BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - powazny problem z e34

maxmonty - 2010-02-21, 18:38
Temat postu: powazny problem z e34
Mobilki pomocy
Mam e34 na silniku m-20
Zgineło napięcie na zapłonie i pali sie instalacja.
Pali sie bezpiecznik 1 i 12. 12 aż się topi.
Ciągle palą się światła mijania i drogowe bez włączonego zapłonu i świateł.
Odpaliłem na kable znajomka i wymienilem żarówkę od pokrenteł nawiewu i temperatury no i coś sie porobiło jak zapaliłem postojówki.
chciałem zobaczyć czy dziala podświetlenie i zawołał mnie kumpel, że dym idzie spod maski.
Zaczeła mi sie palić instalacja lewej lampy.
Teraz cały czas świecą się lampy z przodu i nie ma zapłonu.
Do tego palÄ… siÄ™ bezpieczniki 1 i 12.
ProszÄ™ o pomoc.
Już prawie remont zrobiłem swojej beci.
'88 mojej beci i chodziła jak nóweczka.

318Albert - 2010-02-21, 19:06

Tu już żadne porady nie pomogą tylko trzeba wymienić wiązkę skoro ci się zapaliła. Szkoda że nie mieszkasz w moich okolicach to bym ci pomógł :/
maxmonty - 2010-02-21, 19:30

Czy to wina wiÄ…zki?
Jeśli wszystko działało
ona siÄ™ przepalila przy lampie.
tam jest dostęp i naprawa to nie problem.
Przed tym wszystkim miałem problem z 12 bezpiecznikiem i niedziałały lusterka.
Warto robić elektrykę. Droga to może być impreza?

318Albert - 2010-02-21, 19:35

Elektryka poważna sprawa jak się przypaliła trzeba przepatrzeć wszystkie kable w pobliżu, musisz mieć jakieś zwarcie skoro cały czas palą ci się lampy i palą się bezpieczniki
Marcin E-30 - 2010-02-21, 22:11

http://forum.beemka-klub....?t=3342&start=3 tu masz wykaz bezpieczników i teoretycznie szukaj przyczyny w tylnych światłach.A jak przypaliło się kawałek instalacji to można chociaż znajdź te kable które się popaliły i albo dosztukuj albo po izoluj bo może dalej tam być jakieś zwarcie sprawdź też czy masa jest ok i akumulator.Jak coś to wal na priv jak byś potrzebował pomocy bo widzę że z warszawy jesteś.
waldziu22 - 2010-02-21, 23:02

stacyjkę sprawdz, to druga rzecz zaraz po klamce uzywana w samochodzie... zdaje się ze ona wlasnie wlacza napiecie glowne....i od swiateł tez..
lysy174 - 2010-02-21, 23:38

waldziu22 napisa³/a:
stacyjkę sprawdz, to druga rzecz zaraz po klamce uzywana w samochodzie... zdaje się ze ona wlasnie wlacza napiecie glowne....i od swiateł tez..

Zgadzam sie z przedmowca. Do tego sprawdz jeszcze sam wlacznik swiatel bo moze to on rowniez robic jakies zwarcie.

waldziu22 - 2010-02-22, 18:52

W
waldziu22 napisa³/a:

w vw caddy podobny przypadek mialem włacznik kierunkow , mijania/ drogowe się palił i swiecily mijania na wyłaczonym zaplonie.. o dymie w srodku nie wspomnę...