BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Do Urbiego

Gohan - 2007-09-26, 15:39
Temat postu: Do Urbiego
Pisze tutaj na ogolnym bo moze sie wreszcie odezwiesz bo ignorujesz moje pw , przepraszam odpisales raz i tresc byla taka :"cos tam doszlo odpisze ci konkretnie jutro bo dzis nie mam glowy i humoru"

Sprawa wyglada tak 2 miesiace temu przyjechal do mnie Urbi po czesci do e30 wybral sobie kilka gratow min halogen , nagrzewnica , tarcze hamulcowe tyl. Ustalilismy ze przesle mi kase za jakis czas bo teraz nie ma , prosil tez o niewygórowane ceny i tak zrobilem dalem mu czesci nastepnie wysyayelm mu pw ze za wszystko chce 130zl. Nie odpisal dopiero pozniej doszlo do mnie pw ktorego tresc jest wyzej. Mysle sobe ok kazdy moze miec problem z kasa czy cos wystarczy napisac zrozumialbym ale to co robi ten koles przechodzi ludzkie pojecie !! ! a wkoncu jest to klubowicz i osoba powszechnie znana spolecznosci z beemka klub.
Do samego Urbiego: okazales sie klamca i oszustem a wrecz nawet zlodziejem !
Zaufalem Ci a ty to wykozystales !

Mam nadzieje ze teraz ta sprawa jakos wreszcie sie wyjasni ! Mam dosc czekania na to co mi sie nalezy albo zaplac pieniadze albo oddaj mi czesci !

sybir - 2007-09-26, 16:14

Jeśli to prawda to nieładnie Urbi, nieładnie :evil:
sie ma

casus maximus - 2007-09-26, 17:35

małolat o co tu chodzi ? wyjasniaj to i nie rob lipy.
mariusz szkocja - 2007-09-26, 18:06

hmmmmm..... :? :? :?

hmmmmm ......:? :? :?

urbi - 2007-09-26, 18:16

ej koles wez nie rob zadymy ... ta sama historia co z lordem lukaszem ... nawet nie chce misie tego czytac co napisales
chcialem kupic od ciebie wal - przyjechalem po niego a ty mowisz mi ze nie masz walu - to mowie ze wezme inne czesci ... pytam o halogen - mowisz 15 zl ... pytam o elektrozawor - mowisz wez sobie za droge bo nie wiedzialem ze tak wyjdzie ... dales mi jeszcze wachacze ktore z checia ci oddam bo sa w oplakanym stanie cale pordzewiale i leza u kumpla w garazu i wadza bo nie bardzo jest co z nimi zrobic - sam powiedziales "wez sobie to jak mozesz z tego cos zrobic nawet w cenie zlomu bo ciotka juz sie burzy ze to lezy ! " ... powiedzialem Ci ze kase bede mial dopiero jakos za pare miesiecy bo mam duzo wydatkow zwiazanych z naprawa sprzegla i reszta beemki i pewnie cos sie uzbiera jak pojde na studia od pazdziernika...po pewnym czasie ty mi przesylasz wiadomosc ze ty sobie wszystko policzyles i wyszlo jakies niecale 200 zl czy ile ... nie pamietam ! ... wyslalem ci ostatnio wiadomosc na gg i zero odp ...
jak sie mowi jakas cene i sprzedaje towar i ugaduje na jakis termin splaty to pozniej nie podnosi sie ceny i nie zmienia terminu wedlug wlasnego widzimisie a pozniej robi afery tak jak w tym momencie zrobiles ty ....

dziekuje za uwage i tyle na ten temat odemnie ... reszte masz na PW

casus maximus - 2007-09-26, 18:39

wiecie co? za trudne to dla mnie...lepiej wyjasniajcie to sobie na privie. powodzenia.
Yakuzatti - 2007-09-26, 18:53

żal.pl
Gohan - 2007-09-26, 19:17

Z tegpo co mi brat wlasnie mowi nic nie mowil ze Ci daje za darmo tylko ze ceny beda przez pol niz na allegro , nie chodzi o ta kase nawet tylko chodzi o to w jaki sposob mnie dzieciaku zlewales przez ten czas ... fochy jak baba
a co do lorda lukasza to chetnie przytocze to co ponoc mowiles bratu na jego temat wiec stary o czym tu mowa ?
Nie odzywasz sie przez 2,5 miesiaca i co ty myslisz ze ktos Ci odpusci ?
ok odeslij mi wahacze albo odwieź , zreszta nie o wahacze chodzilo tylko o tarcze + klocki + zaciski dobrze wiedziales ze wahacz sie do niczego nie nadaje. a nikomu nie chcialo sie to rozkrecac wiec wzioles sobie wszystko. nic nie mowiles ze kasa bedzie az za taki czas zreszta czlowieku przeczytaj to co mi sam napisales na pw jesli nie widziales zacytuje jeszcze raz:
"cos tam doszlo odpisze ci konkretnie jutro bo dzis nie mam glowy i humoru"
a to bylo juz chwileeee temu zreszta masz do mnie nr kom mogles wyslac smsa czy cos
ok reszte faktycznie zalatwimy na pw chyba ze znowu sie obrazisz albo nie bedziesz mial humoru zeby odpisac
sory ale kazdy dba o sowoje ja tez na kasie nie spie tyle w tym temacie
a post napisalem bo dopiero to dalo rezultat w postaci ze odpisales mi wreszcie na PW !
Zreszta moge przytoczyc wszystkie Pw ktore do Ciebie pisalem lacznie z datami
i to nie bylo prawie 200zl tylko 120 zreszta i 100 by wystaryczla. Robilem remont silnika kasa byla mi potrzebna a ty nawet nie raczyles odpisac ze masz problem czy cos zachowales sie jak gowniarz.

To nie imala byc zemsta ale upomnienie sie o swoje i zwrocenie Twojej uwagi, reszte zalatwimy na pw
A wnioski niech sobie kazdy wyciagnie no chyba ze mi post skasujesz...

ogolny - 2007-09-26, 19:59

Gohan-z tego co przeczytałem nie było Ciebie przy tranzakci,tylko Twój brat.Więc co było powiedziane ciężko powiedzieć a słowa mogły być różnie zrozumiane.
urbi-też jesteś nie fer ;/ albo nie umiesz się dogadać.
Zrobimy lincz :lol: Tylko kogo? :?:

Belisama - 2007-09-26, 20:03

Jaki tam lincz najlepiej jakby się chłopaki dogadali gdzieś po środku, bo nie mam oceniać zajścia których nikt nie widział nie słyszał a relacje są dwuznaczne :)
henry - 2007-09-26, 20:32
Temat postu: Do Urbiego
...........Krzysiu !! Ja twierdze ,że jestes "solidna firma" . Zajmij ' męskie" stanowisko w tej sprawie , odpisz na forum rzeczowo , skoro sprawa Waszych kontaktów wyszła na światło dzienne , pokaz się w tej sprawie z dobrej strony.......................To taka moja koleżeńska prosba , mająca związek z dbaniem o pozytywny wizerunej Klubu i ludzi go tworzących...........PZDR - henry
urbi - 2007-09-26, 21:08

z nikim bic sie nie zamierzam linczu tez nie bedzie ... jesli tak bardzo ci na tym ogolny zalezy pogadaj z grucha albo ocieplaczem ... oni w te klocki sa ponoc swietni :D
przedstawilem sprawe tak jak wygladala
oddam Ci te wachacze, zaplace 15 zl za ten nieszczesny halogen i powiedz mi jeszcze tylko co mam poczac z ta nagrzewnica ktora ponoc dostalem w prezencie
czekam na informacje
z uszanowaniem urbi

Bagor - 2007-09-26, 23:34

15 zł za halogen? Gdzie tak tanio :)
marvin-86 - 2007-09-27, 09:03

15 za halo to sie za potluczony nie znajdzie ;) jak by to powiedziec "pierzcie brudy w swojej pralce" sie nie umiecie dogadac na wstepie to sie pozniej dialog nie klei pozdro z islandi
center - 2007-09-27, 09:19

dobra koledzy, mysle ze reszte ugadacie na pw..
jak ta forma komunikacji nie bedzie wam wychodzic, to napiszcie do mnie albo kogos innego z modow to wam otworzy temat ponownie..
mam nadzieje ze wszystko bedzie ok i sie jakos dogadacie..
pozdro

ps. na prosbe uzytkownika temat ponownie open, jednak chcialbym aby roziklywane tu byly problemy uzytkownikow i ich ewewntualne spekulacje
jakiekolwiek obrazanie ktoregos z uzytkownikow bedzie karane ostrzezeniami
doroslymi ludzmi jestesmy, mysle ze jestescie w stanie sie merytorycznie dogadac i licze na to ze bedzie spokoj
jesli sprawa sie rozwiaze prosze o informacje na PW zeby juz do tego nie wracac
mam nadzieje ze wszystko sie szybko wyjasni
pozdrawiam, cent

Lord Lukasz - 2007-09-28, 08:16

Dodam tylko od siebie że je nigdy sie ostatecznie nie dogadałem z nimi, po tym jak zamieściłem historyjke o silniku na forum kontakt sie urwał a problemów było jeszcze sporo, do dzisiaj nie wiem dlaczego dostałem do silnika jakiś stary osprzęt czyli krokowiec,przepływka, kilka detali były ze starego 2.5 z 86r. a sam silnik z 88r. domyślam sie tylko że to co lepsze poszło do tego auta co mają teraz... Dogadać sie też było ciężko bo przez telefon rozmawiałem z jednym z braci, na miejscu był drugi i co innego było ustalone z jednym a co innego z drugim i sam chwilami nie wiedziałem co i jak i za ile. Tak czy tak silnik uratowałem i ma sie dobrze, jakim kosztem nie będe pisał bo nie chce wracać do tematu...
nokerman - 2007-09-28, 23:29

Gohan - a czego ty sie podziewasz po gościu, który mając 8zł w kieszenie jedzie setki km na zlot, dobrze sie bawi, wraca na chate i jeszcze reszta mu zostaje :wink:

MSPANC

urbi - 2007-09-29, 03:36

ha ha ha ... nofing kurde smiesznego :P
Mauser - 2007-09-30, 19:58

Nie wiem czemu, ale rozmowa wygląda tak: on powiedział to, a potem było tamto, nie nie . . .to tamten powiedział to, a ja co innego . . .

Nie wiem dlaczego nie można tego sformalizować, choćby w postaci wiadomości prywatnych. Po prostu napisać : mam to i to, cena taka i taka. . . . W razie niejasności, bądź jakiegoś szeroko rozumianego oszustwa, czy niezrozumienia się, można zrobić screena i wkleić na forum, i będzie wszystko jasne kto kogo za dupka zrobił.

Z lordemlukaszem ostatnio coś tam pohandlowałem, i każda cena i opis były na PW, i w każdym momencie tak on, jak i ja możemy to wkleić gdyby coś było nie tak, coś za mało, coś niesprawne itp itd . . . . Jak jest napisane, to napisane, na gębę zawsze wynikanie jakaś niejasność, albo po prostu niedomówienie. . . .

Pozatym, może wart byłby pomysł jakiś POZYTYWÓW i NEGATYWÓW? Chociaż szczerze mówiąc okazji do naciągania, czy dawania jakiś takich z friko byłoby napewno mnóstwo . . .

casus maximus - 2007-09-30, 20:06

Mauser napisa³/a:
Pozatym, może wart byłby pomysł jakiś POZYTYWÓW i NEGATYWÓW? Chociaż szczerze mówiąc okazji do naciągania, czy dawania jakiś takich z friko byłoby napewno mnóstwo . . .

oj masz racje. dawaliby poprostu negatywa za to ze ktos kogos nie lubi itd. wiec lepiej nie zaglebiac sie w ten temat. chyba ze na jakis wyrazny wnioosek poparty faktami. ale sam widzisz ze kazdy pisze ze on ma wlasnie racje. ciezko ustalic gdzie jest prawda a gdzie falsz.

Mauser - 2007-09-30, 20:12

Czyli po prostu stoimy w miejscu . . . . . ;/
lesiek - 2007-09-30, 21:47

Wiesz co ten pomysl nie jest zly, ale jest dzial gielda i tam wg. mnie wszystko powinno byc zalatwiane :)
duchPW - 2007-10-01, 17:26

spoko reklama dla klubu urbi :brawo:

... kto z kim przestaje :roll: ... ale to pewnie azorek też uzna za obraźliwe ... i trudno

innymi słowami: TAK SIĘ BAWI, TAK SIĘ BAWI BEEMKA :!: :lol: :!:

ChriS - 2007-10-01, 19:36

Mam nadzieję ,że urbi i Gohan dojdą do porozumienia.A Ty Piotrze już zawsze będziesz taki uszczypliwy i korzystac z okazji żeby zdyskredytowac Klub?
slawo - 2007-10-01, 20:21

duchPW napisa³/a:
... kto z kim przestaje ... ale to pewnie azorek też uzna za obraźliwe ... i trudno

innymi słowami: TAK SIĘ BAWI, TAK SIĘ BAWI BEEMKA

bravo, piotrze od Ciebie sie nauczylismy,szkoda ze najlepszego nauczyciela juz nie ma ;)

Belisama - 2007-10-02, 14:22

http://pl.youtube.com/watch?v=-MtU94z62js

i chyba nic do dodania :)

Gohan - 2008-01-06, 11:07

zalozylem 2 post ale widze ze zostal skasowany
to odswierze ten oddaj mi wreszcie pieniadze szczeniaku ! jak tego nie zrobisz to osobiscie sie do Ciebie pofatyguje.

kafarek - 2008-01-06, 11:19

Informacja przekazana.