BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - e36 m50b25 problem !!! nie wkreca sie na obroty

kacper1985 - 2010-03-28, 09:40
Temat postu: e36 m50b25 problem !!! nie wkreca sie na obroty
Witam posiadam bmw e36 2.5i vanos od 4 dni mam problem z silnikiem,mianowicie podczas jazdy z prędkością 70km/h silnik zaczął najpierw delikatnie przerywać i stracił moc dopiero na wyższych obrotach ciągnął ale po przejechaniu kilku kilometrów totalnie stracił moc nie wkręca się na obroty strzela w tłumik,aż paliwo wylatuje tłumikiem wszędzie, nawet w środku czuć paliwo, świece są czarne matowe, komputer pokazał sondę, przepływomierz , czujniki wału (może dlatego że długo nie byłem na diagnostyce) po wykasowaniu błędów cały czas pokazuje czujniki wału. Wymieniłem czujnik wału korbowego -dalej to samo następnie czujnik wałka rozrządu - to samo, przepływomierz dalej to samo, po odłączeniu sondy chodzi tak samo jak i po jej podłączeniu nie ma różnicy.

Proszę o pomoc nie wiem co dalej wymieniać listwę wtryskową cewki może świece albo sondę??

DjAquaz - 2010-03-28, 11:48

Zanim wydasz na sonde czy inne rzeczy radzę sprawidzić ci pompke paliwa i filtr. Możliwe że już pada i nie daje ciśnienia jakpowinno więc radze żebyś się przyjrzał wpierw temu :spoko:
kacper1985 - 2010-03-28, 11:57

filtr paliwa wymieniony na nowy ,nie potrzebnie bo poprzedni byl luxxx a pompa napewno dobra leje paliwo az za duzo