| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Czy to forum jescze żyje ?
Pawel735 - 2011-02-08, 15:14 Temat postu: Czy to forum jescze żyje ? Od jakiegoś czasu odnoszę wrażenie, że nic się na tym forum nie dzieje. Można by powiedzieć, że wręcz umiera. Czy forum naprawdę chyli się ku upadkowi czy tylko ja odnoszę takie wrażenie ?
Łukasz - 2011-02-08, 15:21
To samo chciałem napisać.... Brakuje starych znajomych, którzy udzielają się coraz mniej, lub wcale. Pełno nowych "nicków" w typie Prawy76534 lub Łysy69.... Fajnych, nowych tematów brak, uaktualnień starych także. 200konnych hybryd z etą jak na lekarstwo, same swapy i "jaki silnik do driftu"......
Cóż - życie...
Cypisek - 2011-02-08, 15:34
| Pawel735 napisa/a: | | na tym forum nie dzieje. Można by powiedzieć, że wręcz umiera. |
Nie tylko forum
tak jak Łukasz napisał, brakuje starych znajomych którzy obrazili się, zabrali zabawki i poszli do innej piaskownicy .
Łukasz - 2011-02-08, 16:08
I teraz zaczną się dziadkowe wspominki Choć z drugiej strony jak sobie zdałem sprawę, że bywam tu 7 rok to rzeczywiście mogę o sobie powiedzieć "dziadek"
Ale to jest forum, gdzie króluje E30, a zobaczcie ile E30tek jest na allegro. Z roku na rok coraz mniej - dwa lata temu jak szukałem zawsze było troche ponad 400, teraz jest rochę ponad 200.... Auta się starzeją, rdzewieją, rozbijają, ludzie się dorabiają, zakładają rodziny, kupują SUVy, VANy, czasem E90, E60 i inne nowsze modele. I gdzie trafiają? Np. na bmw-klub polska, gdzie mogą sobie pogadać o awaryjności F10 Tutaj o tym nie pogadasz
Cypisek - 2011-02-08, 16:12
co to jest F10? samolot jakiś?
Łukasz - 2011-02-08, 16:42
BMW zrezygnowało z nazewnictwa E30, E60, E90 i rozpoczęło nazwę typoszeregów na F....
F10 to najnowsza seria 5.
Cypisek - 2011-02-08, 17:42
ahaaaaaaaaa
To czekamy na F30
metaldaw - 2011-02-08, 17:55
| Łukasz napisa/a: | | BMW zrezygnowało z nazewnictwa E30, E60, E90 i rozpoczęło nazwę typoszeregów na F..... |
a gdyby nie kolejna literka alfabetu to oznaczenia E110 E130 wprowadzały by zamęt wśród "rozgarniętych" klientów bo np. taka świeżo upieczona właścicielka np serie1 E120 po zerknięciu na klapę bagażnika i zauważeniu 116i wytoczyła bu koncernowi proces za oszustwo bo zapłaciła za 120 a dostała 116
[ Dodano: 2011-02-08, 16:57 ]
| Cypisek napisa/a: | To czekamy na F30 |
powili spokojnie dopiero co zakupiliśmy F16
[ Dodano: 2011-02-08, 17:01 ]
| Cypisek napisa/a: | | Pawel735 napisa/a: | | na tym forum nie dzieje. Można by powiedzieć, że wręcz umiera. |
Nie tylko forum |
A jak "się działo" to też niedobrze było
sypały się narty i bany, moderatorzy nie nadążali
MAJSU - 2011-02-08, 18:14
Oj umiera, umiera. Od jakiegoś roku nie dzieje się tu już nic
Sobek - 2011-02-08, 18:16
| MAJSU napisa/a: | Oj umiera, umiera. Od jakiegoś roku nie dzieje się tu już nic |
dokladnie, pamietam kiedys niewiem z 2-3 lata temu to tu szum byl jak ch...
tematow postow to lecialo miliony klimat wypas itp, to bylo najlepsze forum BMW a teraz ? wchodze tu patrze lipa nic ciekawego... wrzucasz auto, skomentuje 5 osob i cisza...
ehh...
beryl - 2011-02-08, 18:38
| Łukasz napisa/a: | | Ale to jest forum, gdzie króluje E30 |
I pewnie przenieśli się na jedyne słuszne forum E30
Cypisek - 2011-02-08, 18:45
| beryl napisa/a: | | I pewnie przenieśli się na jedyne słuszne forum E30 |
i na Syndykat
Ale prawda jest taka że dla wielu osób to forum jest jak dom i tak już pozostanie. Starych drzew się nie przesadza.
E30 ROST - 2011-02-08, 18:47
to zrobcie cos z tym a nie gadacie!! pozatym jest zima okres gdzie kazdy woli pierdziec w stolek niz chwalic sie swoim nie dokonczonym przez zime projektem!! sa jakies tematy ktos cos pisze wiec OCB
ogolny - 2011-02-08, 19:34
Nie ma się co dziwić ilości postów ,tematów itp. Ktoś powie że 2 lata temu to było ooooo i jeszcze trochę.Pamiętajcie że jeszcze wtedy nie było innych for typu:
e30, 3er,5er,6er, syndykat,bmw sport,big4, i wiele innych okręgowych .
Każdy wybiera co lubi -wolny kraj podobno. Sam pamiętam jak "śmietanka maniaków" z naszego forum pomykała dumnie na zlot do Torunia, a teraz komercja i zloty w sezonie co tydzień - tyle że bez klimatów.
Sobek - 2011-02-08, 19:41
Kiedys w tych czasach co beemka klub krolowalo to bylem na 3 forach BMW ale beemka wymiatala wszystkie... pamietam miania e30tek uff co tu sie dzialo... z 10plyt mam nagranych zdjec i filmikow danych itp forum umarlo... ale dalej pierwsze co zagladam tu.
slawo - 2011-02-08, 20:59
nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo
nokerman - 2011-02-08, 21:14
| beryl napisa/a: | | Łukasz napisa/a: | | Ale to jest forum, gdzie króluje E30 |
I pewnie przenieśli się na jedyne słuszne forum E30 |
Chcesz w kaszkiet?
Miki - 2011-02-08, 21:50
nokerman, ale on ma racje, forum e30 jest najlepsze dla własciciela e30
Łukasz - 2011-02-08, 21:53
W końcu się Stare dziady odezwały trochę, może jeszcze troszkę ZIPIE, co?
Chyba zrobię jakiś bałagan, jak kiedyś Noker, co?
Grzesiek - 2011-02-08, 21:58
| nokerman napisa/a: | beryl napisał/a:
Łukasz napisał/a:
Ale to jest forum, gdzie króluje E30
I pewnie przenieśli się na jedyne słuszne forum E30
Chcesz w kaszkiet? |
ja bym mu narte posadzil
taka jest prawda ze kilka lat temu bylimy mlodsi i mielismy wiecej czasu. teraz wiekszosc z nas pozakladala rodziny, dzieci i inne obowiazki z tym zwiazane.Kiedys jak wpadalem do domu z pracy to jedna reka jadlem obiad a druga wlaczala kompa. teraz komp chodzi cala dzien bo nie ma czasu go wylanczac, a jak przychodze z pracy to ledwo co nogi za soba ciagne. Bylem zalogowany na 4 forach o e30 teraz zostalo jedno i chyba juz tak bedzie. Zawsze strona startowa w moim kompe bedzie beemka-klub.
daniello - 2011-02-08, 23:11
co racja to racja to moj dom pierwsze forum jakie sie zalogoalem jak kupilem e30 ,wszystko sie krecilo jakos,zloty z beemki organizowane byly w radomiu a teraz wszystko umarlo e30 pozamieniali na e46 ,bo e30 niewygody i wogole niema lansu ach masakra sieporobila i tyle
Ciechan - 2011-02-08, 23:51
Może wiosną coś się zacznie bo ostatnio faktycznie ruch słabawy dość
MAJSU - 2011-02-09, 09:37
Daniello super podpis i pytanie do którego gimnazjum chodzisz ?
G-R-Z-E-Ś - 2011-02-09, 11:15
Faktycznie jest cisza na forum ale pamiętajmy że jest okres zimowy i mało komu się chce coś pokazywać co tam zrobił przy swojej bawarce . Przyjdzie okres letni i znowu ożyje forum zaczną się zloty itd
PaKu - 2011-02-09, 15:43
może nie jest zbyt aktywnym użytkownikiem tego forum ale jest to moje 1 forum e30 i zawsze tutaj zagladam i nie powiem aktywnosc spadla i to znacznie.
globi - 2011-02-09, 16:31
moim zdaniem zima jest najlepszym czasem do "zalegania" przed kompem i udzielania się na forum. BEEMKA nie jest jeszcze taka zła, jedno z lepszych for w Polsce, są gorsze i nie ma co się przejmować.
Może ktoś powie jak wygląda sytuacja ze zlotami w Borsku, kiedyś często słyszałem ze to tradycyjne miejsce spotów klubu ?
daniello - 2011-02-09, 19:58
| MAJSU napisa/a: | | Daniello super podpis i pytanie do którego gimnazjum chodzisz ? |
spaecjalnego a co tak widac
misza - 2011-02-09, 21:33
dupę widać.... trochę to irytuje
co do forum to faktycznie zamarło jakoś i chyba z tym nic nie poradzimy, teraz najbardziej obleganym działem forum jest giełda.....
pozdro
G-R-Z-E-Ś - 2011-02-10, 08:50
| misza napisa/a: | teraz najbardziej obleganym działem forum jest giełda.....
|
Dokładnie kolego tylko patrzą na giełdę
Cypisek - 2011-02-10, 11:49
G-R-Z-E-Ś, to może byś na klubowe zajrzał i dopisał się w jednym temacie
Szajbaa - 2011-02-10, 12:35
a no podumarło tez to widze, ale nie ma co się odwracac tylko trza b yć i forum bedzie: ]
G-R-Z-E-Ś - 2011-02-10, 13:54
Cypisek to jest pierwsze miejsce gdzie zaglądam
Cypisek - 2011-02-10, 17:23
G-R-Z-E-Ś, faktycznie, zwracam honor ; ]
mateuszczarn - 2011-02-11, 22:50
Jak pierwszy raz zajrzałem na to forum dwa lata temu to coś się działo a teraz faktycznie cisza. G-R-Z-E-Ś, to czasem nie ty trąbiłeś jak parkowałem na jagiellońskim?
G-R-Z-E-Ś - 2011-02-12, 10:43
BADYL - 2011-02-13, 01:07
Świetne czasy forum i klubu minęły,łezka się w oku kręci jak wszyscy byli kiedyś na zawołanie.Nie było problemu robić wspólne zdjęcie do jakieś gazety albo pierwszy zlot w Tarnowie ( z reszta i to dzięki Marcinowi).A teraz powstało kilkanaście nowych for i zrobił się tak zwany Polski pierdolnik - E30,5,7 a za chwilę będzie BMW i jego dzieci.Rozwoju nikt nie powstrzyma - ból pozostaje,tyle lat budować wszystko a tu takie dzieje.Pozostają tylko fotki.................i wspomnienia.
LUKAS - 2011-02-13, 12:32
Puki są ludzie, będzie i klub, nie histeryzować proszę
Naszczescie sa ludzie dla ktorych cos on znaczy...
Pozdro i do zobaczenia na torze
LUKAS
G-R-Z-E-Ś - 2011-02-13, 17:25
| LUKAS napisa/a: | Puki są ludzie, będzie i klub, nie histeryzować proszę
Naszczescie sa ludzie dla ktorych cos on znaczy...
|
LUKAS Lepiej tego napisać sie nie dało
misza - 2011-02-13, 20:24
to kiedy kolejne BTD?
fileo - 2011-02-13, 21:52
Czyli jeszcze forum nie padło
daniello - 2011-02-13, 21:53
powiem wam ze wiele lat mnelo duzo sie w zyciu pozmienialo ,chyba doroslem ale czuje ze nadszedl czas kupic e30,czuje wewnetrzna potrzebe
LUKAS - 2011-02-14, 05:36
| misza napisa/a: | to kiedy kolejne BTD? |
3 maja Misza, czyli za 2,5 miesiąca
Cypisek - 2011-02-14, 08:36
| LUKAS napisa/a: | | misza napisa/a: | to kiedy kolejne BTD? |
3 maja Misza, czyli za 2,5 miesiąca |
zdążysz Łukaszku?
LUKAS - 2011-02-14, 09:00
Cypisek,
sybir - 2011-02-18, 15:47
Dokładnie tak jak kirek pisze najlepsze czasy minęły.
Mimo, że forum upada z dnia na dzień to jakiś sentyment
do niego pozostaje
sie ma
Pietrek - 2011-02-20, 02:45
Ja jakoś nie często tu zaglądam od jakiegoś czasu... Pewnie dlatego że bardziej interesuje mnie e30 niż inne beemki więc przerzuciłem się na forum konkretnego modelu.
Tu już raczej nie ma za bardzo z kim pogadać o e30... Stara gwardia jakby wymarła, każdy zajął się własnym życiem, trudno. Cały czas trzymam kontakt z kilkoma osobami i nie potrzeba nam forum żeby pogadać
| sybir napisa/a: | Mimo, że forum upada z dnia na dzień to jakiś sentyment
do niego pozostaje |
Ja chce jeszcze raz zlot taki jak był w Rzemieniu ! Na lepszym nie byłem.
Kilka razy wspominaliśmy w garazu ten zlot, a jest co wspominać.
BM 6 - 2011-02-20, 15:54
| Cytat: | | Ja chce jeszcze raz zlot taki jak był w Rzemieniu ! Na lepszym nie byłem. |
Nie byłeś, bo nie chciałeś przyjechać. Od czasu Rzemienia były zloty w Borsku, 3 razy w Radomiu ale Ciebie nie widziałam, więc czemu marudzisz?
Pietrek - 2011-02-20, 21:00
| BM 6 napisa/a: | | Nie byłeś, bo nie chciałeś przyjechać. |
Znajdź na forum chociaż jedno zdanie z którego wynika że nie chciałem przyjechać... Zapytaj ludzi którzy do mnie dzwonili czy chciałem, czy nie i dlaczego mnie nie było...
Nie chcieć, a nie mieć możliwości to 2 różne sprawy nie uważasz ?
BM 6 - 2011-02-21, 10:35
| Pietrek napisa/a: | | Nie chcieć, a nie mieć możliwości to 2 różne sprawy nie uważasz ? |
Ja rozumiem, że od <chcieć> do <mieć> daleka droga ale "nic dwa razy się nie zdarza" i takiego zlotu, jak w Rzemieniu już nie będzie. Mogą być lepsze, gorsze ale inne.
Łukasz - 2011-02-21, 11:25
Popłaczmy jeszcze dziadki jak to kiedyś było cudownie.....
Melis - 2011-02-21, 21:24
Beemka to dla mnie pierwsze forum beemkowe w którym aktywnie brałem udział.
Fajnie wspominam czasy jego początku i ludzi którzy go bujali... (rownież z osobistego poznania poza forum.)
... forumowe akcje, kłótnie, gangi lansiarzy i ich pogromców, kawały, aluzje, imprezy remizowe, wyzwiska z przymróżeniem oka itd. jakoś tak swojsko było.
Następnie był krok w dziwnym kierunku... zaczeło się głupie negowanie, momentami chamski brak tolerancji...
Kolejnym etapem było powstanie nieoficjalnego "kółka różańcowego" które wprowadziło poniekąd dyktatorski styl bytowania dla usera (pamiętacie pomysł aby zamknąc forum dla userów bo nie wnoszą wkladu do rozwoju klubu itd.) ...
Wzajemne mizianie się forumowych osobistości sprawiło, że wiele wartościowch osób wolało sobie dac spokój... a nawet jeśli próbowali coś fajnego przekazac byli zlewani lub bezpodstawnie głupio atakowani...
... w tym czasie występowała też dziwna propaganda ... że nikomu się nic nie chce... i sami muszą wszystko... ...
Szkoda tylko że te wielkie miziki sie już znudziły własną adoracją... forum po mału zaczeło umierać co zapewne przekłada się też na klub, który zamiast rozkwitać stoi w miejscu lub więdnie... a osobą, ktore od zawsze dźwigaly rzetelnie klub nie ubyło obowiązków i mniej miłych akcentow...
Jeszcze by można trochę porzygać ale póki co wystarczy...
Wiadomo, ze znaczący wpływ ma przemijanie, jak rownież życie osob, ktore to hulaly...
coraz więcej się pracuje, wiecej obowiązków, mniej czasu, chęci i sił...
Wybaczcie blędy i brak polskich znakow
pozdro
Dantte26 - 2011-02-22, 08:58
Melis,
święte słowa...
to forum i dla mnie jest pierwszym na które trafiłem...mimo iż właścicielem swojej e30 jestem od 6 lat, to nie jestem z Wami może zbyt długo, ale swoje zdążyłem zauważyć...rozumiem że dziadki trzymały i będą trzymać się razem, ale sami przekreślacie w większości bytowanie nowych forumowiczów, a niestety...ziemia bez ludzi dziczeje...jeśli nie będziecie akceptować "nowych" to niestety nikt nie będzie do Was dołączał...zawsze chętnie przebywałem na tym forum ale od jakiegoś momentu atmosfera zaczęła się psuć...kiedyś zawsze chętnie ktoś pomógł w problemie a teraz jeśli nowy nie dostanie narty za złe umieszczenie tematu to otrzyma prostą odpowiedz...Gzieś było...Poszukaj... wybaczcie ale to nie jest tak do końca ok...Pietrek dobrze wspomniał że tak naprawdę mało jest osób z którymi można tak naprawdę o e30 pogadać...każdy jest fanem e30 ale dupsko (za przeproszeniem) wozi np. e46 i dziwi się że posiadacze e30 się wykruszają... dla mnie to parodia... trzeba dać przykład aby zachęcić kogoś do kupna e30...w przeciwnym razie będzie tak że będę posiadaczem jakiegoś VW ale będę stałym bywalcem forum Jelcza... być może forum troszkę podupadło ale tak naprawdę możecie mieć pretensje tylko i wyłącznie do siebie i swojego zachowania na forum...nikt chyba nie lubi być traktowany jak powietrze lub jako wróg publiczny nr.1...pozdro dla wszystkich mimo wszystko...
Łukasz - 2011-02-22, 09:52
| Dantte26 napisa/a: | Melis,
święte słowa...
to forum i dla mnie jest pierwszym na które trafiłem...mimo iż właścicielem swojej e30 jestem od 6 lat, to nie jestem z Wami może zbyt długo, ale swoje zdążyłem zauważyć...rozumiem że dziadki trzymały i będą trzymać się razem, ale sami przekreślacie w większości bytowanie nowych forumowiczów, a niestety...ziemia bez ludzi dziczeje...jeśli nie będziecie akceptować "nowych" to niestety nikt nie będzie do Was dołączał...zawsze chętnie przebywałem na tym forum ale od jakiegoś momentu atmosfera zaczęła się psuć...kiedyś zawsze chętnie ktoś pomógł w problemie a teraz jeśli nowy nie dostanie narty za złe umieszczenie tematu to otrzyma prostą odpowiedz...Gzieś było...Poszukaj... wybaczcie ale to nie jest tak do końca ok...Pietrek dobrze wspomniał że tak naprawdę mało jest osób z którymi można tak naprawdę o e30 pogadać...każdy jest fanem e30 ale dupsko (za przeproszeniem) wozi np. e46 i dziwi się że posiadacze e30 się wykruszają... dla mnie to parodia... trzeba dać przykład aby zachęcić kogoś do kupna e30...w przeciwnym razie będzie tak że będę posiadaczem jakiegoś VW ale będę stałym bywalcem forum Jelcza... być może forum troszkę podupadło ale tak naprawdę możecie mieć pretensje tylko i wyłącznie do siebie i swojego zachowania na forum...nikt chyba nie lubi być traktowany jak powietrze lub jako wróg publiczny nr.1...pozdro dla wszystkich mimo wszystko... |
Z tymi nowymi wiesz jak jest? Pojawiają się i za chwilę znikają. To mnie drażni. Fakt, kiedyś inna była tu atmosfera, ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Życie toczy się dalej
Natomiast nie widzę problemu, żeby udzielać informacji, które już gdzieś tam kiedyś były. Bo tak naprawdę wszystko już gdzieś kiedyś było i na tej zasadzie można by nic nie pisać więcej. Także jestem za.
A to, że ktoś jest fanem E30, ale jeździ na codzień czym innym nie jest żadnym według mnie problemem. Sam miałem E30tki jeżdżąc jednocześnie Hondą na codzień.
Wybacz, ale E30 jako jedyne, główne auto rodzinne się według mnie nie nadaje. Z wielu powodów jak sam wiesz.
Dantte26 - 2011-02-22, 10:45
| Łukasz napisa/a: | A to, że ktoś jest fanem E30, ale jeździ na codzień czym innym nie jest żadnym według mnie problemem. Sam miałem E30tki jeżdżąc jednocześnie Hondą na codzień.
Wybacz, ale E30 jako jedyne, główne auto rodzinne się według mnie nie nadaje. Z wielu powodów jak sam wiesz. |
nie chodzi mi w tym momencie o posiadanie jednocześnie kilku pojazdów w tym e30...chodzi o to że niektórzy tak zachwalają i są fanami e30 a jedyne autko jakie posiadają nie ma z e30 nic wspólnego może poza znaczkiem na masce...osobiście moje e30 jest moim autem nr. 1 i jakoś sobie radzę w codziennych trasach bo je kocham...poza tym kiedyś wszyscy jeździli maluchami i nikt nie narzekał że nie może zapakować w niego całej rodziny...wsiadali i jechali z górą tobołów...a jeśli chciało się coś przewieść np. lodówkę zawsze pomocą służył sąsiad z wypaśnym polonezem borewiczem...no ale jak wspomniałeś...czasy się zmieniły...i to jest fakt...faktem jest też to że nie jeżdżę z lodówką na co dzień a 4 osoby wygodnie sobie e30-tką podrużują...i tak długo będę nią śmigał aż mi się złamie na pół...poza tym im więcej auto stoi tym się częściej psuje...nie wystarczy to iż e30 podoba mi się z bryły...trzeba je po prostu zaakceptować takim jakim jest i do czego została stworzona...
BM 6 - 2011-02-22, 12:49
| Dantte26 napisa/a: | | dziadki trzymały i będą trzymać się razem, ale sami przekreślacie w większości bytowanie nowych forumowiczów |
Chyba mylisz dwa pojęcia.
Jeżeli ktoś zarejestruje się na forum i od następnego dnia uważa się za klubowicza, to jest to, niestety pomyłka.
Klubowicz to osoba, która opłaca składki klubowe z których organizowane są imprezy klubowe oraz utrzymywane jest forum na którym wszyscy, bez wyjątku mogą się wypowiadać.
Jestem współzałożycielem BEEMKA-KLUB-u, więc od samego początku działalności.
Pewnie i mnie zaliczyłeś do wspomnianych "dziadków" i dziś długo oglądałam się przed lustrem, czy "coś" mi przez noc nie urosło??? Muszę Ciebie rozczarować. Niestety nie!
W związku z tym nie nazywaj mnie "dziadkiem" lecz "babcią". Jestem kobietą.
A następnym razem, jeśli masz do kogoś jakieś uwagi, to pisz proszę, pod konkretne osoby, aby uniknąć takich uogólniających opinii, ponieważ nie chcę być osądzana na podstawie czynów dokonanych przez inne osoby. Wolę odpowiadać sama za siebie.
Pozdrowienia i całuski na rozluźnienie sytuacji - M.
x
Łukasz - 2011-02-22, 12:56
| Dantte26 napisa/a: | | Łukasz napisa/a: | A to, że ktoś jest fanem E30, ale jeździ na codzień czym innym nie jest żadnym według mnie problemem. Sam miałem E30tki jeżdżąc jednocześnie Hondą na codzień.
Wybacz, ale E30 jako jedyne, główne auto rodzinne się według mnie nie nadaje. Z wielu powodów jak sam wiesz. |
nie chodzi mi w tym momencie o posiadanie jednocześnie kilku pojazdów w tym e30...chodzi o to że niektórzy tak zachwalają i są fanami e30 a jedyne autko jakie posiadają nie ma z e30 nic wspólnego może poza znaczkiem na masce...osobiście moje e30 jest moim autem nr. 1 i jakoś sobie radzę w codziennych trasach bo je kocham...poza tym kiedyś wszyscy jeździli maluchami i nikt nie narzekał że nie może zapakować w niego całej rodziny...wsiadali i jechali z górą tobołów...a jeśli chciało się coś przewieść np. lodówkę zawsze pomocą służył sąsiad z wypaśnym polonezem borewiczem...no ale jak wspomniałeś...czasy się zmieniły...i to jest fakt...faktem jest też to że nie jeżdżę z lodówką na co dzień a 4 osoby wygodnie sobie e30-tką podrużują...i tak długo będę nią śmigał aż mi się złamie na pół...poza tym im więcej auto stoi tym się częściej psuje...nie wystarczy to iż e30 podoba mi się z bryły...trzeba je po prostu zaakceptować takim jakim jest i do czego została stworzona... |
Już była rozmowa na ten temat. W ten sposób moglibyśmy zatrzymać się na wozach konnych, bo są ekologiczne i ekonomicznie uzasadnione. Istnieje coś takiego jak postęp. Nie możemy zatrzymywać się w epoce kamienia łupanego.
E30 nie będzie moim autem codziennym , choćby dlatego, że zbyt mocno cenię sobie życie mojej rodziny. I wiem, że współczesne w miarę auto klasy średniej, którym jeżdżę na codzień jest o niebo bezpieczniejsze od starego E30. Jest też ciche, ma klimatyzację i dość dużo miejsca w środku. Ma te rzeczy, których E30 nie ma....
Co nie zmienia faktu, że E30 jako drugie, trzecie auto tzw. sentymentalne, hobbystyczne, nawet na samotne dojazdy do pracy - jest super.
LUKAS - 2011-02-22, 13:11
Dantte26 - 2011-02-22, 16:00
BM 6,
no cóż przpraszam zatem za określenie, ale Ty także przekręciłaś pojęcia...mówiłem o forumowiczach a nie klubowiczach, a jak wiadomo każdy nowy forumowicz oczywiście jeśli jego postawa na forum jest odpowiednia z biegiem czasu może ubiegać się o miano klubowicza...jeśli nikt nowemu nie da szansy to niestety nici z nowego członka klubu...jestem w miare stałym bywalcem forum ale nie ubiegałem się i nie będę się ubiegał o miano klubowicza bo wiem że to nie realne z powodu mojego miejsca zamieszkania i nie będę spełniał kilku ważnych warunków...ale nie o to biega...jeszcze raz przepraszam za określenie "dziadek" może lepiej pasować będzie stara gwardia i słowo stara nie bierzcie do serca...
Łukasz,
przecie wychodziły e30 na poduszce i klimie...poza tym śmigając co jakiś czas peugotem 206 z poduchami i klimą jakoś nie czuję się bezpieczniej...czuje się właśnie jakbym takim wozem drabiniastym jechał...poza tym niebite e30 przebije połowę młodszych o połowe aut na polskim rynku i nie mam na myśli egzemplarzy zrzartych przez rdze po kolana...znam realia i wiem co się dzieje...tu ćwiartka, tam daszek a gdzieś znowu przeszczepiona dupcia...z drugiej strony większość z Was zamieszkuje w stolicy lub bliskich okolicach gdzie w porównaniu z moją okolicą ruch na pewno jest znacznie większy, ale stan dróg podejrzewam jest o niebo lepszy niż w moich stronach i gdyby ktokolwiek z Was leciał trasą Poznań-Wrocław zauważy że samobójców w mojej okolicy nie brakuje...do tego nie każdy z nich śmiga kilkuletnim autem a większość to dość wysłużona tzw. klasa średnia...mówiąc o bezpieczeństwie mam na myśli nienaganny stan techniczny samochodu, że hamulce nie zawiodą itp. a nie o klimie którą i tak rzadko włączam...jeśli będę jeździł ostrożnie i przewidywalnie dbał o stan auta to żadna poducha nie jest mi do szczęścia potrzebna a może się okazać że nawet nie odpali....
Sorki jeśli kogoś uraziłem swoją wypowiedzią, nie o to chodziło...pozdrawiam...
[ Dodano: 2011-02-22, 16:07 ]
LUKAS,
właśnie o to mi chodziło....
BM 6 - 2011-02-22, 16:58
| Dantte26 napisa/a: | | przepraszam za określenie "dziadek" może lepiej pasować będzie stara gwardia i słowo stara nie bierzcie do serca.. |
OK, przeprosiny przyjęte chciałam z Wami podyskutować a nie robić wymówki.
Nie jestem "czepialska".
LUKAS - 2011-02-22, 17:18
Dantte26, poprostu uważam że nie które komentarze są zbedne a czasem nawet nie na miejscu.
Cieszę się że przynajmniej z imprez "klubowych" (dla odróznienia w 99% BIORĄ UDZIAŁ NIE KLUBOWICZE) BMW TRACK DAY cieszy się na tyle dużym powodzeniem, że nie zanosi się na odwołanie tego cyklu imprez, bądź co bądź organizawanej na łamach Beemka-Klub.
Dantte26 - 2011-02-22, 17:46
BM 6,
dzięki za wyrozumiałość...a tak na marginesie całe szczęście że to "coś" Ci nie wyrosło...troszkę głupio by to wyglądało...
LUKAS,
i tu muszę przyznać Ci rację, ale dziwi mnie fakt, iż osoby które taką imprę organizują nie biorą w niej udziału...wstyd i chańba...
LUKAS - 2011-02-22, 17:50
Ja biorę, od samego początku
I zapraszam na zapisy 1 marca
ogolny - 2011-02-22, 18:11
e30 to rodzinne auto - córka nie chce słyszeć o innym BMW.Wie dobrze że czasem trzeba tyłem pociągnąć
Dantte26 - 2011-02-22, 18:45
| ogolny napisa/a: | | Wie dobrze że czasem trzeba tyłem pociągnąć |
i to jest właśnie radość z jazdy...
BM 6 - 2011-02-22, 18:46
| Dantte26 napisa/a: | | a tak na marginesie całe szczęście że to "coś" Ci nie wyrosło...troszkę głupio by to wyglądało... |
A dlaczego uważasz, że to szczęście???
Może gdybym miała to "coś" to uszczęśliwiłabym wszystkie dziewczyny? I te ładne i te brzydkie też. A co??? Kobiet jest więcej niż mężczyzn!!! Hi, hi, hi...
Dantte26 - 2011-02-22, 19:08
BM 6,
no nie wiem jakie masz preferencje wiesz jestem jeszcze kawalerem także jeśli coś to niech walą jak w dym dlaczego jest nas mniej hmm...nie jednego już do grobu wpędziłyście ale bez waz świat to tak jak bez e30 niestety...
BM 6 - 2011-02-22, 19:11
No, i kto tu mówi o umieraniu forum???
Jak widać, potrzebny jest tylko odpowiedni temat ... "zaczepka" ... i forum się kręci!!!
Dantte26 - 2011-02-22, 19:16
BM 6,
oto cytat z pewnego filmu..."gdybym był kobietą, stanąłbym przed lustrem, rozebrał się i gapił się na siebie cały dzień"...
no nie wiem jakie masz preferencje wiesz jestem jeszcze kawalerem także jeśli coś to niech walą jak w dym dlaczego jest nas mniej hmm...nie jednego już do grobu wpędziłyście ale bez Was (kobiet) świat, to tak jak bez e30 niestety...nie istnieje
[ Dodano: 2011-02-22, 19:19 ]
nie wiem co się stało że wysłało posta 2 razy...
BM 6,
czasem właśnie tego trzeba...
BM 6 - 2011-02-22, 20:03
| Dantte26 napisa/a: | | no nie wiem jakie masz preferencje |
Moje preferencje są bez "odchyłek", z szacunkiem dla odmieńców.
Ale, gdybym ja była mężczyzną ... to chyba nie przepuściłabym żadnej babeczce Tak myślę ...
A życie jest wredne!!! Nie zawsze można mieć to, co się chce. Czyż nie?
Cypisek - 2011-02-22, 20:20
| BM 6 napisa/a: | to chyba nie przepuściłabym żadnej babeczce |
Mariola
Dantte26 - 2011-02-22, 20:21
jest wredne dlatego właśnie trzeba sobie je umilać...
BM 6 - 2011-02-22, 20:36
Cypis, nie bulwersuj się! To tylko "gdybanie".
Przecież mnie znasz i wiesz, że to nie jest realne
G-R-Z-E-Ś - 2011-02-23, 09:53
Mariolu w twoich słowach i czynach wszystko jest możliwe
ogolny - 2011-02-23, 16:28
| Cytat: | Ale, gdybym ja była mężczyzną ... to chyba nie przepuściłabym żadnej babeczce |
I to jest motto życia Chłop żywemu nie przepuści
metaldaw - 2011-02-23, 17:00
| ogolny napisa/a: | | Cytat: | Ale, gdybym ja była mężczyzną ... to chyba nie przepuściłabym żadnej babeczce |
I to jest motto życia Chłop żywemu nie przepuści |
zablokujcie ten wątek wszystkim żonom bo się awantury zaczną i forum naprawdę umrze jeśli każdemu żona odetnie........ neta
BM 6 - 2011-02-23, 18:13
| metaldaw napisa/a: | | zablokujcie ten wątek wszystkim żonom bo się awantury zaczną i forum naprawdę umrze jeśli każdemu żona odetnie........ neta |
Nie każdemu, nie każdemu! Nie odetnie!!! Żony, które tutaj zaglądają znają moje poczucie humoru i na pewno nie będą zazdrosne, zwłaszcza o mnie
Wreszcie zaczęła się konwersacja w moim stylu. Na luzie, bez kłótni.
Melis - 2011-02-23, 20:00
hehe BM 6 wymiata...
Uważaj bo mąż skorzysta jeszcze z rady "...gdybym ja była mężczyzną..."
Tylko że pewnie nie robiłabyś wtedy swojej nalewki... a to byłby duży brak dla ludzkości...
Grzesiek - 2011-02-23, 22:09
| Melis napisa/a: | | Tylko że pewnie nie robiłabyś wtedy swojej nalewki... a to byłby duży brak dla ludzkości... | dlaczego ja nic nie wiem o zadnej nalewce???
LUKAS - 2011-02-23, 22:16
| Grzesiek napisa/a: | | dlaczego ja nic nie wiem o zadnej nalewce??? |
To Ty nie piłeś Mariolki nalewki
Żałuj, żałuj, takiego samogona nikit by się nie powstydził
ubott - 2011-02-23, 22:19
ta nalewka to prawdziwy RAKIET FJUEL
slawo - 2011-02-23, 22:38
hahha dawno sie tak nie usmialem na forum
Marolia czy nalewka stala sie towarem eksportowym? - tak to pytanie podchwytliwe
Melis - 2011-02-23, 22:49
Ja z Panią Mariolą mialem styczność w sumie tylko raz... na WALNYM gdzie utkwiła mi w pamięci jako prawdziwy fundament i duch beemka klubu oraz zaimponowała mi silą i chęcią działania... szkoda tylko że prezes wtedy zapomniał o tym aby ją uszanować jak i reszte ludzi...
Wtedy to też udało się załapać na wspomnianą nalewkę... dziekuje i pozdrawiam serdecznie !
metaldaw - 2011-02-24, 06:54
| slawo napisa/a: | hahha dawno sie tak nie usmialem na forum
Marolia czy nalewka stala sie towarem eksportowym? - tak to pytanie podchwytliwe |
może nie eksportowym ale na pewno sztandarowym trunkiem klubu
G-R-Z-E-Ś - 2011-02-24, 09:06
He he Jak słyszę o nalewce Marjolki to odrazu ślinka mi cieknie
Dantte26 - 2011-02-24, 09:30
czytając o nalewce od razu przypomina mi się pewien motocyklowy zlocik w Nysie i tamtejszy Eliksir Fortowy...jednego dnia to nie pamiętam...miał moc której nie doceniłem, ale było zacnie...co do wspomnianej nalewki to chętnie bym skosztował...w końcu najlepsze domowe wyroby...
BM 6 - 2011-02-24, 11:29
Moje nalewki, to nie jest PKWN, czyli polski koniak pędzony nocą, lecz nalewki na spirytusie i zdrowych, polskich owocach. Obecnie w barku mam 5-letnią z czarnej porzeczki, 3-letnią wiśniówkę, i 2-letnią pigwówkę.
| slawo napisa/a: | | Mariola czy nalewka stala sie towarem eksportowym? |
Kiedy wyjeżdżam na wycieczki za granicę, to oczywiście, że zabieram coś ze sobą.
Sławku, co z powyższego zestawu chciałbyś spróbować?
Dantte26 - 2011-02-24, 14:05
wiem,wiem...domyśliłem się...nie twierdzę przecież że pędzisz bimber
a propo...niezłe rarytasy posiadasz...
E30 ROST - 2011-02-24, 16:56
i od razu ciekawiej sie dzieje
ogolny - 2011-02-24, 19:19
Wódka ,SEX i forum odżywa
RoboCop - 2011-02-24, 19:33
To dobre chyba sobie zrobię taką naklejkę na tylną szybę
ogolny - 2011-02-24, 19:36
Robert - żona Cię przed kompa puściła
RoboCop - 2011-02-24, 20:00
Jakbyś tu był dokładnie tak.
center - 2011-02-24, 21:48
ładnie ładnie, dobrze że walne soon, pewnie będą różne pyszności
slawo - 2011-02-24, 21:55
| BM 6 napisa/a: | Moje nalewki, to nie jest PKWN, czyli polski koniak pędzony nocą, lecz nalewki na spirytusie i zdrowych, polskich owocach. Obecnie w barku mam 5-letnią z czarnej porzeczki, 3-letnią wiśniówkę, i 2-letnią pigwówkę.
| slawo napisa/a: | | Mariola czy nalewka stala sie towarem eksportowym? |
Kiedy wyjeżdżam na wycieczki za granicę, to oczywiście, że zabieram coś ze sobą.
Sławku, co z powyższego zestawu chciałbyś spróbować? |
wszytskiego...tylko raczej droga lotnicza nie dotrze
BM 6 - 2011-02-24, 21:59
| center napisa/a: | | ładnie ładnie, dobrze że walne soon, pewnie będą różne pyszności |
Oczywiście, obowiązkowo!
| slawo napisa/a: | | wszytskiego...tylko raczej droga lotnicza nie dotrze |
Nie znasz moich możliwości, ja wszędzie dotrę
Buziaczki - M.
Łukasz - 2011-02-25, 10:58
Troszkę starej gwardii odżyło
ogolny - 2011-02-25, 11:11
| Cytat: | Nie znasz moich możliwości, ja wszędzie dotrę |
Gdzie chłop nie może tam babę pośle
BM 6 - 2011-02-25, 12:13
| ogolny napisa/a: | | Gdzie chłop nie może tam babę pośle |
Wcale nie musi posyłać! Ja sama sobie radę dam! Przeczytaj, co mam w podpisie
kamil.k - 2011-02-25, 20:52
| Łukasz napisa/a: | Troszkę starej gwardii odżyło |
a gdzie korzuch chyba że przeoczyłem jego posta
ja uważam że forum zmniejszyło obroty nie dlatego że wszyscy siedzą na pozostałych forach czy innych portalach ale tak jak ja mniej czasu siedze ogółem na internecie bo ileż można
nie wiem czy dobrze pamiętam ale chyba Paweł był rekordzista w siedzeniu na forum czy sie myle
slawo - 2011-02-25, 21:41
| kamil.k napisa/a: | | nie wiem czy dobrze pamiętam ale chyba Paweł był rekordzista w siedzeniu na forum czy sie myle |
myslisz sie hehe
Dantte26 - 2011-02-25, 23:03
| center napisa/a: | | ładnie ładnie, dobrze że walne soon, pewnie będą różne pyszności |
| BM 6 napisa/a: | | Oczywiście, obowiązkowo! |
wiecie jak mi gula pohuśtać...
|
|