| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Czy musze zmienić tablice?
Go¶æ - 2005-04-25, 14:34 Temat postu: Czy musze zmienić tablice? Witam.
Sprowadziłem autko, zrobiłem przegląd, zapłaciłem akcyzę i US i jutro bede płacił OC.. autko jest na neimieckich blachach (czerwonych) i mam pytanie, czy jest takiś określony termin kiedy musze mienić tablice na polskie, czy mogę jeździć na OC wykupionym w Polsce na niemieckich tablicach?
cinek_sw - 2005-04-25, 14:36
chyba 2 tyg... ale nie jestem pewien....
Prezes_ - 2005-04-25, 17:24
terminu na zmiane blach nie ma...ale!!
nie możesz na nich jeździć po przekroczeniu 2 tygodni od daty wydania(data na czerwonym polu).
Go¶æ - 2005-04-25, 17:37
Ja wykupiłem ubezpieczenie na 2 tyg 6,04 i na tablicach miałem 20,04..
Data na czerwonym polu jest chyba datą skończenia sie ubezpieczenia kupionego w Niemczech a nie datą wydania tablic...
Prezes_ - 2005-04-25, 17:44
| PuÅ‚kownik Zuber napisa³/a: | Ja wykupiÅ‚em ubezpieczenie na 2 tyg 6,04 i na tablicach miaÅ‚em 20,04..
Data na czerwonym polu jest chyba datą skończenia sie ubezpieczenia kupionego w Niemczech a nie datą wydania tablic... |
tak, ale bardzo czesto auta przyjezdzaja na ubezpieczeniu coś w stylu przejazdowego... czyli to co miales. No i jest ok... ale dlaczego nie chcesz zmieniać tablic?? nie wliczyłeś tego w koszta??
Go¶æ - 2005-04-25, 17:58
Chcę, chcę (tablice będą na WOT więc co mam nie chcieć 8) ) ale wypadły mi teraz inne wydatki i chciałem sie wstrzymać na miesiąc... a nie chciałbym żeby samochód stał przez ten miesiąc... stąd moje pytanie..
Prezes_ - 2005-04-25, 21:12
nie chcę tu osądzić jednoznacznie, ale wydaje mi się, że możesz kupić już nowe stałe OC (rok) na szwabskie blachy i umówić się z ubezpieczycielem, że jak przerejestrujesz to on zmieni na polisie nr rej i postawi podpis, ze zmiana na legalu... czyli tak jak się robi przy rejestracji auta używanego krajowego...
ale uzgodnij to z ubezpieczycielem...
Go¶æ - 2005-04-25, 21:14
| prezes_ napisa³/a: | nie chcÄ™ tu osÄ…dzić jednoznacznie, ale wydaje mi siÄ™, że możesz kupić już nowe staÅ‚e OC (rok) na szwabskie blachy i umówić siÄ™ z ubezpieczycielem, że jak przerejestrujesz to on zmieni na polisie nr rej i postawi podpis, ze zmiana na legalu... czyli tak jak siÄ™ robi przy rejestracji auta używanego krajowego...
ale uzgodnij to z ubezpieczycielem... |
no, no on pisze szwabskie numery gdzieÅ› tam na boku, a jak przerejestruje auto to wpisze siÄ™ ten numery w polise
duchPW - 2005-04-25, 23:12
... albo zrobi ci aneks - hehehe, ale nieźle kombinujesz
Go¶æ - 2005-04-26, 07:22
| Pioter_W napisa³/a: | ... albo zrobi ci aneks - hehehe, ale nieźle kombinujesz |
Na psiarnie dzwoniłem i się pytałem co będzie jak będę latał na niemieckich blachach i polskim ubezpieczeniu, to powiedzieli że "może pana nie zastrzelimy"
|
|