BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - spalone motroniki

sanitariusz - 2010-03-24, 14:05
Temat postu: spalone motroniki
witam mam problem poniewaz jak rok jezdzilem i bylo ok tak od pewnego czasu zjaralo mi 3 ecu w srodku az cale auto zadymilo :| masakra od czego to moze byc??? jest to silnik z dwoma ecu czyli na przepustnicy elektronicznej i z sondą m30b35 POMOCY!
chemik211 - 2010-03-24, 14:13

Przeglądnij wiązkę całą, może gdzieś słaba masa?, ecu od benzyny masz dobre chodzi o nr
sanitariusz - 2010-03-24, 21:35

ogolnie bylo tak ze auto zostalo kupione z 3.5 na jednym ecu pozniej zatarl sie walek w glowicy wiec zostala kupiona cala 7 i silnik powedrowal do 3 ale juz przepustnica byla elektroniczna i 2 ecu z 7 powedrowaly do 3 jezdzilo bez problemowo przez pol roku i nagle zjaral sie ecu....wymienilem na taki od 3.0 i jezdzil normalnie nawet lepiej niz ten od 3.5 automat i ten tez sie zjaral dzisiaj,wiec wsadzilem te ktory byl na poczatku przy kupnie e30 3.5 i na tym jedzie owszem ale nie tak jak na innych...otworzylem go z ciekawosci i okazalo sie ze tez jest nadpalony :| ale jezdzi.....co mam robic??obejzalem wiazke niby wszystko ok sprawdzilem ladowanie jest 13.8...jak to wszystko dziala??od czego moze sie palic ecu ??
chemik211 - 2010-03-24, 21:49

Sprawdź wiązkę tak jak piszę, i jeśli masz to bez automatu to trzeba załorzyć wiązkę taką jak należy, jak coś to mam 2szt ecu od m30b35 z końcówka 179 sprzedam po kosztach bo mi zalega na półce