BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - COS CIEKNIE :( (nie wiem co to, help)

mocry - 2004-12-07, 12:14
Temat postu: COS CIEKNIE :( (nie wiem co to, help)
Witam. Mam problem :( Przyjechalem teraz do domu i wiedze, ze z pod auta cos kapie :( (( nie wiem co to jest bo nie mam pojecia o mechanice. Dlatego prosze Was o pomoc, powiedzcie mi co to jest. Paliwo ? :( :(:( Zamieszczam zdjecia ponizej.

[/list]

Marcin - 2004-12-07, 12:25

Paliwo albo plyn hamulcowy. Powinienes poznac po zapachu.
mocry - 2004-12-07, 12:33

Niestety czuc paliwem :( co teraz z tym robic ? i jakie mnie koszta czekaja ? :( :( :(
korzuch - 2004-12-07, 13:08

yo
A to nie wybuchnie jak ktos ci peta rzuci pod autko?? :shock:
pozdro

loko - 2004-12-07, 13:11

musisz wjechac na kanal i dokladnie oczyscic to miejsce i sprawdzic z czego cieknie... byc moze bedziesz mial do wymiany przewod paliwowy... co powinno sie zamknac w 100zl..
center - 2004-12-07, 13:31

moze Ci sie cos przetarlo, albo o-ring puscil ze starosci...ale polozyc sie musisz tak czy owak...
RafaƂ - 2004-12-07, 13:32

mozna tez po partyzancku
przeciac cieknaca rurke metalowa,
wapchnac na nia kawalek wezyka gumowego,scisnac cybantami i na jakis czas starczy !

mocry - 2004-12-07, 14:35

Cytat:
A to nie wybuchnie jak ktos ci peta rzuci pod autko??

Tego sie najbardziej obawialem bo fura pod blokiem stoi. Jakiemus malolatwoi cos do lba strzeli i moja niunia zamienila by sie w prom kosmiczny :wink: Sprawa wyglada tak, ze oddalem ja juz do znajomego mechaniora. Cieknie z tego weza od paliwa, mechanik powiedzial, ze mi zrobi jakos ta cala srodkowa czesc tego weza. Mam nadzieje, ze po tym zabiegu bedzie juz ok. A to 100zl to cena za nowy przewod? Orientuje sie ktos ile by kosztowala nowka?

mocry - 2004-12-08, 20:40

Witam. Gablote mam juz zrobiona 8) Mechanior zastapil stary przewod (wygladal okropnie :shock: ) nowym, ktory jest chyba do... Lublina :lol: cos tam pokombinowal i jest git. Powiedzial tez, ze takie cos powinno dluugoo wytrzymac. Koszt niewielki, bo nowy przewod kosztowal 40 zeta. Takze sprawa zakonczona a ja jestem hepi - przynajmniej do czasu az znowu sie cos zd***cy :wink:

Bardzo wszystkim dziekuje za szybka reakcje na moje pytakno, no i za informacje jakie od Was otrzymalem :mrgreen: Pozdrawiam