| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Stukanie ale nie zaworów.
tomek10 - 2005-03-26, 18:11 Temat postu: Stukanie ale nie zaworów. Od niedawna słychać stukanie,jakby pyknięcia gdzieś w silniku.Myślałem ze zawory ale to pochodzi z alternatora albo czegoś po przeciwnej stronie niż ta pokrywa z korkiem od oleju.Słychać to na wolnych obrotach.
Nie wiem ale mam wrażenie ze to dochodzi z czegoś co jest napędzane paskiem.Poradzcie co to może być.Pozdrawiam.Wesołych Swiąt.e36 318i m43
Sosen - 2005-03-26, 18:56
Może łożysko w alternatorze? Miałem podobne objawy i właśnie winne było to łożysko.
duchX - 2005-03-26, 19:02
a na wyzszych obrotach tego nie ma jakiego rodzaju to jest stuk moze to sa panewki czego nie zycze a tym ze stuk dochodzi niewiadomo skad to normalne bo bedzie nioslo po calym silniku pierwsze slysze zeby alternator stukal
Sosen - 2005-03-26, 19:16
No ja właśnie też pierwszy raz słyszałem żeby alternator stukał, ale było to takie bardzo metaliczne stukanie i nie występowało zawsze, nieraz pojawiało się na wolnych obrotach i tak jak mówię winne było zajechane łożysko alternatora.
duchX - 2005-03-26, 21:23
rozne dziwkei z roznych podzespolow cieko napisac w 99% co to moze byc nie slyszac tego a gdybac mozna i dolowac chlopaka
loko - 2005-03-26, 22:59
może to smiesznie4 zabrzmi ale weź stetoskop (słuchawki do badania) i za ich pomocą posłuchaj gdzie dokładnie stuka...
ja z nimi mogę ci dokładnie powiedzieć który zawór jest niewyregulowany...
|
|