| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - gaśnie na LPG
Miki - 2004-06-03, 11:54 Temat postu: gaśnie na LPG Chłopaki dziś rano korzystając z pieknej pogody umyłem autko (SAM ). Później wpadłem na pomysł że warto korztystając z pogody wymienić wkońcu filtr powietrza. No i tak zrobiłem a teraz mam problem . Autko na benzynce pracuje ok gorzej z gazem Poprostu nie chce pracować na wolnych obrotach tzn. pracuje ale powoli obroty maleja aż w końcu gaśnie. Próbowałem zwiekszyc dawke gazu ale bezskutku. Co robić ? Czy można samemu to zrobić czy jechać do gazownika???
BADYL - 2004-06-03, 12:00
Moze przy wymianie filtra poruszyłes całym układem dolotowym powietrza i łapie gdzies lewe powietrze - chodzi mi o przewody gumowe.
Miki - 2004-06-03, 12:09
To tez sprawdziłem. Mam peknięta gumę ale jest szczelnie zawinieta izolacją i czeka na lepsze czasy . Ale przeciez jak łapałby lewe powietrze to nie pracowałby równo na benzynie tak?
PepiS - 2004-06-03, 13:01
| Cytat: | | Ale przeciez jak łapałby lewe powietrze to nie pracowałby równo na benzynie tak? |
gaz jest bardzo czuly na lewizne oststnio przerabialem ten temat wiec sadze ze czegos jeszcze nie uszczelniles.
PepiS - 2004-06-03, 14:13
| Darecki napisa³/a: | | Z tym siÄ™ musze zgodzić ... |
nie masz innego wyjscia w koncu ty mi to mowiles
Go¶æ - 2004-06-03, 14:51
na mój gust to jest za uboga mieszanka zmieniając filtr dochodzi więcej powietrza i potrzebujesz więcej gazu, domniemam że kręciłeś zaworem na wężu musisz odkręcić trochę śróbkę w parowniku jak nie będzie żadnych efektów to parownik do regeneracji lub wymiany.
Anonymous - 2004-06-03, 15:14
zgadzam sie musisz pokrecic parownikiem bo dawka ci nic nie da.
Ona dostaje teraz za durzo powietrza ze starym filtrem (lekko zapchanym) miala dlawienie i bylo ok POZDRo
Miki - 2004-06-03, 19:09
No właśnie ja kręcilem tym pokrętlem na parowniku a nie na wężu ale muszę powiedzieć że teraz po zrobieniu ok 40 km jest lepiej silnik przygasa ale jak narazie nie zgasl Zreszta jak znajde jutro troche czasu to odwiedze gazownika bo i tak przyda sie regulacja gazu.
Aha co do gumy... kolega ma nowa i chce za nia 80 zeta(podobno orginala nawet ) wiec chyba jednak przyspiesze troszke jej zakup
Anonymous - 2004-06-03, 19:28
Cena jak w sklepie na Narbutta w Wawie.
Pzdr,
dUSk
Daniel e-28 - 2004-06-04, 02:02
pod spodem parownika jest taki plastikowy korek na rozgrzanym silniku odkręć tam zbierają sie syfy po odkręceniu wyleje sie cos w rodzaju oleju taka maż mi przygasała ale to pomogło robiłem to poraz pierwszy a instelke mam 1,5 roku i troszke sie wylało pozdrawiam .
ps. niewiem czy we wszystkich rodzajach instalek jest taki patent ale w większości tak .
Anonymous - 2004-06-04, 08:44
miałem to samo ... okazało sie że podstawa gażnika ( metalowo -gumowa ) była naderwana i łapał lewe powietrze ... na benzynie chodził ok a na gazie ..:cenzura: ...
Miki - 2004-06-04, 14:40
Daniel tak mam ten korek i czasem go odkrecam dla przeczyszczenia ale od kiedy zmieniłem stacje i staram sie w niej tankowac to jest tego syfu mało. Więc przy okazji moja mała rada dla gazownikow TANKUJCIE NA SPRAWDZONYCH STACJACH!!!
Miki - 2004-06-04, 18:00
Właśnie wróciłem od gazownika. Mam wyregulowana instalacje. Okazalo sie że po wymianie filtra silnik dostawał więcej powietrza i dlatego nie trzymal wolnych obrotow. Na szczęście byłem u kumpla znajomego i zrobił mi to za czteropak Lecha
|
|