| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - BMW E32 750iL
Biały - 2005-06-01, 21:53 Temat postu: BMW E32 750iL Zastanawiam się nad kupnem takiej właśnie beemki ale mam mieszane uczucia. Auto jest piękne i wygodne jednak koszty eksploatacji astronomiczne (chyba). Chciałbym prosić o ewentualne opinie najlepiej z doświadczenia o tym samochodzie. Czy się psuje i takie tam. Czy warto kupić a jak tak to jakie. Chciałbym 5.0 ale nie koniecznie. Z góry dzięki.
slawo - 2005-06-01, 22:07
Kup 735i - jest polaczenie w miare ekonomicznosci,osiagow i komfortu.750i chodzi rewelacja - kolega ma,ale koszty sa kosmiczne niestety czesci do tego,jesli ma zawieche nivo to kazda awaria to koszmar.735i jest IDEALNE
Jawor - 2005-06-01, 22:12
ja gdzies kiedyś słyszałem opowieść jednej osoby...koleś miał 325i e30 i był szczęśliwy...zaminił sie z dopłata na 750i i po roku był rozbity finansowo...moja opnia jest taka że te auta nie zmieniły potenclanym nabywcow od czasow wyprodukowania pierwszej sztuki, dlaje trzeba byc boagatym by tym jezdzic...
750 wbrew powszechyn opiniom nie pali jak cięzarówka...12-14l po trasie jazda do 140km/h a 16-18 po miescie...ludzie jednak wkładali w nie zwykły gaz a to juz katastrofa bo auto sie czesto psuje i pali tego gazu około 35-45l po miescie...moj kolega miał wiec wiem co mówie i mnie miał wcale wyeksploatowanego egzemplarza..do tego w E32 750i dochodzi takie zawieszenie NIVO..ktore niestety nie lubi naszych dróg..a wymina na uzywane to koszt około 2000zł nie polecam ogólnie....
cinek_sw - 2005-06-01, 23:01
zgazam się ze Sławkiem szukaj 735i wystarczająco szybki........ a 750i to potrafi spalić własnie tyle co ciężarówka, Jawor
Jawor - 2005-06-02, 07:34
a jeszcze jest taki dowcip że E32 750 nie mają haka holowniczego..moj kolega miał przynajmniej E32 750 iL ( wersja reprezentacyjna, długa) auto wazyło 2600kg i haka nie miło..jak mu sie coś popsuło to dzwonił po lawete...
| cinek_sw napisa/a: | ........ a 750i to potrafi spalić własnie tyle co ciężarówka, Jawor |
no potrafi ale ja mówie o ekonomicznej jezdzie...wg. katalogu BMW w E32 750i norma spalania to 50l na 100km...ale z rzeczywistosci trzeba ja ostro cisnac po miescie by spalila 35l..choć napewno do tego kusi bo w dobrym stanie przyspiesz d.d.d lepiej niż E30 325i..po za tym czesto egzemlarze z nimiec za zachipowane i maja moc około 330-340KM...dla niewiedzących McLaren wycigal z tego silnik V12 1000KM....
Biały - 2005-06-02, 09:44
Szczerze mówiąc troche mnie zniechęciliście i zaczynam się zastanawiać poważnie nad innym modelem. Może E36 325i lub jakąś mocniejszą E34 (530, 535) albo UWAGA (sorki za to) Mercedes W126 500 SEC/SEL a może coś innego?? Co możecie mi powiedzieć o ww modelach?? Z góry wielkie dzięki za pomoc.
Łukasz - 2005-06-02, 09:58
750iL to bardzo szybka droga do bankructwa, samobójstwa i rozstroju nerwowego...
735i na sekwencyjnym wtrysku gazu jest dobrym rozwiazaniem...
Ewentualnie 730i V8 po '92 .....
Wersja przedłużana ma z tyłu tyle miejsca, że można zdrowo pohasać fakt.......
750iL to fura dla oryginalnego bogola, który jeździ w długie trasy i nie wie nawet jaką pojemność ma bak w jego samochodzie....
center - 2005-06-02, 15:58
jak stac Cie na paliwo to wal smialo w 7..w koncu to ucielesnienie marzen, a ja uwazam ze marzenia powinno sie spelniac..
zreszta co Ci zalezy sprobowac, najwyzej pojezdzisz troche, nacieszysz sie, a jak zacznie Cie zzerac to sprzedasz...
ludzie przeciez tego autka nie musi miec do konca zycia..
mnie tez wszyscy zniechecali ale sie uparlem i dalem rade, osobiscie wolalbym pojezdzic tym 2 tygodnie i sprzedac, niz kiedys na starosc powiedziec ze moglo sie miec ale sie balem...
takie moje zdanie...
e36 325 to sportowka total i porownywac sie nie da..
a 5, mysle ze to dosc fajny kompromis, nacisnac mozna i duzo miejsca jest...
na cokolwiek bys sie nie zdecydowal to trwaj w tym do konca, ja tez sobie kiedys kupie 7, chocby rok zbierac na paliwo a potem miesiac pojezdzic...
pozdrowionka
Łukasz - 2005-06-02, 16:03
Ale sprzedać 750 nie jest tak łatwo, w Polsce cały czas najlepiej ida samochody kompromisowe , a 750 z instalacja gazową pali jej 25-35 litrów, kolega miał i nawet na gaz było drogawo.....
A szybkie diabelnie tez to nie jest , bo jest ciężkie, prawie 8 sek do setki niby, niby szybko, ale szybsze zakręty w tym wozie juz nie są takie emocjonujace...Ale przecież to cruiser.....
Niewielu stać na utrzymanie tego samochodu
Marcin - 2005-06-02, 16:41
| Biały napisa/a: | | Szczerze mówiąc troche mnie zniechęciliście i zaczynam się zastanawiać poważnie nad innym modelem. Może E36 325i lub jakąś mocniejszą E34 (530, 535) albo UWAGA (sorki za to) Mercedes W126 500 SEC/SEL a może coś innego?? Co możecie mi powiedzieć o ww modelach?? Z góry wielkie dzięki za pomoc. |
Stary czy ciebie stac na jazde autem z 5l silnikiem. To ze te auta sa tanie w zakupie nie znaczy, ze ich esploatacja tez bedzie tania. Ale jak masz ochote to kup, nic tak nie uczy jak wlasne bledy.
Łukasz - 2005-06-02, 16:50
Przepraszam, ze to napiszę, ale jak dla mnie ten topik to takie wielkie gdybanie ZIELONEGO , lekko napalonego i nie do końca wiedzacego czego chce chłopaka, raczej nic z tego nie będzie, ale pomarzyć dobra rzecz...
Bez urazy oczywiście, nie chcę nikogo obrazić, śmiem twwierdzić, ze kolegi nie stać na te wozy, nie tyle na kupno, co ich utrzymanie!
Bądźmy realistami chopaki!!!!
cinek_sw - 2005-06-02, 17:13
powiem tak : chcesz zasmakować troszkę luksusu i komfortu poszukaj ładną piąteczke z silnikiem 2,5......
Biały - 2005-06-02, 17:33
Łukasz jak byłbym pewny, że mnie stać na utrzymanie takiego auta to nie zakładał bym tego topicu. Chciałem zapytać żeby się zorientować. Mam około 15000 tyś na samochód i rozważam propozycje. Chciałem auto z dużym silnikiem bo dośc mam 1.8 które i tak mi pali 15l.
mocry - 2005-06-02, 19:15
Znajomy mial 750ke. Remont czegokolwiek w zawieszeniu kosztowal majatek! Wiec raczej kup sobie siodeme z innym silnikiem. Co do merca, ktorego wymieniles to koszta utrzymania beda chyba jeszcze wieksze, nie mowiac o cenie auta. Zainteresuj sie tez, jak radzili wyzej, 535 wg mnie jedzi baardzoo fajnie. Pozdro
worek - 2005-06-02, 23:09 Temat postu: BEEMKA 750IL WIECIE CO JAK CZYTAM TE WASZE POSTY TO SŁABO MI ,I W SZCZEGULNOŚCI JAK CZYTAM ŻE MÓJ KOLEGA MIAŁ ALBO CHCIAŁ KUPIĆ. SAM JESTEM W POSIADANIU TAKIEJ BEEMKI 750IL I JESTEM BARDZO ZADOWOLONY JAK SIĘ DBA TO SIĘ NIE PSUJE A TERAZ O SPALANIU TO PRAWDA NIE JEST TO OSZCZĘDNY SAMOCHÓD BO JEZDZĄC JAK KLUBOWICZ TO PALI 26 LITRÓW PO MIEŚCIE A W TRASIE SCHOZDI DO 18 LITRÓW WIĘC TAK TO WYGLĄDA A JAK KOMUŚ NIE PASUJE TO NIECH SOBIE KUPI BILET TRANWAJOWY ZA 2,40ZŁ TO DOPIERO TANIOCHA
Łukasz - 2005-06-03, 08:53
Biały 1.8, które pali 15 litrów, nawet M10, to jest coś nie tak - odwiedź swojego mechanika. A jak masz 15 kawałków to kup sobie e34 525 24v i zobaczysz, ze to już fajny samochód. Do wszystkiego trzeba stopniowo, a Ty od razu z grubej rury - 750 , jak się przerzucisz z 90 KM na 192 KM to zobaczysz już WIEEEELKĄ różnicę....
Pozdrawiam i trzymam kciuki za nową furę
Jawor - 2005-06-03, 10:09
albo jak ma taki fundusz i koniecznie chce 7-mke to niech kupi z silnikiem V8 tylko 20 koni mniej ale też mniejsza waga...spalanie zblizone do spalania BMW 530...a powiem tylko taką mała anegdotę..moj bardzo dobry kolega wymienił jakiś miesiąc temu BMW 540 na 750...mówi że sie cieszy tylko że on ma 2 samochody a ten bedzie trzeci..w stosunku 540 w automacie 750 takze oczywiscie w automacie jest zamulona..takie jest jego zdanie...jechałem mi sie podobało..ale jak chcesz 7-mke szukaj z V8...
Biały - 2005-06-22, 07:44
Wracając do tematu zna ktoś jakąś fajną stronke o E32?? Najlepiej polską!
cinek_sw - 2005-06-22, 08:59
mówisz masz....
http://www.bmw-7.prv.pl/
Biały - 2005-06-22, 09:00
Tylko u mnie nie działa?? Wszystkie inne stronki śmigają.
Wyświetla mi taki komunikat!
BŁĄD
Żądany URL nie może zostać pobrany
--------------------------------------------------------------------------------
Podczas sprowadzania URL-a: NONE://
wystąpił następujący błąd:
Dostęp zabroniony.
Konfiguracja serwera wyklucza Twój dostęp do niego w chwili obecnej. Skontaktuj się z Twoim providerem jeśli jest jest to nieprawidłowość.
--------------------------------------------------------------------------------
Generated Wed, 22 Jun 2005 08:04:03 GMT by proxy.sg.gov.pl (squid/2.5.STABLE1)
cinek_sw - 2005-06-22, 09:10
to dziwne bo u mnie śmiga popróbuj móżę coś wyjdzie z tego
zobacz tu moze cośsobie znajdziesz........
http://katalog.onet.pl/5454,kategoria.html
Brychu - 2005-06-22, 18:16
To mój pierwszy post na tym forum i na początku chciałbym wszystkich powitać! Jeżdże już drugim E32 obie to 750i> pierwsza była z 1991 roku a obecnie mam z 1993. Jedyne co w tym samochodzie mnie zdenerwowało to właśnie NIVO które usunąłem poprostu ponieważ koszty wymiany były dla mnie zbyt duże. Założyłem amorki gazowe Sachs i spisują sie rewelacyjnie chociarz auto jest nieco twardsze. Do wymiany zostały mi już tylko wahacze z przodu ale jak sie orientowałem to nie jest zbyt duży koszt. Ogólnie auto moge z czystym sumieniem polecić choć trzeba sie liczyć ze spalaniem w okolicach 18 -20 litrów w mieście. Nie zakładałem gazu do żadnej z moich 750 ale moja sytuacja finansowa sie nieco pogorszyła i chyba będe zmuszony do tego. Nie lubie półśrodków wiec zdecyduje sie najpewniej na sekwencje, której spalanie ponoć nie odbiega od spalania benzyny. Jeśli wiec koszty eksploatacji tzn. paliwa nie przerażają Cie to kup śmiało to auto ale szukaj modelu bez NIVO a jeśli już jest to wymień je na normalne zawieszenie, przy czym jeśli nie chcesz obniżać samochodu zastosuj dłuższe spreżyny bo te z NIVO będo cit za któtkie.
POZDRAWIAM
Bruner - 2005-06-22, 20:00
| Biały napisa/a: | Tylko u mnie nie działa?? Wszystkie inne stronki śmigają.
|
Zej strony ktora podal CInek jest przekierowanie na ten adres: http://bmw_7.webpark.pl/#
A tutaj moim zdaniem lepsza strona o siodemkach: http://www.bmw7.friko.pl/
Biały - 2005-08-15, 22:50
Temat niestety umarł a ja dalej nosze się z zamiarek kupna 7-emki więc bardzo bym prosił o więcej opini ale teraz myśle już raczej już o 735iL
schmier - 2005-08-17, 10:36
| Biały napisa/a: | | Temat niestety umarł a ja dalej nosze się z zamiarek kupna 7-emki więc bardzo bym prosił o więcej opini ale teraz myśle już raczej już o 735iL |
eee, tam... ja 750 '91 jezdzilem pare miesięcy i powiem tak: jak wywalisz NIVO (albo samo z czasem sie wywali) to loooz. Auto praktycznie bezawaryjne (o ile nie będziesz kręcił bączków non stop, hehe), jezdzi sie naprawde sympatycznie, luksusowe...
A jak Cie nie będzie stać na utrzymanie, to złapiesz więcej ciśnienia zeby więcej kasy zarabiać, a nie jęczeć ze "musze mierzyć siły na zamiary i kupię e-30 1.6 najlepiej z gazem" polecam... jeżeli siódemka, to tylko 750 zresztą... poproś kogoś zeby pokazał Ci jak startuje silnik V12, usłyszysz, zobaczysz i sie zakochasz
a w ramach spełniania marzeń, to jak masz 15.000, to wez reszte w kredycie i kup 850
cinek_sw - 2005-08-17, 14:37
ja nadal uważam że 735i byłoby najbardziej rozsądnym wyjściem (szczególnie że przesiada się z e30 z malym silnikiem, a znając życie to Biały ją zagazuje a ja mam miłe doświadczenia z zagazowaną 735i a niemiłem z 750i......
ps. dlaczego 735iL, nielepiej zwykłe ?
Łukasz - 2005-08-17, 14:38
w iL więcej panienek z tyłu wchodzi.....
cinek_sw - 2005-08-17, 14:39
zwracam honor, Łukasz ty to mosz Łeb (oczywiście mowa o tym na szyji)
Łukasz - 2005-08-17, 14:54
W iL Kamasutra nie stanowi żadnego problemu
KotSylwester - 2005-08-18, 08:28
Tez mi chodzila po glowie e32, na zewnatrz bardziej mi sie podoba niz e34, ale w srodku bardziej e34. Dlaczego chcecie iL? JA jak widzę kogoś w iL i to zawsze mi sie wydaje ze to tylko kierowca a wlaściciela akurtat nie ma na tylnej kanapie:P Łukasz miałem e23 bez L i tez nie bylo problemów a chuderlakiem nie jestem.
Ja bym nigdy nie kupił 850 i komuś powyzej 175cm wzrostu i wagi powyzej 80kg tez odradzam, siedzialem w jednej... fotel maks do tylu... i chba nie bylbym w stanie jej prowadzic z nogami pod brodą... i mnie to zasmuciło bo samochód całkiem ładny jest.
Sosen - 2005-08-18, 09:04
Ostatnio kupiłem e32 i mój wybór bez zastanowienia padł na 735i, według mnie 3.5 M30 to bardzo dobry silnik, a wersja przedłużana nie jest mi do niczego potrzebna, ja i tak w 99% jeżdżę na miejscu kierowcy. Dzisiaj prawdopodobnie zarejestruję to auto i opowiem wrażenia jazdy nim, w najbliższej przyszłości założę sekwencję i będę szczęśliwy
Biały - 2005-08-18, 11:22
Dlatego chcę iL bo według mnie wygląda jakoś bardziej proporcjonalnie długi i szeroki ( co nie znaczy, że zwykłe 7 jest małe tzn. krótkie) a poza tym wydaje mi się, że iL były lepiej wyposażone co nie znaczy, że jest to jakaś regóła.
Łukasz - 2005-08-18, 12:15
No regóła to nie jest , fakt
Sosen - 2005-08-18, 19:48
Dzisiaj zarejestrowałem, ubezpieczyłem siódemeczkę i troszku polatałem, powiem tak: jak dla mnie bomba Tym sprzętem jeździ się przefantastycznie, do tej pory nie miałem auta, które sprawiłoby mi taką przyjemność podczas normalnej jazdy, w mieście jest fajnie, ale jak wyjedzie się na szlak to już jest masakra Auto jest niewybite, nic nie trzeszczy, nie stuka nie puka, delikatnie słychać pracę "piekarnika" i jest po prostu super. Biały, szukaj tylko auta z niemiec, nie kup jakiejś padliny jeżdżonej w polsce, to zupełnie różne auta, w mojej wszystko działa, są orginalne klucze BMW, jest nawet orginalna latareczka w schowku, nie mówiąc o książce serwisowej z przeglądami, o tym że 1000km temu został wymieniony olej i tym podobnych rzeczach, najważniejsze że silnik chodzi bardzo ładnie i że zawieszenie jest w BDB stanie bo remoncik jest nieco kosztowny. Podsumowując jestem baaaaardzo zadowolony z mojego nowego nabytku i mogę serdecznie polecić takie auto wszystkim tym którzy w końcu chcą mieć ciszę, spokój i komfort podczas podróży
Bruner - 2005-08-18, 20:44
| Sosen napisa/a: | | Dzisiaj zarejestrowałem, ubezpieczyłem siódemeczkę i troszku polatałem |
Czyli rozumiem ze w Borsku bedzie mozna rzucic okiem na nowy nabytek?
Sosen - 2005-08-18, 21:10
Jeśli uda mi się tam dotrzeć i do tego uda mi się tam dotrzeć moim nowym sprzęciorkiem to jak najbardziej, ale na dzień dzisiejszy mój wyjazd do Borska stoi pod znakiem zapytania także nie wiem czy przybędę, aczkolwiek postaram się żeby tak się stało.
KotSylwester - 2005-08-18, 22:41
Fajne autko nie ma co... Ale myslalem ze Ty lubisz twarde zawiechy, kiedys mi chyba polecales Bilsteiny B6?
Kurcze fajne autko ale jak pali minimum po miescie 18litrów... to wychodzi przy paliwie po 4,32...jakies 78zł.... Przy gazie jedyne 36zł (20l x 1.8zł) Jak dla mnie po prostu troszke za drogo... Hehe wypad z Wawy do Helu + jakieś loty na miejscu.... To około 1300km (teraz tyle zrobiłem) to wychodzi ponad 1000zł na benzyne.... + kwatery.... i taniej wychodzi Grecja;)
A przemyślawszy kwestie też chyba wolałbym iL:)
Sosen - 2005-08-19, 09:16
Uwielabiam twarde zawiechy i masakrycznie głośne wydechy. Bilsteiny B6 polecałem nie bez kozery bo bezsprzecznie są to świetne amortyzatory, ale sztywność zawiechy to rzecz względna i np. moje poprzednie zawieszenie dla jednych mogło okazać się taczką, a dla mnie było jeszcze trochę za miękkie także z tymi sprawami bywa ciężko i po prostu dla Ciebie takie amorki okazały się za sztywne.
KotSylwester - 2005-08-19, 09:34
nie nie Sosen ja nie w tej kwestii.... chodziło mi o to że masz teraz e32 zaprzeczenie sportowego zawieszenia, tak mi sie wydaje... i chciałem raczej zapytać czy się przypadkiem nie starzejesz;):):):) Pozdrowionka;)))
Łukasz - 2005-08-19, 09:34
Fakt, Radek, 735 potrafi łyknąć Pb, i to ładnie, ale cos za coś....
Ja wiem co to za ból wydatki na wachę na urlopie - też byłem nad morzem autem i w sumie zrobiliśmy 1700 km , więc rozumiem.....Na szczęście Jeździec Burzy opracował specjalną technikę jazdy(patent ) i palił mi mój Potwór średnio 7,8 -8,2 l Pb/ 100 km....Więc jeszcze można przeżyć....I w końcu kilka razy zatankowałem bak do pełna
Sosen - fajne autko, jeździłem takim i auto i manu i bardzo, bardzo przyjemne, tyle, że nie wypada palić laka i bawić się w tetrisa po mieście.
Pozdrawiam
Sosen - 2005-08-19, 10:24
Chyba masz rację, w sumie nie oszukujmy się, latek przybywa Łukasz w pełni popieram, nie wypada katować takiego samochodu i powiem więcej, w mieście wcale nie czuję takiej potrzeby żeby się z kimś ganiać czy cos takiego, jestem zupełnie wyluzowany, zmieniam sobie biegi przy 2kRPM i czerpię przyjemność z samej jazdy, normalnie ten samochód obrócił mnie o 180 stopni bo do tej pory mój styl jazdy był nieco inny.
Łukasz - 2005-08-19, 10:33
I tak trzymaj, a biegi zmieniaj przy lajtowej jeździe przy co najmniej 2500-2800 obr , tak jest zdrowiej dla silnika. A i tak będzie palił tyle samo, a nawet mniej, bo zamulanie takze wpływa na zwiększenie zużycia, ponieważ po zmianie przy 2 tys obroty spadaja o jakiś 1500 i samochód musi włożyć wiecej siły i paliwa w rozpędzenie go do tych 2 tysięcy. Sprawdzone nie w jednej bryce.
Pozdr.
Marcin - 2005-08-19, 10:40
| Łukasz napisa/a: | Na szczęście Jeździec Burzy opracował specjalną technikę jazdy(patent ) i palił mi mój Potwór średnio 7,8 -8,2 l Pb/ 100 km.... |
Czekam na szczegoly, jak zrobic aby 2.6l palil 8l/100.
Sosen - 2005-08-19, 10:43
Dzięki za rady ale to zależy również od tego co robisz z pedałem gazu po zmianie przy takich obrotach, jeśli tylko delikatnie muskasz gaz i nie ma praktycznie żadnych dużych obciążeń to można tak zmieniać biegi i nie wpływa to ujemnie na silnik, ale masz rację, przesadne zamulanie jest niekorzystne dla silnika i niekorzystne ekonomicznie. Nie myśl sobie że jeżdżę tak cały czas To jest w końcu beemka i należy z niej przeganiać pająki bo jak nie to będzie lipa i cały silnik zabudują tymi swoimi pajęcznyami hehehe
Łukasz - 2005-08-19, 10:48
Mcinku, wiem, że to trochę nie do wiary, ale sprawdzone wiarygodnie, mianowicie tankowałem samochód do pełan , przejeżdżałem 300 km, podjeżdżałem na stację i znów do pełna, na podstawie tego ile weszło obliczałem ile spalił średnio na stówkę np.
Przejechałem 366 km (realny przykład), do zbiornika weszło 29, 8 litra Pb:
29,8 Pb :366 km = 0,0814 x 100 km = 8, 14 litra na 100 km
Technika jazdy to zmiana biegu przy 2500 obr na minute na następny, jazda równa, raczej bez przyśpieszeń, wyprzedzanie o ile to możliwe przy lekkim wzroście prędkosci (jesli widać, ze daleko z naprzeciwka nic nie jedzie), jazda równa z predkosciami od 90 do 120. Znaczące jest to , że samochód spalił wiecej - 8.2 przy predkosciach blizszych 90 km/h niż przy predkosciach rzędu 110 km/h - 7.8.
Ogólnie po prostu baaaardzo ostrożna jazda, ale to chyba możliwe ponieważ zwykłe 325 katalogowo przy 90 km/h spala 7,2 litra na setkę.
Także w jeździe economy jestem mistrzem, ale miałem 1700 km do przejechania, wiec chyba wszystko jasne.
Pawel-e30 - 2005-08-20, 10:14
ło rany zmieniają silniki na większe i teraz szukają oszczędności...
Coś nie tak panowie z wami co to za przyjemność leciec 110 czy 120 po trasie jeśli ma się 200km pod nogą
Ps.Sory ale jakoś nie moge tek zrozumieć zamiast ciągnąć po odcięciach na 5-tce to oni do 2500obr hahahahahaha
Biały - 2005-08-20, 10:58
Zrobił się troche OT a szkoda. Prosiłbym o wrócenie do tematu czyli o opinie użytkowników 7-emek bo jestem coraz bliżej kupna.
KotSylwester - 2005-08-20, 12:56
Paweł ale po co lecieć po oporach?
niektórzy kupuja samochód do jazdy i do zabawy a nie TYLKO do zabawy...
Pozatym Ci co latają tylko na oporach, to potem zabijają siebie, swoich pasażerów i innych dookoła, a nie o to chodzi. Wczoraj kolo zasówał po wawie po jakiejś niewielkiej uliczce i mu chyba mondeo wyjechało nie spodziewające sie Wariata i skutki śmiertelne są.
Łukasz - 2005-08-22, 09:38
Paweł spróbuj polatać na 5 tysi i więcej obr. przez prawie 2 tysie km i powiedz póxniej jak tam stan Twojego konta
A 7 jest fajne tylko ciężkie i zbiera się zgrabnie jak krowa . Latasz na trasie - 7
|
|