| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
FELUNEK - Felgi duże a opony znacznie mniejsze
DjAquaz - 2009-02-20, 00:09 Temat postu: Felgi duże a opony znacznie mniejsze Witam .Chciałbym się dowiedzieć jak najlepiej dobrać felgi do opon.Częśto widze jak na tylnich kapciach mają znacznie węższe opony. Pytanie jak to zrobić i jaki stosunek do felgi. O ile węźsze i jaki profil najlepiej
MaRio-sKaTe - 2009-02-20, 07:24
Z tułu zazwyczaj daje się szerszą oponę, żeby (w RWD) była trakcja. Najczęściej przy wyborze felg tylne dwa kółka są po prostu szersze od przednich.
W podpisie widze, że masz 316i, więc nie szalej z szerokością opon, bo zrobi ci się muł. Co do doboru opon, to trzeba wziąść pod uwagę: obniżenie auta, szerokość felg, ET, czy chcesz normalne "naciągnięcie" opony, czy raczej coś a'la german.
DjAquaz - 2009-02-20, 14:52
No właśnie ala german ale nie wiem jak to bedzie.Wiem że trza się liczyć ze silnikiem. Chce obniżyć o 4cm na tyle i 6 na przodzie. Fele 17' przy czym chce takie założyć które będą wklęsłe w środku przy mocowaniu a obręcz wysunięta tak ok myślę o feldze gdzie odpowiednia opona będzie na max 245 a opona na np 215.Nie wiem czy dobrze myślę i dlatego proszę o pomoc
Miro - 2009-02-20, 18:47
| DjAquaz napisa³/a: | opona bÄ™dzie na max 245 a opona na np 215.Nie wiem czy dobrze myÅ›lÄ™ i dlatego proszÄ™ o pomoc |
316-tka z takimi nie ruszy....
|
|