BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Odświeżanie bmki na kolejne lata / choroba

Adamus - 2009-04-12, 00:53
Temat postu: Odświeżanie bmki na kolejne lata / choroba
Witam

Postanowiłem ostatecznie że smiegam moją bunią do 300tys.
Jako że jest to auto-hobby nie robie wiele km rocznie nie wiecej myśle jak 10tys przebiegu mam prawie 203 tys.Myśle ze zajmie mi to jeszcze kilka dobrych lat.
Myslalem o sprzedazy po 1-2 latach z możliwoscia wymiany na e46 natomiast stylistycznie lubie starsze auta i doszedlem do wniosku ze bardziej mi lezy e36 od e46 wiec nie bede zmieniać.auto z 91r z blachą jest super , myśle ze poza ta jedną poprawka na blotniku co byla przychaczona nie mam nic do poprawy , pewnie jeszcze z 2 lata spokoju.Nie potrafie zrozumieć jak auto z 91r może mieć idealna blache nie walona i bez korozji.

Chcialbym oddać do serwisu auto i odswieżyc je natomiast nie wiem co można tam odświeżać slyszalem że robia polerowanie kanalów glowicy,kolektora wydechowego , rozebrac i oczyscic silnik można ? Może troszke kucy wróci i bedzie ta swiadomość że czysciutko jest.Myslalem o tym co wyżej.
Mam tu na myśli elementy pod maską.Prosze o kilka rad co warto robic a czego nie.

Wlaśnie wymieniłem olej z 10w40 castrol na 10w40 maxlife valvoline tak sie ciesze chodz roznicy nie widze narazie :)
Kazda duperele która jest doszlifowana w tym aucie sprawia mi dużo radości.Auto stare nie duzo kosztuje a tak cholernie cieszy oko :D
Ostatnio mam akcje z myjnia potrafie w srodku nocy pojechać na myjnie od tak i zaczolem pod latarnia pastować auto przynajmniej 1-2 razy w tyg , pasta - woskowa nie polerską ;D
I tankuje też 98 chodz roznicy nie widze.

pabello - 2009-04-12, 10:07

komus tu się włączył pedantyzm :wink: ale jeżeli to jest w beemce to pucuj ją pucuj bo warto :]
masz ją zakonserwowaną? jak nie to ją zakonserwuj to napewno przedłuzy żywotnosc
pozdrawiam

MAJSU - 2009-04-12, 10:36

Drzwi i profile zamknięte pryśnij woskiem.
WNTcoupe - 2009-04-12, 10:42

raczej konserwacją do profili zamkniętycj :wink:
Adamus - 2009-04-12, 12:08

Czy na progi i zderzak bedzie mniej widoczny baranek valvoline tectyl szary czy czarny? Kolor to bardzo ciemny grafit.
Do profili zamknietych też zaraz zamowie srodek.

bono20002 - 2009-04-16, 09:04

:oops: tez mam akcje z myciem i woskowaniem... :oops:

a do profili zamkniętych polecam

http://allegro.pl/item594...ay_areozol.html

dlugirazydwa - 2009-04-16, 09:38

Do profili zamkniętych są specjalne środki. Np z app (polecam). Moim zdaniem nie ma co oszczędzać na tandetnych środkach tylko zrobić fest bo warto... :spoko: