| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - e 30 podswietlanie pokrywy silnika
pudzian - 2005-02-26, 10:25 Temat postu: e 30 podswietlanie pokrywy silnika elo mam takie pytanko na jakiej zasadzie dziala poswietlanie silnika jest jakis czujnik ktory po otwarciu maski wlancza te swiatelka dzisaj tak z nudow wzilem poszedlem i tak zobaczylem jakies dwa kabelki sobie lezaly ladnie schowane podlonczylem do akumulatora i sie zapalily dwie zaroweczki pytanie gdzie te kabelki podlonczyc czy bezsposrednio do akumulatora czy gdzies indziej i jak to dziala niechcial bym zeby mi sie caly czas palily te zaroweczki nawet po zamknieciu maski:)dzieki pozdro
rogaś318 - 2005-02-26, 10:45
A czy to cudo jest we wszystkich wersjach? czy tylko w ybranych?
bo w sumie niezly czadzik cos takiego miec..
pudzian - 2005-02-26, 11:10
nie chyba w kazdej bmce jest takie cos wkoncu to BMW a ty rogas niemasz tego na masce pozdro
Qba - 2005-02-26, 11:31
ja u siebie zaroweczek nie widzialem. gdzie Ty je masz na masce od wewnatrz ?
pudzian - 2005-02-26, 13:01
no jak to gdzie na masce dwie zarwoeczki gdzies tak w polowie maski do podswietlania tak samo jak masz swiatelko od podswietlania bagaznika jak otworzysz tak samo od poswietlania silnika i odpowiedzcie mi na moje pytania
mer - 2005-02-26, 13:20
Kumpel ma coś takiego w 7-ce E32,ale słabo oświetla, na pewno nie wystarczy by grzebać przy takim świetle w nocy.
Nie słyszałem nic o takowych w E30?
kicha - 2005-02-26, 15:13
Ja tez nie mam takiego podswietlenia wiec pudzian albo masz szczescie ze w twojej wersji bylo albo poprzedni wlasciciel zafundowal sobie taki bajer
pudzian - 2005-02-26, 15:31
aha a nie wiecie na jakiej zasadzie to dziala wiem ze powino dzialac tak samo ja w bagazniku ale nie widze tam zadnego czujnika zeby przy otwarciu maski sie zapalalo a po zamknieciu gaslo chyba ze poprzedni wlascicel nie dokonczyl swojego dziela i trzeba bedzie sobie sprawic taki czujnik i to jakos zmontowac a jak ktos ma jeszcze takie poswietlanie to niech mi napisze gdzie ma to podlonczone czy bezposrednio do akumulatora czy gdzie indziej dzieki pozdro
Marcin e30 - 2005-02-26, 16:26
czujnik powinien być z przodu gdzieś w okolicach zamka od maski
ozzie - 2005-02-26, 16:31
Witam... W E32 owszem jest takie ustrojstwo... fakt faktem ze praktycznie nic nie daje bo swieci jak swieczka i to na dodatek jest na górze maski po otwarciu wiec ilosc swiatla jaka dociera do silnika wystarcza na tyle zeby sprawdzic co najwyzej czy silnik jest jeszcze pod maska Czujnik otwarcia maski jest obok zawiasu maski... u mnie to akurat nie dziala... a ze dla takiego detalu nie chce mi sie rozizolowywac wiazek to odpuscilem bo to swiatelko i tak nic nie daje
Pozdrawiam
ArtiBig - 2005-02-27, 21:02
W E 30 NIC TAKIEGO SERYJNIENIEMA KTOS TO SAMODZIELNIE WSTAWIŁ SPRAWDZAŁEM DZIS U SIEBIE NIEMA
CHOC JEST MAŁA KWADRATOWA WYCINKA W GĄBCE PRZYKLEJONEJ DO MASKI
MNIE CIEKAWIA INNE KABELI A MIANOWICIE PODŁACZONE DO SPRYSKIWACZY PO CO ONE TAM SĄ
I KABELKI SCHOWANE W PRZEDNICH NADKOLACH MAM JAKIES I NIEWIEM CZEMU JAK PODŁACZE ZARÓKE TO SWIECI RAZEM Z KIERUNKAMI TO PEWNIE DO BOCZNYCH KIERUNKOW ALE JA TAKICH NIE POSIADAM
A JAK JUZ MOWA O SWIATEŁKACH TO MOZE MACIE JAKIS POMYSŁ NA LEPSZE PODSWIETLENIE WNETRZA BO DWIE BOCZNE LAMPKI SA ZDECYDOWANIE ZASŁABE CHODZI MI O NRMALNE BIAŁE NIE TAM JAKIES FANABERIE KOLOROWE [/img]
duchPW - 2005-02-27, 21:31
wcinasz się pudzianowi w wątek, ale ponieważ się on już w zasadzie wyczerpałto niech ci będzie - jednak warto tworzyć nowe tematy zaczynając nowy wątek
kabelki mogą służyć temu, że możesz mieć instalację pod podgrzewane spryskiwacze - to samo tyczy się kierunków w błotnikach, ale np. po wielkim dzwonie ktoś wstawił spryskiwacze niepodgrzewane (to samo tyczy sie kierunków), albo spryskiwacze ci grzeją a ty nawet o tym nie wiesz - podgrzewane spryskiwacze były (gdzieś o tym czytałem) w opcji w E30
ozzie - 2005-02-27, 21:34
Kabelki podłączone do spryskiwaczy to ich ogrzewanie
ArtiBig - 2005-02-27, 22:10
WIELKIEGO DZWONA RACZEJ NIEBYŁO I FAKTYCZNIE SPRYKIWACZE SA CIEPŁE DZIAŁA RAZEM Z ZAPŁONEM HEHEH AZ POLECIAŁEM DO GARAZU SPRAWDZIC
DA SIE WYCZUC RĘKĄ HEHE
OSTATNIO ODKRYŁEM MECHANIZM DO PODNOSZENIA ANTENY SZKODA ZE CIĘGIENKO ZŁAMANE I NIEDZIAŁA
A CHAI GNIAZDKO ZAPALNICZKI W BAGAZNIKU SPOKO HEHEH
Marcin e30 - 2005-02-28, 00:05
| ArtiBig napisa/a: | | A JAK JUZ MOWA O SWIATEŁKACH TO MOZE MACIE JAKIS POMYSŁ NA LEPSZE PODSWIETLENIE WNETRZA BO DWIE BOCZNE LAMPKI SA ZDECYDOWANIE ZASŁABE CHODZI MI O NRMALNE BIAŁE NIE TAM JAKIES FANABERIE KOLOROWE |
na początek proponuje wyjąć i umyć klosze i powinno pomóc, a jak nie to ciut wieksze żarówki ale takie żeby nie topiły kloszy
Anonymous - 2005-03-03, 15:26
Jest takie podswietlenie w e30 ale wiem tylko ze jest widzialem w ksiazeczce ktora dostalem razem z moja Niestety niewiem gdzie to podlaczone jest
|
|