BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Układ wtryskowy L-jetronic- pomocy

kazik - 2004-12-05, 19:39
Temat postu: Układ wtryskowy L-jetronic- pomocy
Mam mały problem -auto na bęzynie strasznie mi się muli, natomiast na gazie chodzi bez zażutów.Wymieniłem już pompe paliwa,przepływkę,wtryski,regulator ciśnienia,ustawiłem zawory i zapłon.Dalej to samo.Do sprawdzenia mikser i antywybuch był ściągnięty więc nie jest to wina zweżki w dolocie.Jak ktoś ma jakieś rady to chętnie wyslucham bo ja już straciłem do tego auta nerwy.
Silnik m20b20 na wtrysku L-jetronik.

Anonymous - 2004-12-06, 09:49

na jakies 70% cos nie tak z instalacja gazowa moze cos jest zle podpiete (z drugiej strony te silniki nie lubia gazu i moze walna foche) najlepiej odlacz instalacje i wtedy sprawdz jak chodzi
sarna1 - 2004-12-06, 09:58

e tam nie lubia - jak dobrze podlaczone to wszystko lubi,,,

kazik - sprawdz cisnienie na listwie wtryskiwaczy, najlepiej tez jakbys sie podpial pod jakiegos kompa serwisowego i zobaczyl bledy, autko od poczatku mulilo po zalozeniu gazu czy zaczelo sie to dziac od jakiegs czasu ??

kazik - 2004-12-06, 15:43

Z tego co wiem to to auto gupieje na bęzynie już z 2 lata i jestem już chyba z 20 osobą ktura się z nim męczy.Ciśnienie na listwie sprawdzałem-wyszlo 3 atmosfery.Do kompa niemam gdzie się podpiąć-wszyscy mechanicy na okolice znają już to auto i każdy ma go już dośc(nawet serwis BMW w częstochowie się przeżegnał).
Silnik na 100% jest ok(miesiąc temu go kolesiowi remątowałem).
Może ma ktoś jeszcze jakiś inny pomysł :?:
Niechce mi się wyciagać całej instalacji i jej sprawdzać(zostawie to sobie na koniec jak nic nie wymyśle ani nie znajde pomocy)
Jutro myśle szczarować jeszcze komp i wlącznik przepustnicy i to sprawdzić.Szkoda że moja fura jest teraz 300km odemnie i będe ja miał dopiero w sobotę(mam tekie samo auto więc poprostu zamienial bym cześci i sprawdzał co padło)
Jak ma ktoś jakikolwiek pomysł to naprawdę chętnie wysłucham i będe bardzo wdzięczny bo ja już nawet niewiem co mam w tym aucie jeszcze sprawdzić :( .

Anonymous - 2004-12-06, 15:52

sprawdz czujniki temperatury cieczy i czujnik oleju
czujnik polozenia przepustnicy
zawor dodatkowego powietrza (woskowy?) ten pod kolektorem - grzany woda
jaki to silnik? 2.0? cisnienie na listwie powinno byc 2.5 bara, no chyba ze to jakas wsciekla tuning-eta

kazik - 2004-12-06, 16:13

silnik m20b20 L-jetronic
Czujnik temperatuty-o tym nie pomyślałem.Sprawdze jutro odrazu jak będe sprawdzał czujnik przepustnicy.Dzięki :D może to będzie to.
Czujnik oleju? :?: Nie kumam co ma do tego czujnik oleju?
JiM pewny jesteś co do tego 2,5 bo ja znalazłem w książce że L jetronic powinien mieć 3 i tyle mam też w swoim sprzecie(ten z kturym się użeram jest kumpla).
Zawór powietrza dodatkowego jest podgrzewany wodą i oczywiście że jest padnęty(w sumie to jeszcze nie widziałem dobrego-sam do swojej potrzebuje i nie umiem znaleść dobrego)Ale rozwiazałem ten problem wstawiąjąc w to miejsce śrube od gazu(jak silnik się zagrzeje to ja zakręcam i po sprawie)

kazik - 2004-12-07, 20:33

Ok.Fura chodzi :D .Winny był przewód dochodzący do przepływki(raz mial przejście a jak nim znowu poruszyłem to nie miał).Przez ten je*any przewód szlak traił dobrą przepływkę :( .
Dzięki wszystkim za rady :)
Można zamykać. :)