| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - naprawa viskozy - może skuteczna?
piotr323 - 2005-07-05, 13:16 Temat postu: naprawa viskozy - może skuteczna? Witam wszystkich!!
Oczywiście miałem problem z viskozą, nie załączała się, w lecie po mieście musiałem chłodzić silnik grzejąc siebie, hehe
Przy okazji wymiany rozrządu, odpadła blaszka chyba z numerem części która była silikonem przyklejona do viskozy od strony nerek.
Pod tą blaszką jest osłonka gumowa a pod nią "taki guziczek".Trochę go podociskałem, i................
viskoza działa, w okolicy środkowej kreski, na 1, 2 słychach głośny szum wiatraka czyli działa.
Co o tym myślicie?????
Acha, przejechałem na działającej viskozie ok. 500 km po mieście i jeszcze jest ok.
PS czy jest sposób na zabezpieczenie okolicy pedałów bo strasznie gorąco w nogi ( gdy visko nie działało nie było tak gorąco )?????
bloto - 2005-07-05, 18:16
Cos mi sie zdaje ze galeczke od nagrzewnicy masz przekrecona na czerwone pole bo visko raczej tego nie spowodowalo lol.
piotr323 - 2005-07-06, 07:37
| bloto napisa³/a: | | Cos mi sie zdaje ze galeczke od nagrzewnicy masz przekrecona na czerwone pole bo visko raczej tego nie spowodowalo lol. |
Nie kumam, ogrzewanie mam wyłączone, ciężko przy 30 st. upałach jeszcze grzać
Chyba nie zrozumiałeś o czym pisałem,
bloto - 2005-07-06, 19:42 Temat postu: Re: naprawa viskozy - może skuteczna?
| piotr318_M40 napisa³/a: | gdy visko nie dziaÅ‚aÅ‚o nie byÅ‚o tak gorÄ…co )????? |
istotnie tego nie zrozumiełem dlatego wyraziłem swoją sugestię
a co do blaszki to juz ktos pisal na tym forum ze przez jej dogiecie badz odgiecie mozna regulowac predkosc obrotowa wiskozy
piotr323 - 2005-07-07, 07:46
Nie znalazłem.
Ale dzięki poszukam jeszcze raz
Brak innych odzewów, to chyba koniec tematu
bloto - 2005-07-07, 11:26
http://slave.e-edukacja.p...t=blaszke+wisco
piotr323 - 2005-07-07, 11:39
thx za link,
BYDGOSZCZ is the best,
pozdro, nara
|
|