BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - KLIMA W E30

piterak - 2005-07-16, 14:32
Temat postu: KLIMA W E30
Musze wyjąć całą nagrzewnice z mojej e30 kombi, 1989r, która ma klime.
Już wszystko podczepiałem, zdjołem kokpit, tunel środkowy, uporałem sie z elektryką a nagrzewnicy zdjąć nie moge.
ma ktoś może jakiś schemat gdzie sa śruby mocujące ?
widziałem jakieś na górze ale ich nie sposób wyjąć, może nagrzewnice trzeba porzbierać i wyciągaćw kawałkach.
Czekam na porady.

piterak - 2005-07-16, 16:28

l :idea:
Marcin e30 - 2005-07-16, 20:19

od strony silnika musisz odkręcić osłonę i tam koło wiatraka będą 4 nakrętki i jak odkręcisz to powinno wyjść bez problemu ale nie wiem czy jak jest klima to będzie tak samo
Scigany - 2005-07-16, 20:26

powiedzcie mi co musze zrobic aby sobie klime w e30 zalozyc ? duzo roboty ? duzo kasy ?
BADYL - 2005-07-17, 11:21
Temat postu: Re: KLIMA W E30
piterak napisa³/a:
Musze wyjąć całą nagrzewnice z mojej e30 kombi, 1989r, która ma klime.
Już wszystko podczepiałem, zdjołem kokpit, tunel środkowy, uporałem sie z elektryką a nagrzewnicy zdjąć nie moge.
ma ktoś może jakiś schemat gdzie sa śruby mocujące ?
widziałem jakieś na górze ale ich nie sposób wyjąć, może nagrzewnice trzeba porzbierać i wyciągaćw kawałkach.
Czekam na porady.

Od strony silnika sa rzeczywiscie 4 srubki i trudny do nich dostep ale jakos da sie rade,po ich odkrecenieu trzeba wepchnac cała nagrzewnice do srodka - mocno trzeba sie siłowac bo jest przykejona do karoserii na jakis silikon.

MARAS - 2005-07-17, 19:48

tak ale żeby sie dostać do tych 4-rech nakretek trzeba zdjac okablowanie z przegrody i prawie całą gume pośrodku przegrody...