| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Straszny wypadek Roberta Kubicy!!!!
Piotrek - 2007-06-10, 19:45 Temat postu: Straszny wypadek Roberta Kubicy!!!! Widzieliście?
kamil.k - 2007-06-10, 19:47
mam nadzieje ze wyjdzie z tego calo ...
Piotrek - 2007-06-10, 19:50
z bolidu nie zostało nic Trzymajmy kciuki żeby wyszedł z tego cało!!!
Cypisek - 2007-06-10, 19:55
kurde nawet nie powiedzą czy żyje : ///
Stan stabilny uffffff
kuzyn - 2007-06-10, 20:03
Stan zdrowia Kubicy jest stabilny. Polak jest przytomny i jego życiu nie zagraża niebezpieczeństwo. Rozmawiał już ze swoim menedżerem.
cytat z gazeta.pl dosłownie sprzed chwili
http://www.sport.pl/moto/1,78995,4214623.html
Cypisek - 2007-06-10, 20:13
Teraz mówili że jest przytomny, rusza się, bolą go nogi, JEST DOBRZE : ]]]]!
kamil.k - 2007-06-10, 20:21
ciekawt jestem co bylo powodem wypadku.na powtórce było widac jak jedzie za jakims kierowca i nagle bolid kubicy podbija do gory i leci 300 w sciane
sybir - 2007-06-10, 20:38
Dajcie jakigoś linka do filmiku z wypadku jak macie.
sie ma
Yakuzatti - 2007-06-10, 20:42
Czesci przeciez leza na trasie od innych aut, pewnie dlatego... wybil sie na jakims podzespole.
Kujon - 2007-06-10, 20:43
Jakiś pechowy ten dzień właśnie byłem oglądać rozwaloną awionetke którą lecieli Gollobowie i Holta , cud że żyją bo wrak do samolotu w żaden sposób podobny nie jest
kuzyn - 2007-06-10, 20:47
specjalnie dla Was gorąca fota którą jutro rano będzie można zobaczyć
na pierwszej stronie pewnego dziennika
Yakuzatti - 2007-06-10, 20:49
| JacekG napisa/a: | specjalnie dla Was gorąca fota którą jutro rano będzie można zobaczyć
na pierwszej stronie pewnego dziennika
Obrazek |
Good Job
kuzyn - 2007-06-10, 20:50
łeeee właśnie przyczaiłem że GW już ma to samo zdjęcie
Piotrek - 2007-06-10, 20:51
Robert jednak ma złamaną nogę
Łukasz - 2007-06-10, 20:53
http://f1.wp.pl/kat,1775,...,wiadomosc.html
komentarze
[ Dodano: 2007-06-10, 21:54 ]
| Piotrek napisa/a: | | Robert jednak ma złamaną nogę |
wiadomości z ostatniej chwili dzwonił do mnie właśnie lekarz Hans Wpadke z niemcowni, podobno Robert ma też obtarte ucho i limo pod okiem. Noga podobno do wesela się zagoi.
ogolny - 2007-06-10, 20:58
ROBERT-jesteśmy z TOBĄ.BEEMKA-KLUB
kuzyn - 2007-06-10, 20:59
Konrad - 2007-06-10, 21:09
http://wideo.gazeta.pl/wideo/0,0,4215083.html
Adi - 2007-06-10, 21:16
eh pechowy ten dzień, na zlocie też auta pokaleczone mam nadzieje, że RObert szybko z tego wyjdzie
sybir - 2007-06-10, 21:28
Dzięki Konrad za linka, nieżle przygrzał
sie ma
kangurczak - 2007-06-10, 21:44
film z google
http://video.google.pl/vi...3727&q=robert+k
chyba szybciej sie laduje
jaqub - 2007-06-10, 21:45
cos mi sie wydaje ze z balansem i dociskiem moglo byc cos nie tegens... wypadek zaraz po tym jak zjechal SC tuz po wizycie Roberta w PITach i ewidentnie bylo widac ze BMW odlatuje jak samolot....
duchPW - 2007-06-10, 21:46
wyglądało strasznie, ale najważniejsze, że nic poważniejszego się nie stało - oby szybki Krakus nie nabawił się żadnych urazów psychicznych
SmasherE30 - 2007-06-10, 21:54
no więc narazie wszystko wygląda w porzadku i stabilnie
Maurycy wspomnoiał że jedyna rzecz o jaką można sobie połamac nogę w bolidzie to pedaly
więc złamanie nogi
to może być złąmanie stopy
ale nic nie wiadomo
konkretów brak
natomiast Maurycy się dopatrzył tam że po 1 Kubek tam po zewnętrznej jechał
gdzie tor jest mniej przyczepny
i prawdopodobnie coś odpadło z poprzedzającego bolidu
co automatycznie wystrzeliło roberta w mur
gdy trajektorai była już na mur
wjechał na krawężnik - tarkę
podbiło mu przód
już wtedy bolid działał jak skrzydło
i potem jeszcze zanim wleciał w mur to chyba jeszcze uderzył w oponę stoącego tam bolidu Spykera
bo tam wczesniej się własnie jeden ze spykerów zesrał i go tam postawili
sholowali
ale ten kontakt nie spowolnił szybującego bolidu
no i potem potęzne uderzenei w ścianę przy prędkości pod 300/h
defragmentacja bolidu
i jeszcze ok 80m drogi kokpitu z jednym saltem i kolejnym uderzeniem w druga bandę
już było widac że Robert jest nieprzytomny
tak to wyglądało
Niesamowicie makabrycznie wyglądający wypadek (całe szczescie że po uderzeniu w bandę bolid nie stanał w płomieniach ), spociłem się w ułamku sekundy, latały mi normalnie ręce, ale jak uslyszalem, że jest w porzadku i że trwają badania to byłem w szoku ale pozytywnie zadowolony, że bezpieczeństwo bolidów jest wyjątkowo wysokie. Życzę Robertowi szybkiego powrotu do pełnej formy i na pewno dużo lepszego bolidu
Piotrek - 2007-06-10, 22:09
Maciek a kto to jest Maurycy?
duchPW - 2007-06-10, 22:16
Maurycy Kochański, to mistrz świata w jakichś tam wyścigach - często siedzi w studiu i w sumie chyba najbardziej z osób w studiu ogarnia temat, bo sam się ściga
Piotrek - 2007-06-10, 22:22
Dzięki , myślałem że to jakiś ziom z forum
duchX - 2007-06-10, 22:27
Jak ogladalem wyscig i zobaczylem wypadek to serce mi sie zatrzymalo na sekunde !!!!!!!! spoko ze jest ok .............. trzymam kciuki
center - 2007-06-10, 23:48
| Łukasz napisa/a: | http://f1.wp.pl/kat,1775,wid,8919513,wiadomosc.html
komentarze
wiadomości z ostatniej chwili dzwonił do mnie właśnie lekarz Hans Wpadke z niemcowni, podobno Robert ma też obtarte ucho i limo pod okiem. Noga podobno do wesela się zagoi. |
gratuluje inteligencji, wiedzialem ze stac Cie na wiele ale nie myslalem ze az do tego stopnia..
nie dosc ze polak, to nawet jakby byl to ktokolwiek inny przy takiej predkosci ma taki wypadek, ze zyje to naprawde fart nad fartami, bo jak sie na to patrzy wyglada masakrycznie a Ty sie z tego smiejesz...
wyscig ogladalem w knajpie z kumplem i podobne poziomem komentarze do Twojego padaly pozniej...znieczulica tego kraju z dnia na dzien mnie powala coraz mocniej
ciekawe jak glosno sie smiac bedziesz gdy ktos z Twojej rodziny albo bliskich znajomych bedzie mial wypadek, albo w srodku nocy odbierzesz telefon ze cos sie stalo..
czego CI oczywiscie nie zycze...
mam nadzieje ze Robert wyjdzie z tego calo i przerwa bedzie tylko na kilka wyscigow a nie na cale zycie..
szybkiego powrotu do zdrowia..
GLOWA - 2007-06-10, 23:49
ZACZERPNIETE Z ONETU :
- Właśnie otrzymaliśmy informacje ze szpitala, że Robert nie jest ranny - powiedział szef BMW Mario Theissen.
- Zostanie na noc w szpitalu na obserwacji, ale jutro rano zostanie wypisany - dodał Niemiec.
Theissen dodał, że Robert Kubica stracił przytomność tylko na chwilę kiedy bolid zatrzymał się po wypadku. Niemiec określił to, że Kubicy nic się nie stało mianem "niewiarygodnego".
strasznie to wygladalo, dobrze ze skonczylo sie tylko tak....
ROBERT obys ten wypadek szybko wymazal z pamieci i za tydzien pokazal jak sie jezdzi bo jak wiadomo kazdy wypadek zostawia po sobie slad w pamieci!!!
OBYS SZYBKO O NIM ZAPOMNIAL!!!!
Powodzenia i trzymam mocno kciuki!!!
pzd
Drucha - 2007-06-10, 23:51
http://www.smog.pl/wideo/...roberta_kubicy/
filmik lepszej jakosci
Szybkigo powrotu do zdrowia ROBERT!!
duchPW - 2007-06-11, 00:12
tekst z 2007-06-10 23:17 | Cytat: | | Szef teamu BMW-Sauber Mario Theissen nie potwierdza informacji o tym, ze Robert Kubica złamał nogę w wyniku groźnie wyglądającego wypadku podczas niedzielnego wyścigu o Grand Prix Kanady |
center - póki nic nie było wiadomo, też bym sobie nie żartował, a tak, to luzik - miejmy nadzieję, że nic się nie stało i że jednak Kubica będzie jeździł już w najbliższym czasie, a nie jak piszą w niektórych portalach - dopiero w przyszłym sezonie - w końcu to technologia F1, a nie E30
center - 2007-06-11, 00:20
na onecie pisza ze wszystko jest ok i nawet beda sie zastanawiac czy w usa nie pojedzie wiec naprawde super..
dla mnie niewiarygodne, dawno w f1 takiego wypadku nie bylo, wygladalo masakryczne a skonczy sie na zadrapaniach, taka mam nadzieje..
puz - 2007-06-11, 01:51
| center napisa/a: | na onecie pisza ze wszystko jest ok i nawet beda sie zastanawiac czy w usa nie pojedzie wiec naprawde super..
dla mnie niewiarygodne, dawno w f1 takiego wypadku nie bylo, wygladalo masakryczne a skonczy sie na zadrapaniach, taka mam nadzieje.. |
oby!!! jak zobaczyłem ten wypadek od razu przypmniał mi sie filmik, który widzialem w innym temacie o najwiekszych wypadkach w F1, nie wspominajac o dzwonie Senny
southOFheaven - 2007-06-11, 07:15
a jak to jest z bolidami? maja zapasowe?
Łukasz - 2007-06-11, 09:10
| center napisa/a: | | Łukasz napisa/a: | http://f1.wp.pl/kat,1775,wid,8919513,wiadomosc.html
komentarze
wiadomości z ostatniej chwili dzwonił do mnie właśnie lekarz Hans Wpadke z niemcowni, podobno Robert ma też obtarte ucho i limo pod okiem. Noga podobno do wesela się zagoi. |
gratuluje inteligencji, wiedzialem ze stac Cie na wiele ale nie myslalem ze az do tego stopnia..
nie dosc ze polak, to nawet jakby byl to ktokolwiek inny przy takiej predkosci ma taki wypadek, ze zyje to naprawde fart nad fartami, bo jak sie na to patrzy wyglada masakrycznie a Ty sie z tego smiejesz...
wyscig ogladalem w knajpie z kumplem i podobne poziomem komentarze do Twojego padaly pozniej...znieczulica tego kraju z dnia na dzien mnie powala coraz mocniej
ciekawe jak glosno sie smiac bedziesz gdy ktos z Twojej rodziny albo bliskich znajomych bedzie mial wypadek, albo w srodku nocy odbierzesz telefon ze cos sie stalo..
czego CI oczywiscie nie zycze...
mam nadzieje ze Robert wyjdzie z tego calo i przerwa bedzie tylko na kilka wyscigow a nie na cale zycie..
szybkiego powrotu do zdrowia.. |
moje motto: "nie bierz życia zbyt serio, bo i tak z tej historii nie wyjdziesz żywy"
jaka znieczulica center, mówisz jakbyś na codzień przywdziewał moherowy beret - "jedyne słuszne zachowanie to smiertelna powaga - innych zachowań nie tolerujemy"
Kiedy żartowałem, wiedziałem, że z Kubicą jest wszystko ok, więc nie wiem co było nie na miejscu.
Co do inteligencji - skoro tak sądzisz to tak pewnie jest , są tacy co mają zawsze rację.
A stać mnie jeszcze na dużo więcej.
pozdrawiam
a robertowi życzę szybkiego powrotu do zdrowia
Mlody - 2007-06-11, 10:22
yyyy....
Belisama - 2007-06-11, 10:29
A nóżka podobna tylko zwichnięta
speed - 2007-06-11, 11:54
Makabryczny ten wypadek 8) dobrze że wszystko się tak szczęśliwie skończyło A swoją drogą bardzo mocne te konstrukcje bolidów, uderzył w betonową ścianę przy prędkości ponad 230km/h a korpus bolidu pozostał cały...
duchPW - 2007-06-11, 11:59
speed - a'propos - dobrze, że bolid Roberta jakoś ominął bolid Speeda, który tam pozostał
RoboCop - 2007-06-11, 12:11
też zamarłem jak zobaczyłem bolid Roberta w locie i jak po ladowaniu, kierowca się nie ruszał...
na szczęście tylko tak źle wyglądało - oby mu nie pozostały slady na psyche...
po wyścigu wkurzyły mnie komentarze Zientarskich (w studiu Polsatu), że auto nieprzygotowane, że Robert był niezadowolony takie tam brednie - a dzień wcześniej podczas kwalifikacji, Toyota urywała na jednym zakręcie przednie koło(w bolidach innych teamów jakoś koła na tym zakręcie nie odpadały) - najpierw zespół Toyoty zamierzał się wycofać a potem przykazali tylko kierowcom, żeby uważali na tym zakręcie o zachowanie ostrożności - jak dla mnie jaja jak nie wiem, według mnie takie auta powinny nie być dopuszczone przez komisje techniczną, bo jak było widać podczas tych eliminacji wiele nie trzeba, żeby dochodziło do bardzo niebezpiecznych sytuacji...
mattim_bmw - 2007-06-11, 13:04
Tak, nie zaciekawie to wygladało kiedy sobie spokojnie ogladam a tu nagle... . Az nie dowiary ze tak dobrze to sie skonczyło. Ciekwi mnie tylko kiedy bedzie mogł powrocic na tor, oby jak najszybciej, ale jego zdrowie jest najwazniejsze. Pozatym wiecie moze z jakichs zrodeł co w koncu było przyczyna wypadku?? pzdr
maerik - 2007-06-11, 13:19
Ja wczoraj też zamarłem na 5 minut...
Wydaje mi się, że coś wpadło pod koła Kubicy i przez to wyleciał z toru. Ciekawi mnie jak się Robert wypowie.
SmasherE30 - 2007-06-11, 15:27
f1.com
z tego tekstu wynika że na tamtym łuku Truli zrobił miejsce kubicy od lewej ale Robert postanowił mijać z prawej i trącił prawa tylną opone trulego swoim nosem, który z kolei złamał się i wpadł mu pod koła powodujac wystrzelenie w krajobraz poniewaz moment utraty kontroli nad skretem nastąpił przed tym łukiem gdy robił on głębszy skręt w lewo na prosta przed nawrotem i Robert poleciał po stycznej.
Yakuzatti - 2007-06-11, 15:52
Zyje - to najwazniejsze
Bedzie jechal za tydzien - trzymamy kciuki!
center - 2007-06-11, 23:49
Łukasz sorki za te slowa, pisalem po powrocie z knajpy, gdzie na miejscu chwile po wypadku kilka osob zaczelo sie z tego smiac i zartowac, prawie z kumplem zesmy tam ich lali no ale nie wazne..
takze przyznaje sie do bledu, emocje wziely gore, jesli Cie urazilem i obrazilem to przepraszam
ciesze sie rowniez ze z Robertem wszystko ok, mam nadzieje ze jak najszybciej wroci do formy i bolidu, a przede wszystkim chce go zobaczec na Wegrzech
Łukasz jeszcze raz sorki
pozdro all
Łukasz - 2007-06-12, 08:48
| center napisa/a: | Łukasz sorki za te slowa, pisalem po powrocie z knajpy, gdzie na miejscu chwile po wypadku kilka osob zaczelo sie z tego smiac i zartowac, prawie z kumplem zesmy tam ich lali no ale nie wazne..
takze przyznaje sie do bledu, emocje wziely gore, jesli Cie urazilem i obrazilem to przepraszam
ciesze sie rowniez ze z Robertem wszystko ok, mam nadzieje ze jak najszybciej wroci do formy i bolidu, a przede wszystkim chce go zobaczec na Wegrzech
Łukasz jeszcze raz sorki
pozdro all |
no problemo ja nie z tych gniewalskich
Mlody - 2007-06-12, 12:31
Wypadek z innego ujecia.
http://www.youtube.com/watch?v=dWZ7iKXfLXs
BADYL - 2007-06-12, 17:04
http://www.youtube.com/watch?v=dWZ7iKXfLXs
http://www.youtube.com/wa...o02imLxWJc&NR=1
http://www.youtube.com/wa...Kk3bbdjoYk&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=xYE0QqsTlco
http://www.youtube.com/watch?v=fXL2ytdZRsU
maerik - 2007-06-13, 01:01
| kirek napisa/a: | | http://www.youtube.com/watch?v=dWZ7iKXfLXs |
Skoro ten film robi piorunujące wrażenie to wyobraźcie sobie co czuł ten człowiek na dole kadru... a co czuł Robert kiedy wylatywał z toru... niewiarygodne... po prostu nie do pojęcia! Zatkało mnie po prostu... cieszę się tylko, że Robertowi nic się poważnego nie stało!
Mlody - 2007-06-15, 11:33
Robert nie wystartuje w GP USA
http://sport.onet.pl/0,12...,wiadomosc.html
http://www.autoklub.pl/15...badac2c05f08f99
Łukasz - 2007-06-15, 12:03
vettel musi w końcu wyjść na światło dzienne w końcu, ta decyzja jest przemyślana i nie do końca jest kwetią martwienia się o zdrowie Kubicy. Zespół jest niemiecki z krwi i kości, a to zawsze wyjdzie....
casus maximus - 2007-06-15, 16:20
po takim wypadku to mnie to wogole nie zdziwilo ze nie dopuscili go do startu. lekki wstrzas mozgu itd. w formule 1 facet musi byc na 100% sprawny a nie w 97%. zbyt duze ryzyko powtorki.
Pietrek - 2007-06-15, 16:26
Lepiej żeby miał czas na dojście do siebie niż żeby wypuścili go z jakimś małym urazem który mógłby spowodować następną "niespodzianke"
center - 2007-06-16, 12:18
wlasnie niby dobrze ze nie jedzie ale..
wlasnie vettel, jak zajmie jakies dobre punktowane miejsce, albo jakims cudem wskoczy na pudlo to...
roberto bedzie jezdzil w torro rosso, a to znaczy ze po karierze..
jak brat michaela
Yakuzatti - 2007-06-16, 13:21
| center napisa/a: | | roberto bedzie jezdzil w torro rosso |
torro rosso to co jest
[ Dodano: 2007-06-16, 13:30 ]
http://kkf555.wrzuta.pl/a...wczyk_formula_1
RoboCop - 2007-06-16, 20:51
| center napisa/a: | wlasnie niby dobrze ze nie jedzie ale..
wlasnie vettel, jak zajmie jakies dobre punktowane miejsce, albo jakims cudem wskoczy na pudlo to... |
i zajął
http://motoryzacja.interi...m-czasem,927668
Bruner - 2007-06-16, 21:02
Spokojnie, to dopiero trening, jutro sie okaze co potrafi. Mam nadzieje ze okaze sie ze jednak nie potrafi
jackx - 2007-06-16, 22:37
Bruner, ma racje to dopiero trening, na wyscigu moze go zjeść trema
ale musicie przyznac ze jest to troche dziwne bo z jednej strony che sie żeby zespół zdobywał jak najwiecej punktów a z drugiej zeby im sie noga powineła co by roberta nie wygryżli
RoboCop - 2007-06-16, 22:40
jackx, chyba każdy na tym forum przeżywa takie duchowe rozdarcie - kibicować BMW czy Polakowi
casus maximus - 2007-06-16, 22:51
wyscig to co innego. vettel napewno nie jest zlym kierowcą bo jakby nie patrzec nikt z przypadku nie dostaje sie nawet jako kierowca rezerwowy ( testowy ) do teamu formuly 1. zobaczymy co pokaze podczas wyscigu. to jest inna bajka. jest duzo sportowców ktorzy robia cuda na treningach, lecz przychodzi dzien zawodow i nic nie pokazuja.
ja interesuje sie tez speedwayem ( zuzel ) i wiem ze jest mnostwo zawodnikow ktorzy wymiataja na roznego rodzaju zawodach towarzyskich oraz treningach. jednak podczas meczu ligowego goscie sie wypalaja i wypadaja naprawde mizernie.
jezeli chodzi o F1 to tu dochodza olbrzymie roznice sprzetowe poszczegolnych teamów. tak wiec wg mnie vettel zle nie wypadnie, bo bmw i tak jest lepsze od tej reszty.
center - 2007-06-17, 11:01
vettel ma byc nowym schumacherem, ale chyba nie zauwazyli jednego, ze nowy schumacher juz jest, tylko ma inny kolor skory...
dla mnie hamilton leci na mistrza i w koncu alfonso przestal byc 1 w mclarenie
jackx - 2007-06-17, 20:37
No i tak , Heidfeld nie dojechał a Vettel przez przypadek bedzie miał jeden punkcik. Generalnie Vettel tak sobie pojechał oczywiście porównując innych kierowców i debiutantów
A Hamilton drugi raz jest pierwszy i zdobył GP USA i jest liderem w całym sezonie GP
maerik - 2007-06-18, 11:59
Szczerze to ja się martwię czy Robert po wypadku da radę jeździć tak jak jeździł wcześniej.
center - 2007-06-18, 14:04
taka ilosc psychologow jaka tam dziala mysle ze sobie z tym poradzi..
do nastepnego wyscigu kilka tygodni wiec mysle ze bedzie super..
mam taka nadzieje..
sebastian nie pokazal za wiele, wydawalo mi sie ze bedzie tak szalenie jechal jak Kubica w zeszlym sezonie jak go puscili, wyprzedzanie walka itd, a on spokojnie jechal..
wiec narazie kubica relaxacyjnie miejsce ma w beemce
ale powoli klaruje mu sie miejsce w mclarenie za alfonso
casus maximus - 2007-06-18, 15:35
zgadza sie. tam w teamie bmw pracuje caly sztab psychologów. zreszta kierowca formuly 1 i przedstawiciele innych sportów motorowych to nie miekkie chlopaczki ktorzy wystrasza sie wypadku badz kilku. to co w nich siedzi jest duzo silniejsze niz kontuzje i jakies makabryczne wypadki. sa ludzie ktorzy poruszali sie na wozkach inwalidzkich i po wyleczeniu kontuzji wracali do sportu. nie inaczej sie ma z gosciem ktory ktory kiedys startowal w formule 1 i stracil nogi w wypadku, teraz zapragnal sie scigac bodajze w formule nascar czy czym takim ( bez nog!!! ). nie wiem czy nie pochrzanilem cos z nazwą. dlatego jestem spokojny o nastepne starty kubicy. to kolejne doswiadczenie w jego karierze.
maerik - 2007-06-18, 15:47
Oby tak było jak piszecie. Ja od siebie tylko dodam, że Niki Lauda po ciężkim wypadku, w którym prawie zginął, po 6 tygodniach i 2 wyścigach zajął już znów 4te miejsce w wyścigu
SmasherE30 - 2007-06-18, 22:24
Mario wypowiedział się przed GP USa że nawet jezeli Vettel wyląduje na podium to w następnych wyścigach i tak pojedzie Robert Kubica
Także dont Worry be hapy
|
|