BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Ku przestrodze !!!!

Kujon - 2008-04-15, 23:21
Temat postu: Ku przestrodze !!!!
zakładam ten temat ku przestrodze w kupowaniu samochodów od niemca, dziadka, lekarza, z przekonaniem że tam w DE jest wszystko jak pan bóg nakazał, nie klepie sie aut powypadkowych, nie kręci liczników itp kombinacji jakie to raczej po naszej stronie granicy są na porządku dziennym, apeluje jeszcze raz o rozwagę, zdrowy rozsądek , nie przypalanie sie i sprawdzanie auta przed kumpne na wszystkie możliwe sposoby :!: :!: :!: Nie mówie tu tylko o E36, ale o 5, 7 ,ale również o Nissanach dla taty, Golfach dla dziewczyny i każdej innej marce :!:

http://www.bmw-syndikat.d...p?TOPIC_ID=9867

jezierek - 2008-04-15, 23:26

eee jesli dobrze zrobione to nie ma problemu :P hehe ale widac nie tylko Polak potrafi ale i takze niemiec :D
Ostry - 2008-04-15, 23:29

No nareszcie!!! Jak opowiadalem ludziom rozne takie historie to sie ze mnie smiali...

Juz teraz wiecie skad sie biora na allegro cabriolety po 13tys. ?? !!

Ja za swoja wiem ile mam wziazc i ile jest warta...i tyle wezme bo wiem ze przyjdzie ktos i to doceni a z tych wszystkich gamoni co sie teraz ze mnie podsmiewuja kiedys ja sie bede smial...jak sobie kupia takiego szrota jak widac na zalaczonym obrazku i sie zlamie po przekroczeniu granicy...albo i wczesniej.

Kujon - 2008-04-15, 23:30

jezierek napisa³/a:
eee jesli dobrze zrobione to nie ma problemu :P hehe ale widac nie tylko Polak potrafi ale i takze niemiec :D

tu masz świetny film jak sie skłąda drugi raz auto , nawet najlepiej zrobione w porównaniu z bezwypadkowym odpowiednikiem

http://www.autokrata.pl/o..._vs_naprawiany/

Pawel-e30 - 2008-04-15, 23:34

Ostry napisa³/a:
No nareszcie!!!

Ja za swoja wiem ile mam wziazc i ile jest warta...i tyle wezme bo wiem ze przyjdzie ktos i to doceni .

ja właśnie jestem na etapie sprzedaży cupety e36 i powiem ci że jednak ludzie patrzą na cene i wolą kupować takie szroty niż zdrowe beemki nie co drozsze :wink:

Ostry - 2008-04-15, 23:38

I przez takich debili pozniej kraza teorie ze BMW to Bedziesz Mial Wydatki... Jak sie kupuje pogietego szrota to nie ma sie co dziwic...
kris/// - 2008-04-15, 23:48

jezierek napisa³/a:
hehe ale widac nie tylko Polak potrafi ale i takze niemiec

mieszkalem nad lakiernia w niemczech ,lakiernik polak bardzo dobry,malowal auta przewaznie dla turkow ,niemieckich polakow i rodowitych niemcow tez sie zdarzalo,widzialem jak robia auta z 2 mercow slk robili jedno auto, przywozili czasami sama rame na wozku ,cwiartki sa na porzadku dziennym .ci co mysla ze w niemczech wszystkie auta sa bezwypadkowe niech mieja oczy szeroko otwarte.

kiloff - 2008-04-16, 07:35

Kujon napisa³/a:
Golfach dla dziewczyny

kupujesz golfa dla dziewczyny ? :wink:

co do tego samochodu .. hmm zabijcie mnie, ale wg mnie to nie zostaly naruszone ZADNE wazne konstrukcyjnie elementy - owszem szpachla i spawy w tych miejscach moga puscic, ale jednak wydaje mi sie ze calkiem bezpieczny powinien byc ten samochod .. prawda taka ze w pl by ten blotnik wyklepali oblepiajac ogromna iloscia szpachli, a w de poprostu wymienili .. napewno szpachli na nim prawie nie ma - wiec czujnik lakieru niewiele pomoze .. ;)

Grucha Jr - 2008-04-16, 19:14

Dobrze że ją uratowali... Tak by poszła na żyletki, a tak jeszcze ktoś się będzie cieszył :wink:
slawo - 2008-04-16, 19:58

juz nie przesadzajcie ze u wroga same szroty...
jak sie kupuje okazje z mobile.de to tak jest ;)

jaqub - 2008-04-16, 22:05

najlepsze sa od "dziadka"... dziadek w dowodzie/briefie a wnuczek za kolkiem...
Pułkownik Zuber - 2008-04-16, 22:51

Nie ma tragedii...
kazik - 2008-04-16, 23:04

panowie przesadzacie>wiekszość jeżdzi wiekszymi szpachelkami i nawet pewnie o tym nie wie :lol:
jaarek_V8 - 2008-04-16, 23:19

hmm moja e32 z niemiec zamiast katalizatorow miala wspawane rurki zwylke :shock: takze nic mnie juz nie zdziwi :P
jezioro - 2008-04-17, 13:56

tego cabrioleta byście akurat wyłapali po numerze vin inny kolor lakieru..

jadąc po autko warto sie w laptopa zaopatrzyć z dostępem do netu . . .

korzuch - 2008-04-19, 23:04

:) :) :) :) :)
GP-T1000 - 2008-04-22, 00:53

to nie chodzi o to ze w niemczech takie rzeczy sie nie dzieja. dzieja sie wszedzie bo zawsze sie sprytny znajdzie. bardziej chodzi o stosunek auto robionych do tych nierobionych i w niemczech stanowczo stosunek wypada lepiej niz w polsce. tak mi sie wydaje. a zreszta lepiej chyba kupic w niemczech od turasa ktory odkupil od niemca podlubal i sprzedje niz od polaka ktory kupil od polskiego handlarza ktory kupil od ruska lub turka w niemczech i kazdy cos dlubnal :)
MrKrYH_e34 - 2008-04-23, 23:25

nie znam sie na robocie blacharskiej ale wg mnie ladnie zrobione ;) ... szpachlu nie widac moglbym przyjac takie auto jako darowizna .. pozdro