| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Pstryczek elektryczek
BADYL - 2004-07-04, 22:52 Temat postu: Pstryczek elektryczek Chodzi o e36 jest koło kieronicy (nie wiem dokłądnie w kótrym miesjcu) mały pstryczek,przełącznik,włacznik (jest na nim narysowane kształ drzwi i przebite piorunem) co to moze byc?????Bo narazie wywniskowałem ze moze to byc wyłacznik szyb elektrycznych ale włascciel tego pojazdu mówił ze nie - po wcisnieciu mozna sie nimi bawic.Wszystko jest podłaczone,napiecie podane wiec moze wiecie co to takiego????
Anonymous - 2004-07-05, 01:08
Kirek widziałem coś takiego w Toyocie i działało to na zasadzie że jak wcisnąłeś ten pstryczek to automatycznie zamykał się centralny zamek na wszystkich drzwiach.Najpierw pomyślałem sobie że to zbędny bzdet i niepotrzebny dodatkowy gadżet ale to jest coś co bynajmniej montowane fabrycznie w tym aucie działało na zasadzie antynapadu.
BADYL - 2004-07-05, 01:12
Hmmmmmm mozliwe - w tej e30 co mam jest cos takiego i po nacisniecu nie da sie otworzyc szyb elektrycznych.
Anonymous - 2004-07-05, 01:26
W E30 taka opcja jak mówisz występowała ale ten klawisz był montowany na konsoli przy dźwigni zmiany biegów.Wiem to bo nawet u mnie tak jest tylko ja nie mam elektrycznych szybek niestety bo poprzedni właściciel który ją sprowadził z niemiec mówił że ją tam pociągnęli komuś i ukradli mechanizmy od szybek tylko.
Adzik - 2004-07-05, 15:59
W MOJEJ E36 TEN PRZYCISK BLOKUJE OTWIERANIE ELEKTRYCZNYCH SZYB. POZDRAWIAM ADZIK
fozgen - 2004-07-05, 16:12 Temat postu: mam podobne w e30 mam przycisk przed przyciskami do szyb , jak go wcisne to szybki chodzą , a jak wycisne i pokaże sie czerwony pasek to szybki nie chodzą i w e 36 jak sie pytałem tez to było montowane tylko z rysunkiem piorunka
|
|