BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Z gaźnika na wtrysk M20

Anonymous - 2004-05-31, 13:22
Temat postu: Z gaźnika na wtrysk M20
Witam czy byla jakas roznica w silniku gaznikowym M20 a w tym samym silniku na wtrysku elektronicznym>? (poza ta ze tu jest gaznik a tu wtrysk:)) czy jest mozliwosc zalozenia do silnika gaznikowego pełnego wtrysku??

Pozdrawiam

LUKAS - 2004-06-01, 00:46

Teoretycznie to wszystko da się zrobić. Tylko nie wszystko Jest łatwe do zrobienia. Motor M20B20 można przerobić z gaźnika na wtrysk, ale jest z tym tyle zachodu i kosztów, że zastanawiam się czy nei lepiej byłoby kupić używany silnik M20B20. Chociaż jest to bardzo duże ryzyko, bo nigdy niewiesz czy ten motor jest w dobrym stanie. Jeśli jesteś jednak pewien, że ten motor który masz tertaz jest w dobrej kondycji, to w takiej sytuacji warto zainwetsować w przeróbkę.

Chociaż tak osobiście, to się dziwieże chcesz przerabiać go na wtryskowca. Mógłbyś powiedzieć dlaczego chcesz to zrobić :?: Bo przecież dobrze wyregulowany gaźnik, bardzo ładnie chodzi. Jeśli nie znasz nikogo kto robi gaźniki, to ja mogę ci skołować namiary na świetnego prawdziwego fachowca, naprawdę godnego polecenia. Jest on z okolic wawy.

SmasherE30 - 2004-06-01, 01:35

a poza tym jeśli masz zamiar jeździć na LPG to gaźnik sprawdzi się dużo lepiej!!
sarna1 - 2004-06-01, 10:06

SmasherE30 napisa³/a:
a poza tym jeśli masz zamiar jeździć na LPG to gaźnik sprawdzi się dużo lepiej!!

no tu sie nie zgodze :? z Toba, z autem zasilanym LPG (gaznikowym ) nie jest tak cudownie - to przelaczanie na gaz, wypalanie benzyny itp, na wtrysku masz pelen komfort - tylko pstryk i gotowe :)

Anonymous - 2004-06-01, 16:27

Dziekuje za odpowiedz. Pytalem poniewaz w tej chwili mam w aucie silnik M20B20 na wtrysku ale jest on uszkodzny :/ a mam do kupienia w okolicy silnik 2.0 na gazniku i chcialem go przelozyc do mojego auta ale tez chcialbymmiec wtrysk i wydaewalo mi sie ze mozna by po prostu wlozyc nowy silnik i kolektor ssacy z wtryskami od starego silnika??.

Pozdrawiam Michał P.