| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - do włascicieli M10B18 2BE
RAV - 2004-12-07, 22:24 Temat postu: do włascicieli M10B18 2BE czy mógłby mi ktos sprawdzic wypinajac z gazniczka 1 lub 2 wtyczke i opisac co sie dzieje lub która kostka jest do czego bardzo wazne niestety schematy nic mi nie mówia
Anonymous - 2004-12-11, 18:44
O jaką ci chodzi wtyczke , ja mam gażnik Pierburg 2BE.W wolnym czasie chętnie sprawdze.
Anonymous - 2004-12-11, 18:49
O jaką ci chodzi wtyczke , ja mam gażnik Pierburg 2BE.W wolnym czasie chętnie sprawdze.
RAV - 2004-12-11, 19:14
sa 2 wtyczki przy gazniku jedna jest 2 pinowa druga 3 pinowa znajduja sie pod puszka filtra patrzac z boku od strony przodu auta napewno znajdziesz
Anonymous - 2004-12-11, 20:29
A już wiem o jakie ci wtyczki chodzi.Jedna jest od czujnika położenia przepustnicy (3 pinowa mniejsza),a druga od automatycznego urządzenia rozruchowego(2 piny) tzn. odpowiada ona za przysłonę tą co patrzysz na gażnik z góry to ją widać zasłania jeden wlot do gażnika np. przy odpalaniu zimnego silnika itp.Po odłączeniu tej wtyczki od przesłony tej to niewiem może silnik ci gorzej bedzie palił jak jest zimny albo coś takiego, niewiem dokładnie a ten od położenia przepustnicy to niemam pojęcia może on wysyła jakieś informacje do tego komputerka co jest za schowkiem zobacze na odpalonym silniku co sie bedzie działo .Pozdro
|
|