| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Ku przestrodze !!!!
Kujon - 2008-04-15, 23:21 Temat postu: Ku przestrodze !!!! zakładam ten temat ku przestrodze w kupowaniu samochodów od niemca, dziadka, lekarza, z przekonaniem że tam w DE jest wszystko jak pan bóg nakazał, nie klepie sie aut powypadkowych, nie kręci liczników itp kombinacji jakie to raczej po naszej stronie granicy są na porządku dziennym, apeluje jeszcze raz o rozwagę, zdrowy rozsądek , nie przypalanie sie i sprawdzanie auta przed kumpne na wszystkie możliwe sposoby Nie mówie tu tylko o E36, ale o 5, 7 ,ale również o Nissanach dla taty, Golfach dla dziewczyny i każdej innej marce
http://www.bmw-syndikat.d...p?TOPIC_ID=9867
jezierek - 2008-04-15, 23:26
eee jesli dobrze zrobione to nie ma problemu hehe ale widac nie tylko Polak potrafi ale i takze niemiec
Ostry - 2008-04-15, 23:29
No nareszcie!!! Jak opowiadalem ludziom rozne takie historie to sie ze mnie smiali...
Juz teraz wiecie skad sie biora na allegro cabriolety po 13tys.
Ja za swoja wiem ile mam wziazc i ile jest warta...i tyle wezme bo wiem ze przyjdzie ktos i to doceni a z tych wszystkich gamoni co sie teraz ze mnie podsmiewuja kiedys ja sie bede smial...jak sobie kupia takiego szrota jak widac na zalaczonym obrazku i sie zlamie po przekroczeniu granicy...albo i wczesniej.
Kujon - 2008-04-15, 23:30
| jezierek napisa³/a: | eee jesli dobrze zrobione to nie ma problemu hehe ale widac nie tylko Polak potrafi ale i takze niemiec |
tu masz świetny film jak sie skłąda drugi raz auto , nawet najlepiej zrobione w porównaniu z bezwypadkowym odpowiednikiem
http://www.autokrata.pl/o..._vs_naprawiany/
Pawel-e30 - 2008-04-15, 23:34
| Ostry napisa³/a: | No nareszcie!!!
Ja za swoja wiem ile mam wziazc i ile jest warta...i tyle wezme bo wiem ze przyjdzie ktos i to doceni . |
ja właśnie jestem na etapie sprzedaży cupety e36 i powiem ci że jednak ludzie patrzą na cene i wolą kupować takie szroty niż zdrowe beemki nie co drozsze
Ostry - 2008-04-15, 23:38
I przez takich debili pozniej kraza teorie ze BMW to Bedziesz Mial Wydatki... Jak sie kupuje pogietego szrota to nie ma sie co dziwic...
kris/// - 2008-04-15, 23:48
| jezierek napisa³/a: | | hehe ale widac nie tylko Polak potrafi ale i takze niemiec |
mieszkalem nad lakiernia w niemczech ,lakiernik polak bardzo dobry,malowal auta przewaznie dla turkow ,niemieckich polakow i rodowitych niemcow tez sie zdarzalo,widzialem jak robia auta z 2 mercow slk robili jedno auto, przywozili czasami sama rame na wozku ,cwiartki sa na porzadku dziennym .ci co mysla ze w niemczech wszystkie auta sa bezwypadkowe niech mieja oczy szeroko otwarte.
kiloff - 2008-04-16, 07:35
| Kujon napisa³/a: | | Golfach dla dziewczyny |
kupujesz golfa dla dziewczyny ?
co do tego samochodu .. hmm zabijcie mnie, ale wg mnie to nie zostaly naruszone ZADNE wazne konstrukcyjnie elementy - owszem szpachla i spawy w tych miejscach moga puscic, ale jednak wydaje mi sie ze calkiem bezpieczny powinien byc ten samochod .. prawda taka ze w pl by ten blotnik wyklepali oblepiajac ogromna iloscia szpachli, a w de poprostu wymienili .. napewno szpachli na nim prawie nie ma - wiec czujnik lakieru niewiele pomoze ..
Grucha Jr - 2008-04-16, 19:14
Dobrze że ją uratowali... Tak by poszła na żyletki, a tak jeszcze ktoś się będzie cieszył
slawo - 2008-04-16, 19:58
juz nie przesadzajcie ze u wroga same szroty...
jak sie kupuje okazje z mobile.de to tak jest
jaqub - 2008-04-16, 22:05
najlepsze sa od "dziadka"... dziadek w dowodzie/briefie a wnuczek za kolkiem...
Pułkownik Zuber - 2008-04-16, 22:51
Nie ma tragedii...
kazik - 2008-04-16, 23:04
panowie przesadzacie>wiekszość jeżdzi wiekszymi szpachelkami i nawet pewnie o tym nie wie
jaarek_V8 - 2008-04-16, 23:19
hmm moja e32 z niemiec zamiast katalizatorow miala wspawane rurki zwylke takze nic mnie juz nie zdziwi
jezioro - 2008-04-17, 13:56
tego cabrioleta byście akurat wyłapali po numerze vin inny kolor lakieru..
jadąc po autko warto sie w laptopa zaopatrzyć z dostępem do netu . . .
korzuch - 2008-04-19, 23:04
GP-T1000 - 2008-04-22, 00:53
to nie chodzi o to ze w niemczech takie rzeczy sie nie dzieja. dzieja sie wszedzie bo zawsze sie sprytny znajdzie. bardziej chodzi o stosunek auto robionych do tych nierobionych i w niemczech stanowczo stosunek wypada lepiej niz w polsce. tak mi sie wydaje. a zreszta lepiej chyba kupic w niemczech od turasa ktory odkupil od niemca podlubal i sprzedje niz od polaka ktory kupil od polskiego handlarza ktory kupil od ruska lub turka w niemczech i kazdy cos dlubnal
MrKrYH_e34 - 2008-04-23, 23:25
nie znam sie na robocie blacharskiej ale wg mnie ladnie zrobione ... szpachlu nie widac moglbym przyjac takie auto jako darowizna .. pozdro
|
|