| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - [E30] Ogranicznik drzwi
Kosa - 2010-04-08, 21:55 Temat postu: [E30] Ogranicznik drzwi Witam
mam małe pytanko, do czego jest mocowany ogranicznik drzwi od strony przodu (w drzwiach to wiem)
chodzi o to że mam nowy i tak ciężko chodzi że ten element do którego jest mocowany na bolec, lata na boki i obija mi lakier
jak to można naprawić, jak się o tego zabrać
przymocowany od strony bolca nr 8:
pozdr
Szajbaa - 2010-04-08, 22:19
nie do konca chyba Cie rozumiem? na supku miedzy zawiasami jest miejsc e na ogarnicznik. hmm na slupku takie nie wiem oczko przez ktore przeklada sie bolec tam nie moze byc luzu nie rozumiem urwalo Ci sie to czy co?
Kosa - 2010-04-09, 07:07
| Szajbaa napisa³/a: | | oczko przez ktore przeklada sie bolec tam nie moze byc luzu |
no dokladnie to oczko co wystaje rusza się (ograniczik jest nowy i nie wyrobiony jeszcze to ciężej chodzi)
, jak tam się dostać to może uda się złapac kilka punktów
Dantte26 - 2010-04-09, 07:11
element ten do którego mocowane jest uszko ogranicznika oryginalnie jest mocowany do słupka za pomocą zgrzewu, przynajmniej tak jest u mnie, jeśli element ten jest ruchomy podejrzewam iż puszczają zgrzewy i konieczne będzie jego przyspawanie...
Kosa - 2010-04-09, 07:20
jak dojść do tych zgrzewów, czy po prostu złapac punkt z wierzchu w tym otworze przez który wystaje ?
Dantte26 - 2010-04-09, 07:50
najlepiej rozbebeszyć cały słupek z instalacji itp. bo to ucho jest montowane od wewnątrz przez otwór głośnika i dogrzewane do słupka...możesz w słupku wywiercić dwa otwory ok 1cm od otworu ucha, włożyć ucho w miejsce z zewnątrz chwycić ucho kombinerkami i zalać spawem wywiercone otwory z blaszkami ucha... możesz oczywiście cyknąć jak stoi ale wizualnie nie będzie to ładnie wyglądało...
|
|