| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Pare pytan odnosnie zakupu E34 520 24v
gtszudi - 2008-06-12, 15:04 Temat postu: Pare pytan odnosnie zakupu E34 520 24v Witam.
Otoz przegladalem ostatnio allegro , i natknalem sie na BMW E34 520 24v z sekwencyjnym gazem , pojechalem ja zobaczyc , no i coz , opisze wam ten samochod , a wy mi powiedzcie prosze , czy warto go wziasc.
http://www.moto.allegro.p..._24v_tanio.html - link do aukcji
Wiec wymienie nastepujace usterki :
- silnik nierowno chodzi na benzynie , przerywa , obroty faluja , ma problem zeby sie wkrecic powyzej 4,5 tys obr
- na gazie jest lepiej , ale problem 4,5 obr dalej zostaje , obroty ma ok 600-700
- po nacisnieciu na tyl nadwozia , probie bujniecia nim , slychac szorowanie , myslalem ze to moze szczeki sie zapiekly , bo samochod stal przez pare miesiecy nie uzywany
- nie ma swiatla podswietlenia wnetrza , i gdy sie je chce wlaczyc to swieca sie kierunkowskazy
- no i oczywiscie ma peknieta przednia szybe , ale to jest maly koszt
Wymieniona byla w niej pompa paliwa , 3 cewki , i to chyba wszystko.
Prosze o szybkie odpowiedzi poniewaz zalezy mi na czasie.
Dodam ze chce zamienic swojego Golfa 3 za ta BMW , moj Golf tez petarda nie jest a kupilem go za 3000.
Pozdrawiam
fileo - 2008-06-12, 17:40
Cena adekwatna do roku i stanu technicznego. Jednym słowem - SKARBONKA . Z daleka. Są ładne 525 w Gdyni za około 6-7 koła
jaqub - 2008-06-12, 18:44
nawet na czesci bym jej nie wzial... jak nie chodzi na benzynie to na gazie bedzie jeszcze gorzej...
Melis - 2008-06-13, 14:52
kupisz taką a potem bedzie ze BMW to bedziesz miał wydatki...
Uzbieraj z 4-5 tys, sprzedaj golfa i kupisz naprawde ładna e34 za takie pieniadze.
Odradzam zakup e34 za takie pieniadze...
jaqub ma racje... nawet na czesci sie nie opyla.
Pozdro
MARAS - 2008-06-14, 20:54
Nie chcę być niemiły ale masz słąbe pojęcie o samochodach daruj ja sobie bo to śmietnik na pierwszej focie widac brakujące elementy popękane szkła reflektoróe pęknieta szyba jak piszczy zawieszenie to do roboty nierówno silnik pracuje to te wydatki a jak nie potrafisz grzebać przy aucie to mechanicy skóre z ciebie zedrą w warsztatach... kupisz za 3500 a włożysz 5000 by jeżdziła ... Ja odradzam jak chcesz bardzo skarbonkę to sprzedam ci moje e34
gtszudi - 2008-06-14, 20:55
chodzi o to ze chce Golfa zamienic , a sprzedawca tej bmw jest chetny na zamiane
MARAS - 2008-06-14, 20:58
No chyba że golfina jest w gorszym stanie niż ta beemka
gtszudi - 2008-06-15, 09:38
| MARAS napisa³/a: | | Nie chcÄ™ być niemiÅ‚y ale masz słąbe pojÄ™cie o samochodach daruj ja sobie bo to Å›mietnik |
Dlaczego sadzisz ze mam slabe pojecie ? Utworzylem ten temat z tego wzgledu , bo chcialem sie zapytac czy warto , a nie czy mam pojecie na temat mechaniki , a jesli chcesz juz o mechanice pogadac , to wstap do mnie do pracy do serwisu BMG Goworowski.
Gosciu mowil ze jest walniety przeplywomierz , normalne ze nie bedzie chodzic normalnie na benzynie , na gazie nie potrzebna jest przeplywka , odpala normalnie na benzynie ale obroty faluja i przerywa , na gazie jest lepiej lecz obroty sa mniejsze , i tyle , normalka jest ze przeplywki padaja od strzalow.
ChriS - 2008-06-15, 09:55
| gtszudi napisa³/a: | | Utworzylem ten temat z tego wzgledu , bo chcialem sie zapytac czy warto |
Więc już wiesz ,że nie warto.
Sekwencja i strzały? to dobry fachowiec zakładał
A pęknięta przednia szyba to wcale nie drobiazg,bo tak sama sobie nie pękła-pewnie po wypadku karoseria kiepsko naprawiona.
Naprawdę lepiej kupić lepszą 5 za 6 tys.zł niż za 3 tys. i potem wydać na naprawy drugie tyle.
gtszudi - 2008-06-15, 09:57
no mnie to wlasnie dziwi ze sekwencja i po strzale siadla przeplywka. szyba jest peknieta , bo byla laska sprzedawcy zajela sie tym samochodem , ma tez pare rys od kluczy , a wszystko jest jej dzielem.
jaqub - 2008-06-15, 19:16
| gtszudi napisa³/a: | | na gazie nie potrzebna jest przeplywka , |
skoro przeplywka nie jest potrzebna w M50 na gazie to powiem WIECEJ kol tez nie trzeba...
| gtszudi napisa³/a: | | na gazie jest lepiej lecz obroty sa mniejsze , i tyle , normalka jest ze przeplywki padaja od strzalow. |
| gtszudi napisa³/a: | | no mnie to wlasnie dziwi ze sekwencja i po strzale siadla przeplywka. |
widziales ta sekwencje?
a skoro to taki biznes to sie zamieniaj
gtszudi - 2008-06-16, 10:40
instalacje widzialem , ale ze specem od gazu nie jestem to sie nie wypowiadam na ten temat , mialem kadetta 2.0 8v na gazie , mial walniety przeplywomierz , na gazie chodzil , a na benzynie tylko jak mialem wcisniety gaz , inaczej silnik gasl , zreszta w mojej BMW E34 535i tak samo bylo , przeplywka byla walnieta , i na benzynie nie odpalal a jesli juz to tylko jak sie go na obrotach trzymalo.
jaqub - 2008-06-16, 12:29
gtszudi, otoz chodzi o TO ze jesli M50 ma jezdzic na LPG bezobslugowo, bezproblemowo itp to najpierw musi byc igla na benzynie... wszystko musi byc sprawne (zadnych bledow na komputerze). @@-czywiscie ze bez przeplywki da sie odpalic, ba nawet przemieszczac sie ale zawsze beda problemy a to strzaly a to zamulenie, wieksze spalanie itp... poza tym z tego co pisales to wnioskuje ze auto nie mialo sekwencji a conajwyzej II gen jak nie srubke...
MARAS - 2008-06-21, 00:22
| gtszudi napisa³/a: | | MARAS napisa³/a: | | Nie chcÄ™ być niemiÅ‚y ale masz słąbe pojÄ™cie o samochodach daruj ja sobie bo to Å›mietnik |
Dlaczego sadzisz ze mam slabe pojecie ? Utworzylem ten temat z tego wzgledu , bo chcialem sie zapytac czy warto , a nie czy mam pojecie na temat mechaniki , a jesli chcesz juz o mechanice pogadac , to wstap do mnie do pracy do serwisu BMG Goworowski. |
...a po tym wnioskuje co sam napisałes zadajesz pytania o laickim zabarwieniu. Skoro pracujesz w serwisie BMG Goworowski ( brzmi dumnie) jako mechanik to powinieneś sam ocenic stan auta jak i jego kondycje... no tak ale pewnie wy tam tylko diagnostyka komputerową się zajmujecie i skoro komputer nie pokazuje błędów to znaczy że wszystko jest w porzadku a że auto muli cóż to tylko 220D w automacie... niestety był uszkodzony przepływomierz wiec co do BMG Goworowski wybacz nie wiem jak pracujecie, może słabo wam płacą... albo wam się nie chce a może macie słabe pojęcie o mechanice, pracuję nie opodal i jakoś zbytniego ruchu i tłoku klientów u was nie widać, może merce się mniej psuja albo są bezobsługowe...
gtszudi - 2008-06-21, 05:38
BMW a Mercedes maja zupelnie inne rozwiazania , nawet chociazby z tego wzgledu ze w Mercu czesciej spotkasz diesla niz benzyne , ta BMW jest na gazie , dlatego utworzylem taki temat , i nie ze slabe pojecie o mechanice , bo pozory myla , a z tego wzgledu , ze napisalem wprost co ten samochod boli , i chcialem abyscie sie wypowiedzieli czy warto , pare osob napisalo ze nie , i o to mi chodzilo , a nie czy samochod jest gdzies jebniety , napisalem o przeplywce bo macie wiecej doswiadczenia z gazem i BMW niz ja , co z tego ze wjedzie do mnie gosciu na podnosnik , sprawdze zawieche , czy nie zgnity od spodu , czy nie bedzie widac czy byl bity , skoro nie mam kompa do BMW , i nie mam jak stwierdzic co jest padniete w silniku , dlatego TEMAT UTWORZYLEM ABY ZAPYTAC CZY WARTO. dlatego zupelnie nie rozumiem Twojej wypowiedzi , bo nie znasz mnie osobiscie i nie wiesz jakie mam pojecie o mechanice , a jesli chcesz o niej pogadac to moge Ci zaprezentowac moja mala zabawke ktora sam zrobilem i po ktorej bys sie nie spodziewal ze moze sie wyrozniac z tlumu osiagami.
MARAS - 2008-06-21, 20:21
a jakie są różnice w zasadzie działania przepływomierza bmw mercedesa opla fiata czy innego samochodu... cel jest ten sam tylko obudowa inna.
Nie potrzeba do tego specjalistycznych narzędzi wystarczy multimetr
bez pomiaru ciśnienia nic nie wywnioskujesz o kondycji motoru
a do tego potrzebny jest manometr a nie komputer, nie powie ci on jaki jest olej czy wali benzyna czy w chłodnicy nie mam majonezu czy kapie z miski olejowaej czy skrzyni...
jednak niektórym magikom w serwisie bez kompa ani rusz... gdyby mogli to by olej wymieniali przy jego użyciu już nieraz się przekonałem że taka diagnostyka czasami do niczego nie prowadzi błedów nie ma a jak feler był tak jest.
a skoro auto byłes ogladałeś to znając wartoś auta dobrze utrzymanego a auta w stanie jaki opisałeś i cenie to powinieneś sam sobie odpowiedzieć na pytanie Czy warto może warto tylko czy koszta są tego warte ... samochód z gazem dla innych jest wartościowy ze wzglęu na chwilowe oszczędnosci dla innych jest bezwartościowy i omijają auta z gazem jako że skoro oszczędzali na paliwie to oszczędzali napewno na oleju wymianach cześci myciu woskowaniu i innych materiałach eksploatacyjnych...
wiec nie bełkocz mi tu tonem obrażonego kierownika servisu... bo nie wiesz nic na temat bmw, to samochód jak każdy ma cztery koła bude i silnik zasada działania jest prosta ma jechać tylko rozwiązania techniczne są inne ale skoro ograniczyłes się tylko do mercedesów, a to że sobie auto sam zbudowałeś i pewnie jesteś demonem prędkości w okolicy... weź daruj sobie i pamietaj zawsze znajdzie się ktoś szybszy i mocniejszy od ciebie na drodze.
żałuje że wogóle zabrałem głos pozdro.
jaqub - 2008-06-21, 22:09
| MARAS napisa³/a: | | samochód z gazem dla innych jest wartoÅ›ciowy ze wzglÄ™u na chwilowe oszczÄ™dnosci dla innych jest bezwartoÅ›ciowy i omijajÄ… auta z gazem jako że skoro oszczÄ™dzali na paliwie to oszczÄ™dzali napewno na oleju wymianach czeÅ›ci myciu woskowaniu i innych materiaÅ‚ach eksploatacyjnych... |
niestety najczesciej tak jest u NAS... ze ktos kupuje auto z lpg zeby taniej polatac i nie inwestowac... jak cos sie zaczyna dziac to sprzedaje i kupuje kolejne truchlo...
gtszudi - 2008-06-21, 22:17
MARAS , ty chyba nie pojmujesz o czym wogole jest gadane , TEMAT UTWORZYLEM TYLKO PO TO ABY CHLOPAKI MOGLI SIE WYPOWIEDZIEC CZY WARTO , PONIEWAZ ORIENTUJA SIE W TEMACIE JAK NP : z czesciami , robota , dlatego nie madruj sie tutaj , bo pokazujesz tylko swoje cwaniactwo ta gadka , zobacz na pierwsze odpowiedzi : NIE WARTO , SKARBONKA , i to jest normalna odpowiedz , a nie Twoje "durne gadki" , i to wlasnie ty robisz tutaj za wkurzonego kierownika serwisu , ja chlopakom podrzucilem temat na ktory mieli dac swoje zdanie , i zrozum to w koncu. ja nie uwazam sie za nie wiadomo kogo , ale widze ze ty masz o sobie bardzo wysokie mniemanie , a jesli w Twoim przypadku czytanie ze zrozumieniem jest trudne to nie nabijaj OT. jaqub dobrze napisal , bo faktycznie , jak sie rozejrzalem na allegro na ceny E34 to bez sekwencji sa wiele drozsze niz ta , a tutaj samochod facet chce sprzedac za cene instalacji praktycznie , wiec cos jest nie halo z tym samochodem , chlopaki napisali ze NIE WARTO , i odpuscilem sobie temat , a ty MARAS dalej ciagniesz go bez sensu tymi OT.
ChriS - 2008-06-22, 08:58
Wystarczy,bo zaczynacie skakać sobie do oczu
Gtszudi nie unoś się tak ,trochę krytyki jeszcze nikomu nie zaszkodziło.
Zamykam temat.
|
|