| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - E30 316i -jak podnieść tylne zawieszenie?
Maczek - 2010-04-05, 00:18 Temat postu: E30 316i -jak podnieść tylne zawieszenie? Witam serdecznie , jestem nowy na forum.
Dużo czytałem waszych wypowiedzi i wiem że był juz taki temat gdzieś lecz nie padła żadna konkretna odpowiedź.
Chodzi mi o to że moje autko ma już troszkę latek a sprężyny nie były ruszane raczej od nowości i strasznie siadły, mam butlę w kole i przy jakich kolwiek dołkach trę miską.
Jak samochód jest pusty to nie ma problemu ale gdy tył jest zapakowany , to jest tragedia. Wiem o tym że wszyscy opuszczają a ja chce w górę lecz właśnie taką mam potrzebę.
Wiem ze są podkładki na allegro lecz to odpada , wolałbym albo jakieś sprężynki albo słyszałem o rozciąganiu sprężyn i tu moje pytanie co o tym sadzicie Czy warto czy lepiej nowe sprężyny?
Cypisek - 2010-04-05, 00:35
Kup nowe sprężyny. Co to za sposób rozciąganie sprężyn? życie ci niemiłe? Co będzie jak podczas jazdy taka sprężyna pęknie? Kup nowe sprężyny, może od jakiegoś touringa i będzie ok.
Pablo325i - 2010-04-05, 07:50
napisales ze trzesz miska, rozumiem olejowa, wiec podnies tez przod a nie tylko tyl.
Kup uzywane sprezyny za grosze od kogos u kogo e30 stalo wysoko przed ich wyjeciem.
Poza tym czesto wklada sie gumy w sprezyny by wlasnie auto nie siadalo na duzych dolach/garbach.
Jak chcesz mam chyba 4 (minimum dwie) wysokie sprezyny w wilanowie u starych, tyle ze rzadko tam jestem, moge Ci oddac 4 za 50zl.
Na nich e30 nigdzie nie przytarlem, nawet w 4osoby z pelnym bagaznikiem, i bylo komfortowo na polskich dziurskach
Z tego co pamietam sa czarne i mega dlugie w stosunku do moich weitecow
charin - 2010-04-05, 11:57
| Cypisek napisa³/a: | | Kup nowe sprężyny. Co to za sposób rozciÄ…ganie sprężyn? życie ci niemiÅ‚e? Co bÄ™dzie jak podczas jazdy taka sprężyna pÄ™knie? Kup nowe sprężyny, może od jakiegoÅ› touringa i bÄ™dzie ok. |
Dodam od siebie tylko, że jak mi pękła z przodu sprężyna to skończyło się TYLKO na rozwalonej oponie - bieżnik został odcięty od reszty opony.
|
|