BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - problem ze sprzegłem albo dyfrem pomocy!!!

Anonymous - 2004-12-02, 08:46
Temat postu: problem ze sprzegłem albo dyfrem pomocy!!!
Poszukałem i juz wiem co mi tłucze w silniku dżwigienki do wymiany
dzieki za pomoc , ale mam ten problem z tym szarpaniem i dławieniem wiec jeszcze raz opisuje moje auto i prosze orade.

Mam e-30 318i m40 r 1988 z lpg firmy brc
Przy wkrecaniu na wyrzsze obroty i zmianie biegu na 2 i pokolej na nastepne biegi przy wysokich obrotach silnik mi sie dlawi,a zwlaszcza przy ruszaniu z piskiem jeśli to mozna nazwac piskiem bo kolo moze z raz sie obróci w miejscu to samo jest na gazie , silnik bierze z 1,5 litra oleju na 10tys/km, most wyje coraz bardziej,luzów na półosiach niezauważyłem, koła 15" 195/65 mało bierznika normalne opony rzadne sliki , auto kupiłem w czerwcu zrobiłem jakieś 12tys/km, V max to 175km/h na benzynie na gazie to samo prawie.
Naj bardziej mnie w kurza to szarpanie przypuszczaniu szybcieji sprzegła na wyrzszych obrotach , ale puszczajac je powoli ta z poślizgiem szarpania niema .
I te dławienie sie jak chce dobrze wystartować wpinam dwójke a on sie dławi na początku jak mu odpuszcze troche gaz to idzie ale nie zawsze co to jest

Najchetniej bym się z kimś spotkał żeby sie przejechał i coś mi powiedział na ten temat , pracuje w wawie więc moge zawsze gdzieś podjechać jeśli by ktoś zechciał posłuchać mojej 318

Pozdrawiam i dzieki

Zbychu - 2004-12-02, 09:04

U mnie (M4016B) było podobnie. Co do tego ze sprzęgłem dalej mam takie uderzenia ale nauczyłem sie z tym jeździć i jest ok. A jezeli chodzi o te zamulenie to proponowałbym sprawdziś dolot, u mnie byłskopany silkik krokowy. Po jego czyszczeniu i właściwym podłączeniu nawet na zimnym silniku jak wcisnę pedał w podłogę to cały czas idzie do przodu..... Ale u C iebie może być inna przyczyna. Sprawdź to co zawsze: kable, zapłon, dolot, przepływka, filtr powietrza. Inną koncepcją jest podłączenie przepływki bez miksera, napewno zobaczysz różnicę. Jak ja podłączyłem u siebie takową wszystkie problemy z pracą silnika jak ręką odjął... Poczekaj też na opinię lepszych fachowców ode mnie.
Anonymous - 2004-12-02, 09:14

Wielkie dzieki zobacze dzisiej ten silniczek bo dolot jest wmiare spoko świece ok filtr też przewody .kopułka ok- tak było przed wymiana i teraz tez tak mam zaówno na lpg i pb