| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Kiedy powinien otworzyć sie termostat?
cezar - 2004-06-07, 18:20 Temat postu: Kiedy powinien otworzyć sie termostat? Przy jakiej temperaturze powinien otworzyć się termostat?
Nie wiem czy mój termostat nie jest do wymiany. Po odpaleniu silnika szybko się nagrzewa do przedostatniej kreski, i nagle temp opada (otwiera się termostat) czy tak pwinien przebiegać proces jego działania??? Nagłe nagrzanie i nagły spadek temperatury...
Kwestia 2:
Mam przerobione VISCO na wiatrak elektryczny. Czujnik ponoć reaguje w temp 87-92 stopnie. Z tym, że gdy wiatrak się załącza to wskaźnik temperatury jest za przedostatnią kreską....
Z tego co wiem to czerwona (ostatnia) kreska na wskaźniku temp to temperatura ok 110 stopni (mogę się mylić).
Zastanawia mnie fakt:
czujnik jest nowy, wiatrak załącza się ponoć najpoźniej przy 92 stopniach a w momencie jego załączania się temperatura dochodzi za przedostatnią kreskę...!!!!
O co biega???
BADYL - 2004-06-07, 18:34
Prawdopodbnie masz dziure powietrzna w ukladzie chłodzenia i musisz odpowietrzyc wszystko.
sarna1 - 2004-06-07, 18:48
albo tak jak u mnie bylo - zwalony wskaznik w desce - pokazywal bzdury a wszystko bylo ok
|
|