| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - JA TO MAM PECHA... poszedłem na spacer...
MARAS - 2005-06-21, 12:06 Temat postu: JA TO MAM PECHA... poszedłem na spacer... Jak pewnie spora czesc klubowiczy wie w połowie maja doszczetnie skasowałem beemke wiec poruszam sie pieszo lub komunikacja miejska
W nidzielę postanowiłem sie z moja Ela przejsc sie spacerkim do rodziny nistety jakis pijany debil na motorze wyleciał z zakretu i zgarnał nas z chodnika...
Ja mam tylko złamaną reękę w łokciu pęknięte żebra i odbite lewe płuco niestety Ela nie miła tyle szczęścia i leży w Akademi Medycznej w Gdańsku na chirurgi urazowej z pęknięciem czaszki i krwiakiem mózgu,
Facet spierdolił z miejsca wypadku motor jest zarejestrowany na kogoś innego i nie ma OC.... POLICJA niech ich szlag zbiera dowody i jak mi powiedzieli przygotowuje postepowanie .... w tej sprawiue a facet spokojnie chodzi po ulicy... co mnie wkórwia bardzo
Pytanie moze ktos miał juz taki przypadek czy mam kutasa skarzyc na włsana reke czy utopic w kanale Raduni... czy czekac na reakcje policji... i "NieSprawiedliwość" Sadu
Pozdro Maras
P.S. sorry za mieso i literówki ale pisze jedna reka....
Marcin - 2005-06-21, 12:12
Po pierwsze bardzo mi przykro, ze was cos takiego spotkalo.
Po drugie mozesz mu wytoczyc proces cywilny o odszkodwanie oraz zadoscuczynienie za doznana krzywde, tyle, ze jestes zobowiazany dowiesc, ze to on jechal tym motocyklem.
Po trzecie moze bedzie to jaks nauka dla tych co jezdza po pijaku. TAKIM OSOBOM MOWIMY STANOWCZE NIE!!!
rogaś318 - 2005-06-21, 12:12
kurde MARAS!
nie wiem co powiedziec! masz numery tego motoru? to byl ktos miejscowy? kurde mysle ze powienienes jednoczesnie zdac sie na policje i na znajomych. facetowi na pewno tez cos sie stalo.. wiec powienien sie udac do szpitala lub gdzies.. poszukaj!! a potem.........
trzymam kciuki za szybki powrot do zdrowia Twoj i Twojej Eli!!
korzuch - 2005-06-21, 12:14
yo!
Stary współczuje poczekaj na wyrok naszego Sądu bo bedzie postęopwanie z urzedu bezkosztów a pozniej jak ten śmiec ma jakis dochód lub własność załóz 2 sprawe prywatnie chyba ze jest biedakiem to odrazu w beton i w bałtyk szkoda zeby pozniej kogoś innego zabił
pozdro
LUKAS - 2005-06-21, 12:23
Bardzo mi przykro że cośtakiego się stało.
Mam nadzieje że Ela wyjdzie z tego cało.
Marcin - 2005-06-21, 12:34
| korzuch napisa/a: | yo!
Stary współczuje poczekaj na wyrok naszego Sądu bo bedzie postęopwanie z urzedu bezkosztów a pozniej jak ten śmiec ma jakis dochód lub własność załóz 2 sprawe prywatnie chyba ze jest biedakiem to odrazu w beton i w bałtyk szkoda zeby pozniej kogoś innego zabił
pozdro |
Maras jezeli prokurator wytoczy mu sprawe karna to nic prostszego jak dolaczyc do tego postepowania pozew cywilny. Że nie bedzie kosztow sadowych to bzdura, bedziesz musial wylozyc na poczatku zryczaltowane koszty sadowe ale jak wygrasz oskarzony ci to bedzie musial zwrocic. Poza tym jezeli prokurator wszczal juz postepowanie przygotowawcze to od razu dolacz pozew cywilny.
mira_croft - 2005-06-21, 13:07
jesuuuuuuu przykro mi bardzo!!! pozdrow goraco Ele i trzymamy za nia kciuki zeby szybko wyzdrowiała...duzoooooooo zdrowia zycze Jej i Tobie!!!!!! uściski kochani
Miruś
Melis - 2005-06-21, 13:12
| Mcinek napisa/a: | | Po trzecie moze bedzie to jaks nauka dla tych co jezdza po pijaku. TAKIM OSOBOM MOWIMY STANOWCZE NIE!!! |
Ja bym takich najchętniej !&$#@$$%##%!!! i podobnie jak korzuch... na pokarm dla rybek ,zeby takie brudasy nikomu już nie wyrządzali krzywdy i nie cierpiały przez nich nie winne osoby!!!
JAK WSZYSCY ŻYCZE WAM SZYBKIEGO POWROTU DO ZDROWIA
Bruner - 2005-06-21, 14:41
Trzymaj sie i wracaj szybko do zdrowia, Ela rowniez. A gosciowi nie odpuszczaj, chwasty trzeba wyrywac. Gdybys potrzebowal jakiejs pomocy to sie nie krepuj, masz moj nr.
duchPW - 2005-06-21, 15:30
współczuję i mam nadzieję, że z Wami będzie wszysko OK... no i że kolesiowi-sprawcy coś sie przydarzy b. niemiłego... jak już zapłaci odszkodowanie i zadośćuczynienie.
Łukasz - 2005-06-21, 16:15
Trzymaj Elę za rączki, żeby szybko wyzdrowiała, a kolesiowi z motoru ....wiesz sam co masz robić
Arczi - 2005-06-21, 17:28
na wstepie wielkie wspulczucia i szybkiego powrotu do zdrowia szczegolnie dla Eli
a kolesia ja bym szukal na wlasna reke i jakby policja z tym nic nie zrobila to wzialbym zgarna jakis kolesi i utopic ch....., albo jeszcze lepiej za jaja do haku i po polnej drozce zrobic mu spacerek
normalnie ubic takich to malo
jeszcze raz szybkiego powrotu do zdrowia zycz Eli
ode mnie i od mojej zony - Agnieszki
Mariusz - 2005-06-21, 17:52
Biurokracja w Policji nie jest wymysłem policjantów. Wszystko idzie od "góry". Z drugiej strony te wszystkie papiery są potrzebne do przeprowadzenia całego zajścia.
Tak jak autor tego topicu napisał wszystko zaczyna się od postępowania przygotowawczego, potem akty oskarżenia, itp. Jest tego niemiłosiernie dużo, ale żeby kogoś posadzić trzeba mieć wszystko udokumentowane.
Co do działań Policji: zależy na kogo ta sprawa trafi ...
cinek_sw - 2005-06-21, 21:24
Mars 3maj się , a Twoja Elunia niech szybciutko wróci do zdrowia........
Rafał - 2005-06-21, 22:09
trzymaj sie stary !
ChriS - 2005-06-21, 22:31
Współczuję i życzę Tobie i Eli szybkiego powrotu do zdrowia.A na sądy w tym kraju to bym specjalnie nie liczył,wiem to z własnego doświadczenia.
slawo - 2005-06-21, 22:33
Dolaczam sie do chlopakow zycze szybkiego powrotu do zdrowia
MrKrYH_e34 - 2005-06-21, 22:44
maras wspolczuje ale ja na twoim miejscu nie czekalbym na nikogo .. jesli wiesz kto to zrobil to sam zrob wymiar katy nie badz okrutny okop jak psa ! za siebie i za kobiete .. zrob to w kominiarce to Ci pozniej bedzie mogl kolo skoczyc, a jesli nie wiesz kto, to sie dowiedz i zrob to co napisalem wczesniej Jak by u mnie zaistniala taka sytuacja tak wlasnie bym postapil .. Ty mozesz zrobic jak chcesz pozdro !! wracajcie do zdrowia !!!!!
Piotrek - 2005-06-21, 23:17
szybkiego powrotu do zdrowia zycze Wam obojgu....
napewno wszytko bedzie ok!!!
Gasper - 2005-06-21, 23:29
Miałem podobny przypadek, jednak sprawca wypadku był trzeźwy.Bliska mojemu sercu osoba zmarła Jednak dla gościa, który był pijany i jeszcze ZWIAŁ (nie będę używał wulgaryzmów) z miejsca wypadku - zero litości! Prędzej czy później, wymierz mu sprawiedliwość! Podejrzewam , że policja się nie spisze...
Trzymaj się!!!!
Bad_Boy - 2005-06-22, 00:23
ciarki przechodza czytajac Twoj post... Zycze szybkiego powrotu do zdrowia Tobie i Twojej kobiecie.
BADYL - 2005-06-22, 06:37
Maras bardzo mi przykro nie wiem co mam napisac - trzymjacie sie oboje z ELĄ.
Mamy wielka nadzieje ze tego dupka złapia i ze go kara nie ominie.
Skorpionka - 2005-06-22, 07:55
Bardzo nam przykro. Życzymy Eli z całego serca szybkiego powrotu do zdrowia, a ty nie odpuść gnojkowi. Takich jak oni trzeba wytępiać z naszych ulic. Serdeczne pozdrowienia.
Rodzina Skorpionów.
center - 2005-06-22, 08:45
trzymaj sie, szybkiego powrotu do zdrowia Tobie i Twojej dziewczynie...
sprawiedliwosci...
Domel - 2005-06-22, 11:15
Szybkiego powrotu do zdrowia Tobie i Eli.
Ja w takim przypadku podjechał bym do goscia, no to hop... i do lasu...
zrobiłbym mu survival na maxa.
Ale co Ty zrobisz to tylko Twoja decyzja.
Pozdrawiam
3majcie sie
Frycek - 2005-06-22, 11:25
To naprawde przykre i wspolczuje ze taka akcja w ogole miala miejsce. Zycze szybkiego powrotu do zdrowia Tobie i Eli. Na razie powinienis skupidc nie na niej a potem zaczac szukac sprawiedliwosci.
Pozdrawiam
MARAS - 2005-06-22, 11:53
Na wstepie dziekuje wszystkim klubowiczom za słowa otuchy
Pozatym dzieki tym co przczytali ten post (Pruszcz to mala miescina i beemka-klub oraz bmw pomorze sa znane) juz wiem kto był sprawca gdzie mieszka. A koles takze beemkowicz jest świadkiem bo przejezdzał akurat tamtedy WIDZIAŁ SPRAWCÓW było dwóch na motorze pasazer nie miał kasku zapamietał nr rejestracyjne marke rysopisy i nne wazne rzeczy WIEC DUPEK SIE NIE WYWINIE .
Niestety policja nie zatrzyma go do chwili gdy prokurator tak nie zazadzi ale ja nie odpuszcze i karnie i cywilnie juz na motorek ani nic co ma silnik nie wsiadzie moja w tym głowa
Jeszcze raz dziekuje w moim i Eli imieniu
pozdro Maras
Go - 2005-06-22, 12:23
3maj się stary, mam nadzieje że wszystko będzie dobrze.
Baur - 2005-06-22, 12:29
Trzymaj się Stary ! Dbaj o kobietę by szybko wyzdrowiała. Jak tego Skur... kara ominie, to... Ja bym go połamał na drodze cywilnej, dechą.
Marcin e30 - 2005-06-22, 14:00
Wracajcie szybko do zdrowia
jesli wiesz "co gdzie kiedy i kto" to naucz tego ...... żeby pamiętał do końca zycia
BM 6 - 2005-06-22, 15:56
Z całego serca życzę Tobie i Eli szybkiego powrotu do zdrowia, ale nie popełnij żadnego głupstwa!!! Niech ręka nogę broni!!! Możesz zabić "barana" a odpowiesz, jak za człowieka. Mam nadzieję, że Temida będzie jednak sprawiedliwa.
Pozdrowienia i całuski - M.
metaldaw - 2005-06-22, 16:38
Takiego to tylko zaj****!!! Rozjechać na placek!!! powieśić!!! utopić!!! podpalić i rozstrzelać!!!
Życzę wam szybkiego powrotu do zdrowia, a typowi styczka !
Darek W-wa 735 - 2005-06-22, 21:51
Maras przedewszystkim ,życzę tobie i Eli szybkiego powrotu do zdrowia.Narazie ochłoń z tego wszystkiego i zajmij sie soba ,a przedewszystkiem Elą.Gostek już napewno wie ,że nie jest anonimowy i powinien się bać.Podejrzewam ,że sam się do Ciebie zgłosi ,a co Ty zrobisz to ja już nie wiem(poprostu sam nie wiem co bym zrobil w takiej sytuacji)Mareczku,jeszcze raz duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo zdrowia dla Was i do rychł ego zobaczonka.
Pawel-e30 - 2005-06-23, 18:01
Brak mi słow
Maras informoj nas na bierząco jak sie temat rozwija....
bachus - 2005-06-23, 22:35
Jezu Chryste...
Zazwyczaj tegonie robie ale teraz nie powstrzymam się od uzycia brzydkich słów: to jest pojebanie niesprawiedliwe ! Zawsze się bałem że mojej ukochanej mogłoby sie coś stać, a coś takiego spotkało Ciebie mam szczerą nadzieję że upierdolisz gnoja. nie wahaj się przed sprawami - zakładaj i walcz o swoje prawa. Za pewne wszyscy jesteśmy z Tobą.
Najszczersze w swiecei życzenia powrotu do zdrowia. Pamiętaj by w tych cięzkich chwilach trwać dzielnie przy Eli. Niech Bóg i reszta załogi tam u góry trzyma z Wami.
MARAS - 2005-07-11, 22:07
Dla zainteresowanych dalszym rozwojem wydarzeń
Ela już jest w domku czuje sie coraz lepiej troche jeszcze poleżakuje w domku( jakieś trzy tygodnie)
ze mna też już lepiej powoli zaczyna sie wszystko dobrze układać gipsu pozbede sie za trzy tygodnie.
Dziekujemy wszystkim za dobre i ciepłe slowa otuchy.
Do zobaczenia w Borsku ... będziemy już po pionizacji (tak zalecił Eli lekarz ... stopniowa pionizacja po pięciu tygodniach
pozdro Maras
cinek_sw - 2005-07-11, 22:29
no to życzę jak najszybszego powrotu do pełni sił
bachus - 2005-07-11, 23:46
do zobaczenia więc...
|
|