BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Skasowałem siódemę!

Sosen - 2006-08-04, 13:40
Temat postu: Skasowałem siódemę!
Wczoraj ok. godz. 22-giej na skrzyżowaniu nie zauważyłem jadącego z lewej strony Clio i przyjąłem strzał w tylne lewe drzwi, następnie prawym tylnym kołem przygrzałem w betonowy postument (na którym leżała betonowa kula), kula pofrunęła do rzeczki, postument rozleciał się na kawałki i zrównał się z ziemią, skosiłem znak, po czym beemka wywróciła się na prawy bok. Jechałem z kobietą, oboje mieliśmy zapięte pasy i nikt nie ma nawet zadrapania. Para z Clio też była w pasach i również nikt nie doznał żadnych obrażeń. Siódema ma nietknięty przód, za to boki są zniszczone, tył też jest cały, jedynie pękła tylna szyba. Całe szczęście w tym wszystkim, że nikomu nic złego się nie stało bo samochody to tylko kupa złomu. Miałem AC także zero problemu. Przyczyną wypadku była moja nieuwaga, obejrzałem się w lewo i w prawo, ale widocznie za krótko, w tamtym miejscu są grube drzewa i trzeba zwrócić szczególną uwagę, której niestety w tym przypadku zabrakło.
LoveJoy - 2006-08-04, 14:07
Temat postu: 7
Auuuaaaa, to boli wiem coś o tym...
Ważne, że ludziom nic się nie stało i dobrze że miałeś AC - przynajmniej obejdzie się bez dodtkowych kosztów, ale autka szkoda. Współczuje....

POzdro
LJ

Sosen - 2006-08-04, 14:16

Spoko, dzięki. Fura jak fura, jest okazja coś zmienić bo tą już miałem prawie rok, a mój rekord to 1.5 roku także nie ma tego złego... :) Tym bardziej, że 17-go sierpnia musiałem płacić ubezpieczenie (rata prawie 600zł), przegląd i inne rzeczy także powininem wsadzić w nią ok. 2000zł. Zawsze szukam pozytywnych aspektów każdej sprawy :wink:
LoveJoy - 2006-08-04, 14:26
Temat postu: 7
Siema,

No to w tej sytuacji rzeczywiście nie ma tego złego... :mrgreen:
Tym bardziej, że teraz naprawisz ją z AC a nie z kaski wykładanej z kieszeni :)
Na co planujesz zmienić?

Pozdro
LJ

Sosen - 2006-08-04, 14:29

Oj nie naprawisz hehe tak jak napisałem fura jest skasowana na 99% bo jeszcze nie było oględzin ale jestem prawie pewny, że tak będzie. Teraz będę szukał albo e28 albo e23.
Dixi - 2006-08-04, 15:43

kup E28 im wiecej klasykow w polsce tym lepiej :D
a ty swoja 735 sprzedajesz czy rozbierasz??

Bajka - 2006-08-04, 18:19

Sosen dobrze, że nic nie stało się tobie, kobiecie ani ludziom jadącym clio, a jak z ac dostaniesz kaskę to faktycznie nie ma takiego dużego bólu...
podziwiam, że dostrzegasz plusy pomimo wszystko:)
pozdrawiam

Meecowhy - 2006-08-04, 18:36

nie zebym był zadowolony ... ale jak sam pisales czas juz zmienic fure :D
a jeszcze jakis klasyk na forum by się przydał ....

Sosen - 2006-08-04, 19:26

Tak, tak, koniecznie muszę mieć rekina. Kobieta namawia mnie na e23, ale mnie jakoś ciągnie do e28 i to prawdopodobnie będzie Eta, przyda się auto oszczędne, bo do zapylania będzie e30, do którego zawita 3.5 z umarłej siódemy ;)
emaloo - 2006-08-04, 20:58

Czyli jednak auto do rozbiórki :wink: Tak jak już pisali inni takie sytuakcje się zdarzają, dobrze że nikomu nic się nie stało! Powodzenia w załatwianiu wszystkich formalności!
Pozdrawiam! Zapomniałem dodać, że znajomy "trafił" 7 wyjeżdzające prosto z salonu Toledo w kufer... Seat pogięty niemiłośiernie a w BMW odpała rejestracja :roll:

Sosen - 2006-08-05, 00:22

Oto kilka fotek nieszczęsnego zdarzenia:

LoveJoy - 2006-08-05, 00:33
Temat postu: ////
Uuuuaaaa, ale sie działo..... Szkoda bumki.. Ładna była....
Ale następna bądzie ładniejsza :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pozdro
LJ

Menel - 2006-08-05, 01:03

sosen , olej te stare graty zaplute olejem . dawaj E38 jakas czarna i nie ma przebacz. musi byc gangsterka 8)
np. http://moto.allegro.pl/sh...?item=117069087
"co by nie bylo i tak na dobre wyjdzie " :wink:
pzdr

Sosen - 2006-08-05, 05:48

menel napisa/a:
sosen , olej te stare graty zaplute olejem . dawaj E38 jakas czarna i nie ma przebacz. musi byc gangsterka 8)
np. http://moto.allegro.pl/sh...?item=117069087
"co by nie bylo i tak na dobre wyjdzie " :wink:
pzdr

Hehe, dobry kubuś z Ciebie Menello :mrgreen:
Muszę kupić coś tańszego, żebym miał jeszcze szmal na budowę driftowozu, także najbardziej realny jest zakup e28 525e.
pozdrawiam
Sosen

Piotrek - 2006-08-05, 16:31

Dobrze Sosen ze nic Ci się nie stało!!!! Mam nadzieje ze szybko przywrócisz betkę do zycia :D

Pozdro
Piter

RoboCop - 2006-08-05, 20:31

Sosen napisa/a:
Zawsze szukam pozytywnych aspektów każdej sprawy :wink:

zazdroszczę optymizmu :lol: ale jakby nie było strata...

ps.podobają mi się te Twoje projekty...

Sosen - 2006-08-05, 23:30

RoboCop napisa/a:
Sosen napisa/a:
Zawsze szukam pozytywnych aspektów każdej sprawy :wink:

zazdroszczę optymizmu :lol: ale jakby nie było strata...

ps.podobają mi się te Twoje projekty...

W sumie to raczej żadnej straty nie odnotuję, bo dostanę część kasy, piecyk spożytkuję odpowiednio, sekwencję również i zostanie mi do sprzedania na fanty prawie cały samochód w całkiem dobrym stanie, a zima idzie hehehe Przód i tył jest nietknięty także jak znam życie chętnych na blacharkę nie zabraknie ;) a jeśli chodzi o driftowóz to pięknie się złożyło, bo raczej nie miałem aż tyle szmalu, żeby wpakować do e30 3.5 albo coś innego, a w tej sytuacji ta sprawa sama się rozwiązała i będę miał sprawdzony silnik, który mam nadzieję jeszcze trochę pożyje. Po prostu siódema umarła, ale jej organy trafią do potrzebujących także nic się nie zmarnuje hehe.
pozdrawiam
Sosen

Miki - 2006-08-06, 12:16

hmm a za ten postument z kula to kto bedzie placic? tez AC?
Sosen - 2006-08-06, 12:29

Miki napisa/a:

Tak

ADC - 2006-08-06, 12:32

Nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo :D Dobrze ze nikomu nic sie nie stalo bo to najwazniejsze no i plany sa bajka :mrgreen:
Miki - 2006-08-06, 16:31

No to cale szczescie ze nic nikomu sie nie stalo i te Ac naprawde ratuje bo maisto by Cie pewnie niezle skasowalo :twisted:
korzuch - 2006-08-06, 19:16

yo!
Dobrze ze ty caly jestes :!: a cieszy mnie okazja do wizyty w celu ochrzczenia nowego auta :mrgreen:
pozdro

KotSylwester - 2006-08-07, 07:45

Wiesz że z AC dostaniesz wartość minus pozostałość, bo szkoda jest całkowita, naprawa przekroczy 70 wartości samochodu. Drugą ratę AC i tak musisz niestety zapłacić.

Mam nadzieję że dobry pieniądz dostaniesz. Pamiętacie jak było ze skasowanym rarytaskiem e21? długo się droczył o pieniądze w końcu zamiast 700zł wypłacili mu CHYBA 4000zł a on w dodatko to robił z OC sprawcy...

Trzymam kciuki za dobre załątwienie sprawy!!! Każdego z nas ucieszy jak dostaniesz dobry pieniądz, będziemy spać spokojniej o włąsne portfele :mrgreen:

P.S. Może to dobry moment na wypowiedź dla tych co uważają że jazda w pasach nie ma sensu? Może Sosen, napisz jak Ci się wydaję co by było jakby nikt z waszej czwórki nie miał pasów?

Pozdrawiam i trzymam kciuki :)

Miki - 2006-08-07, 09:28

jazda bez pasów?? chłopaki zapomnijcie o takiej głupocie! mnie jezdzic uczył ojciec jako gowniarza i chyba dzieki niemu mam wyrobiony odruch zapinania pasów nawet jak jade tylko po buleczki do sklepu... Co daja pasy to ciezko zrozumiec nawet ogladajac foty z wypadków, ten kto sam to przezyje (niekomu nie zycze!!!) bedzie dziekował temu kto je wymyslił.
pozdr

Bruner - 2006-08-07, 18:23

Sosen dobrze ze nikomu nic sie nie stalo, sadzac po zniszczeniach udezenie bylo konkretne ale siodema wziela wszystko na siebie. Szkoda jej, po krotkiej przejazdzce Twoim autem zakochalem sie w E32, ale jak sam piszesz trzeba miec pozytywne podejscie, widze ze juz wszystko masz zaplanowane :)
A co do jazdy w pasach - ci co byli w Borsku slyszeli jaki jest odsetek urazow spowodowanych pasami w stosunku do tych spowodowanych przez ich niezapiecie.

LUKAS - 2006-08-07, 18:33

Sosen dobrze ze nic nikomu sie niestalo i ze jechaliscie w pasach. Szkoda Beemki, ale zdrowiei zycie jest najwazniejsze.

Dobrze ze miales AC, niebedziesz mial przynajmniej teraz wiekszych problemow.

Pozdrawiam!
Łukasz

Marcin - 2006-08-07, 18:39

Sosen napisa/a:
Miki napisa/a:

Tak

Nie, ta kula zostanie naprawiona z twojej polisy OC.

ChriS - 2006-08-07, 19:06

A tak ładnie paliła gumy na lotnisku :( ale będzie dobrze.
Jeszcze będzie Sosen wnukom opowiadał jak siódemą kule strącał.

Pscolka - 2006-08-07, 21:09

Szkoda troszki smoczycy, bo fajna byla :(
Ale BMW to bardzo mocny woz i naszczescie wszyscy cali i zdrowi a to najwazniejsze.

Pozdrawiam
Pscolka

henry - 2006-08-07, 22:42
Temat postu: e32
...........Nawet nie wiem co Ci napisać Łukasz , taka szkoda jednak......Grunt ,ze jestes cały.............A taka miałem nadzieje ,że chociaż w Borsku Cie zobaczę. Trydno co sie odwlecze to nie uciecze..................Podoba mi sie Twoje pozytywne nastawienie - TAK TRZYMAĆ - HEY - Pozdrawiam - henry
Sosen - 2006-08-11, 22:59

Marcin napisa/a:
Sosen napisa/a:
Miki napisa/a:

Tak

Nie, ta kula zostanie naprawiona z twojej polisy OC.

Masz rację Marcinie, nie jestem biegły w sprawach ubezpieczeń i faktycznie jest tak jak napisałeś.
Dziekuję wszystkim za dobre słowo.
Prawie zawsze jeżdże w pasach (wyjatkiem są specyficzne wyjazdy służbowe kiedy nie muszę ich zapinać i nie robię tego) i szczerze mogę powiedzieć, że zapięte pasy już dwukrotnie pozwoliły mi wyjść z opresji bez szwanku.
Szkoda siódemy bo była fajna, ale kupi się coś innego, także jeszcze nie zmienię moich statystyk jeśli chodzi o czas posiadania jednego samochodu hehe (rekord wynosi 1.5 roku)
Piecyk 3.5 już się pali żebym wpakował go do e30 hehe
Odszkodowanie będzie dobre.
Pozdrawiam
Sosen