BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Urząd skarbowy Dylemacik

srebrny_serwer1 - 2010-03-11, 16:12
Temat postu: Urząd skarbowy Dylemacik
Witam Kupiłem samochód miałem dożo wyjazdów itd i z tego wszystkiego nie poszedłem w ciągu 14 dni opłacić pcc3;/ czy można by coś wykombinować żeby US nie dowalił mi tej swojej kary bo zapewne kosmos krzyknie;/ przepisać umowę? tylko ze juz prawdopodobnie wyrejestrował samochód poprzedni właściciel.... czy w US pokazac jedną umowę a w WK mniejszy problem i pokazać starą... US by sie nie dopatrzył?
Łukasz - 2010-03-11, 16:35

nic się nie stanie, nie pekaj, raz byłem po 6 miesiącach :twisted:
lysy174 - 2010-03-11, 20:27

Nie wiem jak to wyglada w tym momencie ale chyba ze 3 lata temu ja zrobilem podobny numer i zapomnialem na czas isc do urzedu i co sie okazalo???
Kara za dzien zwloki wynosila 10gr :lol: :lol: :lol:

Nie badz banka i nie pekaj stary. Podejrzewam ze obsmiejesz sie z kary ktora ci wylicza w tej chwili :spoko:

slawo - 2010-03-11, 20:30

jest cos takiego jak samowolne przyznanie sie do winy czy cos, piszesz pismo ze cos tam cos tam i przewaznie nie daja kary ;)
dowiedz sie dokladnie

valdi80 - 2010-03-11, 22:01

slawo napisa/a:
jest cos takiego jak samowolne przyznanie sie do winy czy cos, piszesz pismo ze cos tam cos tam i przewaznie nie daja kary ;)
dowiedz sie dokladnie

Czynny żal ;)

fileo - 2010-03-11, 22:03

Nie kombinuj. Dostaniesz karę 100-150 zł. Przekręt może wyjść a za to znajdą paragraf. Skarbówa to państwo w państwie.
Zapłacisz i śpisz spokojnie. Udawaj tylko zaskoczonego i skruszonego bo jak bedziesz się stawiał do dostaniesz 500 zybli

kamil.k - 2010-03-11, 22:06

slawo napisa/a:
dowiedz sie dokladnie

to sie nazywa "czynny żal " o ile dobrze pamiętam. wystarczy wypisac im taka formulke i po problemie :D

ale w tym przypadku nei ma sie co przejmowac.akby babka chciał ci dowalic jakas kare poczekaj i podejdz do innej :D moze sie uda mnie albo wcale

MARAS - 2010-03-18, 22:19

valdi80 napisa/a:
Czynny żal ;)
:lol: uwielbiam te prawniczą terminologię...
dodaj pociemniałość jaśnistą jeszcze :lol:
... jak mówią koledzy nie pękaj kary są naprwdę groszowe...
podobnie jak z mandatmi wzywają CIę do skarbówki i za kilka lat zwłoki w płatnosci płacisz 6-10zeteł kary :lol:

Sonny - 2010-03-18, 22:43

oj, zebyscie sie nie zdziwili z tymi groszami.Ja za nieoplacenie skarbowki w terminie 14 dni(spoznilem sie 4) zostalem wezwany po roku czasu i dostalem 150 zl mandatu.Gosc mi mowil ze jest od 100 czy 150 do 3000zl. Wiec radze nie czekac.