BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - ZIMA 2008

BM 6 - 2008-11-22, 09:47
Temat postu: ZIMA 2008
U mnie zima!!! A jak u Was???

Dzisiejszy widok z mojego okna. Piękny, prawda?

slawo - 2008-11-22, 09:54

u mnie podobnie,wczoraj w nocy zaczelo sie od slizgawki - niezla droge mialem do domu po lodowisku ;)
dzis wali snieg...jak sie utrzyma....to bedzie frajda z jazdy ;)

MAJSU - 2008-11-22, 10:01

Oby szybko stopniało a ja już czekam na lato...
slawo - 2008-11-22, 10:04

MAJSU napisa³/a:

nie no daj troche polatac po sniegu ;)

grucha - 2008-11-22, 10:30

U mnie wczoraj zaczęło padać i do tej pory śnieżek leży :D A bunia na letnich oponach hyhy :)
slawo - 2008-11-22, 10:33

hehe mi tez sie nie chcialo zmieniac ;) dzis pewnie to zaloze bo w garazu dwa komplety leza i sie marnuja ;) a na letnich to niebezpiecznie
Belisama - 2008-11-22, 10:38

eee u nas taki sobie lekki śnieżek :)
grucha - 2008-11-22, 10:44

slawo napisa³/a:
hehe mi tez sie nie chcialo zmieniac ;) dzis pewnie to zaloze bo w garazu dwa komplety leza i sie marnuja ;) a na letnich to niebezpiecznie

eee tam fajnie się jeździ hyhy :D

MAJSU - 2008-11-22, 10:59

slawo napisa³/a:
MAJSU napisa³/a:

nie no daj troche polatac po sniegu ;)

A nie lepiej sobie polatac w 30 stopniach z otwartym dachem Emką ? :) Już chyba nie musisz czekac na śliski asfalt żeby boka złapac :wink:

slawo - 2008-11-22, 11:05

Majsu wszystko ma swoje uroki ;)
uwielbiam snieg ,lotnisko i zime...miasto tez troche hehe ;)
byle by bylo sporo sniegu i lekki mrozik ;)
zabawa na sniegu jest super,nie meczy auta...do tego lubie sprawdzac swoje mozliwosci na lotnisku przy sniegu - wiele mozna sie nauczyc

kamil.k - 2008-11-22, 11:06

mozecie nie wierzyc ale u mnie wczoraj spadło prawie 10 cm sniegu .klapy bagaznika nie moglem podniesc tyle go tam bylo :lol:

korki sie troche porobiły na miescie i ogólnie bylo widac ze wszyscy wolniej jada :D

Mlody - 2008-11-22, 11:33

U mnie jak na fotach :) ładnie mozna posmigac bokami :jupi:

foty robione 5 min temu :wink:

MAJSU - 2008-11-22, 11:33

kamil.k napisa³/a:
mozecie nie wierzyc ale u mnie wczoraj spadło prawie 10 cm sniegu .klapy bagaznika nie moglem podniesc tyle go tam bylo :lol:

Poproś w tym roku Mikołaja o karnet na siłownię :lol:

:wink:

fil - 2008-11-22, 11:56

holera jasna to mnie troche zaskoczylo.mam droge pilna za chwile a auto obute w zmeczone letnie 17''.simowki siedza na alu w piwnicy ale czasu brak...
tylmanek88 - 2008-11-22, 12:06

kurde u mnie wczoraj padalo konkretnie a teraz to jedynie brzeczyk w samochodzie przypomina o zimie... :P
Pietrek - 2008-11-22, 15:22

U mnie sporo śniegu spadło odrazu ludzie zaczeli się rozbijać samochodami :|
Jechałem na stacje z kumplem po drodze na osiedlu zakręt 90 stopni pod górkę i 2 auta na poboczu zakopane , jak wracaliśmy po 15 minutach stało już z 10 aut - kilka obitycch :)

Ja zamiast iść spać po nocce , poszedłem do garażu składać Ete żeby wyjechać na śnieg puki soli nie było :D

fil - 2008-11-22, 15:30

wrocilem ale to byl ostatni raz na letnich.prosta lekka gorka i swierzy snieg i korek za mna bo sie wloklem na trojce chyba 20kmh.masakra.dobrze ze slonce to jakos roztopilo pozniej i moglem wrocic do domu.o zabawie za kolkiem nawet nie bylo co myslec bo i tak non stop bokiem jednym lub drugim.nie polecam takich manewrow
center - 2008-11-22, 15:55

u mnie też sypie co jakiś czas ale nie zostaje zbyt wiele
rano byłem się przejechać kawałek też jeszcze na zimówkach to ASC co każdy zakręt się włączało :)
ale tylko jak wrzuce zimówki to będzie trzeba często wyłączać to cudo, co nie zmienia faktu że taką 5metrową kanapą bokami wchodzić w zakręty będzie dla mnie czymś nowym ;)
ale znając nasze zimy to jak nie pojadę w jedną z najbliższych nocy polatać, to będę musiał czekać do stycznia na śnieg, co z tego że zimno jak sucho...
a aktualnie u mnie wyglÄ…da tak,nic ambitnego:

Marzena - 2008-11-22, 18:16

Zima jest fajna ale przez tydzień w porywach do dwóch i to najlepiej w święta :wink:
cichecki0511 - 2008-11-22, 21:11

fil napisa³/a:
wrocilem ale to byl ostatni raz na letnich.prosta lekka gorka i swierzy snieg i korek za mna bo sie wloklem na trojce chyba 20kmh.masakra.dobrze ze slonce to jakos roztopilo pozniej i moglem wrocic do domu.o zabawie za kolkiem nawet nie bylo co myslec bo i tak non stop bokiem jednym lub drugim.nie polecam takich manewrow

Hehe, ja też jeszcze na letnich styranych oponach dzisiaj próbowałem - zaznaczam próbowałem :D się poruszać. Z parkingu pod Castoramą nie mogłem wyjechać po prostej drodze o zakrętach już nie wspominam nawet bo czy chciałem czy nie to i tak bokiem. Nie ma co, trzeba jak najszybciej zimówki kołować.

G-R-Z-E-Åš - 2008-11-22, 21:40

Patrze na te zdjęcia i tak fajnie jest u was a w Krakowie to tak bidnie tego śniegu jest :cry: myślałem że coś pośmigam po śniegu a tu nie mam po czym
BM 6 - 2008-11-22, 22:23

G-R-Z-E-Åš napisa³/a:
Patrze na te zdjęcia i tak fajnie jest u was a w Krakowie to tak bidnie tego śniegu jest :cry: myślałem że coś pośmigam po śniegu a tu nie mam po czym

Przyjedz do Radomia. Znowu pada.

Robsy-M-Technic - 2008-11-22, 22:49

W Lublinie teraz za oknem mega dużo śniegu :shock:
:mg: :jupi:

Kosa - 2008-11-22, 22:52

wroclaw/dzierżoniow pada od wieczorajest, juz z 10 cm, rano ustrzele jakas fotke;)
alexil - 2008-11-22, 23:01

W Krakowie teraz zaczęło konkretnie padać i baaardzo szybko przybywa. A jak w Rzeszowie mnie (nie tylko mnie) dziś zima złapała to nie mogłem wjechać na wiadukt :-)
mareks - 2008-11-22, 23:02

cichecki0511 napisa³/a:
fil napisa³/a:

Hehe, ja też jeszcze na letnich styranych oponach dzisiaj próbowałem - zaznaczam próbowałem :D się poruszać. Z parkingu pod Castoramą nie mogłem wyjechać po prostej drodze o zakrętach już nie wspominam nawet bo czy chciałem czy nie to i tak bokiem. Nie ma co, trzeba jak najszybciej zimówki kołować.

ja to nie wiem jak Wy jezdzicie. mi tam nie robi wiekszej roznicy letnie czy zimowki. na jednych i drugich mozna normalnie jezdzic. trzeba bylo pocwiczyc albo przypomniec sobie lekcje jazdy maluchem :lol:

528_driver - 2008-11-22, 23:06

Qwa zazdroszcze wam....dla mnie znow sniegu niestarczylo :(
wrona - 2008-11-23, 00:22

a u mnie w dzien padal snieg a teraz na jezdniach jest lodowisko i niestety z zabawy nici nic sie nie da na golym lodzie zrobic zupelny brak przyczepnosci, auto na zimowkach (nowych ) na 4 biegu przy 50 km/h gubilo mi trakcje przy delikatnym wcisnieciu gazu, przy 20 km/h w zakrecie jechalo na wprost...... Tym razem zero frajdy z jazdy......... ;/
ChriS - 2008-11-23, 09:38

U mnie napadało 15cm.

metaldaw - 2008-11-23, 16:40

ja tu śniegu nie widziałem tu od dwóch lat... a szkoda.........
tylmanek88 - 2008-11-23, 17:03

u mnie to ubogo, tak jak na zalaczonych fotkach:

blue - 2008-11-23, 17:29
Temat postu: Zima
U mnie takie tam cieple kluchy :P troche popadalo
Cypisek - 2008-11-23, 20:18

cichecki0511 - 2008-11-23, 20:48

mareks napisa³/a:
cichecki0511 napisa³/a:
fil napisa³/a:

ja to nie wiem jak Wy jezdzicie. mi tam nie robi wiekszej roznicy letnie czy zimowki. na jednych i drugich mozna normalnie jezdzic. trzeba bylo pocwiczyc albo przypomniec sobie lekcje jazdy maluchem :lol:

Nie widziałeś moich letnich tylnych opon :D do slicków im praktycznie już nic nie brakuje

kamil.k - 2008-11-27, 20:05

no i po zimie :mg:
mareks - 2008-11-27, 20:14

ja tam nie narzekalem. i tak jezdzilo mi sie jak po lodzie. cl'em 55 amg :D
NewOldTiMe - 2008-11-30, 20:00

haha ale smieszne Mareczku :) buja sie merolcem i udaje ze kolegow nie poznaje :beer:
dzis merolec jutro veyron : )