| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Sprężyny zawieszenia...ale problem odmienny zwyczajowego..
toomasz27 - 2004-05-20, 12:39 Temat postu: Sprężyny zawieszenia...ale problem odmienny zwyczajowego.. Wszyscy obniżają ... a ja chcę podwyższyć tył auta
A konkretnie to chciałbym poprostu żeby to miało jakiś przyzwoity wygląd a nie wlokło "dupą" po ziemii i nie darło opon w nadkolach
A wszystko zaczęło się od tego że uległem takiemu "fachowcowi" /nota bene mojemu byłemu koledze/ i dałem sobie "wcisnąć" bubel zwany sprężyny firmy K+F ... Na tym nowym gównie tył stoi niżej albo tak samo jak na oryginalnych 18 letnich sprężynach... bez komentarza...
Cóż... na nówki w serwisie mnie niestety nie stać... (300-400 zł za sztukę sobie życzą ) - może ktoś wie coś n/t rozciągania sprężyn ?
Jak się takie operacje udają?
PepiS - 2004-05-20, 13:06
polecam kowala na Łodygowej albo teleskopka w Zielonce. Oczywiscie jak jestes z Wawy lub okolic. Peace
toomasz27 - 2004-05-20, 13:10
Niestety... Wrocław - mam tutaj kogoś polecanego przez parę osób... najpierw rozciąga sprężyny a później do pieca na 2h w temp. 300stopni je wrzuca...
Anonymous - 2004-05-20, 15:40
pepis - co znaczy polecasz? napisz klarownie czy miałeś z nimi przyjemność i ile Cie to kosztowało
zdrowia,
PepiS - 2004-05-20, 15:51
kowal mi robil juz sprezyny tylne w e-30 tzn utwardzal i troche podwyzszal. calkiem niezle mu to wyszlo i ze zdjeciem i zalozeniem wzial 250(plus jego czesci). A teleskop to gosc co robi wszystko zwiazane z zawiecha, moge go uznac za speca. Wymienia zawiechy, regeneruje, cuda wianki za rozsadne pieniadze. Jedyny minus teleskopka jest taki ze trzeba sie umawiac z wyprzedzeniem bo sa kolejki do niego.
Anonymous - 2004-05-20, 20:05
Numer na łodygową mam
thx
fozgen - 2004-05-23, 10:31 Temat postu: sprezyny ewentualnie jest taki zakład gdzie robią wszelkiego rodzaju spręzyny - do długopisu i do czołgu .wesoła-zielona , przed aqua landem jadąc od strony marysina przy cmentarzu , winkiel w lweo , winkiel w prawo i jeszcze na tym winklu w prawo 30 m i po lewej mamy zakład . tel nie znam ale sie dowiem .
zna sie facet na rzeczy - dałem mu swoje do rozciągnięcia i bo dzieki takim tarłem o asfalt , 2 godz , 60 zł i sam sobie spręzynki w 45 min założyłem , teraz pomyka dobrze i równo stoi ale w 4 osoby troche za niska na nasze drogi ,
sarna1 - 2004-05-23, 12:14
W E34 mam tez sprezyny K+F ale wzmacniane - nie wiem jak do E30 ale tez powinny byc - i jest super - auto poszlo wzgledem serii w gore jakies 2 cm .
toomasz27 - 2004-05-23, 16:07
Tylko że ja mam 7 E-23 ... i w moim przypadku K+F okazało się totalną pomyłką... a wzmacnianych K+F nie produkuje do niej...
Grzesio - 2004-05-29, 18:19
Możesz spróbować włożyć gumy w sprężyny, trochę się podniesie, ale i usztywni, koszt 5 zł szt.
toomasz27 - 2004-05-29, 22:37
Tak...znam temat gum między zwoje sprężyn... ale to jednak "lipa" - po pierwsze nie sądzę abym 3 czy 4 cm podniósł auto wkładając taką gumę między zwoje a druga sprawa - w tym momencie biorąc na logikę te 2 zwoje sprężyny przestają pracować i całe obciążenie przenosi się na pozostałą część sprężynki... co napewno nie działa korzystnie
|
|