BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - benzynka cieknie

Miki - 2004-06-09, 11:33
Temat postu: benzynka cieknie
Ostatnio zajrzałem pod maske podczas pracy silnika na Pb i aż mnie zamurowało :shock: :shock: zauważyłem że kapie mi Benzyna z tego małego czegoś takiego malego zbiorniczka znajdującego sie mniej wiecej nad osłoną paska rozrządu (nie mam poojecia jak to wytlumaczyc co to i gdzie to :cry: ) no ale problem jest choc to tylko krople kapią... POMOCY!!!!!!!!!!!
BADYL - 2004-06-09, 11:40

A czy to nie jest przypadkiem taki maly cylinderek?????połoczany przewodem z paliwem a z drugiej strony przewodem do kolektora????Bo jak tak to jest to regulator cisnienia paliwa.I mozliwe ze taka mała uszczeleczka sie skonczyła.
Miki - 2004-06-09, 12:07

Kiruś to chyba coś takego bedzie. No i co teraz... czy to sie jakoś rozbiera czy wymienia całość? I jak to sie nazywa bo jeżeli to musze wymienic to w sklepie ze mnie zgnija na maksa że chce baniaczek :twisted: :twisted: :twisted:
BADYL - 2004-06-09, 12:14

Regulator ciśnienia paliwa - z tego co pamietam jest przykrecany na dwie srubki.Zdejmujesz wszystkie weżyki (tylko uwazaj zeby cie waha nie oblała),potem wyciagasz regulator i tam bedzie taka mała gumka na odnodze do listwy zasilajacej wtryski.To prawdopodbnie ona sie skonczyła a jak nie to cały regulator dal ciała.Powinno byc na nim wybite albo napisane jaka wartosc ma.
Miki - 2004-06-09, 12:18

Kirek rzuc okiem na post "silniczek krokowy" te cos jest po lewej od zaznaczonego silniczka nad rurami od chlodnicy.
BADYL - 2004-06-09, 12:21

No to to jest to o czym mówie.
Miki - 2004-06-09, 12:25

A jak to sama uszczelka to można ja wymienić czy od razu trzeba kupywać cały regulator (po czym poznać że jest on zj#####??)
Go - 2004-06-10, 18:14

Jak masz tą gumkę uszkodzoną to spokojnie dostaniesz ją w sklepie. Ja płaciłem za nią 2zł
Miki - 2004-06-12, 15:58

Dzisiaj odkrecilem ten regulator aby spisac numer jaki tam jest :D Najwieksza zabawa była z przykreceniem go spowrotem. Za pierwszym razem po odpaleniu trysnęła fontanna benzynki :lol: to sie lekko wkurzyłem. Za drugim razem przykrecilem powoli i równo. No i jest dobrze. NIE CIEKNIE BENZYNKA BEZ WYMIANY USZCZELKI. hehehehe
Miki - 2004-06-14, 15:25

A JEDNAK PIE******** MI USZCZELKA! PANOWIE PROSZE O NAMIARY GDZIE TO KUPIC BO NIGDZIE NIE ZNALAZŁEM! PROPONOWALI MI TYLKO CAŁY REGULATOR ZA 350 ZŁ!!! MILAN 99 ODEZWIJ SIE!!!!!!!!
ScOOti - 2004-06-14, 15:26

poszukaj w sklepach z czesciami BMW. W warszawie taki jest na narbutta. Uszczelka kosztuje 7 zl.
Miki - 2004-06-14, 15:30

scooti w intercarsie nie ma, w sklepach firmowych Bosha nie ma, w paru innych tez nie. tak na dobra sprawe zoistał mi tylo jeden sklep no i ASO BMW.