BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - kable WN NGK

Anonymous - 2005-07-05, 09:38
Temat postu: kable WN NGK
Hej

musze wymienić kable w etce
Zgodnie z podpowiedzia pojezdziłem i poszukałem kabli ngk
znalazłem takie ale cena!!!.... 900 zł za komplet 7 kabli
aż usiadłem :)
nie potrzebuje wyczynu, poprostu chce wymienić szajs na którym jeżdze już dłuższy czas i który sprawdza sie tylko w ciepłe słoneczne dni

znalazłem opcje Champion za 200 zł, również 7 kabli
moze ktoś cos o tym powiedzieć czy warto to kupować

może ma ktoś jakąś lepszą alternatywe, tak do 300 zł ??

podpowiedzcie coÅ› prosze

EDIT:
zapomniałem dodać
NGK to komplet o symbolu RC-BW218;
Champion to LS-60

MARAS - 2005-07-06, 16:30

Dobrej alternatywy to nie znajdziesz do 300pln
w ubiegłym roku załatawiałem szwagrowi te niebieskie NGK po znajomości za 550pln a nie za 900 a dla siebie do cztero garówki za 450pln

Zajedz do interkarsu na dolnym mieście podejdz do Marka w dziale sprzedaży hurtowej może Tobie pomoże :)

slawo - 2005-07-06, 16:38

lub poszukaj dobrych uzywek NGK lub Beru itp
RoboCop - 2005-07-06, 19:43

coś strasznie dużo za te kable!
Ja też mam ten sam problem, kable do wymiany :( silnik M20B25 na Motronicu, zadzwoniłem najpierw do BMW - orginalne kable 950złobiecali dać upust 5%,czy jakoś tak- ZA DROGO!
Kumpel ma ceny hurtowe w Inter Cars - komplet 7sztuk NGK - 375zł(nie rozumiem czemu, Ty masz tak drogo, ceny w calym kraju takie same)
Ale w przyszłym tygodniu biorę od znajomka orginalne, co prawda używki, ale w świetnym stanie.
jeśli mogę coś radzić- nie kupuj polskich, kable do BMW muszą być naprawdę dobre, z miedzianymi rdzeniami, zaoszczędzisz kupisz nowe polskie(nawet z Janmoru, podobno robione na orginały, ale to też syf-215zł)- a zaraz będziesz zmieniał.
Kiedyś do M40 kupiłem Power Tech (240zł) - też nieporozumienie, sprawdzałem omomierzem, co jeden inny opór.

rogaś318 - 2005-07-06, 19:48

A ja mam teraz janmor. wczesniej mialem oryginaly z fabryki (taktak!! 86 rok produkcji!!!)
zalozylem je jais rok temu i bede musial je zmieniac ale juz chyba przeczekam do remontu silnika ktory mam nadzieje zrobie w wakacje..
tak czy inaczej (nie powiem co bo mi nie wolno) nie kable!!! 8) :evil:

MARAS - 2005-07-06, 21:43

RoboCop napisa³/a:
Kumpel ma ceny hurtowe w Inter Cars - komplet 7sztuk NGK - 375zł

A to jestem zaskoczony az zadzwonie i sprawdze... mógłbys mi na privie podac tel. do tego kumpla
pozdro Maras

ChriS - 2005-07-06, 21:53

Miałem krótko kable Championa w m20b20(4,5 tys.km) i wszystko było ok,ale mój najlepszy mechanik mówił żebym szukał lepszych.
Anonymous - 2005-07-06, 22:39

z kablami mam problem od zawsze

wczesniej próbowałem coś sztukować i wyrwać ze szrotu ale efekt jest marny
wstrzymywałem sie i tak dość długo z kupnem i efekt jest taki ze jeżdze na 2 kablach które są urwane w połowie (teraz złaczone i oklejone taśmą)
straszna siara ale póki co musiałem

dziś pytałem się o kable beru i facet powiedział ze moze sprowadzić, cena 750-800 zł
za dużo jak dla mnie

te championa wyglądają całkiem ok jak za tą cene, macie jakieś opinie o nich? nie ukrywam ze kable które pochodzą rok mnie zadowalają, mam teraz troche doła z kasą, potem mógłbym na spokojnie szarpnąć sie na coś lepszego
chodzi mi o te z serii LS-xxx

PS. ostatnio tak czesto jeżdze po sklepach i otwieram maske zeby coś wyczarować z tymi kablami ze dziś urwałem rączke do otwierania maski :(
jeżeli ktoś miałby sprzedać cały ten element (e28, '85) to prosiłbym o kontakt na priv, kupie od razu