| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Co powinien wiedzieć świadek ? Wesele siostry wkrótce . . .
Mauser - 2007-05-31, 16:41 Temat postu: Co powinien wiedzieć świadek ? Wesele siostry wkrótce . . . Stresujące jest to dla mnie na maksa, bo ostatni raz na weselu byłem mając latek 7. . .
Mam nadzieje że się znajdą osoby które mi podpowiedą co robić a czego nie, wiem tylko napewno że będę polewał na maksa od początku, żeby atmosfera się rozluźniła w miarę szybko . . . .
JAK TO WOGÓLE WYGLĄDAAA
casus maximus - 2007-05-31, 16:57
swiadek na weselu dba aby wodki na stolach nie braklo. to jest najwazniejsza rzecz. pomaga tez mlodym w jakichs organizacyjnych tematach. taki zastepca kierownika wesela
Kruczek - 2007-05-31, 17:06
no i powinien dbać o to żeby szybko pod stołem nie wylądować
Mauser - 2007-05-31, 17:16
| Kruczek napisa/a: | no i powinien dbać o to żeby szybko pod stołem nie wylądować |
Samemu? No to bede trenował kilka dni przed
A reszta . . . . . lepiej żeby szbciuśko wylądowali pod stołami
jaqub - 2007-05-31, 18:04
jak niebawem wesele to juz trenuj...
kolejna sprawa to nie wiem gdzie to wesele ale zazwyczaj przy wyjezdzie z kosciola czaja sie autohtoni sepiacy z tzw "blokada" ktorym musisz dac flaszke bo bedzie lipa...
musisz polewac orkierstrze
i wogle polewac komu sie da
casus maximus - 2007-05-31, 18:12
| jaqub napisa/a: | | "blokada" ktorym musisz dac flaszke bo bedzie lipa... |
o o o ....wlasnie. zreszta jestes ogolnie od flaszek.
Łukasz - 2007-05-31, 19:21
no cóż, wódki na stole, nie może brakować, jedzenia też, muzykantów trzeba popędzać, żeby szybciej od stołu wstawali, graty do zabaw przynosić, dbać o świadkową, obtańcowywać mamy Młodych, pilnować pijanych, doglądać kibla, czy ktoś się w nim nie utopił, nie spać, nie nawalić się jak stodoła, rozdzielać bijących, robić zdjęcia Młodym...
Generalnie ochroniarz, wodzirej kelner i niańka
Pietrek - 2007-05-31, 19:49
| Łukasz napisa/a: | | muzykantów trzeba popędzać, żeby szybciej od stołu wstawali, |
Trzeba ich pilnować żeby sie nie napruli bo będą bełkotać a nie grać i lipa będzie z zabawy.
| Łukasz napisa/a: | | doglądać kibla, czy ktoś się w nim nie utopił, |
Ale dyskretnie żeby nie było że komuś sie do kabiny chcesz ładować
| Łukasz napisa/a: | | rozdzielać bijących, |
to już tradycja że na każdym weselu praktycznie ktoś komuś musi dać w morde
| Łukasz napisa/a: | robić zdjęcia Młodym... |
Od tego chyba fotograf jest Zresztą tyle ludzi pewnie będzie miało cyfraki że zdjęć będzie tysionc pincet sto dziewincet
Nie zapomnij przywiązać puszek do zderzaka młodych tuż po mszy
Ostry - 2007-05-31, 19:51
Podawac sztachety...
casus maximus - 2007-05-31, 20:08
| Ostry napisa/a: | | Podawac sztachety... |
czyli tzw. wiejską amunicje...
metaldaw - 2007-05-31, 21:21
świadek to tak w skrócie: barman, kelner, ochroniarz i doradca w jednej osobie... aby temu podołać bardziej upić całe towarzystwo niż siebie
Mauser - 2007-05-31, 21:41
Blokada - jasna sprawa - wódki nie może braknąć, czyli skrzynka do bagażnika
OIrkiestra - OKAY gonić ich żeby goście nie zasnęli . . .
Tańce - ło jeżu . . . jeśli chodzi o to, to muszę być już nieźle wstawiony, żeby "pląsac" po parkiecie
O puszkach to szczerze mówiąc nie myślałem, trzeba będzie kombinować, najlepiej te z piwa co w garażu są
No i o kiblu - heh też nie myślałem . . . .
DObra. . . . a z doświadczen, może własnych, czego nie powinno się robic, poza zgonem alkocholowym
kamil.k - 2007-05-31, 21:42
ehh chyba troche przesadzacie. w tamtym roku zenilem brata i siostre cioteczna(wogule nie pamietam roku zeby u mnie w rodzinie nie bylo wesela) i nie przypominam sobie zeby cokolwiek swiadek czy swiadkowa robili poza tym co robi reszta gosci ...
to ja bylem od noszenie wodki i napojow razem z ojcem młodego,dogladania kilbi i całej reszty
mi tez sie trafilo swiadkowanie w tym roku ciocia- siostra mojej mamy wychodzi za maz w pazdzierniku :drunk
wrona - 2007-05-31, 23:12
no i pamietaj : wazne!!!!!!!!!!!!!!!!!!! starszej w nocy to nie możesz odpuścić bo inaczej to sie malzenstwo rozpadnie ............
Mauser - 2007-06-01, 06:27
| wrona napisa/a: | no i pamietaj : wazne!!!!!!!!!!!!!!!!!!! starszej w nocy to nie możesz odpuścić bo inaczej to sie malzenstwo rozpadnie ............ |
Wrona pamiętaj że masz u mnie big
morgoth - 2008-01-18, 20:57
Odgrzewam kotleta: tym razem to mi się trafiło świadkowanie na weselu kuzyna. Impreza już we wrześniu Trzymajcie kciuki, żebym sobie poradził.
Mauser - 2008-01-18, 21:03
Parę słów ode mnie:
- w domu i w drodze na ślub - loozik . . . . . .
- Kościół - stresik z lesza, i przyjmowanie prezentów ( czyt. kopert)
- sala - najpierw jakieś przywitanie, obiad, po obiedzie wyjazd na zdjęcia . . . . . wziąłem dwa kosze wódki, kieliszki, soki, pojechaliśmy do jakiegoś parku na foty, a jak przyjechaliśmy, to młodzież ( tzn. <30lat) biorąca udział w zdjęciach, była pijana . Potem już było z górki
Powodzonka ! ! ! ! !
kamil.k - 2008-01-18, 23:07
mi tez sie udało to przezyc a wiem ze juz bede drugi raz swiadkował a niektorzy to mówia ze i trzeci
mam pytanie :w waszych stronach tez modne sa bramki które robi sie młodej parze ja musialem rozdac az trzy kartony tyle bramek bylo szkoda tylko ze na wiekszosci czestowali woda albo kompotem
morgoth - 2008-01-19, 02:25
W moich stronach bramki to podstawa. Ale wesele będzie w Legnicy, więc nie wiem jak tam sprawa będzie wyglądać. Jeszcze trochę ponad pół roczku i się przekonam
Mauser - 2008-01-19, 09:34
U mnie bramy to podstawa - na szczęście jakoś tak wyszło, że była tylko jedna albo dwie, i ani jedna flaszka nie poszła, tylko kosz słodyczy dla jakis dzieciaków
Pietrek - 2008-01-19, 21:01
Mówi się że im więcej bramek tym lepiej...
Jak się hajta ktoś znajomy to trzeba zrobić
Mauser - 2008-01-20, 05:35
Łi . . . . . . . .racja Drogi Panie . . . .ale co zrobić . . . . . . . . . . . .. .
Byle Bania Niiiiiiii:D:D:D:D::DD:D:
po Pijaku pisaby post
center - 2008-01-21, 09:51
proste korzuch, i tak polowa konczy sie rozwodem
bylem ostatnio na 1 weselu i nie ma tak zle z tym swiadkowaniem i tak jak mauser pisal, w kosciele podejrzewam lekki stresik, a potem juz z gorki, i w zaleznosci od tempa pekania kolejnych butelek na imprezie bedzie coraz lepiej
Bajka - 2008-01-21, 16:17
| korzuch napisa/a: | wiadkowie - małżenstwa to wtopy przecież |
taaaa.... a podpis pod avatarkiem: "pan Grzegorz i żona"... no ale my się kochamy
co do świadkowania to nigdy mi się to nie zdarzyło, ale podejrzewam, że nie jest tak strasznie... a nawet całkiem miło
metaldaw - 2008-01-21, 17:25
| korzuch napisa/a: | świadkowie - małżenstwa to wtopy przecież |
pokłon dla naszego klubowego fizolofa
cóż za przenikliwość umysłowa
nie ma to jak naczytać się mądrości
korzuch bądź moim guru... albo lepiej zgłoś sie do TV na komentatora wojewódzki przy tobie wymieka
Melis - 2010-07-30, 13:56
Odgrzewmy kotleta...
Ja jutro będę się wyginał w tej roli...
maaaad - 2010-07-30, 14:38
Przygotuj sobie drobne na tacę - będziesz siedzieć w kościele za młodymi, więc na świeczniku, ksiądz/ministrant/zakonnica podejdzie z tacką i wtopa, jak się okaże, że nic nie masz w portfelu Mówię z autopsji
Na samym weselu polewaj często i gęsto wodę ognistą Z tego co pamiętam, to jest główna funkcja świadka
Melis - 2010-07-30, 14:50
| maaaad napisa/a: | Przygotuj sobie drobne na tacę - będziesz siedzieć w kościele za młodymi, więc na świeczniku, ksiądz/ministrant/zakonnica podejdzie z tacką i wtopa, jak się okaże, że nic nie masz w portfelu Mówię z autopsji
Na samym weselu polewaj często i gęsto wodę ognistą Z tego co pamiętam, to jest główna funkcja świadka |
Ksiądz i organista tyle zgarnął juź, że jedyna moneta jaką może jeszcze sprawiedliwie otrzymać to <10gr ...
Cypisek - 2010-07-30, 16:43
Albo kiepski ze mnie był świadek albo u nas na dzikim wschodzie jakieś inne zwyczaje. Ja polewałem tylko przy naszym stoliku a reszta to mnie nie interesowała : ] W kościele starałem się nie usnąć i jakoś dałem radę. Tak czy inaczej nie dam się już wkręcić w taką funkcję.
Melis dasz radę!
marcin_b - 2010-07-30, 18:46
| Melis napisa/a: | Odgrzewmy kotleta...
Ja jutro będę się wyginał w tej roli... |
nie jest tak zle jak sie wydaje
|
|