| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Piłka nożna - po co wogule jest cos takiego jak spalony
Pawel735 - 2008-06-16, 23:30 Temat postu: Piłka nożna - po co wogule jest cos takiego jak spalony Czy ktos moglby mi wytłumaczyc po co wogule istnieje ten spalony ? Piłka nożna to gra, jak znajdziesz sie na dobrej pozycji to lecisz i sadzisz brame.Niewazne gdzie jestes - wazne abys był w dobrym miejscu o wlasciwej porze wiec po co ten cały szum ze spalonym. Na co to komu potrzebne i co to wogule daje.
urbi - 2008-06-16, 23:46
cholera wie moze o to chodzi ze jarali przed meczem i czasami dla jaj jest spalony ?
Bagor - 2008-06-17, 01:26
A po co w ogóle jest piłka nożna? Lata 22 głupoli za piłką i co to daje?
kamil.k - 2008-06-17, 01:52
Bagor, chyba nie grałes nigdy w piłke albo ci nie szło ja póki co wole sam grać niż patrzeć jak nasza reprezentacja sie osmiesza
Bagor - 2008-06-17, 03:09
| kamil.k napisa³/a: | Bagor, chyba nie graÅ‚es nigdy w piÅ‚ke albo ci nie szÅ‚o ja póki co wole sam grać niż patrzeć jak nasza reprezentacja sie osmiesza |
Grało się, grało Chodzi mi o piłkę nożną na "światowym" poziomie. Nie ma chyba nic prostszego niż biegać za piłką i zgarniać za to ogromną kasę. Spora grupa piłkarzy nie potrafi nawet sklecić jednego zdania... Niektórych to może interesuje, ale mnie nie jarają ustawiane mecze. Piłka nożna to jedna wielka korupcja. Jest wiele bardziej pożytecznych i ciekawszych zajęć.
Ot zabawa dla "kiboli"
Kosa - 2008-06-17, 07:45
spalony jest po to zeby Smolarek wiedzial pod ktora stac bramka, jak sedzia na niego nie gwizdze to znaczy ze stoi pod niewlasciwa
Belisama - 2008-06-17, 09:14
Gdyby nie było spalonych piłka nożna wyglądałaby jak Tenis
| Bagor napisa³/a: | | GraÅ‚o siÄ™, graÅ‚o Chodzi mi o piÅ‚kÄ™ nożnÄ… na "Å›wiatowym" poziomie. | Normalnie Pele
| Bagor napisa³/a: | | Nie ma chyba nic prostszego niż biegać za piÅ‚kÄ… i zgarniać za to ogromnÄ… kasÄ™. | Jest wiele prostszych rzeczy np. komentowanie bez wiedzy na temat
| Bagor napisa³/a: | PiÅ‚ka nożna to jedna wielka korupcja. Jest wiele bardziej pożytecznych i ciekawszych zajęć.
Ot zabawa dla "kiboli" | Jeden ogląda mecze inny łowi ryby. Naszczęście proporcją są właściwe
wrona - 2008-06-17, 09:21
| Belisama napisa³/a: | Naszczęście proporcjÄ… sÄ… wÅ‚aÅ›ciwe |
oczywiscie dla ryb
casus maximus - 2008-06-17, 09:50
O "spalonym":
http://pl.wikipedia.org/w...2ka_no%C5%BCna)
nokerman - 2008-06-17, 10:15
Fair Play
Pawel735 - 2008-06-17, 11:04
Głupi jest to przepis moim zdaniem. O to chodzi w piłce zeby umiec sie ustawic tam gdzie po odebraniu piłki jest najwieksza szansa na strzelenie gola, a ze zawodnicy z druzyny przeciwnej nie pilnują gracza (będącego na spalonym) który ma szanse po dostaniu piłki na sytuacje sam na sam z bramkarzem to już ich problem.
metaldaw - 2008-06-17, 16:48
| Pawel735 napisa³/a: | | GÅ‚upi jest to przepis moim zdaniem. O to chodzi w piÅ‚ce zeby umiec sie ustawic tam gdzie po odebraniu piÅ‚ki jest najwieksza szansa na strzelenie gola, a ze zawodnicy z druzyny przeciwnej nie pilnujÄ… gracza (bÄ™dÄ…cego na spalonym) który ma szanse po dostaniu piÅ‚ki na sytuacje sam na sam z bramkarzem to już ich problem. |
gdyby tego przepisu nie było to kilku zawodników cały mecz stałoby na polu karnym przeciwnika, a przy nich z kolai stało by kilku obrońców - w dalszej ewolucji tej taktyki wymarli by pomocnicy a bramkarz byłby podstawowym rozgrywającym podającym na pole karne przeciwnika. bez spalonych gra to długie podania i walki na polach karnych... inne rzeczy straciłyby sens
jaqub - 2008-06-17, 17:51
| metaldaw napisa³/a: | Pawel735 napisaÅ‚/a:
Głupi jest to przepis moim zdaniem. O to chodzi w piłce zeby umiec sie ustawic tam gdzie po odebraniu piłki jest najwieksza szansa na strzelenie gola, a ze zawodnicy z druzyny przeciwnej nie pilnują gracza (będącego na spalonym) który ma szanse po dostaniu piłki na sytuacje sam na sam z bramkarzem to już ich problem.
gdyby tego przepisu nie było to kilku zawodników cały mecz stałoby na polu karnym przeciwnika, a przy nich z kolai stało by kilku obrońców - w dalszej ewolucji tej taktyki wymarli by pomocnicy a bramkarz byłby podstawowym rozgrywającym podającym na pole karne przeciwnika. bez spalonych gra to długie podania i walki na polach karnych... inne rzeczy straciłyby sens |
hehehe... to troche jak w quake'u lub innych strzelankach w trybie multiplayer.... najlatwiej sie zakamuflowac i walic jak ktos podbiegnie prosto w plecy chyba wszyscy wiedza jak sie nazywa takich graczy
marcinek_89 - 2008-06-17, 20:32
Spalone byłyby sprawiedliwe gdy na meczach zaczęli używać zapisu cyfrowego do sprawdzenie czy był spalony czy nie.
metaldaw - 2008-06-18, 06:28
| marcinek_89 napisa³/a: | Spalone byÅ‚yby sprawiedliwe gdy na meczach zaczÄ™li używać zapisu cyfrowego do sprawdzenie czy byÅ‚ spalony czy nie. | w sumie to caÅ‚y mecz powinien być nadzorowany przez sÄ™dziów obserwujÄ…cych monitory a nie jednego zabieganego kolesia...
casus maximus - 2008-06-18, 09:53
Ale wtedy nie byłoby takiej dramaturgii...
center - 2008-06-18, 11:55
kamperzy
właśnie dla mnie jest to troche debilizmem, skoro wprowadzili w tylu dyscyplinach sportowych kamery i kompy do oceniania tego co się wydarzyło to czemu nie w piłce nożnej?
jak w tenisie, można parę razy w meczu sprawdzić czy piłka nie była outowa i nie ma problemu
tak ciężko puścić akcję do końca a dopiero po niej ewentualnie decydować o tym czy bramka ma się liczyć czy nie bo był spalony?
przecież to kwestia kilku sekund, a tyle złych decyzji i złej oceny dawno nie widzieliśmy, wszystko przez to że wprowadzili te analizy komputerowe
co chwila wytykają że nie było spalonego, ale nie dziwne to tylko ludzie
dlatego wole w piłe grać na PS2, tam mam 100% pewności o spalonym
co do korupcji: op co kupować piłkarzy jak można kupić sędziów, rynek transferowy w polsce jest dla mnie debilizmem
GHOSTFACE318 - 2008-06-18, 22:08
GUMA W BAWARCE WIDAC CZY JEST SPALONA, A W PIłCE NOZNEJ TO GMATWANINA
SZKODA TO OGLÄ…DAC
|
|