BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - gdzie zalozyc gaz w TARNOWIE ??? kogo polecicie ???

ralph211 - 2005-09-13, 21:04
Temat postu: gdzie zalozyc gaz w TARNOWIE ??? kogo polecicie ???
hejka mam zamiar zagazowac moja bestie i mam problem ......na czakramie wystraszyli sie silnika i nie podjeli sie montazu instalacjii do silnika 1.8 benzyna z mechanicznym wtryskiem z 1982r :)

zapisalem sie na termin u Expert Roczniak ale tam mlode siuski robia i nie chce zeby cos spitolili mi przy silniku chodzi jak zegareczek ma tylko 90000 tys przebiegu i zaden pseudo-mechanik jeszcze nie tykal tego silnika ...... autko jest w idealnym stanie i chce go tak zachowac :) ) jak macie jakies sugestie to prosze o kontakt

609713206

Marcin - 2005-09-13, 22:49

Mojego rekina tez z mechanicznym wtryskiem Bosch K-Jet poprzedni wlasciciel zagazowal w Czakram. Potem przeszedl jeszcze regulacja wtrysku pod gaz w Wojniczu i smigal calkiem dobrze (ale niestety byl slabszy niz nie zagazowane 323i). Ale teraz to juz historia, moja instalka na obecna chwile smiga chyba gdzies pod Wroclawiem a rekin oddycha pelna piersia i benzyna.

K-jet jest cholernie trudny do zagazowania, ten wtrysk nie znosi instalacji gazowej i boje sie, ze bedziesz mial z tym tylko problemy:(
Na twoim miejscu, jezeli masz auto w tak dobrym stanie, odpuscil bym gaz, BMW bawil sie w weekendy a na codzien smigal czyms innym. Nie jestem wrogiem gazu (wrecz przeciwnie) ale K-Jet to nie jest najlepsze rozwiazanie pod gaz. Gdbybs mial elektroniczny gaz to zapinaj sekwencje i ciesz sie tania jazda ale K-Jet...

PZDR

P.S. Ciekaw jestem jak Roczniak poradzi sobie z K-Jetem :lol:

ralph211 - 2005-09-21, 23:27

odstawilem dzis beatke do chlopakow od Roczniaka , jutro odbior :) ) zarzekaja sie ze ma chodzic jak zyleta :) ) rozmawiali dosc rozsadnie :) fachowe podejscie do klienta .... jutro testy .....lubie "depnac" czasami wiec sie okaze jakich maja specow :) ) najwyzej bede mial nowy silnik do bety :) ) heh .... PS. Szefa maja fajnego ;) jakas znizke moze dostane nawet ....
ralph211 - 2005-11-16, 18:05
Temat postu: skonczeni idioci u Roczniaka
Miales racje . Spieprzyli mi uklad chlodzenia nie odpowietrzyli dobrze i szlag trafil chlodnice i przewody wtryskow potopilo .Zagotowalo silnik i posprzatane .... koszt naprawy 600 zl .....

NIE POLECAM PSEUDO"EXPERT ROCZNIAK" .... obiecuja ze zrobia a nie maja kim robic .... potrafia tylko spieprzyc i wmawiaja mi ze to moja wina ze nie dolalem plynow chlodzacych debile banda debili unikac jak ognia ..... teraz zastanawiam sie czy nie zdeinstalowac tego gazu ... jak maja byc problemy z tym.

Marcin - 2005-11-16, 18:19

Niestety nie jestes odosobniony w swoich opiniach:( Szkoda, ze ci spaprali samochod.

PZDR