| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Pomiar osiągów katalogowych w BMW
Łukasz - 2008-10-02, 12:10 Temat postu: Pomiar osiągów katalogowych w BMW CZy ktoś ma informacje w jaki sposób robi się pomiary czasu przyspieszenia np.do 100km/h nowych samochodów BMW? Wg. mnie bierze się auto - kierowca + pasażer i pełny bak.
Spotkałem się - z moim zdaniem bzdurnym - twierdzeniem, że robi się to przy pełnym dopuszczalnym obciążeniu auta.
dzięki za info.
maaaad - 2008-10-02, 12:31
Kurcze, gdzieś na stronie BMW kiedyś wyczytałem informację, iż testy dynamiczne wykonuje się w zestawie kierowca+70 kg balast+ pół zbiornika paliwa. Coś w tym stylu, ale nie jestem pewien, czy dobrze zapamiętałem. Jak znajdę to podam.
Prostuję - na stronie BMW znalazłem to:
| Cytat: | | Leergewicht: Im angegebenen Wert sind 90% Tankfüllung sowie 68 kg für den Fahrer und 7 kg für Gepäck berücksichtigt. Das Leergewicht gilt für Fahrzeuge in serienmäßiger Ausstattung. Sonderausstattungen können diesen Wert erhöhen |
Czyli wg BMW auto niezaładowane to takie, gdzie przyjmuje się 67 kg dla kierowcy, zbiornik zalany w 90% i 7 kg balastu. Być może w takich warunkach przeprowadzane są pomiary.
Łukasz - 2008-10-02, 13:03
tak też myślałem, że stosują dość minimalne obciążenie, aby osiągi były jak najlepsze
cichecki0511 - 2008-10-02, 20:12
A ja byłem właśnie przekonany że robi się to z max dopuszczalnym obciążeniem - ale teraz to już nie wiem
wrona - 2008-10-02, 22:54
| Łukasz napisa/a: | | tak też myślałem, że stosują dość minimalne obciążenie, aby osiągi były jak najlepsze |
e tam dosc minimalne jak by tak bylo to za kierownica siedzialby lukas a w zborniku byloby 2 litry wachy
MARAS - 2008-10-03, 17:30
| wrona napisa/a: | | Łukasz napisa/a: | | tak też myślałem, że stosują dość minimalne obciążenie, aby osiągi były jak najlepsze |
e tam dosc minimalne jak by tak bylo to za kierownica siedzialby lukas a w zborniku byloby 2 litry wachy |
...no jasne.....a ja cały czas myślałem że auto jest za słąbe wrona teraz wiem dlaczego lukas zawsze jest zwycięzcą... musze zrzucić jakieś 40kg albo lukas startuje z dodatkowym balastem i ważymy auta przed konkurencją....
...a tak na poważnie to jest chyba auto plus kierowca plus pełen bak paliwa tak jak masa auta gotowego do drogi.
wrona - 2008-10-03, 17:37
| MARAS napisa/a: | | wrona napisa/a: | | Łukasz napisa/a: | | tak też myślałem, że stosują dość minimalne obciążenie, aby osiągi były jak najlepsze |
e tam dosc minimalne jak by tak bylo to za kierownica siedzialby lukas a w zborniku byloby 2 litry wachy |
...no jasne.....a ja cały czas myślałem że auto jest za słąbe wrona teraz wiem dlaczego lukas zawsze jest zwycięzcą... musze zrzucić jakieś 40kg albo lukas startuje z dodatkowym balastem i ważymy auta przed konkurencją....
...a tak na poważnie to jest chyba auto plus kierowca plus pełen bak paliwa tak jak masa auta gotowego do drogi. |
widzisz ja juz schudlem do 60 kg i wraz w borsku nie dalem rady
Łukasz - 2008-10-03, 19:49
miało być poważnie chłopaki
LUKAS - 2008-10-03, 23:16
| wrona napisa/a: | widzisz ja juz schudlem do 60 kg i wraz w borsku nie dalem rady |
do 60 ...
ja ważę 60kg
A pomiar ydaje mi się że jest dokonany przy masie własnej i tylko kierowcy na pokladzie , ilosc paliwa ... temat tadu
slawo - 2008-10-03, 23:17
gdzies czytalem ze to jest okolo 30litrow,nie pamietam czy w bmw
|
|