młodym, ludzie po 40 roku życia głosowali na PiS. No cóż w końcu doświadczenie i wiedza historyczna robią swoje.

MAJSU - 2007-10-22, 12:48

Bagor napisa/a:
Ledwo wygrali, a już znowu OSZUKALI. Podwyżki dla budżetówki miały być natychmiastowe, a PO zapowiedziało, że będą dopiero w przyszłym roku :!: Czyli obiecali to, co PiS już wcześniej zaplanował w budżecie :!: Nie jest to żenujące?
Jak Wam wyborcom PO smakowała kiełbasa zaserwowana przez Tuska? Chyba będziecie musieli obejść się smakiem, bo zjedzą ją sami... W Irlandii :lol:

W USA wygrał PiS, uzyskał 70% :!:

Platforma wygrała dzięki ludziom młodym, ludzie po 40 roku życia głosowali na PiS. No cóż w końcu doświadczenie i wiedza historyczna robią swoje.

Na szczęście PiS spełnił WSZYTSKIE postulaty i obietnice wyborcze... Ale cóż Kaczorki mogły poradzić w walce z żydostwem które od wieków uczy się mamić ludzi obietnicami... Biedaki nie miały szans.

Ja spełniłem swój żydowski obowiązek i zagłosowałem zgodnie z tym co mi dyktowało serce i Jahwe, po wynikach odtańczyłem mazeltopf, założyłem jarmułkę i powoli zapuszczam pejsy :]

Czekam teraz na obietnicę PO: czyli 3mln synagog w 4 lata i nie mogę się doczekac kiedy się dowiem komu nas przedadzą Ruskim czy Niemcom. :lol:

Wiadomość z ostatniej chwili:
Cytat:
Dziadek Donalda Tuska ma stanąć na czele nowo tworzonych odziałów Wermachtu.

korzuch - 2007-10-22, 13:03

ciekawe kiedy bede krecic fajki jak emigranty na wyspie :lol:
mareks - 2007-10-22, 13:28

MAJSU_WuWuA napisa/a:
Na szczęście PiS spełnił WSZYTSKIE postulaty i obietnice wyborcze...

:wow: niezly kawal naprawde :spoko:

Bagor napisa/a:

a niebylo zenujace ze urzedasy i misterkowie a pisu otwierali drogi/mosty i cotam sie dalo ktore bylu budowane za sld a oni przyjechali na gotowe i przecieli wstegi?

po robi to samo co pis.zreszta nienadarmo po ma nazwe pis bis

a co do tego ze w ameryce 70% glosowalo na pis: to czemu te cwaniaczki niesiedza w kraju tylko wyjechali i z tamtad glosuja? i sie ciesza ze tutaj ludzie maja pod wiatr

szczyt bezczelnosci-zaglosowac na pis i wyjechac

[ Dodano: 2007-10-22, 13:29 ]
korzuch napisa/a:
ciekawe kiedy bede krecic fajki jak emigranty na wyspie :lol:

:spoko: :brawo:

Bagor - 2007-10-22, 14:07

Czy niektórzy z Was nadal muszą żyć PiSem? Teraz wygrało PO, więc ich trzeba kontrolować, a nie przypominać, co zrobił PiS. Teraz jak PO coś zrobi źle, to i tak wina PiSu będzie :lol: Nie wiem jak Wy, ale ja czekam na ten cud :lol:
fileo - 2007-10-22, 14:14

Post nic nie wnosi do życia.
Zaden rząd nie usunie biedy, zlodziejstwa, korupcji czy innych problemów. Może je lekko zminimalizować ale problemy i tak zostaną. Szkoda waszych nerwów. To tak jakby się przepychać czy kapitalizm demokracja feudalizm komunizm socjalizm monarchia i cos tam jeszcze była lepsza od patryjarchatu za czasów starożytnego izraela :?

MAJSU - 2007-10-22, 14:27

A czy widzieliście już dziecko które uratowało Polskę ? :wink:

marvin-86 - 2007-10-22, 15:00

ostatni post nie jest smieszny raczej zalosny :? :? ja tam jak ktos napisal czekam na ten CUD
mareks - 2007-10-22, 15:08

cudu raczej niebedzie. ale moze bedzie mniej posmiewiska zagranica
Bagor - 2007-10-22, 15:59

mareks napisa/a:
cucu raczej niebedzie. ale moze bedzie mniej posmiewiska zagranica

Większego pośmiewiska jak pijany Kwaśniewski za granicą, to na pewno nie uświadczymy :lol:

BM 6 - 2007-10-22, 16:09

marvin-86 napisa/a:
ostatni post nie jest smieszny raczej zalosny :? :? ja tam jak ktos napisal czekam na ten CUD

Ale po co mamy czekać nie wiadomo, jak długo na cud??? Nie lepiej i szybciej zrobić GO własnymi rękami???....... I może bezpieczniej będzie, jeśli zrobimy to sami???
Pozdrowienia i całuski na zgodę - M.

slawo - 2007-10-22, 16:13

Bagor napisa/a:
W USA wygrał PiS, uzyskał 70%

jakim prawem Ci co wyjechali maja decydowac o Polsce? wyjechali to kij im do tego

mareks - 2007-10-22, 16:13

Bagor napisa/a:
Większego pośmiewiska jak pijany Kwaśniewski za granicą, to na pewno nie uświadczymy :lol:

a ty znowu zaczynasz :)

mysle ze kazda jedna wizyta ktoregokolwiek z blizniakow dawala nieporownywalnie wiecej powodow do posmiewiska niz nawalony kwach. zreszta nietrzebabylo wyjazdu zeby bylo zalosnie. pozatym niepelny mgr umie po polsku , ang i rosyjsku nawet jak jest narabany jak bela. obecny na trzezwo nieumie po polsku dobrze a co dopiero w innym jezyku. ale cotam polskiemu patriocie niepotrzebne sa jezyki obce. jest to wrecz niewskazane bo smierdzi zgnila unia :wink:

z ziemi wolskiej do wolski :lol:

[ Dodano: 2007-10-22, 16:37 ]
czy niejest zalosne to, ze polski prezydent partii tak bardzo szczycacej sie swoim patriotyzmem nieumie nawet kilku zwrotek polskiego hymnu?

[ Dodano: 2007-10-22, 16:38 ]
slawo napisa/a:
jakim prawem Ci co wyjechali maja decydowac o Polsce? wyjechali to kij im do tego

zgadzam sie w 100% ci co wyjezdzaja tak bardzo sie szczyca swoim niby patriotyzmem ze musza go objawiac w najgorszy z mozliwych sposobow. machaja flagami na jakis wiecach i nazekaja ze w polsce zle bo costam, ale tylkow do tak umilowanej przez nich ojczycny nie zabiora wola siedziec gdzies i sie smiac z tych co zostali. jak ich ukochane pis doszlo do wladzy to powinni wrocic i budowac 4 rp

Piotr_1 - 2007-10-22, 17:34

No... czekamy na rejestrację działalności gospodarczej w jeden dzień i preferencje dla startujących przedsiębiorców. Może chociaż to, z chęcią wypróbuję.
grucha - 2007-10-22, 19:45

a ja tam od razu czuje sie bezpieczniej kiedy porządku będą strzec dobrze zarabiający policjanci i leczyli nas dobrze zarabiający lekarze :) powoli przestaje się martwić ze bede musiał zmieniać zawieche co roku skoro mam jeździć po równych autostradach i przy okazji na meczyk albo na pływalnie jakąs :D
Yakuzatti - 2007-10-22, 20:03

grucha napisa/a:
a ja tam od razu czuje sie bezpieczniej kiedy porządku będą strzec dobrze zarabiający policjanci i leczyli nas dobrze zarabiający lekarze :) powoli przestaje się martwić ze bede musiał zmieniać zawieche co roku skoro mam jeździć po równych autostradach i przy okazji na meczyk albo na pływalnie jakąs :D

buahahahahahahha :mg:

BARABUS - 2007-10-22, 20:55

grucha napisa/a:

... i najgorsze w tym wszystkim jest to że 42% społeczeństwa uwierzyło w tą bzdurę...w cud gospodarczy :lol:

ale co tam, po wyborach, nie ważne kto rządzi, ale niech w końcu będzie lepiej :wink:

cichecki0511 - 2007-10-22, 21:08

BARABUS napisa/a:

... i najgorsze w tym wszystkim jest to że 42% społeczeństwa uwierzyło w tą bzdurę...w cud gospodarczy :lol:

Wolę być w tych 42% wierzących w cud gospodarczy niż w tych 32% cyt z posła Kurskiego "ciemnego narodu co wszystko kupi" i wierzyć w obłudę i to że PiS nie wykorzystywał ministerstw siłowych w walce z konkurencją polityczną i nie tworzył państwa totalinego :evil:
Od dzisiaj moją ulubioną potrawą jest: POTRAWKA Z KACZKI :lol:

BARABUS - 2007-10-22, 21:23

heheee.... no to sobie żyj w tej ciemności.... :lol:
cichecki0511 - 2007-10-22, 21:26

BARABUS napisa/a:
heheee.... no to sobie żyj w tej ciemności.... :lol:

Według polityków PiSu to ich elektorat jest "ciemny" :wink:

casus maximus - 2007-10-22, 21:30

osobiscie jestem zawiedziony wynikiem wyborów. to bylo do przewidzenia bo przewaznie tak wlasnie jest, ze ta sama partia nie rzadzi dwie kadencje po kolei. wygralo PO, nie wiem czy pomogly im w tym jej klamliwe spoty czy moze poprostu toregola ze co kadencja rzadzi ktos inny. nie ufam PO jak nikomu innemu. kojarza mi sie z banda cwaniakow, ktorzy maja gdzies ludzi. ladnie wygladaja, ladnie sie usmiechaja i wogole sa tacy sympatyczni. obiecuja niestworzone rzeczy jak irlandie w najblizszym czasie. przeciez to nierealne. dobrze zarabiajacy policjanci i lekarze? zobaczymy czy tak bedzie. szczerze mowiac watpie. tak bardzo krytykowali PiS odnosnie autostrad itd. zobaczymy jak sobie z tym poradza. jesli chodzi o krytyke to byli naprawde dobrzy w tym. atakowali wszystkich i wszystko na okolo niezaleznie czy mieli racje czy tez nie.
teraz gdy juz stalo sie to co sie stalo, zobaczymy czy sie wykazą. a wg mnie musza bo to dzieki wlasnie m.in PO rozwiazano sejm i ropisano nowe wybory ktore przeciez nie kosztowaly 100 zl. zobaczymy czy te pieniadze zostaly zmarnowane czy moze tez nie. cos czuje ze rzady PO odbija nam sie czkawka.

BM 6 - 2007-10-22, 22:22

casus maximus napisa/a:
osobiscie jestem zawiedziony wynikiem wyborów......
..... cos czuje ze rzady PO odbija nam sie czkawka.

nie kracz, nie kracz, bo..... wykraczesz!!!
Po prostu ... strach się bać :help:

biemdablju - 2007-10-22, 22:51

Ci którzy bezwsydnie okradali Polske tyle lat wreszczie moga odetchnąć z ulga i powychodzić ze swoich nor, smiejac sie z naiwnosci polakow. Wracaja dla nich tluste lata. Polacy pochwalili sie brakiem znajomosci historii i to tej najmlodszej. Ten dzien można porównac ze smutnym dniem obalenia rzadu Olszewskiego (nocna zmiana).
Patrioci ostanio nie sa w modzie. Smutne ale prawdziwe.

Pozdro 4 all

RoboCop - 2007-10-22, 23:09

BM 6 napisa/a:
casus maximus napisa/a:
osobiscie jestem zawiedziony wynikiem wyborów......
..... cos czuje ze rzady PO odbija nam sie czkawka.

nie kracz, nie kracz, bo..... wykraczesz!!!
Po prostu ... strach się bać :help:

nic się nie zmieni po wygranej PO... - najwyżej znów w Viwie i podobnych bulwarówkach, będziemy ogladać rauty naszych wspaniałych polityków w towarzystwie klanów Krauze, Gudzowaty, Solorz itp...

mareks wytykasz jakieś błedy braci Kaczyńskich, a sam robisz mnóstwo błedów 8-)

acha! Niedoszły mgr Kwaśniewski, słynny poliglota :D :D :D (ciekawe ile języków znał Reagan, Churchil, De Gaulle czy chocby Hitler albo Stalin czy inny PolPot) - nie raz i nie tylko w tym miesiącu występował "na bani" przy okazji zagranicznych wizyt...

chłopie! Jan Paweł II mógł imponować znajomością języków, przemawiając bezpośrednio do wiernych, a polityk nie musi ich znać, ma od tego tłumaczy...

ogolny - 2007-10-22, 23:34

A ja uważam że ani PO ani PiS itd,nic nie zrobią sensownego im chodzi o kasiore i miejsce przy żłobie :x
Bagor - 2007-10-23, 01:11

Cytat:
Angela Merkel w niemieckiej telewizji publicznej pogratulowała Donaldowi Tuskowi zwycięstwa w wyborach.

Cytat:

Kanclerz Niemiec Angela Merkel potwierdziła swoje poparcie dla pomysłu upamiętnienia w Berlinie losów Niemców przymusowo wysiedlonych po II Wojnie Światowej [...] Jak zapewniła, niemieckie władze poszukują "odpowiedniej i godnej" formy upamiętnienia wypędzeń, "także w dialogu z naszymi wschodnimi sąsiadami".

http://www.tvn24.pl/0,1525779,0,1,wiadomosc.html

Teraz sprawa będzie prostsza... :roll:

Merkel podająca rękę Steinbach :menel:

Piotr_1 - 2007-10-23, 02:07

Trzeba niestety być realistą a nie marzycielem, biemdabliu, casus święte słowa.
Nie chodziło o żadne programy na przyszłość. Najgorsze że kolesie teraz rozkradną ten kraj, a my nawet nie będziemy wiedzieli, bo w telewizji będą pokazywali co chcą.
Mówię o tym trzeźwym myśleniu, ponieważ większość ludzi chce być oszukiwanym, prawda jest zbyt trudna i skomplikowana.

Bagor - 2007-10-23, 03:36

Piotr_1 napisa/a:
Najgorsze że kolesie teraz rozkradną ten kraj, a my nawet nie będziemy wiedzieli, bo w telewizji będą pokazywali co chcą.

Masz niestety 100% racji. Fałszowania rzeczywistości mieliśmy już okazję doświadczyć. Najlepszym przykładem jest afera Sawickiej. Dlaczego media mówiły o jakiejś prowokacji, skoro takowej nie było? Dlaczego PO, SLD oraz niektóre media stanęły tak stanowczo po stronie łapówkarza - Sawickiej? Czyżby układ został naruszony, za daleko CBA zaszło? Niestety w Polsce jest paru dziennikarzy typu Lis, którzy jawnie prowadzą walkę z prawdą, to przez nich została wykreowana ciemna wizja państwa terroru.

Dlaczego Platforma miała w programie prywatyzację służby zdrowia? Dlaczego nagle wycofali się z tego pomysłu? Czyżby Sawicka wydała ich plan? Wiele się wyjaśnia słuchając tego, co mówiła Sawicka:
"ja mam grupę ludzi, to nie jest duża grupa ludzi, bo nas jest troje”. (...) „Którzy mają, tworzą, wiadomo, prawo i tak dalej, ale przede wszystkim mają ogromną wiedzę na temat tego, co będzie w przyszłości, czyli prywatyzacja jednostek organizacyjnych służby zdrowia”. (...) „Będzie racjonalizacja sieci szpitali, będą samorządy zbywały majątki trwałe, czyli będą i sprzedawać i przekształcać szpitale w spółki prawa handlowego” (...) „No wiadomo, że będzie medycyna prywatna, będą szpitale prywatne. Od czego sie będzie zaczynał? Od tego, że trzeba będzie stanąć do przetargu i kupić szpital”. (...) „Natomiast, jeżeli będzie y..., na przykład, ze szpitala czy przychodni tworzona spółka prawa handlowego, to przejmujesz i budynek i strukturę i ludzi”.
Jak widać nieźle można się na prywatyzacji szpitali dorobić :wstyd:

Kolejny znaczący cytat:
"K**** mać, tyle mam układów teraz wypracowanych i to wszystko w łeb weźmie, bo nie problem byłby, gdybyśmy my wzięli władzę (...) Tylko problem jest, jak oni jeszcze raz wezmą władzę (...)."
Przecież z tego jasno wynika, że PiS stoi na drodze do ich korupcyjnych interesów :!:
Sawicka nie jest sama: http://www.tvn24.pl/-1,1525072,wiadomosc.html
Kopacz, Picheta, Jarosław Wałęsa, Pitera (jej dobra znajoma), Schetyna. Sama czołówka PO. Nie widać powiązań? Nie łączy się to w jedną całość?

Jeszcze raz dobitnie stwierdzam, że CBA zrobiło kawał dobrej roboty, zatrzymało Sawicką, osobę wyjątkowo niegodziwą. Ale niektóre media, politycy SLD, PO próbują społeczeństwu wmówić zupełnie co innego (niestety udało im się). Sawicką, tak samo jak Blidę kreuje się niemal na męczennicę. A prawda jest jedna, prosta i oczywista - obie brały łapówki. Jednym słowem mówiąc oszukiwały i okradały naród. Nie rozumiem jak można kogoś takiego bronić, jak np. Olejniczak na konferencji, takimi słowami: "zostawcie posłankę Sawicką w spokoju". Przecież to brzmi jak "zostawcie korupcję w spokoju". Na usta aż cisną się niecenzuralne słowa i nóż się w kieszenie otwiera. Dlatego niektórym tak to CBA przeszkadza i chcą jego zlikwidowania. To, co się dzieje teraz w Polsce można nazwać tylko obłędem. Uczciwość postrzega się jako nieuczciwość, łapówkarstwo jako coś naturalnego, coś co należy zostawić w spokoju. Chore.
Leszek Miller porównał CBA Do SS. Każdy słyszał, co mówiła Sawicka o CBA i jak się tej instytucji obawiała. Dla mnie jest to wystarczający dowód o słuszności działania tychże organów.

Dlaczego ten rząd był tak atakowany? Dlaczego nie przetrwał pełnej kadencji? Czyżby był za dobry i nareszcie dbał o interes Polski? Dlaczego ciągle PO na przemian z SLD składały wnioski o rozwiązanie sejmu? Nikt mi nie wmówi, że dla dobra Polski, bo już widzieliśmy od 17 lat, jak tym ludziom zależy, ale na własnym interesie. Rząd Kaczyńskiego miał za dobre wyniki, gospodarka jest w świetnym stanie, spadło bezrobocie, mamy rekordową ilość zagranicznych inwestycji, w końcu po tylu latach zaczęto rozliczać niechlubne czasy i osoby za to odpowiedzialne. Ale ruszono również "nieodpowiednie", niegdyś nietykalne osoby. Zaczęto dobierać się do układów, zależności, lewych interesów, ale za daleko już zaszli i trzeba było ich "odsunąć od władzy".
Żyjecie w totalitarnym państwie? Ktoś z Was czuje się zagrożony? Demokracja jest zagrożona? Boicie się, że przyjdzie do Was CBA? Nie ma wolności słowa? Boicie się obrażać Kaczyńskich? No właśnie, odpowiedź brzmi NIE. Więc po co jest sztucznie tworzona taka atmosfera? Kto ją kreuje? Osoby zagrożone... A ludzie dają sobą manipulować, powtarzają jakieś bezsensowne formułki typu "Kaczor nie ma konta", "Kaczor kurdupel", "Kaczor ma kota i mieszka z matką"... Takim prostym sposobem tworzy się wrogość do drugiej osoby, w tym przypadku wobec Kaczyńskich, a zarazem uzyskuje się zamierzony cel - ludzie na nich nie zagłosują, czyli odsuną ich od władzy. III RP odzyskana.

PS Śmieszą mnie te sondaże, gdzie mówi się, że na PO głosują ludzie wykształceni. Skąd oni mają takie dane? Pytał Was ktoś jakie macie wykształcenie, ile macie lat, na kogo głosujecie w Waszym lokalu wyborczym? Nie, więc skąd takie informacje. Zwykła manipulacja ciemnym ludem. Zawsze ludzie chcą się utożsamiać z kimś bogatym, lepszym, wykształconym. Tak ta spirala się nakręca. Teraz ciemny lud się cieszy, że głosował tak samo jak ludzie wykształceni na PO. Przez to czują się mądrzejsi, lepsi i w przyszłości zwiększa się szansa, że zagłosują tak ponownie. A w rzeczywistości łykają tę ściemę, jak stado baranów prowadzone przez wytrawnego pastucha.

mareks - 2007-10-23, 08:47

no tak znowu uklad zaatakowal :)

i odsuna jedynych zdolnych do rzadzenia prawdziwych patriotow coto nieklaniaja sie nikomu. no moze poza tadkiem.

o tak grupa trzymajaca wladze: 3 ludzi z po +religa :lol:

i jeszcze ile ukladow do rozbicia czekalo. kurcze zetez sie nieudalo. juz tv TVPIS czekalo zeby o 6 rano przypadkiem przejezdzac kolo domu jakiegos polityka z opozycji i przypadkiem nakrecic wpadniecie do niego superprawego CBA :lol:

mylisz kolego panstwo totalitarne z zalazkami tegoz co jakbys niebyl slepy to bys zaobserwowal. ale dla niektorych u stalina tez bylo supercacy i demokratycznie.

ROBOCOP o widze ze prezentujesz typowo polsko-patriotyczny obraz polityki i polityka: niemusi znac zadnych jezykow, niemusi sie umiec zachowac ani znac PODSTAWY dialogu grunt ze ma gebe pelna frazesow o milosci do ojczyzny :)
niestety rzucanie przykladem JP2 srednio mnie rusza. co z tego ze umial tyle jezykow obcych skoro w zadnym niemial nic konkretnego i sensownego do powiedzenia i co wazniejsze nikogo nieobchodzilo co mowil. co z tego ze np kaczynski bredzil ze nauki jp2 sa dla niego tak wazne skoro nic z nich nieczerpal? chociazby w sprawie kary smierci: tak kochamy papieza i jego slowa sa bardzo wazne ale cotam wieszac przestepcow-typowo katolickie podejscie.

masz na mysli bledy w PISowni? :) zdarza mi sie ale nieoznaczaja one konsekwencji na arenie miedzynarodowej.

BAGOR jakos srednio widze to nieustanne atakowanie pisu przez media. przez TVP? gdzie jakas panienka ktora niema pojecia o TV al jest szefowa wiadomosci blokowala niedobre dla pisu wiadomosci? a propo: takie zachowanie to oczywisty przejaw demokracji a nie dazenia do totalitaryzmu i uzurpowania sobie jedynej prawdy.
ktotam atakowal zaciekle jeszcze? fakt? szmatlawiec ktory kazdemu pomyslowi braci majacemu za zadanie dolozyc komus przyklaskiwal i wiwatowal. jasne czasami costam napisal ze chleb drozeje i takie tam ale nieuznal bym tego za potworna krytyke.

zostaje jeszcze tvn, polsat i gazeta wybiórcza (tak tak dobrze napisalem). tez sie rzucili do gardla i ciagle krytykowali nasza wspaniala wladze i wodza. ich jezyk byl pelen nienawisci i pogardy. a nie taki delikatny i wspanialy jak prezesa.

pozatym chodzil o prywatyzacje szpitali a nie sluzby zdrowia (co nieoznacza ze jestem goracym zwolennikiem tego rozwiazania).wiem ze dla niektorych to samo ale jest roznica. pozatym niechodzilo o sprywatyzowanie wszystkich szpitali. i nie chodzilo tez o taka kompletna bzdure ajk glosil pis w swoich reklamowkach ze jak niepodasz numeru karty to ci niepomoga. pewnie mi sie wydaje ale ta slynna reklama jest klamliwa i bezczelna.

ojejku niektorzy dalej z tymi dobrymi wynikami gospodarki :lol: napewno to zasluga prezesa. i te 8 kilometrow autostrad :lol: i wielka feta na otwarciu 500 METROW "autostrady". to dopiero byl cud gospodarczy
gdyby nie unia i to ze tyle ludzi wyjechalo to niebyloby mowy o zadnych podwyzkach i obnizeniu bezrobocia.

[ Dodano: 2007-10-23, 09:15 ]
Bagor napisa/a:
Merkel podająca rękę Steinbach :menel:

i co z tego? steinbach to niemiecka odmiana patrioty tacy sami sa u nas. bracia maja zazyle stosunki z pewnym zakonnikiem ktory wrecz pluje i pala nienawiscia do kazdego ktory niejest mu slepo oddany i to nie zasluguje na wieksze :menel: :?:
w dodatku ten zakonnik ktory chyba zlozyl sluby ubistwa jezdzi samochodem ktory jest pewnie wiecej wart niz 70% (albo i 100) samochodow razem wzietych na tym forum.
skore merkel taka niedobra to poco prezio jezdzi do niej i podaje reke? zdrada idealow :P

dobra starczy tego bo temet zaczyna przypominac jeden z poprzednich :wink:
postanowilem niekopac sie z koniem i ustapic :mg:

ave!

nommad86 - 2007-10-23, 10:40

No to czekamy na cud gospodarczy i drugą Irlandie :lol:
Naiwni ludzie ;/

BARABUS - 2007-10-23, 13:15

Bagor i reszta po tej stronie :brawo: :drunk:

... nie ma co się kłócić.... chcecie to będziecie mieli wasz cud :lol: , wspomnicie nasze słowa :roll:

mareks - 2007-10-23, 15:45

cudu czy irladnii niebedzie ale jest szansa ze przestaniemy byc izolowani i zmienimy kierunek z bialorusi na zachod
BM 6 - 2007-10-23, 16:46

nommad86 napisa/a:
No to czekamy na cud gospodarczy i drugą Irlandie :lol:
Naiwni ludzie ;/

.....A no właśnie!!! Najlepiej jest stać z boku, przyglądać się i ....... czekać!
Czekać na cud, aż >>pieczone gołąbki spadną z nieba<<

Tusk powiedział: >możemy wspólnymi siłami zrobić cud<
Wspólnymi siłami to nie znaczy, że zrobi się samo... Samo nic się nie zrobi.

Cóż z tego, że przerzucamy się słowami i słówkami na ten temat, jak wiadomo, że z tego mielenia mąki nie będzie. Przestańmy "lać wodę", bo zatopimy forum i zbudzimy demona.

Pozdrowienia i całuski - M.

Bagor - 2007-10-23, 17:41

BM 6 napisa/a:

A co konkretnie zaproponował? Jakim sposobem chce tego dokonać? Czyżby powoli przerzucał odpowiedzialność za cud na obywateli?
Jak napisałaś - samo się nic nie zrobi, ale najwyraźniej Tusk tego nie wie, bo nie zaproponował nic konkretnego. Potrzeba działań rządu, a nie działań obywateli, po to ich naród wybrał, żeby oni coś zaproponowali, a nie ludzie.
"Wspólnymi siłami" - nie przypomina Wam nic ten slogan wypowiedziany ustami Tuska? Bo mi przypomina czasy PRLu. Jakbym Gomułkę słyszał :lol:
PO zrobiło się bardzo populistyczną partią, obiecało najwięcej w tych wyborach i dlatego wygrało. Ludzie nie rozumieją, że przy obecnej sytuacji Polski cud gospodarczy na miarę Irlandii jest niemożliwy do zrealizowania. Wałęsa również obiecywał drugą Japonię...

mareks - 2007-10-23, 17:52

a co przez dwa lata zrobil pis dla polski? dla gospodarki nic i to dzieki temu jest jakotako a nie fatalnie.

typowe dla sympatykow pisu i innych partii o totalitarnym zabarwieniu: nic nierob wladza za ciebie zrobi, ty tylko badz grzeczny

[ Dodano: 2007-10-23, 17:55 ]
PO populistyczne? tak ale przy pisie wszystkie partie to ledwie uczniaki

MAJSU - 2007-10-23, 18:15

Ja nie rozumiem dlaczego tak ludzie płaczą z tą prywatyzacją słuby zdrowia ? Co w tym złego ? Teraz jak idę do lekarza to co drugi bierze łapówkę żeby się coś w sprawie ruszyło, chcę zrobić prześwietlenie 2 miesiące, badanie krwi pod koniec roku ? Proszę przyjśc w styczniu bo już się pieniądze skończyły, wizyta u ortopedy 3 miesiące... Zajebiście. Idę do prywatnej kliniki czysto, profesjonalnie SZYBKO szast prast są wyniki... jakby zlikwidowali składkę na służbę zdrowia to wyszło mi że za te same pieniądze mógłbym sobie wykupić lepszy abonamnet w prywatnej klinice, na nic bym nie czekał i dodatkowo nie smarował ! A co prywtyzacji szpitali to mam to głęboko w d. co z nimi zrobią i jak jeżeli zlikwidują składkę.
RoboCop - 2007-10-23, 18:51

Bagor napisa/a:
BM 6 napisa/a:

Wałęsa również obiecywał drugą Japonię...

Wałęsa też powiedział - ...bierzcie sprawy w swoje ręce... - i chodziło mu o to, żeby przestać się ogladać na socjalne państwo...

Majsu - wiesz czemu, tylko co drugi lekarz bierze w łapę? Bo lekarze zaczęli się bać jak paru nieruszalnych sław medycyny, przyłapano na tym czy na tamtym i wyciągano ich za uszy w błysku fleszy dziennikarzy :lol:

też jestem za prywatyzacją służby zdrowia, bo jak przychodzą poważne kłopoty zdrowotne, to bez kasy możesz najwyżej umrzeć na szpitalnym korytarzu :?

jackx - 2007-10-23, 18:59

Bagor, nie głosowałem ani na PiS ani na PO ale tu masz zasady i obietnice ptactwa http://www.zasady-zobowiazuja.pl/ i tu jest pare zsada do poczytania http://www.fajniefajnie.ovh.org/

a swoja drogą chciałbym wreście kupić jedno z tych trzech miljonów mieszkań tylko ze proporcje sie odwruciły nie ma już trzech miljonów mieszkań ale są mieszkania po trzy miljony :lol:

mareks - 2007-10-23, 19:07

RoboCop napisa/a:

Majsu - wiesz czemu, tylko co drugi lekarz bierze w łapę? Bo lekarze zaczęli się bać jak paru nieruszalnych sław medycyny, przyłapano na tym czy na tamtym i wyciągano ich za uszy w błysku fleszy dziennikarzy :lol:

o tak super. pis wzial sie za niedobrych lekarzy. po zamknieciu jednego od przeszczepow bo niby mial zabic pacjeta bo ten niechcial dac w lape ( :!: ) z czego sie potem zero wycofal, liczba przeszczepow praktycznie zanikla. to niewatpliwy sukces pisiakow :spoko:
:brawo: naprzod pis :!: jeszcze wiecej cyrku

Belisama - 2007-10-23, 20:05

Bagor napisa/a:
Piotr_1 napisał/a:
Najgorsze że kolesie teraz rozkradną ten kraj, a my nawet nie będziemy wiedzieli, bo w telewizji będą pokazywali co chcą.

Masz niestety 100% racji.

Z tych waszych postów to serial science fiction wychodzi :wink:

casus maximus - 2007-10-23, 20:11

Belisama napisa/a:
Z tych waszych postów to serial science fiction wychodzi

Beli to nie science fiction, to juz rzeczywistosc. proganda byla jest i bedzie. to ze jest jakas tam demokracja to nie znaczy ze nie podaja papki w tv. wygodnej papki dla mas.

Belisama - 2007-10-23, 20:31

Jedna sprawa to upiększanie faktów dla społeczeństwa, a zupełnie inna to przeinaczanie faktów i to jest science fiction
slawo - 2007-10-23, 21:04

casus maximus napisa/a:
Beli to nie science fiction, to juz rzeczywistosc. proganda byla jest i bedzie. to ze jest jakas tam demokracja to nie znaczy ze nie podaja papki w tv. wygodnej papki dla mas.

wiec po co ogladacie ta papke

napisze po raz setny ,nie ogladam nie slucham i wiecie jak mi z tym cholernie dobrze? ;)

a Wy tu wywody tworzycie jaki to pis posrany, jakie to po zryte
a co to kogo obchodzi ;)

zaden z tych zlodziei nie dolozy mi zeta do kieszeni,dlatego wiecie gdzie ich mam w dupi.e ? :)

mareks - 2007-10-23, 21:15

slawo napisa/a:
zaden z tych zlodziei nie dolozy mi zeta do kieszeni,dlatego wiecie gdzie ich mam w dupi.e ? :)

o dokladaniu niemamowy ale poczekaj az Ci wysuszy portfel to zobaczymy czy dalej bedziesz chcial stac z boku :wink:

slawo - 2007-10-23, 21:23

mareks napisa/a:
o dokladaniu niemamowy ale poczekaj az Ci wysuszy portfel to zobaczymy czy dalej bedziesz chcial stac z boku

zalozysz sie? jeste panem swoego losu i sam potrafie zadbac o siebie a nie jakis debil na stolku ;)

casus maximus - 2007-10-23, 21:27

slawo napisa/a:
wiec po co ogladacie ta papke

ogladamy i weryfikujemy. :wink: :mg:

cichecki0511 - 2007-10-23, 21:27

slawo napisa/a:
mareks napisa/a:
o dokladaniu niemamowy ale poczekaj az Ci wysuszy portfel to zobaczymy czy dalej bedziesz chcial stac z boku

zalozysz sie? jeste panem swoego losu i sam potrafie zadbac o siebie a nie jakis debil na stolku ;)

Ano widzisz polityka może nie mieć bezpośredniego wpływu na Ciebie ale ma na twoje otoczenie. A w niesprzyjających warunkach nawet najbardziej zaradny człowiek polegnie :)

mareks - 2007-10-23, 21:33

slawo napisa/a:

pozyjemy zobaczymy :)

slawo - 2007-10-23, 21:43

cichecki0511 napisa/a:
A w niesprzyjających warunkach nawet najbardziej zaradny człowiek polegnie

chyba ciamajda.jak to mowia masz glowe i .... to kombinuj

przezylem kilka rzadow i jakos zyje nie patrzac na to ;)
wiec przesatnie mi gadac ze mam sobie zawracac glowe tymi debilami

Belisama - 2007-10-23, 23:34

slawo napisa/a:
przezylem kilka rzadow i jakos zyje nie patrzac na to

Słusznie mówisz nie ma co śledzić obgryzając paznokcie, ale dobrze mieć zdanie na każdy temat i wypowiedać je :)

mareks - 2007-10-23, 23:43

Belisama napisa/a:
... ale dobrze mieć zdanie na każdy temat i wypowiedać je :)

oczywiscie masz racje, a poprzednia ekipa niebyla gwarantem tego ze mogles mowic co sie chcialo bez ryzyka poniesienia konsekwencji. oczywiscie nie chodzi mi o ogol ale np o budzetowke. niektore wladze sa szczegolnie "wrazliwe" na krytyke, niewazne czy konstruktywna czy nie.
ave!

Belisama - 2007-10-23, 23:53

Hehe jak właśnie usłyszałam 1 listopada zgodnie z wejściem zakazu handlu zamknięte będą również stacje benzynowe !! !!!!!!!!!!!!!!! :wow: masakra "dobrze że już można się oficjanie pośmiać" :lol:
mareks - 2007-10-24, 00:01

no trzeba przyznac pisiaki sie popisaly :lol:
niemaco tylu "inteligentnych" ludzi bylo w tej partii, tylu prawnikow, fachowcow...
zabawne ze zaco sie pis niewzielo to spartolilo. nawet lustracji do konca niepotrafilo przeprowadzic :lol:

Belisama - 2007-10-24, 00:05

mareks napisa/a:
nawet lustracji do konca niepotrafilo przeprowadzic

Ne dało rady dwie teczki ważne zginęły :lol:

mareks - 2007-10-24, 00:11

wkoncu jedna sie znalazla i potwierdzila oczywista oczywistosc ze prezes jest czysty jak lza :D

swoja droga byla akcja ze wanna waserman "znalazl" pod drzwiami do domu czyjas teczke :lol: buahaha oczywiscie calkiem przypadkiem sie tam znalazla a on niewiedzial kto i dlaczego ja tam zostawil :wink: prawdziwy skarb taki koordynator sluzb specjalnych :P

Bagor - 2007-10-24, 03:14

mareks napisa/a:
i co z tego? steinbach to niemiecka odmiana patrioty tacy sami sa u nas.

Znowu obnażasz swą nieznajomość historii. W przypadku Polski patriotyzm to walka z najeźdźcami, obrona kraju przed okupantami, walka o niepodległość :!: W przypadku Niemiec i Steinbach co przemawia za patriotyzmem? Hitleryzm, nazizm i obozy zagłady :!: Nie wiem jak można powiedzieć, że to tacy sami patrioci :x Jeśli tego nie rozumiesz, to wróć się do szkoły podstawowej, może uda Ci się ją tym razem skończyć. Następnym razem zanim palniesz taką głupotę, to przemyśl to dwa razy, bo się ośmieszasz.
Centrum przeciwko wypędzonym uderza bezpośrednio w Polskę. Mnie, jako Polaka to obraża. Dlaczego w Polsce nie ma centrum przeciwko niemieckiej napaści? Takie centrum to policzek dla historii, a tym większy, bo Merkel w tym uczestniczy. Wypędzenie szwabów było naturalną koleją rzeczy, przegrany musi ponieść jakieś straty. Zresztą o przesunięciu granic Polska nie decydowała, bo to ustalono na konferencji jałtańskiej.

mareks napisa/a:
skore merkel taka niedobra to poco prezio jezdzi do niej i podaje reke? zdrada idealow :P

Uznam to za żart...

mareks napisa/a:
a co przez dwa lata zrobil pis dla polski? dla gospodarki nic i to dzieki temu jest jakotako a nie fatalnie.

Co do gospodarki za rządów PiSu: http://www.tvn24.pl/0,1525076,0,1,wiadomosc.html
Polska zajęła drugie miejsce na najatrakcyjniejszą gospodarkę. Jeśli będziesz chciał znowu wymyślić w odpowiedzi jakąś głupotę, to zawczasu Ci odpowiem. Atrakcyjna gospodarka=zwiększony napływ inwestycji zagranicznych. Co za tym idzie budowa nowych zakładów pracy, a więc mniejsze bezrobocie.
Za rządów PiSu mamy rekordową ilość inwestycji zagranicznych. Przyczyniła się do tego m.in. stanowcza walka z korupcją. Żaden kraj nie będzie chciał inwestować swoich pieniędzy w państwie utopionym w korupcji.

mareks napisa/a:
partii o totalitarnym zabarwieniu: nic nierob wladza za ciebie zrobi, ty tylko badz grzeczny

Wypisz wymaluj czas rządów komunistów.
PZPR-->SLD-->LiD-->Największa porażka w wyborach. Jeszcze jedne wybory, a te śmierdzące komuchy znikną w ogóle :jupi:
Do senatu nie dostał się ani jeden przedstawiciel LiDu :brawo:

jackx napisa/a:
Bagor, nie głosowałem ani na PiS ani na PO ale tu masz zasady i obietnice ptactwa http://www.zasady-zobowiazuja.pl/ i tu jest pare zsada do poczytania http://www.fajniefajnie.ovh.org/

Co tam takiego strasznego na tych stronach? Kaczyńscy okradli kogoś, brali łapówki, doprowadzili kraj na skraj gospodarczego bankructwa?
Na następny raz wysil się i użyj własnego rozumu, a nie podajesz jakieś bezsensowne strony, które w zasadzie nic nie wnoszą.

jackx napisa/a:
a swoja drogą chciałbym wreście kupić jedno z tych trzech miljonów mieszkań tylko ze proporcje sie odwruciły nie ma już trzech miljonów mieszkań ale są mieszkania po trzy miljony :lol:

Było budowane około 80 tys. mieszkań miesięcznie, więc możesz sobie kupić jedno. Do trzech milionów sporo brakuje, ale PiS wyraźnie mówił, że zbuduje je w 8 lat. Chyba tylko skończony kretyn mógł myśleć, że zbuduje się 3 miliony mieszkań w DWA lata.

[ Dodano: 2007-10-24, 03:29 ]
mareks napisa/a:
o tak super. pis wzial sie za niedobrych lekarzy. po zamknieciu jednego od przeszczepow bo niby mial zabic pacjeta bo ten niechcial dac w lape ( :!: ) z czego sie potem zero wycofal

Co Ty opowiadasz?! Ziobro się z niczego nie wycofał :!: Ostatnio jak był w programie "Teraz My", to z całą stanowczością podtrzymał swoje zdanie o doktorze G. Dlaczego ciągle przekręcasz fakty? Wynika to z Twojej kiepskiej pamięci czy robisz to specjalnie? Robisz to notorycznie.
Nie wiem jak możesz nazwać Ziobrę zerem. Za jego kadencji w ministerstwie sprawiedliwości napisano 70 ustaw :!: Poprzedni ministrowie mieli tych ustaw 5 razy mniej. Ludzie jego ciężką pracę docenili, bo w Krakowie wygrał z Gowinem, zdobył 164 tys. głosów. Przy nim to Ty jesteś zerem i Leszek Miller, który w Łodzi zdobył 1% :lol:

mareks napisa/a:
liczba przeszczepow praktycznie zanikla. to niewatpliwy sukces pisiakow :spoko: :brawo: naprzod pis :!: jeszcze wiecej cyrku

Widać tu Twoje ograniczenie i brak wiedzy. Oglądałeś poniedziałkowy Superwizjer? TVN stanął na wysokości zadania i przygotował dobry materiał o Mirosławie G. W końcu ktoś pokazał prawdę o nim. Wiesz dlaczego zaprzestano przeszczepów? Bo szubrawiec G. miał tam monopol :!: Nikt nie miał specjalizacji, tylko on. Ludzie, którzy starali się o specjalizację oblewali egzamin. Po jego zatrzymaniu nikt nie miał uprawnień do robienia przeszczepów. Jak tylko zatrudniono nowego specjalistę, to od razu zaczęto robić przeszczepy. W innych szpitalach lekarzy ze specjalizacją jest przeważnie około 10... Zanim znowu napiszesz takie kłamstwa, warto żebyś się zorientował w sytuacji, bo szerzysz niewiedzę i głupotę.
Szkoda tylko, że puścili ten materiał po wyborach, ale to było zamierzone. Na tym przypadku doskonale widać machlojki mediów. Gdyby puścili to przed wyborami, to PiS i Ziobro byliby oczyszczeni, uznano by ich rację, a co za tym idzie zyskaliby punkty wyborcze.

mareks napisa/a:
swoja droga byla akcja ze wanna waserman "znalazl" pod drzwiami do domu czyjas teczke :lol: buahaha oczywiscie calkiem przypadkiem sie tam znalazla a on niewiedzial kto i dlaczego ja tam zostawil :wink: prawdziwy skarb taki koordynator sluzb specjalnych :P

Brak mi słów na Ciebie. Oglądasz chyba TV i nie rozumiesz o czym tam mówią. Sytuacja którą opisałeś wyglądała zupełnie inaczej. Po pierwsze Wasserman nie znalazł pod swoimi drzwiami "teczki", tylko "kwit" na Dukaczewskiego. To był jeden dokument poświadczający, że generał Dukaczewski odbył szkolenie w ministerstwie obrony Rosji. Po drugie, nie znalazł tego po drzwiami, tylko jak sam powiedział "pod wycieraczką". Aczkolwiek nie ma to większego znaczenia, bo to była tylko IRONIA. Logicznym jest, że nie mógł powiedzieć skąd i od kogo ma owy kwit. Nie sądziłem, że żart Wassermana może ktoś odebrać dosłownie :wstyd: Cóż, cuda się zdarzają :lol:

Belisama - 2007-10-24, 09:01

To brzmi jak sekta :wow:
Opanuj się, bo ktoś może pomyśłeć że masz z 160 cm wzostu :twisted:

mareks - 2007-10-24, 09:32

niema co chyba dalej polemizowac ze slepym milosnikiem pisu bo i tak nic to nieda

milo ze napisales o jaki patriotyzm ci chodzi. odrazu widac dlaczego podnieca cie zaczepna polityka zagraniczna pisu dzieki ktorej jestesmy posmiewiskiem. zadne z nich niejest patriota o to mi chodzilo. ale zwolennik genetycznego patriotyzmu tego niezrozumie. dla ciebie nawet pra pra prawnukowie np olejniczaka beda zgnilymi postkomunistami.

80tysmieszkan=3miliony? powinno byc chociaz 1,5 miliona a to chyba dalej niepasuje. i kto obiecuje gruszki na wierzbie?

boze jasne gospodarka zajela 2 miejsce ale nie dzieki pisowi :) poczytaj troche nietylko nasz dziennik

widze ze liczy sie liczba ustaw a nie jakosc. typowe dla zwolennikow pisu. dzieki temu 1 listopada zatankujesz conajwyzej z kanistra :lol:

zero sie z niczego niewycofal a jednoczesnie niczego takiego lekarzowi nieudowodnili, nikogo niezabil,takie operacje wiaza sie z ryzykiem ktorego dzieki tej akcji lekarze boja sie podejmowac.

chyba na tym forum mamy jednak wieksze zero niz ja

korzuch - 2007-10-24, 09:35

wracający emigranci są zagrożeniem dla naszego kraju :)
ubott - 2007-10-24, 09:52

Bagor, - to już sie nazywa fanatyzm co ty "pokazujesz"

chcesz na siłę wcisnąć wszystkim że pis jest najlepszy?? wyluzuj troszkę...

mam w głębokim poważaniu kaczki i całą ich partie i cieszę się że nie będę musiał oglądać ich mało reprezentatywnych mord tak często

pozdro

mareks - 2007-10-24, 09:56

to nie fanatyzm, to patriotyzm :wink:
korzuch - 2007-10-24, 10:49

qrwa jak ten cud gospodarczy dojdzie do polski to lipa bedzie jak na wyspie 20 osób w jednym wynajmowanym mieszkaniu :lol: a moj lokal nieprzewiduje takiego zasiedlenia :lol:
ANDRZEJ-BIELAK - 2007-10-24, 19:46

korzuch napisa/a:
cud gospodarczy dojdzie do polski to lipa bedzie jak na wyspie 20 osób w jednym wynajmowanym mieszkaniu a moj lokal nieprzewiduje takiego zasiedlenia
PRZEWIDUJE PRZEWIDUJE bo będą to emigrantki ze wschodu, napewno dasz rade pomieścić je wszystkie w swoim lokalu :mg:
Prosiak - 2007-10-24, 21:05

....i znów podróż niektórymi drogami naszego pięknego kraju będzie przyjemniejsza :mg:
Pzdr.Prosiak :wink:

casus maximus - 2007-10-24, 21:21

Prosiak napisa/a:
i znów podróż niektórymi drogami naszego pięknego kraju będzie przyjemniejsza

otoz to. prosiak masz racje. wiec sa jednak jakies plusy :!: :mg:

kamil.k - 2007-10-24, 22:01

po wyborach tak jak i przed :lol: trzeba sie szykowac na kolejne :lol:

normalnie to juz widze te tłumy wracajace z zagranice zeby dobrze zarabiac.

Belisama napisa/a:

Opanuj się, bo ktoś może pomyśłeć że masz z 160 cm wzostu :twisted:

no no zart na poziomie . swiadczy to o inteligencji a wlasciwie o jej braku ale tacy zwolennicy tuskowi tez sa potrzebni :lol:

sarna1 - 2007-10-24, 23:44

temat nawet jak na off beznadziejny ..... a co poniektórym chyba zwieracze poszczają - dla zapewnienia spokoju ducha zamykam :) - prywatne docinki przesyłajcie sobie na prv a temat otworzymy ponownie przed następnymi wyborami :)

Bajo ;)