BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Jaki antyradar??

Go舵 - 2005-06-05, 20:49
Temat postu: Jaki antyradar??
Witam.

Zastanawiam si臋 nad zakupem antyradaru.. czy macie takie cuda w swoich bawarkach? Je偶eli tak to czy warto i jak co艣 to jaki antyradar warto zakupi膰..

slawo - 2005-06-05, 21:08

Moze nie na temat,ale nie lepiej zapodac sobie CB? uwazam ze jest o 1000% skuteczniejszy od antyradaru ktory w wiekszosci przypadkow dziala za pozno
Go舵 - 2005-06-05, 21:12

My艣la艂em o tym... ale chyba wola艂bym antyradar..
korzuch - 2005-06-05, 21:57

yo!
Zapraszam na p艂atne testy na radar ze stra偶y :D przekonamy sie ile to g贸..no warte :D jaknarazie tylko CB-RADIO da艂o mu rade :D
pozdro

Marcin e30 - 2005-06-05, 22:03

daj spok贸j z antyradarem kup sobie CB i napewno szybciej sie zwr贸ci ni偶 antyradar i du偶o wcze艣niej wiesz gdzie stoj膮 8)
Piotrek - 2005-06-05, 22:09

mialem anty radar--olej to g.....
tylko cb!!!!!wiesz juz kilkanascie km wczesniej gdzie stoja, gdzie jest korek , nie zabladzisz kazdy ci pomoze , pokieruje a jak trzeba to nawe kierowcy tirow robia ci miejsce na drodze i pomykasz

mam od 6 mc i zaoszczedzilem kupe kasy i pare nowych egzaminow na prawko

Go舵 - 2005-06-05, 22:40

Chyba mnie przekonali艣cie, ale ta antena od CB wygl膮da na maksa obciachowo.. (taka d艂uuuuga) :?
Ile kosztuje takie ju偶 lepsze CB?

Marcin e30 - 2005-06-05, 22:59

n贸wka w 艁owiczu oko艂o 400 pln贸w ale poszukaj na allegro to znajdziesz taniej a antene to mozesz np. ma艂膮 magnes贸wke na klape i b臋dzie git

radio nie musi by膰 bajer wystarczy zwyk艂e 40 kana艂贸w

duchPW - 2005-06-06, 00:37

eee - d艂uga antena w trasie wygl膮da bardzo fajnie, a po mie艣cie przecie偶 mo偶na je藕dzi膰 bez niej
cinek_sw - 2005-06-06, 09:41

m贸j kumpel ma antyradar i twierdzi 偶e w promieniu 3km 艂apie radary ale jest za to nie do zniesienia w mie艣cie ka偶dorazowo gdy tylko przeje偶d偶a ko艂a jakiego艣 marketu gdzie przy drzwiach jest fotokom贸rka antyradar odzywa si臋 przera藕liwym pikaniem.. mo偶na dosta膰 na g艂ow臋, cho膰 twierdzi 偶e ju偶 nie raz uratowa艂 go od niebieskich :wink: a co to Cb to te偶jestem sk艂onny na tak膮 opcj臋 zamiast antyradaru, a d艂ugie anteny to ju偶 przesz艂o艣膰, teraz s膮 na magnesik takie kr贸ciutkie......
Piotrek - 2005-06-08, 19:52

mala antena-maly zasieg!!!!! pamietaj o tym , wiem co m贸wie
ja mam 130 cm i to jest otymalne rozwiazanie do osob贸wki (ponizej 100 cm to kicha) zasieg na trasie w prostym terenie bez zabudowan malej anteny to ok 2,5 km a dodaj jeszcze zabudowania oraz uksztaltowanie terenu i zaraz okaze sie ze masz zasieg 700 metrow i jesli ktos cie ostzreze to mozesz nawet nie zdazyc sie dochamowac , a co do wygladu to pamietaj ze to nie jest artykul tuningowy i do szpanu tylko ma ci sluzyc do oszczedzania kasy i wydawania jej na co innego np. uleszanie swojej beci.

Co do antyradaru to nie polecam mialem przez rok jeden w najwyzszych modeli (1100 pln) i uwierz mi zawodzi bardzo np. nie lapie patroli wideoradarowej , bardzo duzo faBszywych alarm贸w , mozna oci....
nie dasz rady szybko jechac bo co chwile pisk i nie wiesz czy to u pani Gieni w sklepie drzwi sie otwieraj czy za zakretem juz susza!!! wiec tak naprawde 100% streu non stop!!!

Kazdy kto ma cb ostrzega innych nawet wtedy gdy widzi ze nie ma kontroli tylko radiow贸z jest w ruchu, pozatym otrzeganie przed korkami , objazdami , mapy mozesz wyrzucic w smieci, pomoc podczas awarii-ktos na 100% sie zatrzyma i pomoze w mgnieniu oka , us 贸waja sie na zyczenie max na pobocze abys mogl pomykac........itd,itp..........antyradar tego nie potrafi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nawet gdyby najlepszy antyradar kosztowalby 100 pln to wolalbym najgorsze cb za 700pln

wiem co mowie bo na cb oraz antyradarze zrobilem juz 108,000 km w ciagu roku

Ps.Ok i tak zrobisz jak chcesz ale przemysl to porzdnie

Marcin e30 - 2005-06-08, 22:48

Piotrek napisa/a:
mala antena-maly zasieg!!!!! pamietaj o tym , wiem co m贸wie
ja mam 130 cm i to jest otymalne rozwiazanie do osob贸wki (ponizej 100 cm to kicha) zasieg na trasie w prostym terenie bez zabudowan malej anteny to ok 2,5 km a dodaj jeszcze zabudowania oraz uksztaltowanie terenu i zaraz okaze sie ze masz zasieg 700 metrow i jesli ktos cie ostzreze to mozesz nawet nie zdazyc sie dochamowac ...

te 700 metr贸w to troche naci膮gane 8)

w e30 mia艂em magnes贸wke i w rekinie te偶 mam i wcale nie narzekam - nie jest to to co normalna antena ale i tak dobrze sobie radzi

Piotrek - 2005-06-09, 10:41

Marcin ja tez mam magnes贸wke 130 tke. Zap艂acic艂em 160 pln za antene +magnes(najwi臋kszy) dla lepszego trzymania przy najwy偶szych pr臋dko艣ciach.
Oczywiscie jesli ktos ma dzia艂alnosc to jescze odliczy Vat i wyjdzie ze 120 plnza lux sprz臋t.

Jesli chodzi o ceny to warto podzwonic w par臋 miejsc ,u mnie w Kraku ceny tych samych modeli cb odbiegaly nawet o 120 pln wi臋c zorientuj sie w paru miejscach