BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Pie#$%@&! kierunkowskaz!!!

Anonymous - 2005-07-21, 08:50
Temat postu: Pie#$%@&! kierunkowskaz!!!
Słuchajcie co to może być..żarówka cała, kable ok a ten @%#@*#& kirunkowskaz nie działa!!! Przedni lewy. Co z tym zrobić?
SmasherE30 - 2005-07-21, 13:40

1)spokojnie
2)bezpiecznik
3)przekaźnik

wrona - 2005-07-21, 13:55

SmasherE30 napisa³/a:
1)spokojnie
2)bezpiecznik
3)przekaźnik

pozycja 2- nie dzialaly by wszystkie lub tez jedna ze stron zaleznie od instalacji
pozycja 3- patrz pozycja 2
pro-pozycja sprawdz dokladnie czy dochodz prad do kierunku jezeli tak to sprawdz styki w samym kierunkowskazie byc moze sa zaśniedziale i zarówka nie ma styku jezeli nie to prawdopodobnie masz przerwe na kablu

Zbychu - 2005-07-21, 15:16

wrona11 napisa³/a:
pozycja 2- nie dzialaly by wszystkie lub tez jedna ze stron zaleznie od instalacji
pozycja 3- patrz pozycja 2
pro-pozycja sprawdz dokladnie czy dochodz prad do kierunku jezeli tak to sprawdz styki w samym kierunkowskazie byc moze sa zaśniedziale i zarówka nie ma styku jezeli nie to prawdopodobnie masz przerwe na kablu

Zgadzam się z przedmówcą. Sprawdź po prostu styki w gnieździe żarówki. Ja ten temat przerabiałem nie dalej niż dwa dni temu. Podgięcie i poczyszczenie styków rozwiązało sprawę :D

Pio - 2005-07-21, 17:51

zarowka wyglada na cala... czy swieci, ale nie w tym kierunkowskazie?
zarowka moze wygladac na cala, ale nie musi dzialac. no ale to pewnie juz sprawdzales przy uzyciu dzialajacej zarowki :roll:

duchPW - 2005-07-21, 21:00

a jak działa drugi kierunkowskaz - normalnie czy 2x szybciej?

poza tym to tylko kierunkowskaz - nie ma się co tak emocjonować - wyluzuj....nawet nie chcę myśleć co byś napisał, gdyby stało sie cos na prawdę poważnego
pozdro